ingilizce tıp hakkında fikri olanlar !!!

EbOn2010

Kuş Yuvası Gibi Ev Döşeği
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2010
1.671
118
173
Edirne
merhaba bayanlar
kardeşim bu yıl tercih yapacak sayısaldan iyi bir sıralaması var
üniversiteyi ankarada okumak istiyor
türkçe tıp fakültesi olmazsa ingilizce yazıp yazmamak konusunda kararsız.
gazi ingilizce tıp mı, yoksa izmirde dokuz eylül türkçe tıp mı?
öğrenciler, yada yakını olanlar
artısını eksisini bilenler lütfen yardımcı olur musunuz?
ingilizcesi nasıl derseniz iyi bir anadolu lisesinden mezun, lise 2 de sırf ingilizce için kursa gitti bir yıl boyunca baya da ilerletti
ama hem latince tıp dili, hem ingilizce tıp dilini bir arada götürmek nasıl birşeydir aceba?
 
gaziyi yazarken cok dusunsun. gercekten belki onlarin tarafindansinizdir ama ben uyarmak istedim. arkadaşım gitti ve her gün agliyor. cok fazla baski var. oje bile suremiyorum herkes yicek gibi bakıyor diyor. gaziyi bi arastirin derim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Abim Hacettepe İngilizce tıp mezunu. Sırf puanı Türkçe tıptan daha yüksek diye yazmıştı ama sonra çok pişman oldu. Bir getirisi var mı yok mu bilmiyorum ama kendisi lüzumsuz olduğunu söylüyor.
 

Canım seni yalancı çıkarıyor gibi olmasın ama ben inanmıyorum öyle şeylere. Abartıyorlar. Arkadaşına dangalağın teki denk gelmiştir. Ben de gazi mezunuyum asla görmedim öyle şeyler.
 

Doktor bir arkadaşım söylemişti, tıp okuyacaksa biri ingilizce okumalı diye. Her gün yeni bir sürü makale yazılıyor ve hepsi ingilizce, kendini geliştirmek istiyorsa konuya hakim olması lazım. Ama kardeşinizin hedefi aile hekimi olurum bir sağlık ocağında bana yeter diyorsa kasmaya da gerek yok.
 
alinti yapamıyorum kusura bakmayin. ben cok yakindan sahidim goz yaslarina. belki siz onlarin gozune batacak sekilde giyinmiyorsunuzdur bilmiyorum gercekten ama saci boyali diye baski gordugunu de biliyorum. oyle bir iki kisilik bi durum degil. baski cok fazla var. ben uyarmak istedim cunku sıkıntı çıkması muhtemel

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 

Ben de fndka katılıyorum, çok abartılıyor bu konular. Gazide okuyan bir lise sınıf arkadaşım vardı, kız sevgilisiyle beraber yaşıyodu, facede falan elinde biralı resimleri dolaşıyordu. 4 sene okudu hiç de sorun yaşamadı. Hem mümkün mü ya koskoca üniversite ojeli kızlara baskı yapacak.
 

size burada yalan soyleyecek halim yok. sizin eli birali arkadasiniza o denk gelmistir benim arkadasima baska biri. siz arkadasinin baski görmediğini söylerken dogru söylüyorsunuz ama ben arkadaşımı anlatırken yalan, oyle mi?
 

Özür dilerim bu kadar sert tepki vermenize gerek yok, yanlış anlaşıldım. Siz kendinizden değil bir arkadaşınızdan bahsediyorsunuz ben de onun abartmış olabileceğini söylemek istedim. Tanımam etmem sizi neden yalancı diyeyim ki?
 

ben ozur dilerim ama sizin tepkiniz daha sertti. abartiyor mu abartmiyor mu bilemem ama kimse yok yere goz yasi dokmez boyle bi konu icin. gitmedim gormedim ama benim duydugum bu. konu sahibini de sadece uyarmak istedim. yoksa gaziye ne kadar gidilmezse ben bunun icin prim almayacagim yani.
 

Arkadasim cerrahpaşa da ingilizce tıp okuyor, şikayeti yok dilden yana. Zaten sizinde dediginiz gibi tıp dili latince oldugu icin ingilizce okadar zorlamiyor tıpta. Türkçedense ingilizce ilerisi icin daha avantajli.
 
Gazi tıpın gazi üniversite kampüsü ile hiç alakası yok uğramaz bile . Kampüste de baskı olduğunu sanmıyorum ama tıpta kesinlikle öyle bir şey olmaz. İngilizce tıpın hiçbi getirisi olduğunu düşünmüyorum, ingilizcesini kendisi de çalışarak geliştirebilir. Gazi tıp iyidir ama Türkce daha mantıklı
 

diğer yorumlarınızı okudum, öncelikle şunu belirtmek isterim tıp fakültesinde öğrencilerin böyle şeylerle uğraşmaya vakti olmayacaktır
bu dediğiniz şeyler genelde ya fen-edebiyat fakültelerinde,mühendislik, myo vb. yerlerde oluyor olabilir.
ayrıca bende gazide yüksek lisans yaptım 1 yıl boyunca fen-edebiyat fakültesinde eğitim gördüm
gazinin çizgisini biliyorum, öyle birşeyle karşılaşmadım
hatta ve hatta benim lisans eğitimini aldığım üniv. de gazinin çizgisindedir ve ben tam da o dediklerinizin ortasında bir yerdeydim ne bana ne da başkalarına öyle bir şey duymadım da görmedim de. erkekler arasında farklı tartışmalar oluyordu tabi olmuyor değil.
sizin arkadaşınız belli ki psikopat birine denk gelmiş ki kıza çektirmiş.
şimdi kalkıp da şu üniv. de şu görüş var ve bu yüzden şöyle diyip de genelleme yapmayalım. yeni tercih yapacaklara yanlış örnek olmayalım.
netice de Allah kimseyi pişman etmesin.

Canım seni yalancı çıkarıyor gibi olmasın ama ben inanmıyorum öyle şeylere. Abartıyorlar. Arkadaşına dangalağın teki denk gelmiştir. Ben de gazi mezunuyum asla görmedim öyle şeyler.

bende gazide okudum, yukarda da uzun uzun açıkladım. dediğim gibi bende tanık olmadım öyle şeylere.


teşekkür ederim yorumunuz için. bir fikir olacaktır bizim için.

Arkadasim cerrahpaşa da ingilizce tıp okuyor, şikayeti yok dilden yana. Zaten sizinde dediginiz gibi tıp dili latince oldugu icin ingilizce okadar zorlamiyor tıpta. Türkçedense ingilizce ilerisi icin daha avantajli.

evet benimde klavuzda dikkatimi şu çekti cerrahpaşa ingilizce tıpın sıralaması türkçeden yüksek, bu kadar çocuk yanılıyor olamaz heralde.
 

bir gazili olarakta ben cevap vereyim.yüksek lisans dahil 7 yılım geçti.
böyle bişeyi ne duydum ne şahit oldum.
hatta oje sürmeyen,saçını boyamayan yok gibi nerdeyse :)))
hiç öcü gibi bakanda görmedim:)))
acaba arkadaşınız çok çok aykırı bir tip mi
 

Yooo yazdığım şeyi tekrar okudum, sert bir şey yazmamışım. Size tepki bile vermemişim ki zaten, arkadaşınızın abarttığını söylemişim.
 
Kızlar sakin olun :))) Gazi ovası bozkurt yuvası demişler :) Evet siyasi olayların olması kaçınılmaz ama sen de etliye sütlüye karışmazsan adam gibi okursan onlarda sana bulaşmaz.Bende duydum bi kaç şey hatta bu olaylar yüzünden okul değiştiren bile tanıyorum ama dediğim gibi sorun yaşayanlar da göze batan kişiler..Çok rahatsız edici bi durum gerçekten ama artık resmen gazinin bünyesine yerleşmiş maalesef..Konu saptı bu arada k. bakmayın tıp hakkında bi bilgim yok da yazmadan edemedim.
 


Benim girdigim zaman

Cogu ingilizce tıp Fakültesinin hazırlığı icin anadolu lisesinde az çok ingilizce görmüş birinin gecebilecegi bir sinav yapılıyordu. Dedigine gore kardesin de bu sinavi gecer diye düşünüyorum. Eger iyi denecek duzeyde ingilizcesi varsa gerisi icin çok da gerekli olmadigini düşünüyorum ingilizce tıbbın. Çünkü ingilizcesi fena olmayan zaten fakulte esnasında dilini unutmaz, tibbi literatur unutturmaz insana dilini.

Ben istanbulda ingilizce tıp yazdim, o gelmedi ikinci tercihim geldi. Suan iyiki de oyle olmus diyorum, bana hicbir katkisi olmayacakti, liseden gelen ingilizce bilgimle tüm makaleleri okuyabiliyorum, tus icin gerekli olan ingilizce sinavlarini da gayet yüksek puanla gectim. Okulumdan da cok memnunum herkesce bilinen bir ekoldur tip deyince.

Bence şu unutulmamali, Türkiye tıp fakültelerinden mezun olacak herkes yurtdışı hayali yoksa hep memleket insaniyla muhatap olacaklar. Teyzemizin biri "böğrüm ağrıyor evladim"dediginde anlamasi lazim. Ki biz türkçe okuyanlar dahi bir üst nesilin dilini bazen anlamazken ingilizce okuyanlarin daha cok zorlanacagini düşünüyorum. Ben oyumu türkçe tıptan yana kullanıyorum. Ama çok çok idealistse ben işin ingilizcesini öğrenip ustune daha cok caba sarfedip gerekli yerlerde türkçe karşılıklarını ogrenirim derse dusunulebilir.
Bi de unutmadan, bazi fakulteler ingilizce tip diye gorunmesine ragmen hocalarin tercihi yahut yeterli dil bilmemesi sebebiyle dersler türkçe yapilabiliyor. Suanki durum nedir bilmiyorum ama mutlaka bunu da sorustursun.
 
ingilizce tıp 5. sınıf öğrencisiyim. esasen pek bir farkı olmuyor çünkü 4.sınıftan sonra pek ingilizce eğitim alamıyoruz çünkü hasta başı eğitim ön planda oluyor.ilk 3 sınıfta da özellikle 3.sınıfta klinik dersleri başlayınca klinik hocaları pek ingilizce ders anlatmıyorlar.yardımcı olabilmişimdir inşallah :)
 
Son düzenleme:
ben ingilizce mühendislik okuyorum.bin pişman oldum yazdığıma.şuan okulum uzadıkça uzuyo.ne ders çalışma isteğim ne mesleğe sevgim kaldı.sıfır ingilizceyle girmiştim.benimde ilerledi ilerlemesine ama yinede bişey anlamıyorum.ingilizce eğitim görmek başka ingilizceyi bilmek başka.çok zor.bence kesinlikle türkçe okusun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…