İnfertilite Hakkında Merak Ettikleriniz.. Hemşireyim Yardımcı Olmaya Çalışırım..

merhaba benim sorum azopermle ilgili
eşimde inmemiş testisten dolayı azosperm var şimdi mtese oldu ama sperm bulunamadı size raporunu yazıyorum detaylı bir şekilde yorumlarsanız sevinirim
seminifer tübülüslerin %10 atrofik %40 hafif küçülme %50 normal %20 spermatogonyum %5 prmerspermotit %76sco johsen skoru2.3 germ hücresi izlenmemiştir
lütfen ayrıntılı yorumlarsanız çok sevinirim
şimdiden teşekkürler

Merhaba
Ben 32 yaşındayım 8 yıllık evliyim ve 7 yaşında bir kızım var. Ve bir yıldır korunmuyorum
Ama hamile kalmadım. Çok denedik ama olmadı. En son doktora gitmeye karar verdik.

Bugün iki test yaptım bazı tetkikleri yüksek çıktı .. merak ettim .. Yardımınızı bekliyorum.
Kusuruma bakmayın .. Türkçem pek iyi değil çünkü yabaniyim çok hatalı cümleler kurabilirim.
Sonuçları eke dosyada...
şimdidem tşk. a.s.

attachment.php

Eklentiler

• $Mail-3.webp
    $Mail-3.webp
    24,9 KB · Görüntüleme: 1.293
merabalar. ben pko hastasıyım. 3 aşılama 2 tüp bebek denedik olmadı. 1. tüp bebekten sonra donmuşlardan koyduk biyokimyasal gebelik oldu. 2. tüp bebektede dış gebelik oldu.Eşimde bi sorun yok embriyolar 7. güne kadar yaşıyabiliyor. Benim sorum neden olmadığına dair doktorum hiç bir test yaptırmadı acaba ne gibi bir test gerekir. bide bu biyokimyasal gebelik rahime tutunabildiğini rahimde bi sorun olmadığınımı gösterir. Son olarak artık sıkıldık bu işten kendi kendine olabilmesi için ne önerirsiniz. Yardımların için şimdiden teşekür ederim

mrb baby nurse bu ayda olmadı klomenle üstelik davul gibi oldum ne yapacağımı biilmiyorum regl 1 günü yine başladım klomene bu arada eşim spermiyogram verdi sonuçlarını değerlendirirsen sevinirim teşekkürler
likefaksiyon süresi 19 dk
ph : -
viskosite :normal
aglütinasyon: yok
volüm :3ml 6
lökosit :0.2x10 /ml
6
sayı : 34x10 /ml
hareket %55
%20 grade a
%25 grade b
%10 grade c
%45 grade d
morfoloji %5 normal

Merhaba ben 26 yaşında 7 yıllık evliyim bir oğlum var 6 yaşında benim sorunum gebe kalamıyorum 1.5 yıldır problem olmadığını söyledi doktor bu ay adetimin 5. Günü hsg çektirdim herşey normal adetim biteli 1 hafta oluyor göğüslerim ağrımaya başladı ara sıra başım dönüyor nomalde adetime 10 gün kalası agrırdı bu ay doktorum klomen vermedi çünkü yumurtamın biri çatlamamış hsg den sonra hamile kalmış olabilirmiyim yardım cı olursanız sevinirim

arkadaşlar sorularınıza cevap yazamadığım için öncelikle çok özür dilerim
çok acil izmire gitmem gerekti daha bugün geldim en yakın zamanda cevap yazacağım görüşmek üzere....

keşke söyleseydim ama prof luğuna aldandım gittim .haber bekliyorum senden tş ederim canım

izindeydim ancak yazabildim esra hanımın muayenehanesi şuan kapalı
seyhan uygulama merkezinde sadece pazartesi giünü poliklinik yapıyormuş....
belki işine yarar....

merhaba baby nurse kafanı çok şişirdiğimi ve 3 kezdir benzer şeyler sorduğumu biliyorum ne olur kızma. eşimin tahlil sonuçlarını daha önce yorumlamıştın ama benim aklıma fsh değerleri de takıldı bu sefer tahlil sonuçlarını ve fsh yi yazıyorum tekrar. doktor tek testis inmediği için değer yüksek olabilir dedi. olabilir mi cidden?
3.5 günlük perhiz sonrası

miktar 4.50 ml
ph 7.60
sıvılaşma 15 dakika
görünüm açık opak
viskosite artmış
aglütinasyon 1/2 H:(-), 1H:(-), 2H:(-)

tam hareketli %10
yarı hareketli %5
yerinde hareketli %5
hareketsiz %80

normal yapıda %70
anormal yapıda %30
baş %25
boyun %3
kuyruk %2
sayı 50.000
toplam sayı 225.000

fsh 33.59
LH 8.04

açıkçası referans değerlerini bilmediğim için sana bu konuda yardımcı olamayacağım her labratuarın referans aralığı farklıdır....görüşmek üzere...

baby nurse seni sorularımla sıktım ama bişey daha soracam sancılı adet görmemin sebebi tüplerimde tıkanıklılık olabilir mi?? çünkü yumurtalıklarımla ilgili bi sorun yok dr tertemiz bişe yok dedi.ama hamile kalamıyorum.rahim filmi çektirsem mi 8 aydır korumuyoruz.bi de dr tavsiye edecektin bana

yok tüplerdeki tıkanıklığın adetinde böyle sorunlar yaratacağını zannetmiyorum başka bir sorun vardır retrovert dediğimiz ters rahim olabilir bir problem yaratmaz ama sancılı adete sebep olabilir

merhaba benim sorum azopermle ilgili
eşimde inmemiş testisten dolayı azosperm var şimdi mtese oldu ama sperm bulunamadı size raporunu yazıyorum detaylı bir şekilde yorumlarsanız sevinirim
seminifer tübülüslerin %10 atrofik %40 hafif küçülme %50 normal %20 spermatogonyum %5 prmerspermotit %76sco johsen skoru2.3 germ hücresi izlenmemiştir
lütfen ayrıntılı yorumlarsanız çok sevinirim
şimdiden teşekkürler

germ hücrelerinin değerlendirilmesi özel bir uzmanlık alanı ister
size çok yardımcı olmak isterdim ama yanlış bir yorumda bulunmak istemem
görüşmek üzere...

Merhaba
Ben 32 yaşındayım 8 yıllık evliyim ve 7 yaşında bir kızım var. Ve bir yıldır korunmuyorum
Ama hamile kalmadım. Çok denedik ama olmadı. En son doktora gitmeye karar verdik.

Bugün iki test yaptım bazı tetkikleri yüksek çıktı .. merak ettim .. Yardımınızı bekliyorum.
Kusuruma bakmayın .. Türkçem pek iyi değil çünkü yabaniyim çok hatalı cümleler kurabilirim.
Sonuçları eke dosyada...
şimdidem tşk. a.s.

attachment.php

plt dediğimiz trombositiniz yüksek çıkmış
hematoloji uzmanıyla görüşmenizi öneririm

merabalar. ben pko hastasıyım. 3 aşılama 2 tüp bebek denedik olmadı. 1. tüp bebekten sonra donmuşlardan koyduk biyokimyasal gebelik oldu. 2. tüp bebektede dış gebelik oldu.Eşimde bi sorun yok embriyolar 7. güne kadar yaşıyabiliyor. Benim sorum neden olmadığına dair doktorum hiç bir test yaptırmadı acaba ne gibi bir test gerekir. bide bu biyokimyasal gebelik rahime tutunabildiğini rahimde bi sorun olmadığınımı gösterir. Son olarak artık sıkıldık bu işten kendi kendine olabilmesi için ne önerirsiniz. Yardımların için şimdiden teşekür ederim

şanssızlıklarla karşılaşmışsınız
kimyasal gebelik çoğu kişide gelişebiliyor hatta bazen kadınlar anlamıyorlar adetleri bir süre gecikiyor daha test yaptırmadan 2-3 gün içinde adet olur gibi düşük gerçekleşiyor genelde hastalar anlamıyor adet olduklarını zannediyorlar ancak kan tahlilinde anlaşılıyor
tüp bebekte dış gebelik geçirme oranı normal gebeliğe göre daha fazladır ama bunlar için yapılacak herhangi bir tetkik yok zaten tüp bebek için belli tetkiklerden geçmişsinizdir bir problem olsaydı müdahale ederlerdi...
doğal yollarla beklemek eğer sorun çözülmeyecekse zaman kaybına neden olabilir
pko çözülmeyecek bir hastalık değildir bence destek almalısınız

mrb baby nurse bu ayda olmadı klomenle üstelik davul gibi oldum ne yapacağımı biilmiyorum regl 1 günü yine başladım klomene bu arada eşim spermiyogram verdi sonuçlarını değerlendirirsen sevinirim teşekkürler
likefaksiyon süresi 19 dk
ph : -
viskosite :normal
aglütinasyon: yok
volüm :3ml 6
lökosit :0.2x10 /ml
6
sayı : 34x10 /ml
hareket %55
%20 grade a
%25 grade b
%10 grade c
%45 grade d
morfoloji %5 normal

lökosit çıkmış yani enfeksiyon ama çok az bir sorun teşkil etmez.....
sayısı çok yüksek değil ama ileri hareketli dediğimiz grade a %20 iyi bir değer ....
morfolojiside bence iyi .....

Merhaba ben 26 yaşında 7 yıllık evliyim bir oğlum var 6 yaşında benim sorunum gebe kalamıyorum 1.5 yıldır problem olmadığını söyledi doktor bu ay adetimin 5. Günü hsg çektirdim herşey normal adetim biteli 1 hafta oluyor göğüslerim ağrımaya başladı ara sıra başım dönüyor nomalde adetime 10 gün kalası agrırdı bu ay doktorum klomen vermedi çünkü yumurtamın biri çatlamamış hsg den sonra hamile kalmış olabilirmiyim yardım cı olursanız sevinirim

bu dönemde hamile kalma ihtimaliniz çok düşük zannetmiyorum....
zaten ihtimal düşük olduğu için bu dönemde hsg çekilir

meraba 28 yasında 3.5 yıllık evliyim endometriozis hastasıyım 8 ay önce laparoskopi oldum kist temizlendi malesef yine hamile kalamadım endometriozis hastalarının hamile kalma olasılığı nedir 5 gün önce ilk asılama yapıldı ben ümütlü değilim çünkü adet öncesi kasık ağrılarım yine basladı cevap verirseniz sevinirim

şanssızlıklarla karşılaşmışsınız
kimyasal gebelik çoğu kişide gelişebiliyor hatta bazen kadınlar anlamıyorlar adetleri bir süre gecikiyor daha test yaptırmadan 2-3 gün içinde adet olur gibi düşük gerçekleşiyor genelde hastalar anlamıyor adet olduklarını zannediyorlar ancak kan tahlilinde anlaşılıyor
tüp bebekte dış gebelik geçirme oranı normal gebeliğe göre daha fazladır ama bunlar için yapılacak herhangi bir tetkik yok zaten tüp bebek için belli tetkiklerden geçmişsinizdir bir problem olsaydı müdahale ederlerdi...
doğal yollarla beklemek eğer sorun çözülmeyecekse zaman kaybına neden olabilir
pko çözülmeyecek bir hastalık değildir bence destek almalısınız

slm buraya ılk defa gırıyorum soru sorabılecegım bırınn oldugunu bılseydım daha once gırer ve senın basını sısırmıs olurdum benım soracagım cok sorum var ama ılk once yasadıklarımı anlatayımben 5 yıllık evlıyım 2 yıl korunduk sonra bıraktık 6 ay gectı bebısımız olmayınca dr gttık oda hıc bı sorun olmadıgını sadece yaramın oldugunu soledı yaranında gebe kalmamamı etkılemedıgını soledı once bu dogrumu yanı yara varken hamıle kalabılırmıyım?sonra bana prgly verdı ben tereddut ettım acıkcası guvenemdım dr ama genede ıgneyı vurundum ve 3 gun sora baska dr basvurdum oda bana hormon testı yaptı ve prolaktınım yuksek cıkt dostınex verdı ama ben hamıle kalmısım dostınx de kullandım sora dr bı sokı ay gene hormonumu kontrol ederken gebelık testıde ıstedı ve hamıle kalmısım ama ultrasonda kesemı goremedım enım kesem bozulmustu yanı bı dusuk yasadım kurtaj oldum kurtajımı baska bı dr yaptı ve sebebını sımdıkı dr um da oda dostınex ten kaynaklandıgını soledıler tam 1 bucuk yıldır gene bkorunmuyoruz ama bı turlu hamıle kalamıyorum sımdı ınfertıl hastaları uzerınde calısan bı dr a gıdıyorum ılk ayımda klomen prgly uyguladı ve parlodel hamıle kalmadım sımdı klomen ovıtrelle kullanıyorum gene yok bu 3 ıgnem 4 ıgnemı de vurunduktan sora hsg cekecek cok korkuyorum her ay yumurta takıbı yapıyor hep sol yumurtam olusuyor sagda neden olusmuyo olabılır ?sence benım ılk gebelıgımde de solda olusmustu bebıs sol rahımde bı sorun olabılırmı?benım yumurtam her ay tek oluyor ve kendılıgındende catlıyo bana neden klomen verıyodur?cok sıkılmaya basladım her ay husran sence 4 ıgneden ve hsg den sorakı tdavı surecım asılamamı olur?bıde sımdı bu catlatma ıgnelerınden sora asılam asılamadan sorada tup bebek sanırım bız bu surecı basa donduremezmıyız?yanı ıgenelerden sora asılama yapıp sonuc alamazsak tekrar ıgnelere gerı donusumuz yok mu?

meraba 28 yasında 3.5 yıllık evliyim endometriozis hastasıyım 8 ay önce laparoskopi oldum kist temizlendi malesef yine hamile kalamadım endometriozis hastalarının hamile kalma olasılığı nedir 5 gün önce ilk asılama yapıldı ben ümütlü değilim çünkü adet öncesi kasık ağrılarım yine basladı cevap verirseniz sevinirim

endometriozis gebe kalmayı etkileyen bir hastalıktır
kaçıncı derece olduğuda önemlidir grade1 -grade2-grade3 olarak ayrılır grade3 olup yani ileri derece endometriyozisi olup doğal yoldan hamile kalanlarda var etkiler ama kesinlikle olmaz demek yanlış olur
ama kesin tedavi edilebilen bir hastalık değildir laparoskopi sonrası tekrar nüks edebilir
inşallah hamilesinizdir

slm buraya ılk defa gırıyorum soru sorabılecegım bırınn oldugunu bılseydım daha once gırer ve senın basını sısırmıs olurdum benım soracagım cok sorum var ama ılk once yasadıklarımı anlatayımben 5 yıllık evlıyım 2 yıl korunduk sonra bıraktık 6 ay gectı bebısımız olmayınca dr gttık oda hıc bı sorun olmadıgını sadece yaramın oldugunu soledı yaranında gebe kalmamamı etkılemedıgını soledı once bu dogrumu yanı yara varken hamıle kalabılırmıyım?sonra bana prgly verdı ben tereddut ettım acıkcası guvenemdım dr ama genede ıgneyı vurundum ve 3 gun sora baska dr basvurdum oda bana hormon testı yaptı ve prolaktınım yuksek cıkt dostınex verdı ama ben hamıle kalmısım dostınx de kullandım sora dr bı sokı ay gene hormonumu kontrol ederken gebelık testıde ıstedı ve hamıle kalmısım ama ultrasonda kesemı goremedım enım kesem bozulmustu yanı bı dusuk yasadım kurtaj oldum kurtajımı baska bı dr yaptı ve sebebını sımdıkı dr um da oda dostınex ten kaynaklandıgını soledıler tam 1 bucuk yıldır gene bkorunmuyoruz ama bı turlu hamıle kalamıyorum sımdı ınfertıl hastaları uzerınde calısan bı dr a gıdıyorum ılk ayımda klomen prgly uyguladı ve parlodel hamıle kalmadım sımdı klomen ovıtrelle kullanıyorum gene yok bu 3 ıgnem 4 ıgnemı de vurunduktan sora hsg cekecek cok korkuyorum her ay yumurta takıbı yapıyor hep sol yumurtam olusuyor sagda neden olusmuyo olabılır ?sence benım ılk gebelıgımde de solda olusmustu bebıs sol rahımde bı sorun olabılırmı?benım yumurtam her ay tek oluyor ve kendılıgındende catlıyo bana neden klomen verıyodur?cok sıkılmaya basladım her ay husran sence 4 ıgneden ve hsg den sorakı tdavı surecım asılamamı olur?bıde sımdı bu catlatma ıgnelerınden sora asılam asılamadan sorada tup bebek sanırım bız bu surecı basa donduremezmıyız?yanı ıgenelerden sora asılama yapıp sonuc alamazsak tekrar ıgnelere gerı donusumuz yok mu?

ilginç olan neden doktorunuz daha önce sizden prolaktin istemedide düşük yaptınız çok ilginç valla.....
sağdan yada soldan yumurtlamak çokta önemli değil bence yumurtlada ne taraftan olduğu önemli değil....
evet hsg de çekildikten sonra muhtemelen aşılamaya geçersin geçilmelide bence ....
zaman kaybetmenin bir anlamı yok bence....
tekrar iğnelerede dönebilirsiniz sadace bu işlem basamak basamak yapıldığı için bu şekilde ama bir yöntemdende başarı elde edilmemişse tekrar tekrar çok ısrar etmenin bir anlamı yok bence bir üst yönteme geçilmeli....

Back
X