mesleki ingilizce konusabilmak icin o konudaki terminolojiyi bilmek gerekli. kelime hazinesi yeterli oldugunda bunu yapmak zor degil. ben meslek lislerinde staj yaptim. ojistikle ilgili hicbirsey bilmememe ragmen terminolojiyi ogreendikten sonra ogretmek zor olmadi.. onemli olan kelime hazzinesi yoksa dilbilgisi her alan icin ayni.Ercin Bakın, dil bilmek bir bütündür. Ve öğrenme sürecinde en çok zorlayan şey konuşmaktır. Dil, bir nevi yaşayan bir organizma. Sürekli kendini yenileyen, geliştiren bir organizma. Kullanmazsanız, unutursunuz.
Ayrıca, profesyonel anlamda konuşabilmek için, o ortamlara girmek lazım. Eğitimini alırken bile, sosyal bilimler okuyan farklı mesleki ingilizce, tıp okuyan farklı, mühendislik okuyan farklı öğreniyor.
Günlük konuşma ayrı bir şey, zaten konuşuyorum, sorun yok ama mesleki ingilizce konuşmak için yurt dışına gitmem gerekiyor. İmkanım yok ve ben Türkiye'de bunu nasıl başarabilirim diye konu açtım.
Türkiye de çok az üniversite ingilizce eğitimi konusunda ehil. Ama o üniversitelerden mezun olanlar bile, yurt dışına gitmeden istedikleri gibi konuşamıyorlar.
Okumak, anlamak, yazmak başkadır, konuşmak başkadır.
Benim sıkıntım ve benim gibi binlerce kişinin sıkıntısı da konuşmak. Çünkü dili kullanmıyoruz Türkiye'de.
mesleki ingilizce konusabilmak icin o konudaki terminolojiyi bilmek gerekli. kelime hazinesi yeterli oldugunda bunu yapmak zor degil. ben meslek lislerinde staj yaptim. ojistikle ilgili hicbirsey bilmememe ragmen terminolojiyi ogreendikten sonra ogretmek zor olmadi.. onemli olan kelime hazzinesi yoksa dilbilgisi her alan icin ayni.
Ne demek istedigini anliyorum hergun konuslmadigi surece ilerletmek zor. Onu da Turkiye de nasil yapabilirsin bilemiyorum.Elbette terminolojiyi biliyorum. Ama mesela, sunum yapıyorsun. Ya da teknik bir konuda tartışıyorsun. Cümlelerin düzgün kurulması, kelimelerin doğru yerde kullanılması, dil alışkanlığı, doğru preposition'ı doğru yerde kullanmak. Bunları kağıt üzerinde yapıyorum ama konuşurken pratik değilim. Çünkü dili kullanmıyorum.
Okuduğum metni anlarım, yeni kelimeler öğrenirim, yabancı dizileri ve filmleri altyazısız ya da en kötü ingilizce altyazılı izler ve çok iyi anlarım. Ama konuşmak deyince, günlük konuşmadan ileri gidemiyorum.
Ne demek istedigini anliyorum hergun konuslmadigi surece ilerletmek zor. Onu da Turkiye de nasil yapabilirsin bilemiyorum.
Ben Turkiye de yasamiyorum o yuzden kurslara dair herhangi bir bilgim yok.Ya şuan ingilizce konuşma kulüpleri var, ders başına ücret, öyle bir şey arıyorum. Sonra inş. tatillerde falan yurt dışına giderim, geliştiririm diyorum. Yeni mezun oldum, iş arıyorum, şuan imkanım yok, gidemem ama ilerde muhakkak giderim ve kullandıkça ilerler. İstanbulda'yım ben. Anadolu Yakasında bu şekilde bir kurs biliyor musun? Bir tane buldum ama kişi sayısı fazla. Diğerleri yıllık üyelik istiyor, kafam karıştı iyice.
Çok teşekkürler, araştırmaya devam o zaman. :)Ben Turkiye de yasamiyorum o yuzden kurslara dair herhangi bir bilgim yok.
Umarim uygun bir kurs bulursun. Soyle bir altenatif de var. Internette ingilizce klubune uye olup konusma arkadasi arayan yabanci arkadaslarla skype uzeerinden konusabilirsin. Cogunun amaci konusma sinavlarini gecmek. Her konuda tartisa gruplari oluyor. Orada konusmani bedava ilerletebilirsin.Çok teşekkürler, araştırmaya devam o zaman. :)
Umarim uygun bir kurs bulursun. Soyle bir altenatif de var. Internette ingilizce klubune uye olup konusma arkadasi arayan yabanci arkadaslarla skype uzeerinden konusabilirsin. Cogunun amaci konusma sinavlarini gecmek. Her konuda tartisa gruplari oluyor. Orada konusmani bedava ilerletebilirsin.
Denicem canım, skype'tan birbirimizle de konuşabiliriz aslındaMerhabalar, ben de aynı dertten muzdaribim. Hatta bununla ilgili bir konu açmıştım ve jet hızıyla yabancı dil bölümüne taşınmıştı
Sanırım sorunumuz aynı. Ben de mesela kağıt üstünde çok iyiyimdir ama konşurken olmuyor malesef. Dediğiniz gibi alışkanlık ve dili kullanmakla ilgili. Mesela aklımdan 2 saniyede kurabildiğim bir cümleyi söylemeye kalktığımda kelimeler birbirine giriyor bazen, ya da yazarken çabucak düşünebildiğim bir şeyi konuşurken biraz daha düşünmem lazım oluyor.
Sanırım bu işin tek yolu sözlü pratik yapmak ve kelime haznesini genişletmek. Çünkü konuşmanın bir yerinde aradığınız kelimeyi bulamayınca kilitleniyorsunuz. Tam tersi gramerini kelimesini bilmem nesini tam bilseniz bile ağzınız o dile alışık olmayınca o cümle çıkmayabiliyor da.
Kurslarla olur mu bilmiyorum, çoğu kurs para tuzağı malum. Yabancılarla skypetan konuşmayı denediniz mi? En ucuz çözüm olarak aklıma bu geldi, ben çok çekingen olduğum için hiç denemedim belki sizde işe yarar :)
Teklif için teşekkür ederim ama dedim ya ben çok çekingenimDenicem canım, skype'tan birbirimizle de konuşabiliriz aslındaMaksat gelişsin, ne dersin?
Teklif için teşekkür ederim ama dedim ya ben çok çekingenim
Ingilizce klubundde bildigim kadariyla sadece kadinlarin uyeoldugu skype konusma grubu var. belki onu deniyebilirsin. ben gruba uyeyim herks konusma arkadasi ariyor ama tabi amaci gercekten dili ilerletmek olan kisileri bulmak sans isis. fakat kadinlar konusma grubu bence gayet emin.Aslında doğru ama nedense ben düzgün amaçlı birine rastlayamadım. Tekrar denicem :) Kursu özellikle sunum teknikleri ve iletişim amacıyla da istiyorum. Bütçe ayırırım, hem skype'ı kullanır hem de kursa giderim gerekirse.
Ingilizce klubundde bildigim kadariyla sadece kadinlarin uyeoldugu skype konusma grubu var. belki onu deniyebilirsin. ben gruba uyeyim herks konusma arkadasi ariyor ama tabi amaci gercekten dili ilerletmek olan kisileri bulmak sans isis. fakat kadinlar konusma grubu bence gayet emin.
Evet.Hemen bakıyorum.
Englishclub dimi
Kadinlar skype konusma klubu genelde erkeklerle konusmak istemeyen orta dogu ulkelerinden olan hanimlardan olusuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?