Selam ya

Beterin beteri var demek için geldim.
3 senedir çocuk sahibi olmaya çalışıyorum. Düşündüğüm ilk ay tek denemde oldu. 9. haftada kalbi durdu. Kromozom ve pıhtılaşma analizlerini yaptırdık o süreçte.
6-7 ay ara verip tekrar denemek istediğimde aynı ay enfeksiyon şikayeti ile doktora gittim. Kabus gibi geçen ve tanı alamadığım bir 3 ay geçirdim. Sonucunda enfeksiyon o kadar ilerlemişti ki sol tüpüm şişti, aldırmak zorunda kaldım.
Ameliyattan 3 ay sonra sağ tüpümle yine tek denemede hamile kaldım. O da sağ tüpte dış gebelik oldu.. Metotreksat iğnesi vuruldum, 6 ay gebelik yasaklandı. Süre bitip denediğimde bu kez hemen olmadı önceki gibi. 3 ay deneyip olmayınca doktora gittim ve artık sağ tüp de şişmişti, alındı.
İkinci ameliyattan 1 ay sonra tüp bebege geçtim. Hayatımın şoku olarak amh’ın 0,4 olmasıyla karşılaştım. Ben sorun tüplerim sanırken yumurtalıklarım çığlık atıyormuş.
İlk deneme 5 yumurta, 2 döllenen, 1 blast, pgt kromozomal hastalık. Transfer iptal.
İkinci deneme 11 yumurta, 5 döllenen, 1 blast, pgt anormal.. Transfer iptal.
Üçüncü dememe 8 yumurta, 6 döllenen, 3 blast, 2 pgt normal. Histeroskopi olup transfere geçtim.
İlk transfer, pgtli embriyo negatif.
İkinci transfer, pgtli embriyo 8. hafta kalp durması..
Art arda 4 opu daha; 1 tanecik pgtli embriyo toplamda. Transfer kimyasal.
Saçlarım beyazladı, yüzüm kırıştı, ne yediğimden ne gezdiğimden keyif alamaz duruma geldim. Hamile kalmanın çok kolay bir şey oldugunu düşünen o cahil kızın yasını tutuyorum, kavuştum sanıp kaybettiğim bebeklerin yasını tutuyorum.
Kıpır kıpırdım ben heyecanlı canlı aktiftim hayatta. Şu an sadece ulaşamadığı belki de asla ulaşamayacağı bir bebeği özleyen, kucağına alamadığı bebeğin, hiç giydiremeyeceği tulumlarına bakıp gözleri dolan, günün ortasında bir anda ağlamaya başlayan birine dönüştüm.
Kıyastan, imrenmekten, kendime zulmetmekten usandım. Kendi anne olma isteğimi geçtim, kendimden çok eşime üzülüyorum. Bu hayatta baba olmaya en layık insanlardan biri ama benim yüzümden sadece hastane randevularında, telefon başlarında bir şeylerin haberini bekliyoruz.
Tek duam var bu sürece dair, allah bana bir evlat nasip etmeyecekse alsın içimden bu isteği.