İngilizce Konuşamamak..

1 yıl hazırlık okudum, 4 yıl akademik dili İngilizce olan bi bölümde okudum, sonra da kursa gittim. :)

Tek sıkıntım konuşmak. O da şöyle, dışarda yabancı insanlarla karşılaştığımda onlarla konuşabiliyorum ama resmi ortamlarda konuşamıyorum. :S Çok sağlam pratik yapmam lazım. Hepinize fikirleriniz için teşekkür ederim. Tek tek denicem hepsini.
 
merhaba canım istersen sana ingilizce anlatabilirim ama nasıl olucak bilmiyorum bayağı bir altyapım var zaten aralık sonuna ingiltereye yerleşiyorum orda kursum hazır ama biraz hatırlamak amaçlı çalışıyorum kelime konusunda iyiyimdir ama günlük 200 kelime garanti öğretebilirim :)
 

canim ben de senin gibiyim. Sonra geldim buraya doktoraya. Konusuyor insanlar ben anlamiyorum dogru duzgun. Dogru duzgun konusup yazamiyordum bile. Ama zaman gectikce, TV izledim cok, ve inglizce roman okudum, isim konusunda da yazdim duzelttiler hep, gelisti.
Ama iste biraz inat biraz zaman lazim. Ama eminim ki yaparsin. Yapilamayacak hemen hemen hicbirsey yok.
 

Nasıl yapcaz onu :)
 
bunu bende merak ettım nasıl ogretıyorsunuz 200 kelıme
şöyle söyleeyim ben günlük kendime 200 kelime beliriyorum mesela bu günlük kullandıkların sıfatlar zarflar fiiller isimler olarak ayırarak tabi ki bir kelimeyi bütün anlamlarıyla aynı kelime karşına 5 6 kere çıktığında ister istemez bunu zihin kaydediyor bu şekilde öğrenme hızın artıyor tabi ki eğer öğrenmek istiyorsan en küçükten başla 200 diyorum bu başlangıç için değil eğer alt yapın yoksa ben 200 ile başladım . kelimeleri renkli kağıtlara bir yüzüne ingilizce diğer tarafa türkçe anlamını yazarak yapabilirsin bunları bir kavanoza veya kutuya at ve tombala gibi işte seçerek çalış . önce eğer evde çalışıyorsan kitapla mesela çözdüğüm örnekte bilmediğim kelime varsa onları da çıkarıp ekliyorum bu şeklide fark etmeden öğreniyorsun bilemediğin kelimenın anlamına bakıp tekrar kavanoza at her bilemediğin kelime için tekrarla. anlatamadım pek ama :) renkli kağıtlar kullan mutlaka aradaki farkı anlarsın bunlar beynimizi kandırma yöntemleri hocam öğretmişti :)
 
Bakırköy Dilko İngilizce Kursu Devri 3.400 TL

Derslere yabancı ve türk hocalar giriyor speaking sınıfları var etütler (grammar tekrarları) var ve gelmediğiniz eksik olduğunuz konular için hocalardan birebir ders alabiliyorsunuz size uygun saat ve günde birebir yapılıyor hepsi ücretsiz istediğiniz seviyeden başlayabiliyorsunuz 4 kur hakkınızı istediğiniz seviyelerde kullanabilirsiniz 2.400 TL peşin 1.000 TL taksit yapılabilir toplamda 3.400 TL kursu başka kursumun saatleriyle çakıştığı için dondurdum devam edicektim ama planlarımda değişiklikler oldu satmaya karar verdim 2kur aldım ve hocaları çok sevmiştim çok sıcak kanlılar yardımcı oluyorlar sınıfça whatsapp grubu açmıştık hocalarımızla ingilizce sohbetler ediyorduk düşünen varsa sorularını cevaplayabilirim
 
Benim bu kadar yoğun bir kursa ihtiyacım yok ama ihtiyacı olanlar ilgilenebilir elbette. Ama bu tip kursları yeterli bulmuyorum malesef ve fiyat çok yüksek. :S
 
Dikkatimi cekti.. uni ye gitmis biri nasil ingilizce bilmez?! Ya egitim sistemi berbat yada uni herkese acik...
 
Rosetta stone diye toplam 5 setten olusan bir program var internetten satin alabilirsiniz.
Bu program aksaninizi dahi duzelterek ingilizce ogrenmenizi sagliyor.
Egitim diliniz zaten ingilizceymis cok sorun yasamazsiniz.
Ama bu programin guzelligi listening,speaking,writing ve reading kisimlarindan olusuyor ve internet uzerinden bu programi kullanan yabanci insanlarla konusma imkani sunuyor.
Ve sanki yurtdisinda dil kursundaymissiniz gibi ingilizce ogreniyorsunuz.
Bir sozcugu dogru telaffuz edemediginizde defalarca tekrar ettiriyor.
Bir arastirin internetten dilerseniz, kolay gelsin.
 
en azından konuşamadığını biliyorsun bazıları konuştuğunu sanıyor :)
 
bu yorumu cok artniyetli buldum


Yooo hayir art niyetle yazmadim ilgimi cekti sadece.
cogu ülkelerde uni öncesi ingilizce olur...uni mezunu bir kisinin ingilizce bilmemesi demek bence cok vahim bir konu ...egitim sistemi berbat demektir ...sizce bu normal sa bisey diyemicem ..
 
Universitelerde ingilizce egitimi dilbilgisi agirlikli oluyor .. o yuzden konusmada ogrenciler zorlaniyorlar. gunluk pratik yapilmadiginda akici konusmak zor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…