İngilizce Konuşamamak..

ingilizce ve korece çalışabiliriz.mesela birbirimize ödev verelim hergün 10 kelime ezberleyelim ve her hafta bir tense öğrenelim.birlikte çalışınca daha etkili olur diye düşünüyorum
olabilir :) Siz de mi bu iki dili öğrenemek istiyordunuz ?Buradan mı iliteşim kuralım?Ayrı bir konu üzerinden mi yoksa mesajlaşarak mı konuşalım ayy heycan yaptım nedense

olabilir :) Siz de mi bu iki dili öğrenemek istiyordunuz ?Buradan mı iliteşim kuralım?Ayrı bir konu üzerinden mi yoksa mesajlaşarak mı konuşalım ayy heycan yaptım nedense
evet canım 1.olarak ingilizce 2.olarak korece istiyorum fransızcanın telaffuzu harika ama ben cesaret edemem fransızca düşünmem.kaç yaşındasın canım? skypen varda ordan çalışabilriz.

Ben İng. öğr mezunuyum ama ben de konuşamıyordum ta ki anadili İngilizce olan bir ülkeye gidene kadar:) Birileriyle konuşmadan olmuyormuş meğer. Burada 1 cümleyi bile 40 kere düşünerek konuşurken gittiğim ülkede çat çat konuşmaya başladım, kendim de vay be dedim. madem yurtdışı imkanı yok Skype'dan yabancılar ile konuşun başarılar...

Kizlar burada geyik bolumunde ingilizce bir topic acilsa ve kural sadece ingilizce yazmak olsa nasil olur?

Kizlar burada geyik bolumunde ingilizce bir topic acilsa ve kural sadece ingilizce yazmak olsa nasil olur?

Elbette olur, o konuda ben sorun yaşamıyorum yardımcı da olurum ama konuşma konusunda koca bir sıfırım malesef. Neyse, verilen önerileri dikkate alıp, en kısa sürede çalışmalara başlıyorum.

evet canım 1.olarak ingilizce 2.olarak korece istiyorum fransızcanın telaffuzu harika ama ben cesaret edemem fransızca düşünmem.kaç yaşındasın canım? skypen varda ordan çalışabilriz.

İngilizce de yardım ederim ben size. Sadece konuşmada sorun yaşıyorum, onun dışında gayet iyiyim. Takılırsanız yazın bana

Telaffuz programları var, netten bulabilirsiniz yada İngilizce sesli kitaplar da fayda sağlar, bol bol yabancı dizi de bir diğer zevkli yöntem. Fakat en iyisi İngilizce konuşulan bir ülkede bir ay olsun kalmanız. Bu arada, üniversiteler de konuşma grupları açıyorlar sık sık, takip edin derim :)

Elbette olur, o konuda ben sorun yaşamıyorum yardımcı da olurum ama konuşma konusunda koca bir sıfırım malesef. Neyse, verilen önerileri dikkate alıp, en kısa sürede çalışmalara başlıyorum.
Arkadaslar bircok oneriyle gelmisler. Her birine katiliyorum. Farkli bir sey onermem gerekirse
1)Google'i ingilizce kullan(Ben en son ne zaman turkce google kullandigimi hatirlamiyorum.)internette ne ararsan ara ingilizce ara hem cok daha fazla bilgi var hem de gun icinde surekli ingilizce bir seyler okumak insani ingilizce dusunmeye itiyor.
2)Ingilizce dusun. Aklindan gecen cumleleri gun icinde kafanin icinde ingilizceye cevir. Ben bunu cok sIk yapaim.
3)Ingilizce roman/hikaye oku. cok klasik bir tavsiye oldugunu dusunebilirsin ama degil. Soyle ki: Okudugun metindeki her paragraftan sonra kitabi elinden birak ve o paragrafta gecen olaylari ingilizce sesli bir bicimde, birine kitabin ozetini cikarircasina aklinda kaldigi kadar anlat.
4)Ingilizcebir dizi belirle kendine. Diziyi izlerken surekli olarak replikleri tekrarla. Gerekli yerlerde diziyi durdur ve karakterin soyledigi cumleyi tekrar et. Cumlenin uzun ve komplike olmasi hayati onem tasiyor. Baktin tam tekrarlayamadin, basa sar cumleyi tekrar dinle diziyi durdur tekrardan soylemeye calis aklinda kaldigi kadariyla.
5)Ingilizce oyun oku. Bir aktorun oynayacagi oyundaki repliklerini ezberlerdigi gibi sen de replikleri ezberlemeye calis. Ve bunu yaparken de oyundaki mizansene uy. Mimikler, jestler, vurgulamalar... Bu senin gercek hayatta da donukluktan uzak canli bir aksanla ingilizce konusmani saglar. Repligi oku. Kitabi elinden birak o sahneyi canlandir.
Kolay gelsin. :)
shiningg

canım ben kendi kendime çalışıyorum.sen hangi amaçla öğreneceksin?

Internetten yabancilarla konusmak cok gelistiriyor gunluk dilinde ingilizceyi, sahsen ben oyle gelistirdim, interentten buldugum yabancilarla skypeta sesli yazili konusarak cok gelistirdim, herkese oneririm

ben de aynı dertten muzdaribim... konusma sıkıntılı.. ben diyorum ki whatsapp grubu kuralım.. sesli mesajlar atalım birbiirimize.. ne dersiniz....

İngilizce öğretmeniyim
sana altyazılı film izlemeni öneriyorum
kendim de yaptım
müthiş fayda gördüm

Ben
skype kullanmıyorum canım :) 16 yaşındayım sen ? o zaman ilk İngilizceyle başlayalım ve bir konudan iletişim kuralım bence kabul edersen hemen açıorum konuyu.Ordan ezberleyeceğimiz konuları belirler çalışacağımız grammer konuları da belirleriz

Ne yaparsan yap mutlaka ingilizce sarkilar dinle, ingilizceden turkceye cevir sozlerini anlamaya calis ve mutlaka birlikte soylemeyi dene. Bu gercekten cok ise yarayacak

Bol ingilizce altyazili tv seyretmeni tavsiye ederim. Konusma dinlemeyle paralel gidiyor. Sonrada duydugun seyleri kendin tekrar et mesela. Kisa surede yanliz ne kadar sonuc alirsin bilemem.

bencede internette yabancılarla konuşmak iyi fikir bunun yanısıra boş vakitlerinde mümkün olduğu kadar ingiliz kanalları veya ingilizce film izle derim kulağında yer eder gibime geldi

Anlıyorum yazma ile ilgili problem de yok ama feci bir konuşmam var. Grup falan kurarsanız Katılmak isterim. Ah aslında Fransızca Öğrenmek isterim fakat imkanım yok.

canım bence konuşmak çocukluktan gelen bir şey. Sonradan öğrenince biraz sıkıntılı olabiliyor.

Bence sen önce yazılı pratik yap. Bir site vardı yıllar önce hala aktif mi bilmiyorum da penpal diye bir site vardı ama bir sürü buna benzer site var tabi güvenilir olanı bulmalısın. Orada online sohbet edebiliyorsun yabancılarla. Türkler de var..Bence önce yazılı olarak hızlan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…