Ingilizce öğretmenleri.. Fikir alışverişinde bulunalım

Evet istekliyim bu konuda,yıllardır başka bi işte çalışıyorum,öğretmenlik yapmıyorum,

O nedenle artık mesleğimi yapacağım için de mutluyum,

8 saat ne güzelmiş hocam valla,bakalım ben bi hızımı alayım sonra yorulursam ben de sizin gibi az saat alırım,

Tüm dilci arkadaşlara ALLAH kolaylık versin yeni dönemde...
:40:

ben kırk saat çalışsam her halde eve gidemeden yolda uyur kalırım, veya son derse giremeden uyurum hergün, işin güzel yanı, 8 saat olmasını ben seçmedim, resmi olarak 8 saat zaten

:52:

günaydın arkadaşlar. topiği bugün farkettim bende meb de çalışıyorum. ama bir köy okulundayım ve pek umutlu değilim beni mesleğimden soğutuyo sağolsun veliler ve öğrenciler elele verip :(

günaydın arkadaşlar. topiği bugün farkettim bende meb de çalışıyorum. ama bir köy okulundayım ve pek umutlu değilim beni mesleğimden soğutuyo sağolsun veliler ve öğrenciler elele verip :(

Sabret canım biraz, köyde olduğun için de bunalmışsındır, umarım daha güzel bir yere atanırsın :71::71:
Öğretmenlik sabır işi, ama dil öğretmek çok çok daha fazla sabır istiyor :31::31:

meraba zümrem :34: ben köyde değil ilçedeyim ama yatılı okul olduu için öğrencilermzn tamamı dağ köylerinden geliyo.. senden farklı değil durumum inan ki.. ben dil öğretmeye çalışırken, diğer öğretmenlerin ve idarenin sbs netleri üzerine koyu tartışmalara girdiği bi düzenin içindeyim maalesef...

merhaba sevgili zümrelerimm :3: sanırım devlet okulunda çalışan tüm dilcilerin isyanı şu sbs olayı :(

kahrolsun sbs :1: dil öğretimine o kadar ters bi sınav sistemi ki.. bişi sorcam zümrelerim... şimdi benm hiç inglzce görmemş 6. sınıflarım oluyo köyden geldkleri için.. onlara nası bi sistemle başlayayım ya?? sil baştan iyi bi inglzce öğpretimi programı olacak kitaplar vs. varsa bana yazabilir msnz??? bendekilerden farklı bişeyler işime yarayabilir.. buarada ingilizce sınıfı olan var mı? sınıfı nası dizayn ediyosunuz neler kullanıyosunuz panolarrda falan??

kahrolsun sbs :1: dil öğretimine o kadar ters bi sınav sistemi ki.. bişi sorcam zümrelerim... şimdi benm hiç inglzce görmemş 6. sınıflarım oluyo köyden geldkleri için.. onlara nası bi sistemle başlayayım ya?? sil baştan iyi bi inglzce öğpretimi programı olacak kitaplar vs. varsa bana yazabilir msnz??? bendekilerden farklı bişeyler işime yarayabilir.. buarada ingilizce sınıfı olan var mı? sınıfı nası dizayn ediyosunuz neler kullanıyosunuz panolarrda falan??

aslında internette güzel kaynaklar var silbaştan ingilizce öğretimi için bir de basic english cdleri var onları kullanabilirsiniz.

demek veliler meb öğretmenlerine de aynı şekilde kapris yapıyorlar ben bir tek biz dersane öğretmenleri uğraşmak zorunda kalıyoruz bu velilerle sanıyordum.

demek veliler meb öğretmenlerine de aynı şekilde kapris yapıyorlar ben bir tek biz dersane öğretmenleri uğraşmak zorunda kalıyoruz bu velilerle sanıyordum.

yok bizimki kapristen biraz daha farklı birşey sanırım :) yani onları küçümsediğim için değil ama biraz bilgisizliğin verdiği bir umursamazlık var. yani aman "ilkokul" u bitirsinde yeter mantığı var velilerde. hele evde çocuklara " sen Türkçe yi zor konuşuyorsun napıcan İngilizce yi" diyen veliler... :( bütün seneyi çocuklarından uzakta dağda odun kesmekte geçiren veliler... :( devlet okulu değil mi okutmak zorunda diye kıyafet bile almayan veliler...:( okulun bi işi olunca okulun önünden geçmeyen ama yardım dağıtılırken kuyruğa girenler...:( yani keşke biraz bilinçli olsalarda kapris yapsalar diyorum bazen:)

meraba zümrem :34: ben köyde değil ilçedeyim ama yatılı okul olduu için öğrencilermzn tamamı dağ köylerinden geliyo.. senden farklı değil durumum inan ki.. ben dil öğretmeye çalışırken, diğer öğretmenlerin ve idarenin sbs netleri üzerine koyu tartışmalara girdiği bi düzenin içindeyim maalesef...

evet dolayısıyla çocuklar da sbs de puanı düşük diye ingilizceyi sona bırakyo bu durumda. bıraksalarda şöyle biraz ingilizceyi konuşa konuşa öğretsek... speaking club lar falan yapsk...

merhaba sevgili hocalarım, bu başlığı bulmak beni sevindirdi, ayrıca başka başlıklarda rastlayıp tarzını beğendiğim üyelerinde burda olması ayrıca sevindirdi.
benim sizden bir ricam olacak. benim 2 ye geçmiş bir oğlum var, çok alt yazılı film izler, telaffuzunun çok iyi olduğunu gözlemliyorum, arada filmlerden öğrendiği cümleleri söyler şakalaşmak için falan
tabii bu cümleler what a hell you doing here, what s up boyuntunda
:27::27:
Açıkcası merakı ve yeteneği olduğunu düşünüyorum mesela türkçe dublajlı film istemiyo, alt yazılı olsun diyo,
ders çalışır gibi kesinlikle değilde doğal yoldan nasıl sezdirebilir yönlendirebilirim, bu konuda bbc dışında(bbc yi biliyorum o yüzden onun dışında dedim yanlış anlaşılmasın) önerebilceğiniz siteler var mı, busuu diye bi site var ödül falan almış ama bana çok sıkıcı geldi sürdürülebilir değil, bildiğiniz site, kitap, ya da başka kaynakları, başka öğretim yollarını paylaşırsanız sevinirim bu yaş grubu için
:13::13:

Son düzenleme:
merhaba sevgili hocalarım, bu başlığı bulmak beni sevindirdi, ayrıca başka başlıklarda rastlayıp tarzını beğendiğim üyelerinde burda olması ayrıca sevindirdi.
benim sizden bir ricam olacak. benim 2 ye geçmiş bir oğlum var, çok alt yazılı film izler, telaffuzunun çok iyi olduğunu gözlemliyorum, arada filmlerden öğrendiği cümleleri söyler şakalaşmak için falan
tabii bu cümleler what a hell you doing here, what s up boyuntunda
:27::27:
Açıkcası merakı ve yeteneği olduğunu düşünüyorum mesela türkçe dublajlı film istemiyo, alt yazılı olsun diyo,
ders çalışır gibi kesinlikle değilde doğal yoldan nasıl sezdirebilir yönlendirebilirim, bu konuda bbc dışında(bbc yi biliyorum o yüzden onun dışında dedim yanlış anlaşılmasın) önerebilceğiniz siteler var mı, busuu diye bi site var ödül falan almış ama bana çok sıkıcı geldi sürdürülebilir değil, bildiğiniz site, kitap, ya da başka kaynakları, başka öğretim yollarını paylaşırsanız sevinirim bu yaş grubu için
:13::13:

Çocuğunuzun filmleri kendi isteğiyle orijinal dilinde izlemek istemesi çok çok iyi bi unsur bence,

Kendiliğinden içinden gelen bi heves olsa gerek ki bu çok sık karşılaşılan bi durum değil bu yaş çocuklarda,

Çok da şanslısınız bence anne-baba olarak,

Dil öğrenmenin bence en önemli kriteri istemek,sevmek,

Yoksa dili sevmezse çocuk ne kadar zorlarsanız zorlayın çok fazla yapılacak bişey yoktur,

Ona İngilizce şarkılar dinletin bol bol,ayrıca kitaplar alıp sesli olarak ona okuyun,

Bir süre sonra kendisi okumak isteyecektir zaten,

Nette robot karakterler var,Alice falan,chat yapıyomuş gibi konuşuyosunuz,

O tür karakterlerle yazışarak konuşabilir,tabi kolay seviyeden başlayarak,

Ben kendimden de tecrübe ederek şuna inanıyorum ki,şarkı dinlemek,film izlemek insanın hem telafuzunu geliştiriyo hem de grameri motomot öğrenmeden kalıplar beyninize yerleşiyor,

Farklı bişey söylenildiğinde kelimesi kelimesine çevirmiyor ne demek istiyosa onu anlıyosunuz,

Kitap ismi şua na aklıma gelmiyo ama,kitapçılarda seviyesine göre,yani ilkokul 2 dersiniz size verirler güzel kitaplar,

Allah kolaylık versin,çocuğa dil öğretmek zor iş...
:34:

teşekkür ederim canım tavsiyelerine, bende senin gibi düşünüyorum, bu çevirme olayı insanı yavaşlatıyomuş gibi geliyo dil öğrenmede, belki bi yaştan sonra çevirme olmadan öğrenmek zor ama küçük yaşlarda olabilir diye düşünüyorum:13:

Son düzenleme:
Back
X