Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar İnce telli ve az olan saçlarımın dökülmesi - fotograflı-

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

cookiesss

Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2014
53
2
18
Ankara
Merhaba arkadaşlar 2-3 aydır saçlarımın dökülmesini fena halde kafama takmış durumdayım son birkaç haftadır daha çok.

Doktora gittim kansızlık çıktı bunun tanında demir ve b12 eksikliği de var.İlaçlarımı kullanmaya yeni başladım.Bugün de forumda okuduklarımdan yola çıkarak tavsiye edilen tresan ısırgan otlu şampuan yağlı saçlar için olanını aldım.

Aslında benim saçlarım kendimi bildim bileli azdı ama şimdi iyice azalmış görünüyor gözüme.Kepek sorunum da var.Bir de sanki diplerim açılmış gibi.Bu yüzden fotografını koyuyorum .Düşünceleriniz ve tavsiyelerinize açığım arkadaşlar başka neler yapabilirim lütfen yardım edin

Benim saçlarım da ince telli, seyrek ve yağlıdır. 2 ay önce dökülmeye başladı. Ramazan'da kel kalacağımdan korkmaya başladım. Saçlarımın neredeyse yarısından fazlasını kaybettim diyebilirim. Seninkinden daha az kalmıştı. Doktora gittim, bende de kansızlık çıktı; ilaç kullandım. Bir de şampuan verdi, onu kullandım bir süre ama pek hoşuma gitmedi. Sonra saçlarımı yeşil sabunla yıkamaya başladım ve ardından Otacı 10 Bitkili Onarıcı Saç Kremi'ni kullanmaya başladım. Saçlarım toparlanmaya başlamakla birlikte çok canlı duruyor şimdi.

Şampuansız mı kullandım canım yeşil sabunu ? ben de saç kremini deneyeyim o zaman

Sac kremi kulkanmayiiin sac arasındaki keratin bağlarını cozuyo saçı daha çok inceltiyoo sakiiinnn kullanmayiiin yeşil sabun la toparlanmasını bekleyinn

Şampuansız mı kullandım canım yeşil sabunu ? ben de saç kremini deneyeyim o zaman
Evet, şampuan niyetine sabunla yıkıyorum saçlarımı. Yeşil sabun saçı sertleştiriyor, bunu önlemek için saç kremi kullanıyorum; işe de yarıyor. =)

Sac kremi kulkanmayiiin sac arasındaki keratin bağlarını cozuyo saçı daha çok inceltiyoo sakiiinnn kullanmayiiin yeşil sabun la toparlanmasını bekleyinn
Yaa, öyle miymiş? Ben de bu zamana kadar kullanmadım hiç ama birkaç haftadır kullanıyorum.

peki bugün aldığım tresan ısırgan otlu şampuanla birlikte kullansam olur mu yeşil sabunu ? ilk yeşil sabun sonra şampuan ? Yoksa tek mi kullanmalıyım ?

Yaa, öyle miymiş? Ben de bu zamana kadar kullanmadım hiç ama birkaç haftadır kullanıyorum.
Ben uzun sure kullandım saçlarim kalındı o kadar inceldi ki üstüne oturduğum uzunluktaki saclarimi kestirmek zorunda kaldım ayrıca duzlestirici falan da mahfetti sacimi daha uzatamiyrm çok dökülüyor uç ayda bir kestiriyrm zaten artik uzun saca bakamam da çalıştım kısa ya. Kullanmayın krem falan mümkün olduğunca duzlestirici masa falan da surmeyin
peki bugün aldığım tresan ısırgan otlu şampuanla birlikte kullansam olur mu yeşil sabunu ? ilk yeşil sabun sonra şampuan ? Yoksa tek mi kullanmalıyım ?
Bana kalırsa önce yeşil sabun sonra şampuan yap. Ama yeşil sabun kalıp ya hani onu kafanda ovalama bence çünkü saçlar çok karışıyor o yüzden elinde kopurt onu saçına sur yıka sonra çok az bi miktar şampuan sur

Ben yakında ısırgan kurune basliycam. Annem memlekete gitti oradan bol bol ısırgan topla dedim gelsin basliyim :)

Ben yakında ısırgan kurune basliycam. Annem memlekete gitti oradan bol bol ısırgan topla dedim gelsin basliyim :)

Canım ya bugün tresanı kullandım ilk defa ama normalde clear kullanırdım ve saçlarım karışmazdı tresanı kullandım ve saçlarım karıştığı için tararken daha çok döküldü saç kremi de kullanma diyorsun ne yapabilirim daha rahat açılması için ?

-Sacının azalan yerlerine sarımsak ezip sür, o orta kısıma. Ben sampuanın içine katmıstım, ama igrenc kokuyor bilgine.
-Bunun dısında evigen+bimex+bepanten ampül karısımı uygulayabilirsin kuvvetlensin diye sampuanın içine katıp.
-Sabun sac diplerini kuruttugu için kepek artar, kullanma.
-http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/s%C4%B1%C4%9F%C4%B1r-ili%C4%9Fi-ile-kafamdan-sa%C3%A7-f%C4%B1%C5%9Fk%C4%B1r%C4%B1yor-k%C4%B1zlar.405096/
Söyle de bir topik var burada, yapayım yapayım dedim baslayamadım bir türlü.

tesekkurler tavsiyelerin için canım peki sence çok mu açılma var diplerinde

Sson durulama suyunun icine azıcık elma sirkesi dok o yumusatiyo ama sonra sakin suyla durulama etkisi gitmesin. Bi de bence uçlarını birazcık kestir kırıklarını uçlar daha rahat acilir

tesekkurler tavsiyelerin için canım peki sence çok mu açılma var diplerinde

Biraz acılmıs ama fazla degil can, güzel canını sıkma...Benim de az ve ince telli, benim tümden dökülüyordu önceden böyle tarakta epey kalıyordu tarayınca, ama bölge bölge acılma olmadı hic. Simdi iyi, dökülme durdu...Ama ince telli yapısı sacımın, ona yapacak bir sey yok malesef...Sarımsak ve karısım ise yaradı ama dökülme acısından.

O topikte sıgır iligi yapıp epey olumlu sonuc alan var, incele...

Bir de ben aktarda sarımsak özlü sampuanlar gördüm, onlar da ise yarayabilir.

tresanı bir deneyim eğer işe yaramazsa onlara yöneleyim artık .. sarımsak ezip sürücem ama o açılan yerlere :)

bir de şampuanı alırken diplerimde yeniden saç çıkması için Otacı SaçDökülmesine Karşı Tonik kullanmamı önermişti kendisinin açılan yerlerinde yeniden saç çıkartmış onu da almayı düşünüyorum :)

Arkadaşlar tresan kullanan varsa lütfen bilgi verebilir mi ? Ben dun kullandım ilk defa ama kaşıntı yaptı gibi ben de bir de ne kadar zaman vermeliyim etkisini görmek için ?

Psikolojim bozuldu saçımdan düşen her teli gördükçe daha da üzülüyorum yaptığımda hemen etki edecek bir şeyler olsa keşke (

off benim de canım çok sıkkın arkadaşım, eskiden herkesin imrendiği gür saçlarım vardı ombre uğruna orielle 2 kere açtılar saçımı, 2 kişiye yetecek saçım bana bile yetmiyor artık, iyice psikolojim bozuldu. Çok yazılar okudum araştırdım ama kimse bi sonuca vardığını söylememiş anca yapıyorum demiş.
Kendi rengime dönücem boyatmıcam artık saçımı 21 yaşındayım ama saçım anneminkinden bile az
Fotoğraf da koyarım birazdan yalnız olmadığını görürsün..

Anlarım seni canım benim saçlarım kendimi bildim bileli seyrekti ama hep özenmişimdir gür saçlı kızlara benimki de anneminkinden az gürleştirmeyi geçtim daha da azalmasın diye uğraşıyorum aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…