Şampuan ve Saç Kremleri ince telli ve yağlı saçlar için şampuan

benim saçlarım kalın telli ve gür . bu tip ince telli saç şmpuanından kullansam nolur? çok çok kabarık saçım var ama iyice kabarmalıı :82: :95:

Benim saçlarım da yağlı ve normal bir şampuan kullandığımda, geceden yıkadığımda ertesi gün öğleden sonra yağlanmaya başlıyor. 24 saat bile dayanmıyor anlayacağınız, o yüzden her gün yıkamak zorunda kalıyorum. İşi gücü bıraktım, internette yazan her şeyi deneyip saçlarım nasıl daha az yağlanır diye uğraşıyorum.

Saçları kuru yıkamak yani saçlarınız henüz kuruyken şampuanı direk saçınıza sürüp hafif hafif ıslatarak köpürtmek yağlanma süresini yarım gün uzatıyor. Onda da bir gün akşam yıkıyorum ertesi gün duruyor sonraki sabah yıkıyorum yani yine yeterli değil.

Ben normalde Head & shoulders ın limonlu yeşil çaylı şampuanını kullanıyordum. Ama bir keresinde bulamadım ve mentollüsünü aldım. Banyodan çıkarken bile saçlarımdaki yağı temizlememiş oluyordu. Sabah yıkasam akşama doğru tekrar yağlanıyordu saçlarım. Ben de bu şampuana çam terebentin koyayım dedim. Ama o da işe yaramadı. Çam terebentin saçlarımı çok uzattı ama yağlanmaya hiç karışmadı. Şimdi forumda okudum herkes çam terebentinin saçı kuruttuğunu yazmış. Sanırım saçlarım çok yağlı olduğundan benim daha fazla katmam gerekiyordu. 40 kapak koysam benim saçım anca kurur sanırım:)

Head & shoulders ın limonlu yeşil çaylı şampuanında ise yine kuru yıkama yöntemiyle 1.5 günde yağlanıyor saçlarım.

Otacının ısırgan otlu şampuanı ise işe yaramadı bende. Diplerinde bir değişme olmadı uçları kurudu ve saçım ışıltısız sönük kaldı.

En son Lush ın jumping juniper diye yağlı saçlar için olan kuru şampuanından aldım. Minicik sabun şeklinde şampuana 22tl, kutusuna 2tl verdim, zaten alırken içimdeki yağlar eridi. Ama şampuan saçlarımı yumuşacık yaptı. Pırıl pırıl da parlıyor. O kadar çok köpürüyor ki bir kere sürseniz yeter. Ama ıslak saça sürüldüğünde yine her gün yıkamak gerekiyor. Ben de elimde hafifçe ıslatıp kuru saçlarıma sürüyorum. Sonra hafif ıslatarak köpürtüyorum. Bu şampuan ile sabah yıkadım o gün her şey çok güzeldi ama ertesi gunun sonunda saçlarım hafif yağlıydı ve eskisi kadar olmasa da yine de kötü bir görüntü vardı.

Bir dahakine ise yarım şişe Otacı şampuanına 1 şişe çam terebentini döküp beynimi yakmayı planlıyorum:)
Onun da sonuçlarını yazarım.

YAĞLI SAÇLARDAN KURTULALIM
Saç Yağlanmasını Önleyen Tonik

Tarifini vereceğim tonikte kullanacağınız maddelr saç derisinde yağlanmayı bastıracaktır. Saç derisinde yağlanma olduğunda yapılan en büyük hata yıkamaktır. Siz saç derisini yıkadıkça saç deriniz daha fazla sebum yani yağ üretir bu yüzden saçlarınızı çok sık yıkamamalısınız. Zaten tarifini vereceğim stonik saçtaki yağlanmayı önleyecek.
200 ml lavanta suyu
20 ml % 40 laktik asit
10 ml biyosülfür (kükürt)
10 gr çinko oksit
10 gr b3 vitamini
Lavanta suyuna b3 vitamini ilave edip iyice çalkalayınız. B3 vitamini eriyecektir. Daha sonra içerisine laktik asiti ekleyin ve bolca çalkalayın, daha sonra kükürtü ilave edin iyice çalkalayın en son olarak çinko oksiti ilave edin ve bolca çalkalayınız. Çinko oksit çözülmeyecektir, bu yüzden toniğinizi her seferinde çalkalayarak kullanın.

Benim saçlarım çok yağlıydı tüm tavsiyeleri denedim hiçbir şey değişmiyordu liquid keratin ürünlerinin bir seti var yağlı saç için onu kullanmaya başladığımdan beri saçımda yağın zerresi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…