İngilizce kursu mu çeyrek almak mı 🤣

Muhendoz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
5.024
6.783
198
Biliyorum iki alakasız konu gibi ama şimdi şöyle sorayım. İkinci sınıfa gidecek oğlumu İngilizce kursuna verelim dedik. Haftasonu 3+3 haftalık 6 saat. Ücreti 7bin tl. İngiliz kültür. Hocalar iyi diyorlar.
Eşim de diyor ki küçücük çocuğa bu yatırım gereksiz ilerde isterse öğrenir zaten. Ayda bir kenara çeyrek atsak bu çocuğa daha iyi bir yatırım yapmış oluruz

Bu konu hakkında fikriniz nedir ?

Bu arada iki orta düzey memuruz

Çeyrek altın lazım olunca bozulur çocuğa bir katkısı olmaz .

Öğreneceği her dil her bilgi onu bi tık yukarı taşır.

Durumunuz iyiyse verin dil eğitimi alsın.

Küçükken öğrenmek daha kolay bazı şeyleri

Ben bi sürü borcum varken bile çocuğumun eğitiminden kesmedim.

Bu benim prensibim ve yolum.

Doğru kararı siz vereceksiniz

2. sınıf yabancı dil eğitimi için erken değil, çocuğunuz öğrenme çağının en güzel döneminde. İleride öğrenmesi ile şimdi öğrenmesi bir olmaz. Ben olsam kursa gönderirdim. Eğitim önemli bir ihtiyaç, eğitimden kısıp yatırım yapmak kârlı değil bana göre.

Yabancı dil ne kadar erken öğrenilirse o kadar dile oturan birşey. Hele ki çocuğunuzun merakı ve ilgilsi varsa
Çocuğunuz için yatırım yapmak istiyorsanız da bireysel emeklilik yaptırın.

Kucucuk cocuk dedıgınız 8 yasında ıngılızce öğrenme yaşı. Cıdden bazı ınsanlara sasırıyorum ıkısını nasıl kıyaslayabılıyo ceyrek altın ne cocugu geliştiren katkı sağlayan sey ne yani. Bide memur

Ben de öyle hissediyor gibiyim. Evde İngilizce falan konuşamayız. Kendimiz de iyi değiliz zira. Yds puanım 66. Bu kadarcik var yani. Konuşma zaten Allah’a emanet ödev verilirse anca onu yaparız başka bur katkımız olmaz

Eğer çocuğunuzda yabancı dil öğrenme merağı ve isteği varsa kursa, size yabancı dil kursuna gitmeyi kendisi talep ettiyse göndermek mantıklı.
Ama siz ‘çocuğumuzun yabancı dili de olsun’ diye düşünüp gönderecekseniz çeyrek altın almak daha mantıklı.

Yurt dışı dil kursları oluyor mesela yazları. Hani eşim de diyor olmadı beraber gidersiniz bir yaz. Dediğiniz gibi sanki sürekli aynı şeyler gibi

7 bin tl aylik ucretse saati 300 liradan az oluyor aslinda. cocugu icin olmasina ragmen ayda 7bin vermeye bile erinen insanlar mumkunse ebeveyn olmasin ya
dinlemeyin elalemi.
ama ote yandan ingilizcenin kursla öğrenilecegine inancim sifir.
dil ogrenmek benim de yillarimi aldi, simdi günümün hic konusmuyorsam 4-5 saati ingilizce konusmakla geciyor ama hala yürümem gereken yol var.
yerinizde olsam kurs yerine baska seylerle dili hayatina eklerdim. 8 yasinda cocugun zaten cok ekran hakki yoktur ama tum ekran hakkini ingilizce çizgi filmler - ingilizce oyunlar vs ile kullandirirdim. hatta gunluk ekran hakki 1 saatse secer ister 1 saat turkce ister 1,5 saat ingilizce diye. kurstan murstan cok daha iyi ogrenir videolarla, oyunlarla.
birde bizde kurslar hep ezber. ozne /yuklem /tumce falan sacma sapan seyler. sanki dil bilmeyen insanin kurallar ne isine yarayacaksa..
her dile baslarken insanlar yeni doğan cocuk gibidir.
kelimeleri ogrenip yara yara kendi imkanlariyla cumleler kurup zamanla gelismesi bana daha doğru geliyor.

Ne iş yaptığınızı merak ettim günde dört 5 saat İngilizce konuşacak kadar?
Küçüklüğünden beri hep İngilizce şarkılar çizgi filmler izletirim zaten. Günde yarım saat İngilizce yarım saatte Türkçe çizgi film hakkı vardır. Hatta YouTube’da playlistim var takip ettiğim İngilizce güzel kanallar var. Ama onlar da anca kelime dağarcığını geliştiriyor. Bu da büyük bir şey tabii ki. Şu an kelime bilgisi gayet iyi.

Haftada 6 saatle küçücük çocuk dil öğrenmez. Böyle bir hevesi varsa güzel bir kurs bulup gönderin, kenara atacağınız çeyreklerden çok daha faydalı olur. Ama çocuğun hevesi, gönlü yoksa hiç uğraşmayın.

Bir senedir novakid diye bir uygulama var online ders aldı zaten seviyordu öğretmenlerini falan çok seviyordu. Bu sene de 100 yüze deneyelim dedik

Haftalık 6 saatten daha fazla maruz kalamaz bu çocuk okula gidiyor ödevleri oluyor daha fazla maruz bırakıp bıkkınlık oluşturmak istemem

Çok haklısınız ama bu çocuk okula gidiyor haftada 6 saatten daha fazla maruz kalması imkansız. Belki yazları ancak olur. O da şuna dönüşür hani yazın Kur’an Öğrenirdik kışın unuturduk öbür yaz tekrar Öğrenirdikk.

Geçen sene ben de kursa göndermeye çok niyetlendim. Ama kurs içerikleri bu yaş grubunda genel olarak okul müfredatına yakın gidiyordu. Yani sıfıra yakın. Çocukların kursları yetişkinler gibi de değil. Gerçek bir program, eğitim çıkmadı karşıma. Hiçbir dil kursu beni ikna edemedi.
Voleybol ve resim kursuna gönderdim.
Dil konusunda da Duolingoda düzenli ders yapıyor günde 15 dk, onun için yeterli buluyorum.

Bu arada dil konusunda kendim çok iyi değilim, konuşabilirim ama ana dilim gibi değil. Küçük yaştan itibaren öğrenmenin de aşırı faydalı olacağına da ne yazık ki pek inanmıyorum. Kendi kızıma bakıyorum, 2 yaşında tamamen İngilizce konuşulan bir kreşe gitti. Derdini türkçeden önce İngilizce ve güzel güzel anlatıyordu. İlkokul 2. Sınıfta gayet tekrar renkleri falan öğrenmesi gerekti, unuttu bildiğin. Hiç görmemiş çocuk 10 dkda öğrenirse benimki de yine 6 dk yine sürdü örneğin zaten biliyor olayı olmadı.

Eşiniz acayip vizyonsuzmuş.
Dil eğitiminde temel ne kadar erkende o kadar iyi olur. Çeyrekle çocuğun eğitimine yapılacak harcama ne alaka?!
Oğlum 3 sınıf. Anaokulundan beri özel okula gidiyor haftada en az 10 saat ders görüyor. Gayet konuşabiliyor, yazıyor. Çocuk ne kadar erken başlarsa o kadar iyi. Hiç erken değil gayet verim alınıyor

Dil eğitimi alsın elbette ama 2. sınıf öğrencisi için 3 saat çok fazla. Hem de haftasonu. 2. haftada ağlamaya başlayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…