ingilizce maddi sikintima ne fayda saglayabilir?

lilith2013

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
791
234
123
Erzurum
Arkadaşlar daha önce konu acmistim maddi sikintim var diye.kendi kendime İngilizce mi epeyce geliştirdim ama herhangi bir sinavla tescillemedim.ek is olarak ne yapabilirim fikri olan var mi?

ingilizce şimdi kimin umrundaki zaten tofel seviyesinde olması lazım .En fazla küçük çocuklara ders verilebilir ,ufak çeviriler yapılabilir,cv ye de ingilizce biliyor diye yazılabilir :(

Arkadaşlar daha önce konu acmistim maddi sikintim var diye.kendi kendime İngilizce mi epeyce geliştirdim ama herhangi bir sinavla tescillemedim.ek is olarak ne yapabilirim fikri olan var mi?

Her şeyden önce belgelendirmeniz gerek bşr şel yaraması için.
Sonrasında çevirmenlik ya da rehberlik yapabilirsiniz.

Ben İngilizce Öğretmeniyim, ek iş yapmak isteyenler özel ders veriyor ama siz öğretmen olmadığınız için daha uygun fiyata vermeniz gerekir.

ingilizce şimdi kimin umrundaki zaten tofel seviyesinde olması lazım .En fazla küçük çocuklara ders verilebilir ,ufak çeviriler yapılabilir,cv ye de ingilizce biliyor diye yazılabilir :KK43:

Katılıyorum.İngilizce artık kimsenin umrunda değil,ortaokul çocukları bile şakır şakır ingilizce konuşuyor.Yabancı dilden sayılmıyor artık..

Katılıyorum.İngilizce artık kimsenin umrunda değil,ortaokul çocukları bile şakır şakır ingilizce konuşuyor.Yabancı dilden sayılmıyor artık..

ben anadolu lisesi mezunuyum ,daha sonra ingilizce bölüm okudum ama evet aynen kimsenin umrunda değil ingilizce bilmek ,zorunlu olarak bilmen gerekiyor zaten ,ayrıcalığı yok ..Onun için üçüncü dili öğreniyorum ..Kısmet artık ..

Bende İngilizce, Almanca ve İtalyanca var ama bir işe yaradığı yok :)
İngiliz Dili Ve Edebiyatı mezunuyum.
Evde kendi kendinize öğrendiğiniz İngilizce ile maddi bir şey beklemek...
Bilemedim, en azından belgelendirmeniz gerekir.

ben anadolu lisesi mezunuyum ,daha sonra ingilizce bölüm okudum ama evet aynen kimsenin umrunda değil ingilizce bilmek ,zorunlu olarak bilmen gerekiyor zaten ,ayrıcalığı yok ..Onun için üçüncü dili öğreniyorum ..Kısmet artık ..

Hemde çok zor bir dili öğreniyorsun.dünyanın en zor 3 dili çince,rusça ve almancaymış.Bence büyüm avantaj sağlıcak bu dil olayı sana..iş haricinde çeviriler bile yapabilirsin istersen..nerdee çince çevirmen bulacaklar..ücretide yüksektir ,diğer dillere göre..

İnternette dizi izleme sitelerinde yabancı dizileri çevirmek için çevirmen başvurusu yapılabiliyor. Ücret verirler elbette ama ne kadardır onu bilemem.

Arkadasım şuam evde ders veriyor ortaokul ve lise öğrencilerine piyasanımda biraz altında veriyor dersi baya öğrencisi oldu.

Maddi olarak bir onerim yok ama nasıl geliştirdiniz acaba bende de pratik yok uğraşıyorum ama anadilimde de konuşkan olmadığın için tikaniyorum. Belgelendirin mutlaka

Elinde belgesi olanlar bile maddi gelir sağlamakta zorlanıyor artık, yanında 2. bir yabancı dil bekleniyor.

Bunu yds, toeflla belgelendirip devlet kurumunda calisiyorsaniz maasinizi yukseltebilirsiniz ya da ilkokul ortaokul ogrencilerine ders verebilirsiniz.

tercümanım ben
dil edebiyat ve öğretmenlik mezunlarını bile pek beğenmiyoruz işin açıkçası
ama tercümeye yetenekli, bilgisayarı ve çeşitli programları iyi kullanan, zamanında iş teslim eden, sürekli ulaşılabilir olan, savsaklamayan vb. dille hiç alakasız bölümlerden mezun kişiler çalıştırabiliyoruz. tercüme ağır iştir --ya da en azından para kazandıracak tercüme ciddi bir iştir.

ben sizin daha önceki konularınızı da hatırlıyorum anne-baba ve siz yaşıyordunuz madden zorlanıyordunuz. Şöyle birşey düşenebilirisinz bence: Bir odayı derslik haline getirin, katlanır çalışma masası filan da koyarsınız mesela çalışan hanımların çocuklarını okul çıkışında anneniz/babanız okuldan/servisten alsın, -etüd merkezi gibi- atıyorum saat 3te- karınlarını doyursun vb. Onlar ödev yapmaya başlar, siz de biraz müfredata hakim olursanız eve geldiğinizde derslerine yardım edersiniz. Çok iyi bir İngilizce bilmeden yetişkinlere pek ders veremezsiniz ama ortaokul düzeyine olur. Haftasonu filan daha kapsamlı vakit ayırırsınız.
Ayrıca yine maddi destek olması için bence anne babanızın biraz çabagöstermesi lazım pek çok insan çocuk bakıyor, sizinkiler sabahtan akşama kadar evde napıyorlar?

Devlet memuru iseniz YDS sınavına girerek alacağınız puan ölçüsünde dil tazminatı alabilirsiniz. (Beklentinizi yüksek tutmayın en yüksek derece olan A+ 99,7TL veriyor.)

Bankalar gibi bazı özel kurumlar da çok güzel dil tazminatları veriyorlar, özel sektördeyseniz çalıştığınız kurumda böyle bir şey var mı araştırın.

Çeviri yapabilirsiniz ancak genelde teknik jargon içeren metinlerdir ve çok da kolay değildir, üstelik bir yeminli tercümanlık belgeniz de yok, tercih edilmeyebilirsiniz maalesef.

Bu işin içinde biri olarak tavsiyem özel derstir. Saat ücretinizi makul tutarsanız, 2 veya 3 öğrencilik gruplarla çalışıp güzel kazanabilirsiniz.

İngilizceden özel ders aldırmak isteyenler de vardır elbet.. genelde kursa gönderiyorlar gerçi ama siz biraz araştırın tanıdıklarınıza falan sorun.

Ingilizce kursuna yazilin, zaten belli bir seviyeye gelmissiniz. 5 level ise 3. Leveldan baslarsiniz herhalde. Tofel belgesi alabilecegin bir kursa yazil. Belgelendirmis olursunuz. Ama ortaokul lise ogrencilerine ders verilebilir, yabanci dizilere ceviri yapabilirsiniz belki.

Back
X