- 12 Eylül 2007
- 7.588
- 15.235
- 498
alanınızda kendinizi çok çok geliştirmiş olduğunuz verdiğiniz dolu dolu cevaplardan belli zztendevlette çocuklara 1 dönemde 2 taneye kadar proje verebiliyoruz istek dahilinde bu tabi.. ayriyetten performans görevleri belirliyoruz bunlar isteğe bağlı değil tüm çcouklar için ve projeye nazaran daha az kapsamlı işler oluyo.. projelerde çok ii iişleri tabiki ilgi alanı olan öğrencilerden göryoruz. sırf notunu yğksektlemk için proje görevi almış öğrencilerin proje ödevleri de pek verimli olmuyo. onun dışında yurt dışı projeleri oluyo ve son zamanalrda çok yaygınlaştı siz de bilirsiniz. artık isteyen emek sarfeden bütün devlet okaulları yurt dışından bi okulla proje geliştirip gidiş geliş yapabiliyo. eskisi gibi hayal ya da ekstra çok fazla emek istemiyo daha kolay diyebilirim. ben böyle bi projeye girişmedim çünkü yatılı okulda öğretmenim.. öğrencilerimiz çok daha ilgiye muhtaç çoğu zaman ingilizce öğretmeyi bi kenara bırakıp sosyalleişmeyi topluluğa karışmayı öğretmek zorunda buluyorum kendimi.. öğrencilerimizn tamamına yakını uzak köylerden ve yatılı oldudklarında gece nöbetleri falan derken sorumluluklar artıyo.. böyle bi projeye de zaman ayıramam die düşünrekten girişmedim.. ama eğer devlete geçerseniz eminim ki çok güzel işler yaparsınız ses getirirsiniz tecrübelerinizi kullanarak
![]()
Açıklamanız ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim.Yibolardan birinde hoca olduğunuzu düşündüm, belki de farklı sistemli bir okul da olabilir.Yükünüz epey ağır olmalı, hem annelik, hem ablalık yeri geldiğinde hemşireleri, doktorları bile siz oluyorsunuzdur.Çok büyük bir özverinin yanında büyük sorumluluk ayrıca.Allah kolaylık versin.
Benim kafamdan geçen şey sınıflarda mevcuda göre gruplar oluşturarak, her gruba haftalık projeler vermek.Bu, işlenen konu ile ilgili performansa dayalı görsel bir sunum olabilir, kompozisyon yazılabilir, resimli, tablolu, şemalı yazılar olabilir, öğrencileri serbest bırakarak haftalık projelendirme ile ilk adımımı atıp haftada bir en başarılı (çocuklar grup içinde çalışsa da eserleri bireysel yapacaklar) grubu seçip onları ödüllendirerek, teşvik etmek. (Daha ücra yerler için; laptoptan bir çizgifilm, film izlettirmek, eğitsel ama eğlenceli bir oyun oynattırmak, varsa tiyatroya, sinemaya götürmek, yaratıcılıkları geliştirmek için güzel bir boya seti, ne bileyim belki durumu kötüdür bahane edip bir çift ayakkabı belki de ödül olarak verilebilir.) Dönem sonunda da en başarılı olmuş kişi ve grup ayrıca not anlamında değerlendirilebilir.
Dönem başında da bir masalı biraz güncel hale getirip, biraz da onu tiye alarak ingilizceleştirmek, sene sonunda da gururla sunmak mesela dilimizin döndüğünce, seviyemizin yettiğince

Bu ve bunun gibi yaratıcılık içeren ve öğrencileri workbook'a hapsetmek yerine daha özgürleştiren şeyler beni cezbediyor.İşte en büyük endişem de bu tarz aktivitelere kurum yetkililerinin, öğrencilerin, velililerin hatta diğer öğretmenlerin bakış açıları.Gerçi ingilizce öğretmenleri için hep "deli, asi, azıcık çatlak" derler; belki bu kontenjandan faydalanabilir, hayallerimi gerçekleştirebilirim.
Hepimize kolay gelsin.