isten degil yaa yabanci koca buldum. evde konusuyorumNe iş yaptığınızı merak ettim günde dört 5 saat İngilizce konuşacak kadar?
Küçüklüğünden beri hep İngilizce şarkılar çizgi filmler izletirim zaten. Günde yarım saat İngilizce yarım saatte Türkçe çizgi film hakkı vardır. Hatta YouTube’da playlistim var takip ettiğim İngilizce güzel kanallar var. Ama onlar da anca kelime dağarcığını geliştiriyor. Bu da büyük bir şey tabii ki. Şu an kelime bilgisi gayet iyi.
Eğitim önemli bu sene bende İngilizce için baya araştırma yaptım kızım 4. e geçti kreş zamanlarından beri basit düzeyde İngilizce öğreniyor ama tekrarı ve pratik olmayınca unutuyor ve her sene sıfırlanıyor bilgisi okullardada hele ki devlette verilen eğitim çok yetersiz. Bizim burada Amerikan kültür haftasonu 6 saat ders için sezonluk 30000 fiyat verdi bize ama saatler uymadı çünkü başka kurslara da gidiyor. Bende online dil platformlarını araştırmaya başladım şu an Filalingo yada Novakids üzerinde yoğunlaştım birde preply var onlardan deneme dersi aldırıp uygun olana kayıt ettireceğim dilin en önemli öğrenme kıstası dile maruz kalma o nedenle konuşma ağırlığı olması şart gramer zamanla öğrenilir. İsterseniz bu alternatifleri de değerlendirin ama çeyrek mi dil öğrenme derseniz bu yaşta beyin boş algılar açık ilgisi de varsa en uygun seçenek dil kursu olacaktır sadece iyi araştırın.Biliyorum iki alakasız konu gibiama şimdi şöyle sorayım. İkinci sınıfa gidecek oğlumu İngilizce kursuna verelim dedik. Haftasonu 3+3 haftalık 6 saat. Ücreti 7bin tl. İngiliz kültür. Hocalar iyi diyorlar.
Eşim de diyor ki küçücük çocuğa bu yatırım gereksiz ilerde isterse öğrenir zaten. Ayda bir kenara çeyrek atsak bu çocuğa daha iyi bir yatırım yapmış oluruz
Bu konu hakkında fikriniz nedir ?
Bu arada iki orta düzey memuruz
memnun musunuz nova kidsten?Bir senedir novakid diye bir uygulama var online ders aldı zaten seviyordu öğretmenlerini falan çok seviyordu. Bu sene de 100 yüze deneyelim dedik
Buna gerçekten katılıyorum ben. Kolej ingilizcesi dedikleri şeyde aslında erken yaşta çok maruz kalmakla alakalı.Haftada 6 saatle İngilizce öğrenilir mi bilmiyorum açıkçası ama eşim ilkokulda İngilizce öğrenmeye başlamış ben lisede öğrenmeye başladım. Aramızda gerçekten uçurum var.
Artık aileme kızacak yaşı geçtim ama bana yatırım yapmak yerine banka hesaplarına yatırım yaptıkları için biraz vizyonsuz buluyorum onları maalesef.
Açıkçası yaşı itibarıyla memnundum ama çok veli desteği gerekiyor ödevleri konu anlatımları ile uyumlu değil çok basit kalıyor oyunları falan çok iyi çok güzel kelime baya katkısı oldu oğluma ama dediğim gibi ilerleyemiyoruz gerçi sanki yuzyize kurs ne kadar ilerletecek dememnun musunuz nova kidsten?
peki dersler ne şekilde ilerliyor bu sistemde? çocuk anlamadığı noktada nasıl iletişim kurabiliyor benim kızımda başlangıç seviyesi sayılır standart başlangıç düzey kelimelere hakim aylar günler sayılar vs. konuşma kalıbı günlük düzeyde gerisi yok..Açıkçası yaşı itibarıyla memnundum ama çok veli desteği gerekiyor ödevleri konu anlatımları ile uyumlu değil çok basit kalıyor oyunları falan çok iyi çok güzel kelime baya katkısı oldu oğluma ama dediğim gibi ilerleyemiyoruz gerçi sanki yuzyize kurs ne kadar ilerletecek debakalım
peki dersler ne şekilde ilerliyor bu sistemde? çocuk anlamadığı noktada nasıl iletişim kurabiliyor benim kızımda başlangıç seviyesi sayılır standart kalıplara hakim aylar günler sayılar vs. konuşma kalıbı günlük düzeyde gerisi yok..
Anlamayınca çocuk zaten aval aval bakıyor öğretmen tekrar anlatıyorpeki dersler ne şekilde ilerliyor bu sistemde? çocuk anlamadığı noktada nasıl iletişim kurabiliyor benim kızımda başlangıç seviyesi sayılır standart başlangıç düzey kelimelere hakim aylar günler sayılar vs. konuşma kalıbı günlük düzeyde gerisi yok..
haftasonuna ayarladım bir derste kafamda soru işaretleri var ondan tecrübe eden birini bulmuşken danışmak istedim.Ücretsiz dersi var alabilirsiniz, unite unite gidiyorlar
Anasınıfına kaç yaşında başlamıştı oğlunuz? Benim oğlum şuan 2 buçuk yaşında ve bende erken öğrenmesini istiyorumEşiniz acayip vizyonsuzmuş.
Dil eğitiminde temel ne kadar erkende o kadar iyi olur. Çeyrekle çocuğun eğitimine yapılacak harcama ne alaka?!
Oğlum 3 sınıf. Anaokulundan beri özel okula gidiyor haftada en az 10 saat ders görüyor. Gayet konuşabiliyor, yazıyor. Çocuk ne kadar erken başlarsa o kadar iyi. Hiç erken değil gayet verim alınıyor
Şaka gibiler sanki asgari ücretli çalışanlar. Kızım 4yaşında İngilizce oyın grubuna gidiyor 1senedir çok çok katkısı oldu. 1senedir hiç onu İngilizce ye göndermeyimde altın alayım diye düşünmedim. Ayrıca kursuda 7bin lira.Kucucuk cocuk dedıgınız 8 yasında ıngılızce öğrenme yaşı. Cıdden bazı ınsanlara sasırıyorum ıkısını nasıl kıyaslayabılıyo ceyrek altın ne cocugu geliştiren katkı sağlayan sey ne yani. Bide memur
Çok haklısınız ama bu çocuk okula gidiyor haftada 6 saatten daha fazla maruz kalması imkansız. Belki yazları ancak olur. O da şuna dönüşür hani yazın Kur’an Öğrenirdik kışın unuturduk öbür yaz tekrar Öğrenirdikk.
Liseye ilk başladığımda sınıftaki Ted Ankara kolejlilerle hoca uzun uzun konuşmuştu. O halimi hiç unutmuyorum tenis maçı izler gibi bir ona bakmıştım bir onaBuna gerçekten katılıyorum ben. Kolej ingilizcesi dedikleri şeyde aslında erken yaşta çok maruz kalmakla alakalı.
İsterse kendi öğrenir demek olmuyor. Erken yaşta öğrenenle asla bir olmuyorlar. Ben geçtiğimiz tatilde devlet okulundaki arkadaşın oğluyla benim oğlumun yabancı çocuklarla sohbet etmesinden farkı net gördüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?