sizi anlıyorum, o takılmalar, uğraşmalar, gereksiz espriler..........
insanın özellikle de canı sıkkınken tahammülü kalmıyor. ve bunları iyi niyetle yaptığını, güya moralimi düzeltmek için olduğunu açıklamaya çalışması da cabası
ben sakin zamanlarında konuşarak çözmeye çalıştım, gereksiz yere yıprattığını, boşu boşuna üzdüğünü, istemeden iyi niyetli yaptığını ancak benim için zor olduğunu vs. anlatmaya çalıştım hala da çalışıyorum
eskiisi gibi değil 1 sene gibi bir sürede birazcık anladı ama bazen yine takılmaların dozu kaçıyor. canımın sıkıldığının farkına vardığında da yine boş konuştum dimi özür dilerim diyor. bu anlarda bende de sinir kalmıyor gerçi, anlaması benim için önemli
özellikle mutlu olduğu keyfi yerinde olduğu zamanlarda dozunu k açırıyor benim eşim. annesinin yanında yaptıklarından bahsetmiyorum bile, siz tahmin ve takdir edersiniz......
çok şükür eskisi gibi değil özellikle de annesinin yanında dikkat etmeye çalışıyor.
ama bunun için çok konuştum. aslında çok konuştum demeyim de şöyle söyleyim. çünkü bi sorunla ilgili ne kadar çok konuşursanız erkeklerle konu o kadar laçka ve çözülmez hale geliyor ben bunu öğrendim.
bu şekilde çok üzerime geldiği zamalarada biraz sabır birazcık ta aynı espiri tarzıyla cevap vermeye çalıştım, bazen bilerek sustum, kızgınlık göstermedim ( çünkü seni kızdırmak hoşuma gidiyor derdi, artk nasıl bi sadistlikse
)bazen dinlemediğimi ifade ettim ama mutlaka tepkim ne olursa olsun her bu şekilde diyoloğun sonunda bir iki cümleyle konuyu sakız etmeden gereksiz yere beni üzdüğünü iyi niyetli olduğunun farkında olduğumu ancak karşılık vermenin bazen benim için zor olduğunu beni, zora soktuğunu filan belirttim. bunları o takılmalarıın arasında söylersem hiç anlamazdı ama konu bitince açık açık ve sakince konuştuğumda anlatabildim derdimi
bir de hiç bir zaman şöyle ol böyle ol diye değiştirmeye çalışmadım ve ondan daha sakin davranmasını istediğimde de amacımın onu değiştirmek olmadığını ona bir şekilde empoze edip inandırdım. çünkü erkekler biz onlardan bişe istediğimizde onları kallıba sokmaya çalıştığımızı filan düşünüyor, önyargı oluşuyor.
şimdi düşündüm de sanırım biraz da ben alışmışım bazen onun espirileriyle karşılık veriyorum farkında olmadan o da çoğu zaman farkına varıyor söylediklerinin saçmalığını
biraz uzun yazdım kusura bakmayın, benim için çok sorundu hakikaten evliliğimin ilk zamanları onun için faydam olur düşüncesiyle accık uzattım galiba
bu arada annenize de çooook geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin