Ingilizce de kelime ezberi

Benim okuldayken yöntemim kelime torbası oluşturmaktı. Kelimeleri bir kağıda yazıp diğer tarafına anlamını yazıp torbaya koyardım. Hergün de ekleme yapardım ve hergün de bundan çekip tekrar ederdim. Öğrendiğim kelimeleri ayırırdım. İngilizce hikayeler okuyup bilmediğim kelimelerin anlamlarını altlarına yazardım. Tekrarlar yapardım. En etkilisi düzenli tekrarlar yapmak. Şu anda bile çoğu kelime aklımdadır yazılışı okunuşu ve anlamıyla beraber. Kalıcı oluyor.

Bi hayir daha yapayim; muzik ile ogrenmek isterseniz (pekcok dili) lyricstraining web sitesine (gene link yok) gidin. Sarki turunu secin, dili secin ve kolaydan zora ilerlerken sarki sozlerindeki bosluklari siz doldurun.

Bir de milattan once "kelime tombala" m vardi, kucuk kagidin onune turkce arkasina ingilizcesini, bir yerine opposite ve/ya snonyme yazardim. Kagidi cektigimde hangi yuzu geldiyse diger yuzundekini soylerdim
Milattan önce demek 🤔🙃🙃

Ben beş gözlü kutu yöntemiyle ezberlemiştim İngilizce kelimeleri. Ezbere sıkıntınız yoksa deneyebilirsiniz. Ben on yıl önce bu yöntemle baya kelime öğrenmiştim.

Ek olarak İngilizce gazete okurdum. Çünkü o konu konu olurdu. Mesela ekonomi sayfasındaki kelimeler ekonomi terimleri ile ilgili olurdu gibi gibi. Böylece kategori de yapabiliyordum.
Yökdil e girmedim ama yds de çok faydasını gördüm. 86 almıştım
Bunu Financial Times'tan yaparken mahfolurdum. Her yazidan milyon tane yeni kullanim cikardi. Ozlemisim hatirlattiniz ;))
Makalelerde isin bitiminde biraz teknoloji kullaniyorum artik, language proofread yapan birkac aplikasyonun dokunusu iyi oluyor

Konuyu çok dağıtmış gibi olmam umarım ama ben de sıfırdan başlayıp orta seviyeye ulaştırmak için başlangıçta nasıl bir yol izlemeliyiz diye sormak isterim. Yardımcı olabilecek üye buradan ya da özelden yazsa çok memnun olurum.

İngilizce öğretmeniyim. İlk aşamada İngilizce-Türkçe sözlük kullanmayın. İngilizce-İngilizce sözlük kullanın, anlamını çıkaramadıysanız bu kelimenin kullanıldığı örnek cümleler aratın, yine anlamadıysanız eğer somut bir şey ise fotoğrafını aratın, soyut bir şey ise son çare İngilizce-Türkçe sözlüğe bakın. Kelimeleri not alırken direkt anlamını kullanmayın. Kendi kelimelerinizle anlamını yazmaya çalışın, örnek cümle kurun ya da bir yerden bulup yazın.

Tematik öğrenme yapmanızı da öneririm. Her çalışma seansınızda bir tema. Atıyorum banka, banka ile ilgili bir metin okuma çalışması yapın, aklınıza gelen İngilizce kelimeleri yazın. Words about banking diye aratınca da bu temada İngilizce kelimeler çıkıyor karşınıza. Buradan yeni öğrendiğiniz kelimelerin anlamlarını tahmini olarak yazın, sonra da yukarıda yazdığım sıralama ile anlamını öğrenin. Tahmininizle karşılaştırın.

Bir de ön ekleri öğrenmenizi öneririm. İngilizce’de her zaman bu şekilde olmaz ancak olumsuzluk eki -un/-im, yoksunluk eki -less gibi. Daha önce hiç duymadığınız bir kelimenin anlamını tahmin etmenizi sağlar. Kelimelerin sonuna gelen eklere bakarak, kelimelerin değişik formlarını da öğrenerek, yeni gördüğünüz kelimelerin isim mi sıfat mı fiil mi olduğunu anlamaya çalışmak da yardımcı olur.

Küçük bir not defterine kelimeleri ve anlamlarını yazmıştım; her zaman yanında taşıyıp metro,otobüs vs boş kaldigimda okurdum, faydasını da gördüm.

İngilizce öğretmeniyim. İlk aşamada İngilizce-Türkçe sözlük kullanmayın. İngilizce-İngilizce sözlük kullanın, anlamını çıkaramadıysanız bu kelimenin kullanıldığı örnek cümleler aratın, yine anlamadıysanız eğer somut bir şey ise fotoğrafını aratın, soyut bir şey ise son çare İngilizce-Türkçe sözlüğe bakın. Kelimeleri not alırken direkt anlamını kullanmayın. Kendi kelimelerinizle anlamını yazmaya çalışın, örnek cümle kurun ya da bir yerden bulup yazın.

Tematik öğrenme yapmanızı da öneririm. Her çalışma seansınızda bir tema. Atıyorum banka, banka ile ilgili bir metin okuma çalışması yapın, aklınıza gelen İngilizce kelimeleri yazın. Words about banking diye aratınca da bu temada İngilizce kelimeler çıkıyor karşınıza. Buradan yeni öğrendiğiniz kelimelerin anlamlarını tahmini olarak yazın, sonra da yukarıda yazdığım sıralama ile anlamını öğrenin. Tahmininizle karşılaştırın.

Bir de ön ekleri öğrenmenizi öneririm. İngilizce’de her zaman bu şekilde olmaz ancak olumsuzluk eki -un/-im, yoksunluk eki -less gibi. Daha önce hiç duymadığınız bir kelimenin anlamını tahmin etmenizi sağlar. Kelimelerin sonuna gelen eklere bakarak, kelimelerin değişik formlarını da öğrenerek, yeni gördüğünüz kelimelerin isim mi sıfat mı fiil mi olduğunu anlamaya çalışmak da yardımcı olur.
Harikasiniz. Ingilizce ingilizce sozlukle çalışıyorum ama arada turkce ye de bakıyordum o zaman hic bakmayayım.

Eş anlamlıları, zıt anlamlıları ve konsept olarak aynı grupta yer alabilecekleri kağıtlara yazın. Her gece yatmadan önce sadece okuyun. Böyle bölüm bölüm yapabilirsiniz ezberi

Back
X