İnfertilite Hakkında Merak Ettikleriniz.. Hemşireyim Yardımcı Olmaya Çalışırım..

Ben iğne vurunmadığım için yumurtamın ne zaman çatladığını net bilemiyorum ama genelde geç çatlıyor...Hala da adet olmadım...Sen iğne vurunduğun için net tarihi bilebilirsin.İğne olduğun günden itibaren en geç 16.gün adet olman gerekirdi eğer olmadıysan büyük ihtimalle hamilesin.İdrarda da hemen çıkmaz zaten.Ben daha önce hamile kaldığımda adet gününde idrarda tek çizgiydi ama aynı gün kanda 39 çıkmıştı...

canım ben arştırdım bu iğnler 1 hafta geçiktiriyomuş yani boşuna ümitlenmeyelim
doktorda bana 1 hafta sonra gel dedi zaten demekki oda biliyo

canım ben arştırdım bu iğnler 1 hafta geçiktiriyomuş yani boşuna ümitlenmeyelim
doktorda bana 1 hafta sonra gel dedi zaten demekki oda biliyo

Ben de doktorlarımdan hep gecikme olmaz diye duymuştum...Ben de bir yıl kadar klomen kullandım 2 kez gecikme oldu ikisin de hamileydim fakat başka nedenlerle düşük oldu.. Ama hayırlısı olsun.Beklemek çok zor Rabbim bize sabırlar versin...

kanaldan geçme sürecineki zorlukları aşacağı doğru,sperm yıkamadan bile aşılamayı yapan drlar var sebepzis infertilite de.aşılama oyalanma demek.tüm tüpbebekçilerde bunu söyler.aşılamada başarı oranı en fazla %25 normal yoldan gebe kalma oranı %20lerde.o kadarcık oran için aşılama gereksiz.bunu tüm tüpbebekçilerde söyler.ama drlar herzaman hastayı kendine bağımlı kılmak için aşama aşama gitmeyi severler.ovulasyon indüksiyonu ve aşılama arasında da hemen hemen hiç bi fark yok .yine de kişisel bir tercih.kıdemli bi sağlıkçı olarak bunları söyleyebilirim.hem de bu süreci yaşayan biri olarak.

selamnur hanım önce şu konuda anlaşalım ben başarı oranı olarak kıyaslamıyorum ama hastada bir sorun olmasa zaten normal yoldan gebe kalır şansı %20 diyebiliriz ama zaten bir sorun varki şansı %0 ve biz o şansı %25 e çıkarmaya çalışıyoruz olan şansı yükseltmiyoruz ki olmayan şansı yükseltiyoruz zaten olsaydı doğal yolla olurdu.....ben doktorların kendilerine bağımlı kılmak için yaptığınıda düşünmüyorum bunu özellerde maddi anlamda kullanan hekimler vardır ama mesleki tatmin olarak düşünen bir sürü hekim var bu gibi bir sürü kadın doğumcuylada çalıştım ve çok imkansız denilen hastalarda bile iyi başarılar yakaladık ayrıyeten androloji işlemlerini bilseydiniz IUI yapılırken spermin ne gibi işlemlere tabi tutulduğunu viskositesinin likefaksiyonunun nasıl değiştirildiğini içine neler katıldığını bilseydiniz indiksiyonla IUI in aynı olduğunu düşünmezdiniz bende kıdemli bir sağlıkçıyım ayrıca tüp bebek ve androloji üzerine eğitim aldım size bunları alanım olduğu için yazdım bu süreci yaşamak çok zorlu bir süreç eskileri okuduysanız bu süreci bende yaşadım ve ne kadar yıpratıcı olduğunu biliyorum ama sabredip her yolu denemekten başka yapacak hiç birşey yok inşallah kısa sürede bebeğinize kavuşursunuz

öncelikle progesteron adetin 21.günü bakılsa daha iyi olur 21.günden sonra düşüşe geçer ama 23.gün değeri olarakta kötü bir değer değil....
bence free t4 biraz yüksek oda metabolizmanızı hızlandırır zayıflatır
PCO için birşey diyemeyeceğim ona sonuçta doktorun ultrasonda karar verecektir varsada zannediyorum hafiftir ileri derecede olsa kıllanma falan yapardı
bu değerlere göre hamile kalabilirsiniz ama eşinize hiç spermiyogram yaptırdınızmı?tek taraflı değerlendirilmeyin yumurtladığınızı sizde adet gördükten sonra 12.ve 15.günler arası jel kıvamındaki bir kayganlıktan anlayabilirsiniz bu dönemlerde gün aşırı birlikte olun adet düzeninizde dediğiniz gibi bencede stresten olmuştur biraz rahatlamaya çalışın biraz daha olmazsa bu konuda ihtimal olmasına karar veremeyen bir doktora değil de daha iyi bir doktora gidin en azından dalında uzman olsun doçent falan olsun tekrar görüşürüz

Sevgili baby nurse
vakit ayırıp yardım ettiğin için çoook teşekkürler
Çok teşekkür ederim değerlendirme için
sizi de yoruyoruz böyle ama çok dua alıyorsunuz
Allah razı olsun, yardımlarınızı size döndürsün
eşimin sonuçları gayet iyi
Maaşşaaaalllaaah hatta hiç doğru düzgün deforme olmuş sperm yok
buralarda doçent prof malesef yok
Koyunun olmadığı yerde keçiye Adurrahman Çelebi diyoruz bizde
dr un elinde sadece hormon sonuçları ve usg var
kilo yok
Tüylenme yok
düzensizlik yok

Ben sizi yormazsam bir şey sormak istiyorum
görüştüğüm 3 drdan biri bekleyin değerleriniz iyi pko felan yok dedi
diğeri pko kesin klomene başlayalım dedi
üçüncüsü ise işte pko olabilir 10. ayınız bitince görüşelim dedi
ben de geriye bir tek hsg kaldığı için çektireyim diyorum
ama hsg olduğu ay korunmak gerkiyor sanırım verilen opak madde ve radyasyon sebebi ile

bu yüzden acaba hsg den önce 3 ay klomen denesem mi acaba diyorum
siz bu konuda bana ne önerirsiniz.???
Tekrar çok teşekkür ederim

yavru ceylen merhaba burdada karşılaştık bak:)
ben hsg çektireli üç ay oluyo
ben çektirdiğim ay korunmadık doktora sordum
hiç bir şey olmaz dedi
hatta hsg çektirdikten sonra ilk 4ay hamile kalma şansıda artıyomuş çünkü eğer tüplerde
ufak bir tıkanıklık varsa açılıyo
bana kalırsa tabi kendi tercihin arkadaş daha iyi biliyodur ama
3ay beklemek yerine hsg çektir derim ben hem kafan rahat olur
ben çektirince üstümden büyük bi yük attım
okadar korktumki kapalı olabilir diye
allaha şükür hiç bir şey çıkmadı
ama ben bittim ağlamaktan helek oldum o sitres beni bitirdi:)

Merhaba,elinizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederiz.Allahü teala razı olsun.Ben bir şey daha soracağım.Bu ay klomen içmiştim ve adetin 21.günü progesteron tahlili 12.6 çıkmıştı.Şuan adetim bir gün geçti bugün Beta HCG baktırdım 0.1....Fakat adet olmadım ve adete dair emare de yok.Niçin böyle olmuş olabilir acaba?Gebelik olup da kanda çıkmama gibi bir ihtimal var mıdır?

progesteron değeriniz bence iyi 10 un üzerinde olması yumurtlama var demektir ama bence gebelik yok bazen gebelik olupta herhangi bir emare olmayabilir ama beta hcg kanda gebelik oluştuktan 7 gün sonra yükselmeye başlar yükselmemesine kanda çıkmamasına imkan yoktur keşke var diyebilseydim ama maalesef....

Sevgili baby nurse
vakit ayırıp yardım ettiğin için çoook teşekkürler
Çok teşekkür ederim değerlendirme için
sizi de yoruyoruz böyle ama çok dua alıyorsunuz
Allah razı olsun, yardımlarınızı size döndürsün
eşimin sonuçları gayet iyi
Maaşşaaaalllaaah hatta hiç doğru düzgün deforme olmuş sperm yok
buralarda doçent prof malesef yok
Koyunun olmadığı yerde keçiye Adurrahman Çelebi diyoruz bizde
dr un elinde sadece hormon sonuçları ve usg var
kilo yok
Tüylenme yok
düzensizlik yok

Ben sizi yormazsam bir şey sormak istiyorum
görüştüğüm 3 drdan biri bekleyin değerleriniz iyi pko felan yok dedi
diğeri pko kesin klomene başlayalım dedi
üçüncüsü ise işte pko olabilir 10. ayınız bitince görüşelim dedi
ben de geriye bir tek hsg kaldığı için çektireyim diyorum
ama hsg olduğu ay korunmak gerkiyor sanırım verilen opak madde ve radyasyon sebebi ile

bu yüzden acaba hsg den önce 3 ay klomen denesem mi acaba diyorum
siz bu konuda bana ne önerirsiniz.???
Tekrar çok teşekkür ederim

bence pco yok bence bir süre hsg de çektirmeyin biraz daha bekleyin ama çok istiyorum bekleyemem diyorsanız hsg çektireceğiniz zaman adetin 4.yada 5.günü çekiliyor zaten ....bazen hafif tıkanıklıkları olupta hsg sonrası hemen hamile kalanlarda olabiliyor yani tedavi edici olabiliyor istediğiniz her zaman yazabilirsiniz inşallah kısa sürede bebek sahibi olursunuz klomen kullanabilirsiniz kullanımı çok zor bir ilaç değil ama şunuda söyleyeyim klomen kullanımı esnasında ikiz gebelik gelişebiliyor hsg çektirip klomenede başlayabilirsiniz en azından tüm testleriniz tamamlanmış olur...hsg sonuç itibarıyle 1 kere çekilebilecek bir filmdir....görüşmek üzere...

bence pco yok bence bir süre hsg de çektirmeyin biraz daha bekleyin ama çok istiyorum bekleyemem diyorsanız hsg çektireceğiniz zaman adetin 4.yada 5.günü çekiliyor zaten ....bazen hafif tıkanıklıkları olupta hsg sonrası hemen hamile kalanlarda olabiliyor yani tedavi edici olabiliyor istediğiniz her zaman yazabilirsiniz inşallah kısa sürede bebek sahibi olursunuz klomen kullanabilirsiniz kullanımı çok zor bir ilaç değil ama şunuda söyleyeyim klomen kullanımı esnasında ikiz gebelik gelişebiliyor hsg çektirip klomenede başlayabilirsiniz en azından tüm testleriniz tamamlanmış olur...hsg sonuç itibarıyle 1 kere çekilebilecek bir filmdir....görüşmek üzere...

bu bilgilerin herkesin çok işine yarıyodur eminim
ben 3yıllık evliyim
ve bebeğim olmuyor nedeni ise yok
bende ve eşimde hiç bir problem görülmedi
hsg falan çektirdim
aşılama ve tüp bebek hiç yaptırmadım
eşimden dolayı daha erken olduğunu düşünüyo
şimdi benim sorum şu eğer cevaplarsanız çok memnun olurum
bende kuruluk olduğu için çeşitli kremlerle nemlendiriodum
bunların spermi öldürdüğünü duydum
preseed diye bi jel sipariş ettim onu kullancam bu ay
acaba benim bebeğim kremden falan olmayabilirmi?
şimdiden teşekkürler arkadaşım
allah ne muradın varsa versin:)

progesteron değeriniz bence iyi 10 un üzerinde olması yumurtlama var demektir ama bence gebelik yok bazen gebelik olupta herhangi bir emare olmayabilir ama beta hcg kanda gebelik oluştuktan 7 gün sonra yükselmeye başlar yükselmemesine kanda çıkmamasına imkan yoktur keşke var diyebilseydim ama maalesef....

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.O halde ne gibi bir rahatsızlığım olabilir ki hala adet olmadım?Doktorumdan randevu alamadım çok doluymuş..Rahmim kalınlaşınca hissedebiliyoorum.Yumurtlamadan beri rahmim hala kalın şuan çünkü kesik kesik kıramplar oluyo..Yumurtlama olduğu halde adet bu kadar zaman gecikir mi?Buarada benim yumurta 18-20.gün arası çatlıyo yani geç...ama gene de adet olmama lazımdı :(

Çoook teşekkürler baby nurse
Rabbim yardımalrınızı önünüze döndersin inşaalllaaah

Bu hsg için tıpkı anjio gibi diyebiliriz yani
ufak tefek bişiy varsa açıyor
ve yoksa sorun uzun süre de olmaz diyorsunuz
Damar tıkanıklığı gibi özetle
yaşımdan dolayı beklemek istemiyorum
30 yaşındayım
Artık devlet bile beni inferilite gurubuna alıyor
tüp bebekte yanılmıyorsam en az 30 gerekiyor değil mi??
Neyse gelsin bakalım adet ne olcak??
Bu ay stresten yine geciktirdim
Ateş öçme ile anladığım kadarı ile 20. gün yumurtladım
halbuki hep 13 14 15. günler çatlardı
yaptı gene yapacğını stres
tekrar ve tekrar teşekkürler
iyi haberlerle dönerim inşaalllaah size

sağlıkçı değilim ama ablam ilk hamile olduğundan şüphelendiğinde adet gününü 3gün geçmişdi kanda test yaptırdı çıkmadı. normalde ççıkmalıymış. biz evde test yaptık ilk test bir saat sonra ikşnci çizgi belirdi. geçersizdir dedik ikincisini yaptık çizgi direk çıktı. 3gün sonra gene kan testi yaptırdık gene çıkmadı. bunlar sanırım kişiye görede değişiklik gösterebiliyor. ablamın kanda çıkmama sebebi olarak kanının aşırı sıvı olması dendi ne derece doğru bilmem. umarım hamilesindir.
klomen bende kllanmaya başladım ve karnımın içi aceyep acıyor. ağrı değil acıma var sizdede olmuşmuydu. öyle acıyorki eşortman lastiği karnıma basınç yaptığından giyemiyorum acıyor . acıdan basma etekle dolanıyorum evde. eteğin bel lastiğini göğsüün altına kadar çektimki karın bölgeme denk gelip canımı yakmasın diye. bu nrmalmi yoksa ilaç dokundumu bana anlamadım.

sağlıkçı değilim ama ablam ilk hamile olduğundan şüphelendiğinde adet gününü 3gün geçmişdi kanda test yaptırdı çıkmadı. normalde ççıkmalıymış. biz evde test yaptık ilk test bir saat sonra ikşnci çizgi belirdi. geçersizdir dedik ikincisini yaptık çizgi direk çıktı. 3gün sonra gene kan testi yaptırdık gene çıkmadı. bunlar sanırım kişiye görede değişiklik gösterebiliyor. ablamın kanda çıkmama sebebi olarak kanının aşırı sıvı olması dendi ne derece doğru bilmem. umarım hamilesindir.
klomen bende kllanmaya başladım ve karnımın içi aceyep acıyor. ağrı değil acıma var sizdede olmuşmuydu. öyle acıyorki eşortman lastiği karnıma basınç yaptığından giyemiyorum acıyor . acıdan basma etekle dolanıyorum evde. eteğin bel lastiğini göğsüün altına kadar çektimki karın bölgeme denk gelip canımı yakmasın diye. bu nrmalmi yoksa ilaç dokundumu bana anlamadım.

Sonuçta ama hamile miydi yani bunu öğrenebildi mi?Ben de devamlı kan sulandırıcı hap kullanıyorum daha önce düşüklerim olduğu için kan pıhtılaşmasına karşı devamlı içiyorum...O yüzden mi çıkmadı acaba hem adetim geçmeden baktırmıştım....Tekrar baktırmak istemiyorum ama hala da adet olmaım..
Klomen kullanırken karın ağrısı normal canım çünkü rahim duvarımız kalınlaşıyor tabii her şey yolundaysa...yani iyiye işaret..

Sonuçta ama hamile miydi yani bunu öğrenebildi mi?Ben de devamlı kan sulandırıcı hap kullanıyorum daha önce düşüklerim olduğu için kan pıhtılaşmasına karşı devamlı içiyorum...O yüzden mi çıkmadı acaba hem adetim geçmeden baktırmıştım....Tekrar baktırmak istemiyorum ama hala da adet olmaım..
Klomen kullanırken karın ağrısı normal canım çünkü rahim duvarımız kalınlaşıyor tabii her şey yolundaysa...yani iyiye işaret..

şuan kız 1 yaşında evet hamileydi ve kanda çıkmadı doktorun demesi kanı sulu olmasından kaynaklanmış. adeti geçtikden sonra ki testindede çıkmamışdı. onun idrarda çıktı.

m edebiyat bende hala adet olmadım tam 1 hafta gecikti ya kasıklarım ara ara bıçak giriyo acaba
neden olmadık ya hapmı yaptı daha pazartesi gidicam doktora bu arada kan testi ne kadrar yapıyolar

m edebiyat bende hala adet olmadım tam 1 hafta gecikti ya kasıklarım ara ara bıçak giriyo acaba
neden olmadık ya hapmı yaptı daha pazartesi gidicam doktora bu arada kan testi ne kadrar yapıyolar

ben olsam kan tahlili yaptırırdım..fiyatı hastaneden hastaneye değişiyo ve sigorta oluşuna..ama ben devlet hastanesinde yaptırmıştım ücretsiz..tahlil deyince sıra da beklemiyosun..hayırlısı olsun inşaallahü teala mutlu haberi alırsın

ben olsam kan tahlili yaptırırdım..fiyatı hastaneden hastaneye değişiyo ve sigorta oluşuna..ama ben devlet hastanesinde yaptırmıştım ücretsiz..tahlil deyince sıra da beklemiyosun..hayırlısı olsun inşaallahü teala mutlu haberi alırsın

kızlarpazartesi sonucu aldım hamileyim sizle konuştuktan sonra test yaptım silik bi çizgi çıktı sonra kanda dün çıktı şimdi hepinize duvacıyım her duvamda varsınız burası gerçekten bana çok şey öğretti ya bu sitenin kurucularına ve aynı sorunu paylaşan herkese teş ALLAH HERKESE NASİP ETSİN RABBİM.......

kızlarpazartesi sonucu aldım hamileyim sizle konuştuktan sonra test yaptım silik bi çizgi çıktı sonra kanda dün çıktı şimdi hepinize duvacıyım her duvamda varsınız burası gerçekten bana çok şey öğretti ya bu sitenin kurucularına ve aynı sorunu paylaşan herkese teş ALLAH HERKESE NASİP ETSİN RABBİM.......

gözünüz aydın ..bende ocak ayında tüp bebek düşünüyorum cikolata kistim var benimde
ve sormak istiyorum cikolata kisti kac santim olursa bebek oluşumunu etkiler

MERHABA ARKADAŞLAR yeni yıl umarım hepimize gönlümüzde olanı verir bizlere.ben bir taraftan anti depresn içiyorum bir yandan da bebek olursa nasıl bırakacağım diye düşünüyorum.Bir yandan çok istiyorum bir yandan da korkuyorum.zaten bu kuruntularımdam dolayı da olmuyo.her şey normal ama olmuyo.Hamileleik haberi duyunca içim sızlıyo.Arkadaşlar bizim korunmadan denememizin 8.ayındayız ne zaman tüp bebek ya da aşılama tedavileri başlıyor?bunun bir sırassı varmı?bilgilendirirseniz sevinirim

canım çok sevindim
allah gönlüne göre vermiş
allah bizim ve bizim gibi isteyenlerin hepsine oduyguyu paylaştırsın inaşşalah...
senin adına çok sevindim.....:teytey::nazar:

Back
X