İnfertilite Hakkında Merak Ettikleriniz.. Hemşireyim Yardımcı Olmaya Çalışırım..

:nazar:bende polo hastasıyım ve yumurtalarım tembelmiş doktoum 2 haf önce glokofen alı şeker ilacını sabah ögle akşam kullanmamı söyledi...ben doktorun fazla verdigii düşünüyorum çünkü beni cok rahatsız ediyor mıgde yanması bulantı ıstahsızlık yapıyor ben bu ılacın yanı sıra adet olmak ıçınde ilaç kullanıyorum.bu konuyla bılgısı olan var mı? benım gıbı glokofenı sabah ögle aksam kullanan var mı?

canım nerelerdesın yaaaaa cevaplarını merakla beklıyoruz opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

valla arkadaşlar ben olmasamda konu gayet güzel devam etmiş.....ben yoğunluktan çok uzun bir süredir ilgilenemiyorum çok özür dilerim kusura bakmayın...

meraba arkadaşlar ben 2,5 yıllık evliyim bebek yapmaya çalışıyoruz doktorumdan hiç memenun değilim zaten kimsede önermedi ama tüm tahlillerimiz yapıldı eşim sperm tahlilini yaptırdıgı hastanede doktora gösterdi gayet iyi dedi benim doktorumsa 6. gidişimde eşinin spermide sınırda zaten deyince sinirimi zıplattı bilgilerime bakmadan yorum yapıyo sonra karıştırdım seni diyo kadın tam arıza normal lması için tahlillerin ne olması gerekiyo tahlil tablolarından bişe anlamak pek mümkün olmuyoda cevaplarınız için şimdiden teşekkürler bu arada iki aydırda klomen kullanıyorum dün yumurtam 19.8 mm olmuş bi yumurtam çatlamış bu diğer yumurtam çatlamıcak demekmi öteki daha çatlamamış dedide

Son düzenleme:
meraba arkadaşlar ben 2,5 yıllık evliyim bebek yapmaya çalışıyoruz doktorumdan hiç memenun değilim zaten kimsede önermedi ama tüm tahlillerimiz yapıldı eşim sperm tahlilini yaptırdıgı hastanede doktora gösterdi gayet iyi dedi benim doktorumsa 6. gidişimde eşinin spermide sınırda zaten deyince sinirimi zıplattı bilgilerime bakmadan yorum yapıyo sonra karıştırdım seni diyo kadın tam arıza normal lması için tahlillerin ne olması gerekiyo tahlil tablolarından bişe anlamak pek mümkün olmuyoda cevaplarınız için şimdiden teşekkürler bu arada iki aydırda klomen kullanıyorum dün yumurtam 19.8 mm olmuş bi yumurtam çatlamış bu diğer yumurtam çatlamıcak demekmi öteki daha çatlamamış dedide

doktorundan memnun değilsen neden değiştirmiyorsun
dr çok önemli seni tatmin etmesi lazım strese sokmaması gerkiyor
ayrıca yumurta çatlamazsa iğne yaptırılıyor biri çatlamışsa o da yeter ama inş öbürü de çatlar

doktorundan memnun değilsen neden değiştirmiyorsun
dr çok önemli seni tatmin etmesi lazım strese sokmaması gerkiyor
ayrıca yumurta çatlamazsa iğne yaptırılıyor biri çatlamışsa o da yeter ama inş öbürü de çatlar

aslında istanbulda bi doktor buldum acı bademin doktoruymuş alman hastanesinden falan sonuç alamayanlar buna geliyomuş fakat ben düzcenin bi ilçesinde oturuyorum yani doktor takibi uzun sürüyo ve benim bunun için bi süre istanbulda kayınvaldemde kalmam gerek eşimin işleri bu duruma pek uygun değil birde aslında çok doktor var ama ben erkek doktora gitmekten çok utanıyorum üstüne bide kıskanç bı eş olunca hem başarılı hem bayan doktor çok yok gibi bişey bu özel hastane oldugu için gidiyorum ama devlet hastanesinden bi farkı kalmadı tabi dengesiz bi kadın düsünün 6. gidişimde anca agzını acıp bişe dedi yani sinir oldum ama bu aydan sonra gitmeyi düşünmüyorum ayrıca tedavi sürecinde bazı hormon ilaçlarından dolayı kilo aldım ve eşim kilo vermeden aşılamaya yanaşmıyo bu yüzdende gidemiyorum hadi aşılama yapalım dese ben ne dicem sıkışıp kaldım anlıcanız kilo vermek okadar kolay olmuyo bi ev hanımı için spor yapıyorum ama yinede yeterli gelmiyo

bayb nurse günaydın ben 12 haftalık bebeğimi kaybettim ve kürtajla alındı otopsinin sonucunda bişey çıkmadı bendede tedeviye başlarken bi sorun olmadığı sorunun eşimde olduğunu söyledi doktorum zaten bebeğim tutundu ama ben bidaha denemeden önce kendimle ilgili nelere baktırmalıyım bebeğin 12.haftada olması gerekirken 9.haftada gelişimini durdurmasını benimle ilgili bi sağlık sorunu tetiklemiş olabilirmi kan pıhtılaşması gibi örneğin rahim filmi çektirmelimiyim ilkinde istenmedi gerçi ama bazen rahimde bi sorun olsa tutmazmıydı diyede düşünüyorum anlıyıcağın tıkandım.

benım kafamdakı en byuk soru eger yumurtam gelısmedıysede hsata olurmuyum???? yanı bu ay yumurtam gelısmeden hsta olmus olabılır mıyım???? sureklı yumurtalık takıbıne mı gıdıcem bunları bılmmek ıcın?? pıko hastasıyım bu ay hıc ılac kullanmadan hasta oldum acaba yumurta gelısmeden mı oldum yoksa gelıstı de dollenmeden mı hasta oldum??? bu konudabırı benı aydınlatırsa cok memnun olucam şimdıden cok teşekkur ederım. yoksa her ay ultrasona gırıp buyudumu dıyemı bakıcam:78:

merhaba;aranıza yenı katıldım neredeyse 9 aylık evlıyım korunmadığım halde hamıle kalamadım dr gttım bır problem olmadığını soyledı.sonra esımde gtti problem esımdeymıs sperm hareklerı yavasmıs.bırden fazla dr gttım fıkır almak amaçlı %99 u asılama onerdı doğal yolla olur dediler.fakat zaman gerklıymıs.bizde cok ıstedğimz için asılmayı kabul ettık... aşılma yaptrıdıık bu ayın 10'nunda 25'de kan testınde bellı olucakmıs.okadar cok arastrdım kı hem umutluyum hem umutsuz.hayrlısı olsun ınsallah.. cokta heycan var gunler gecmek bılmyor... bu arada cok fazla yemek yıyorum nerdeyse karnım doymak bılmıyor.karında ve goğuslerde şişlık var acaba bunlar belırtı olabılır mı?yada normal mı?

bence bu durumda dr2un buyuk onemı var oncelıkle senle bır arkadas gıbı olmalı dr gibi değil.. zaten zor bır donemden gecırıyoruz bu donemde dr'da anlayslı ve hosgorulu olmassa zor bıtr surec olur.bence baska drarastırabılırsın.ben bahcelıevlerde medicalparka gidiyorum.çokta memnunum bende cok dr gttım arastrdım en son buraya karar verdım.bıraz pahalı ama herseyı goze aldım.bu durumda paraya onem vermıyoruz onemlı olan iyi biyer olması.asılama olduğum gun hemsıreler tekk tekk geccmıs olsun dedı bu bıle bana morel oldu...dr cok yoğun olduğu halde yuzundekı gulumsemeyı hiç kaybetmıyor.bence baska dr arastr

merhaba
ben rahim filmi ve hormon tahlilerini yaptırmak istiyorum tekirdağda yaşıyorum ama istanbulda iyi bir yerde bunları yaptırmak istiyorum tavsiye edeceğiniz düzgün bir yer varmı birde biliyorsanız bunlar bana ne kadara patlar eşim bağkurlu bende onun üstünden işlem görücem yardım ederseniz sevinirim tşkler...

merhaba
ben rahim filmi ve hormon tahlilerini yaptırmak istiyorum tekirdağda yaşıyorum ama istanbulda iyi bir yerde bunları yaptırmak istiyorum tavsiye edeceğiniz düzgün bir yer varmı birde biliyorsanız bunlar bana ne kadara patlar eşim bağkurlu bende onun üstünden işlem görücem yardım ederseniz sevinirim tşkler...
slm;bensana gittğim hasteneyı tavsıye edebılırım.bahcelıevlerde medıcalpark hastanesı fiyatları tam olarak hatrlamaıyorum.ama ıstersen nurasını verebılırım arayıp oğrenebılrsın rahım fılmı bende cekıldım ama tam olarak hatrlamıyorum.

slm;bensana gittğim hasteneyı tavsıye edebılırım.bahcelıevlerde medıcalpark hastanesı fiyatları tam olarak hatrlamaıyorum.ama ıstersen nurasını verebılırım arayıp oğrenebılrsın rahım fılmı bende cekıldım ama tam olarak hatrlamıyorum.

çok teşekkürler ben bulurum telefonunu

merhaba arkadaslar aranıza yeni katıldım benim bi sorum olucak bilgisi olan lütfen cevap yazsın 7 yıllık evliyim aşılama oldu 3 kez olmadı tedaviye ara verdim şimdi tekrar basladım ve hastanedeki doktor usg kanal filmini tekrar cekelim 4 yıl olmuş diyo daha önce ayrı 5 doktor daha görmüştü ve hiç sorun yok gayet net açık demişti şimdi bende gerildim kanallarımın tıkanma ihtimali :emir_bebek::emir_bebek: varmı sizce bilginiz yada duyumunuz oldumu cuma gününe randevu verdiler ama ben kararsızım nolur bana cevap yazın şimdiden çok teşekkür ederim

slm arkadaşlar bende uzun zamandır bebek sahibi olmayı istiyorum fakat halen bu konuda muaffak olamadık 5 yıldır evliyim ve nerede ise 1,5 yıllıdr bebek istiyoruz 1 yılı doktora gitmeme ragmen kendi haline bırak dediler.son 6 aydırda 3 doktor değiştirdim ve herhangi bir ilaç kullanmadım bu ay ve önümüzdeki ay yumurta takibi yapcaz. olmazsa rahim filmi çektircem. ama çok korkutorum herkesin hakında hayırlısı rahim filminden korkan ve çektirdikten sonra önemsiz bulan arkadaşlar varmı aranızda yardım....

slm arkadaşlar bende uzun zamandır bebek sahibi olmayı istiyorum fakat halen bu konuda muaffak olamadık 5 yıldır evliyim ve nerede ise 1,5 yıllıdr bebek istiyoruz 1 yılı doktora gitmeme ragmen kendi haline bırak dediler.son 6 aydırda 3 doktor değiştirdim ve herhangi bir ilaç kullanmadım bu ay ve önümüzdeki ay yumurta takibi yapcaz. olmazsa rahim filmi çektircem. ama çok korkutorum herkesin hakında hayırlısı rahim filminden korkan ve çektirdikten sonra önemsiz bulan arkadaşlar varmı aranızda yardım....

slm canım 5 yıl içinde rahim filmini çekmemen çok garip gerçi son birbuçuk yıldır istiyorsun..ben rahim filmi çektim eçen sene ve bu sene olmak üzre 2 defa çektim..ilkinde biraz sıkıntılıydı ama doktora bağlı diğerini profesör yaptı..iyiki çektirmişim bu son filmi çekmeseydim diğerinden yola çıkarak direk laparoskopi olcaktım..ama doktorumtemiz olduğunu söyledi emin olabilmek için ocak ayında tekrar çektirdim ve çok şükür doktorun dediği gibi çıktı temizmiş..hiç sıkma canını alt tarafı birkaç dakikalık birşey sonuçta hamile olmayı istiyorsak doğurmayıda göze alıyoruz doğum sancısı daha kötü..ymüş..hsg den 5 10dakika önce ağrı kesici muhakkak yaptır..iyi gelecektir...rahim filmini hiç bekletme hemen yaptır zaten en önemli şeylerden biri bu....tez zamanda cocuğunuzu kucağınıza alırsınız inşallah tabi bende

slm canım 5 yıl içinde rahim filmini çekmemen çok garip gerçi son birbuçuk yıldır istiyorsun..ben rahim filmi çektim eçen sene ve bu sene olmak üzre 2 defa çektim..ilkinde biraz sıkıntılıydı ama doktora bağlı diğerini profesör yaptı..iyiki çektirmişim bu son filmi çekmeseydim diğerinden yola çıkarak direk laparoskopi olcaktım..ama doktorumtemiz olduğunu söyledi emin olabilmek için ocak ayında tekrar çektirdim ve çok şükür doktorun dediği gibi çıktı temizmiş..hiç sıkma canını alt tarafı birkaç dakikalık birşey sonuçta hamile olmayı istiyorsak doğurmayıda göze alıyoruz doğum sancısı daha kötü..ymüş..hsg den 5 10dakika önce ağrı kesici muhakkak yaptır..iyi gelecektir...rahim filmini hiç bekletme hemen yaptır zaten en önemli şeylerden biri bu....tez zamanda cocuğunuzu kucağınıza alırsınız inşallah tabi bende

saol canım evet çektircem artık başka çareye rabbim dileyen herkese nasip etsin

hemşire arkadaşım iyiki burdasın,ben 23 yaşında 2,5 yıllık evliyim ilk 1. yılımda klomenle hamile kaldım ve düşük yaptım sonrasında 2sefer aşılama yaptırdım onlarda tutmadı bende pkos var 6 aydır glukofen kullanıyorum adetim düzene girdi bu sürede,doktorum iğneli tedaviye geçmemi söylüyo acaba onu yaptırmayıp direkt tüp bebek yaptırsam mı yoksa biraz daha beklesem mi?beni aydınlatırmısınız

slm arkadaslar bende 4 yillik evliyim. 1 yildir cocuk istiyoruz fakat olmadi. esimde varikosel var sperm degerleri urologa gore sinirda; kadindogum
doktoruma gore tedavi olmasi gerekiyor. 2,5 aydir proxeed ilac kullaniyor. 3 ay doldurunca tekrar spermiyogram yaptiracak fakat doktorumun dedigine gore normal degerlere gelirse kendin hamile kalirsin dedi. 2 kere doktor degistirdim. simdiki doktorumdan memnunum ama benden rahim filmi
istemedi. ilk doktoruma soylemistim esimde rahatsizlik oldugu icin benim rahim filmi cektirmem gerekirmi diye. o da bana sen benim isime karisma dedi. doktor cok onemli ne yapacagimi sasirdim. suan beklemedeyim. Rabbim isteyen herkese evlat versin. olmamasi cok zor.:59:

mrb ben 34 eşim 33 yaşında ve 8 yıllık evliyiz.3 senedir korunmuyoruz.benim tüm tahlillerim temiz çıktı kanal filmi dahil.fakat eşimin sperm sayısı 13 milyon çıktı.buna rağmen bana klomen tedavisi uygulayacaklarını söyledi doktorum.yumurtlama bozukluğum olmadığı halde neden bana bu tedaviyi uygulamak istiyorlar.2.si klomen sitrat ve l-arginin birlikte kullanıldıklarında sperm artırıyormuş.eşim bu ilaçları kullanırsa yan etkisi olur mu?teşekkürler ilginize.

Back
X