• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngilizceyi Geliştirmek

gJaJg

Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2014
28
1
6
İstanbul
Merhabalar ingilizcemi acilen geliştirmem lazım, sürekli yabancı diziler izliyorum ama hala eksiklerim var neler yaparsam ingilizcem gelişir, bilmediğim kelimeleri yazıp tekrar mı edeyim, ingilizce kitaplar mı okumaya çalışayım, ne olursa lütfen yardım...

kitapta okuyabilirsin ama en etkilisi dizi yada film izlemek.bunun dışında sürekli tekrar etmen gerekir.grammeri ve kelimeleri unutmaman için.bi de yabancı arkadaşlıklar kurabilirsin mümkünse.değilse chat programlarıyla konuşabilirsin.

Son düzenleme:
Merhabalar ingilizcemi acilen geliştirmem lazım, sürekli yabancı diziler izliyorum ama hala eksiklerim var neler yaparsam ingilizcem gelişir, bilmediğim kelimeleri yazıp tekrar mı edeyim, ingilizce kitaplar mı okumaya çalışayım, ne olursa lütfen yardım...

eğer twitter kullanıyosan twitter'ın translation merkezini tavsiye edebilirim. geçen sene çeviri yapıyodum ben de. google'a twitter translation center yazarsan bulabilirsin siteyi

Amerikalı ya da İngilizlerle chat yap. Yazıştıkça gelişecektir. Kulak aşinalığını da dizi ve şarkılardan kaparsın zaten.

Merhabalar :)

Ben de yabanci dile cok ilgiliyim diziler sayesinde baya gelistirmistim kendimi. Ama ben de senin gibi yeterli olmadigimi dusunuyordum. Dinlemek kadae konusmak da onemli. Bence kendine bir mektup arkadasi edinmelisin. Bir seviyeden sonra dizilerle o kadar hizli ilerleyemezsin cunku.

Benim uye oldugum bir site vardi isim vermek yasak mi bilmiyorum ama, interpals diye google yaz cikar hemen. Ben o sitede biraz vakit gecirdikten sonra ingilizcemin cok ciddi gelistigini farkettim hatta konustugum herkes ne kadar iyi ingilizce konusuyorsun falan diyordu, Turk olduguma inanmayan bile oluyordu yani (ordaki Turklerin ingilizcesi genelen iyi degil). Kesinlikle tavsiye ederim.

benden özel ders alırsanız gelişir ingilizceniz :27:

şaka bir yana speaking ağırlıklı pratikler yapmalısın. olabildiğince konuş, muhabbet et.

yabancı biri ile chat yapmalısın...
bacak kadar bebeler faceten yabancı arkadaş edinip geliştirmişler hep görüyorum hayret ediyorum....

türkçe altyazılı mı izliyorsun? ingilizce altyazılı izle, sonra altyazısız izle

kitap okumak, temel çalışmak falan zaten belli şeyler

temelin zayıfsa, "english grammar in use" kitabını tavsiye ederim.

evet bende bu kıtabı tavsıye ederım guzel gercekten:31::31:

Yabancı dil bölümü öğrencisiyim size birkaç tavsiyede bulunabilirim.

Bir dilin temelini gramer oluşturur diğer şeyler onun etrafında gelişir.Gramerinizi olabildiğince geliştirmeye bakın.Hemen öğrenmeye girişmeyin zamana yayın ve o konuya odaklanın mesela program yapın pazartesi:pronoun salı:tense ... gibi. O programa göre o konuya çalışın ve çalıştıktan sonra mutlaka alıştırmalar çözün.
Kelime bilmeden yazılanları ve duyduğunu anlamak çok zordur o yüzden günlük kelime ezberleyin.Mesela günde 20 tane kelime ezberleyin.Sonra bu kelimelerin akılda kalması için cümleler kurun.Gramer çalışırken ya da alıştırma çözerken bilmediğiniz kelime çıkarsa onların anlamlarına da bakın ve ezberleyin.
Mümkün olduğunca yabancı dizi izleyin hatta size tavsiyem ingilizceyi geliştirirseniz hem ingilizce konuşan hem ingilizce altyazısı olan bir dizi/film izlemeniz.
Yabancı şarkılar dinleyin..
Seviyenize uygun kitaplar alın.Kitapçılarda bulursunuz.. Okuduğunuzu anlamak çok önemlidir..
Aklıma gelenler bunlar,umarım yardımcı olabilmişimdir.. :)

İngilizcem genel olarak iyi temelinde sorun yok fakat konuşurken sıkıntı çektiğim oluyor, teşekkürler...

Back
X