Merhaba,
Ben uzun zamandir sizleri takip ediyorum fakat ilk kez yaziyorum. Ben de sizler gibi bir suredir bebek sahibi olmak icin ugrasiyordum. Sizlerin yasadigi uzuntuleri, umutsuzluklari ben de yasadim. Ben yaklasik 5 yillik evliyim. Yaklasik 1 bucuk senedir de hamile kalmaya calisiyordum. Doktor kontrollerimde her sey normal cikiyordu. Doktorlar sadece Polikistik Over'im oldugunu soylediler. Ama bu bana cok problem yaratmiyordu. Tum kan tahlillerim normaldi, reglim duzenliydi. Ne zaman ki bebek istemeye basladim, ilk once reglim duzensizlesti. Bazen 50 gun geciyordu, yine olmuyordu. Ben durmadan hamilelik testi yapiyordum, hep negatif... Bu yilin ilk 3 ayinda ovulasyon testi kullanip, yumurtlama gunumu tespit ettigim halde hamile kalamadim. 15 ayin sonunda bunca cabaya ragmen hamile kalamayinca yasadigim stresi anlatmama gerek yok. Bu hepinizin yasadigi bir surec.
Sizlerden ogrendigim uzere Mayis ayinda sogan kuru yaptim ama sadece 6 gun. Daha fazla yapamadim. Ama kuru yapmayi biraktiktan 2 gun sonra regl oldum. Reglin 1. gunu incir kurune baslanmasi gerekiyordu ama ben ancak 3. gunu baslayabildim. 21 gun boyunca duzenli olarak ictim. O ay reglim gecikti ama yine hayal kirikligi yasamamak icin bekledim. Tum cesaretimi toplayim test yaptigimda ikinci kirmizi cizgiyi gordum. Simdi 14 haftalik hamileyim.
Bu kadar uzun yazdigim icin kusuruma bakmayin. Kendi hikayemi sizlere biraz olsun umut olmasi icin boyle uzun uzun yazdim. Umarim bunca cabadan sonra sizler de hayalinize, bebeginize kavusursunuz. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Sevgiler...
SON BIR NOT: Ben incir kurunu havucla birlikte yaptim. Tarifini yine bu sayfalardan almistim. Ama yine de ekliyorum, belki yardimi olur.
Kullanılacak olan malzemeler, iki adet büyük havuç ve yirmi adet kuru incirdir. Her ikisinin de ayrı kaplarda hazırlanması gerekmektedir.
Yarım litre klorsuz suyu tencerede kaynatınız.Su kaynadıktan sonra içerisine iki adet taze gevrek olan iri havucu dört-beş cm uzunluğunda doğrayıp ilave ediniz. Ağzı kapalı olarak yirmi dakika kısık ateşte kaynatınız. Farklı bir kapta yarım litre klorsuz suyu kaynatınız. Su kaynadıktan sonra içerisine yirmi adet kuru inciri bıçakla bir kez kesip ilave ediniz. Ağzı kapalı olarak on beş dakika kısık ateşte kaynatınız.
İki ayrı kapta hazırlanan incir ve havuç haşlama sularını çok fazla ılımadan karıştırınız. Tencerenin dibinde kalan incirlere kaşıkla bastırarak içerisindeki suyu da alınız.
İncir-Havuç haşlama suyunu temiz bir şişeye doldurunuz ve buzdolabında koruma altına alınız..
21 gün boyunca hergün sabah kahvaltısından on-onbeş dakika önce aç karnınıza bir su bardağı içiniz. 21 günlük kürü tek bir defada hazırlamayınız.
Saklama şişesi boşaldıkça taze hazırlayınız.
21 gün tamamlandıktan sonra bir hafta ara veriniz. Bir hafta aradan sonra aynı kürü yirmi bir gün olarak tekrarlayınız.
Not: Kuru İnciri kaynatmadan önce, dışındaki beyaz pudra şekerini soğuk su altında yıkayınız.