Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar İnce telli ve az olan saçlarımın dökülmesi - fotograflı-

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Anlıyorum seni canım.Benim saçlarım kendimi bile bileli çok gür olmadı ama hep özenmişimdir gür saçlı kızlara benim de az anneminkinden

Ama üzüldükçe , kafa yordukça stres yapıyoruz bence bu da daha çok etkiliyor dökülmesini :/ mesela benim saçlarımın çoğu baya üzüntülü ve stresli geçen 2 ayımda döküldü şimdi de 10 - 20 tel dökülse bile canımı sıkıyor zaten az saçlarım

Anlıyorum seni canım.Benim saçlarım kendimi bile bileli çok gür olmadı ama hep özenmişimdir gür saçlı kızlara benim de az anneminkinden
Ama üzüldükçe , kafa yordukça stres yapıyoruz bence bu da daha çok etkiliyor dökülmesini :/ mesela benim saçlarımın çoğu baya üzüntülü ve stresli geçen 2 ayımda döküldü şimdi de 10 - 20 tel dökülse bile canımı sıkıyor zaten az saçlarım

Benimde boya yüzünden boya değilde açıcı yüzünden bu hale geldi :/ Takmamaya çalışmamız lazım ama o da olmuyor ki. Düzleştirince maşa yapınca harika saçlarım var ama doğal hali berbat resmen kedi kuyrugu kadar kalmış.
Isırgan suyuyla duruluyorum duştan çıkınca çok da azaldı dökülmem tavsiye ederim sana da canım :)

Fotograf ekliyorum biraz flu ama belli oluyor yine de

İlk eklediğim başımın sol tarafı, sağda hiç böyle yol yok ama sol böyle.
İkincisi ön tarafım.
En son attıgım da normal kendi halinde saçlarım.
Sarı saç sevdasıyla güzelim saçlarım gittiiiiiii

canım senin üzülmeni gerektirecek bi durum yok bence benimkilerden çok çok daha fazla ve bence normal hali de güzel duruyor

benimkileri ilk mesajda görmüşsündür zaten çok az :/ ısırgan otlu şampuana başladım biraz kullanayım olmadı ısırgan suyunu da deneyim :)

Çok teşekkür ederim :) eski halini bildiğim için bu hali çok gözüme batıyor işte yol yol olmuş böyle diplerim tam gösteremesem de

Mutlaka kullan ısırgan suyunu hiç durulama kalsın saçlarında ne koku ne farklı bişey yapıyor, şampuandan memnunmusun peki silikon paraben içeriyor mu ? ben bioblas aldım çok beğendim ama silikon içeriyor

Açıkcası almadan önce burada araştırdım ama beğenen de vardı beğenmeyen de İçinde kimyasal olarak sls var sanırım ama çoğunluk memnun olduğunu söylediği için aldım.Bir kere kullandım dökülmem hala aynı fakat yumuşatmadığı için saçımı karıştırdı yıkarken o yüzden içine badem ve çam terebentin yağı koyacağım yumuşatması için :)

kızlar benimde saçım az dı ama doktor şampuanımın içine eczaneden aldığım evigen ve bepanten iğneleri alıp kırmamı söylemişti o iyi gelmşti sıklaşmıştı saçım

Saçlarınızda açılmaktan çok genel bir azalma durumu var gibi görünüyor. Öncelikle b12 ve demir tedavinizi düzenli bir şekilde devam edin ve sabırlı olun. Çünkü b12, demir tedavisi uzun zaman alıyor. Hatta doktorunuzla konuşarak eğer uygunsa iğne olarakda tedavinize devam edebilirsiniz tabi değerleriniz bu tedavi için uygunsa. Yalnız bir konuda uyarmak isterim demir eksikliği için yapılan iğne bazı kişilere ağır gelebilmektedir bunuda göz önünde bulundurun. Şampuan, serum ve saç kremlerinden bir sonuç beklemeyin saçlarınıza en az zararı verecek olanları tercih edin sadece. Menülerinizide protein ağırlıklı oluşturmaya özen gösterin lütfen. Bitkisel yöntemlerden ise uzak durmanızı tavsiye ederim saçlarınız ince telliymiş birde yapı olarak yağlı ise yağlı ve serumdan oluşan karışımlar ağırlaşmasına ve yağ dengesi bozularak daha çok dökülmesine neden oluyor. Umarım en kısa zamanda saçlarınız eski sağlığına kavuşur.

İlk önce teşekkür ederim ilgilenip cevap verdiğiniz için :) zaten bitkisel yöntemlere ben çok güvenmiyorum sonuçta herkesin saç yapısı farklı birine iyi gelen diğerine gelmiyor yalnız bitkisel şampuan kullanmaya başladım daha az zarar versin diye bu sefer de saçlarım çok karışmaya başladı banyodan sonra tararken zorlanıyorum saç kremi kullanmayın diyorlar ama alsam mı acaba :/

benimde saçlarım liseye basladığımda dökülmeye basladı.eskiden toka bile tutmazdı saçımı öylesine gürdü.sonra sebebi bile bulanamayan dökulme basladı. dökulmuyordu resmen akıyordu saçlarım. o kadar vahimdi yani. vitamin minarel eksikliği ya da troit ve testesteron hormon bozukluğuda cıkmadı.doktorda günde yüz tel dökülme normal sende hiçbir sey yok ama genede yazıyorum için rahat olsun dedi demir ve çinko yazıp geçiştirdi. bende hafta da bir defa üşenmeden saymaya basladım. çıkan sonuç korkunçtu. yüz tel değil 500 telin üstünde dökülmem vardı.500 teli saydıktan sonra bırakıyordum saymayı. mineral takviyesi yağ bakımları hiç bir halta yaramadı aksine yağ daha cok döktü. boya ve ısıl işlem cok nadir uyguluyordum zaten. bende kabule ettim ve bıraktım kendi haline.sonra bir mucizegerçekleşti. aslen urfalıyım memlekete gittiğimde köyün kocakarısı saka maka değil gerçekten doktor muamelesi görüyordu köyde bana bir kaç tarif verdi.sonuç alacağıma hiç hemde hiç hiç inanmayarak en basit olanı uygulamaya başladım ve hayretler içinde kaldım.ilk kürde dökülme yüzde doksan durdu. banyoda hafif dökülüyor ama eskiseinden cok cok dah iyi.suan 1 ayı doldurmak üzereyim 3. kürü yaptım yaklaşık iki cm uzama var yeni saçta çıkarır demişti. henüz ona dair birsey söyleyemeyecğim daha cok erken.kürün tarifi ise söyle. 2 3 tane kuru inciri doğrayıp bir su bardağı ılık suda yumusayıp suya renk verene kadar bekletiyorz (ben ortalama yarım saat bekletiyorum ).süre dolduktan sonra bir güzel hamur gibi yoğuruyoruz( vıcık vıcık olana kadaar ) sonra bir bütün soğanı rendeleliyorz ( soğanın suyunu süzmeden) bunuda incirin üzerine ekleyip yine yoğuruyoruz.simde sıra süzme işleminde .süzerken kesinlikle süzgeç kullanmıyoruz elimizle sıkıp posasını alıyoruz. kürün içinde kalan incir çekirdeklerine dokunmuyoruz.çekirdekli olması lazım ve o sekilde saç diplerimize uyguluyoruz 1 saat beklettip sirkeli su ile yıka demişti.ben faydasını duyduğum elma sirkesi ile yıkadım. tabi sirke faslından önce bir kaç defa sampuanladım.malum soğan kokusu... (tercihim her zaman silikonsuz olması sebebi ilebebek sampuanıdır yada herhangi bir bitkisel sampuan) kürün tek kötü yanı soğan kokusu ne kadar sampuanlasanda cıkmıyor belki uçucu hoş kokan yağlar işe yarayabilir. ama ben yağlardan muzdarip olduğum kullanmadım.
her kür her bünyede aynı etkiyi göstermeyebilir saçın ve saç derisini tipin önemli. benim saçlarım çok kuru on gün yıkamasam yine yağlanmaz. kepek sorunum yok yağlansın diye uzun süre sampuan kullanmadan yıkadığım halde bile yağlanmadı. tellleri orta kalınlıkta ve acık kumral. henüz bir ayımı doldurmadım gelişmeleri paylaşırım. hoşçakal

dün dermatologa gittim sağolsun! üstünkörü saçıma baktı ve kansızlığım olduğunu söyledim bunun üzerine bana şampuan adı verip eve yolladı saçlarımı yıkadım eve gelince kurudu ve farkettim ki saç diplerim acıyor. Ama sadece bir tarafı. İnternette araştırınca saç nezlesi diye bir şey olduğunu öğrendim Saçları yıkayınca kurutmamaktan oluyormuş ben de hiç kurutmam kendi kendine kurumaya bırakırım. Artık saçlarımın bu yüzden döküldüğünü düşünüyorum. Bir daha asla kurutmadan bırakmayacağım. Arkadaşlar aranızda bunu yaşayan var mı saç nezlesi olan? Neler yaptı acaba nasıl geçti? Bir de bu acı inanılmaz acısını hafifletmek için ne yapabilirim? Saçımı yıkayıp kurutsam mı Lütfen yardım edin

canım yıkadıktan sonra kuruttun mu

canım yıkadıktan sonra kuruttun mu
eğer saş nezlesi olmuşsan doktara tekrar git fön fln çektirme saça işlem yapma ve ıslak bırakma ıslak olan maskeleri deneme banyodan sonra saçını kuruttuktan sonra sıcak-ılık havlu koy ve çok sıkı bağlama hep aynı tarafa tarama geçmiş olsun

teşekkürler canım yapıcam bunları inşallah geçer :/ maalesef çoğu doktorun saç nezlesinden haberi bile yok söylesem belki gülüp dalga geçerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…