İngiltereye gitmek isteyen erkek kardeşim

salalala

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2019
65
49
3
46
28 yaşındaki kardeşim evlenip İngiltereye gidecek. Onun bir küçüğüde 26 yaşında. 2015de mezun oldu ama alanında iş bulamadı aile mesleği yapıyor şimdi. Bakkal işletiyor babamın yanında. Askerliğini de yaptı . Şimdi alanında iş aramıyor bile . O da abim gibi ingiltereye gitcem diyor

Orada taş taşımak, çöpçü olmak burda yaşamaktan çok daha iyidir diyor .

Benim sorum şu , 26 yaşında daha önce kendi branşında çalışmamış bir genç , kendi alanında iş bulabilir mi ? İletişim fakültesi mezunu kendisi .

Londraya gitmeyi istiyor. Boşuna mı okudu burda 4 yıl üniversite, tüm kariyerini bir çırpıda silecek. Burda kendi branşında işe başlasa nasıl olur diye düşünüyorum ?

26 yaşında ve kendi bransında hıc calısmadı . Gec bir yas mı ?

Yoo değil
Neden olsun
Londrayı pek sevmiyorum ben keşmekeş bir yer hem de pahalı
Ama burada yaşamayı Türkiyede yaşamaya 10 kez tercih ederim, salın gelsin

Alaninda hic calismayan biri kariyerini bir cirpida nasil silecek? Is bile aramiyormus ustelik.

Birakin gitsin.

benim kuzenim avukattı ve iyi para kazanıyordu, sonra bunaldı thailand'a gitti, gittikten sonra dönmedi şimdi ailesi anlatıyor yazlık bungalovlar almış kiralıyormuş iyi de kazanıyor, ailesi de yanına ziyarete gidiyor sık sık hatta ben de gidecem bi denk getirebilsem

yani kariyeri bir çırpıda silebilmek büyük cesaret ve bazen gerekli bir şey bence. bazıları cesaret edemediği için ömrünce mutsuz sürüniyor o daha kötü.

Alaninda hic calismayan biri kariyerini bir cirpida nasil silecek? Is bile aramiyormus ustelik.

Birakin gitsin.
4 sene boşuna mı okudu o zaman ? Alanında kariyer yapması daha iyi bence onun için. Masa başı bir işi oolur. Orada sürünmesinden korkuyorum kardesimin .

Siz kardeşleriniz için neden endişeleniyorsunuz ki? Sonuçta kendi hayatları. 26 yaşındaki kardeşiniz kendi alanında iş bulmak için çabalarsa bulur mutlaka. Ancak pek istemiyor anlaşılan. İkisine de sizin yapabileceğiniz bir şey yok. İkisi de kararlarını vermiş gibi duruyor. Sonuç olarak kendi tercihlerini yaşamaları başkalarının doğrularını yaşamalarından iyidir. Böyle bakın olaya.

Ingiltere de kendi alaninda is bulabilmesi icin firmalarin ona vize icin sponsorluk cikarmasi gerekiyor. Bu sponsorlugu cikarmayi kabul etmeleri icin de kardesinizin alaninda cok iyi firmalarda iyi posizyonda tecrubesi olmasi lazim. Yani kimse yeni mezun yabanci birine gel sana sponsor olalim senin icin extra harcamalari yapalim demez. Ha diyelim ki kardesiniz evlenerek buraya geldi vize sikintisi da yok. Yone tecrubesiz ve turkiyedeki herhanhi bir okuldan mezun birinin burada kolaylikla is bulacagini sanmiyorum. Ingilterede kendi alaninda doktora yapan arkadaslarim bile cok zorluk cektiler.
Ancak turkiyede bakkal isleterek yasamak mi ingiltere de bir restaurantta garsonluk mu derseniz hayat standardi olarak kardesiniz ikincisini gozu kapali tercih edebilir. Zira bes yila kalmadan kardesiniz kendi is yerini acar (restaurant, bakkal vs gibi ) ve turkiyeye yatirim yapacak kivama da gelir. Ha ben kisisel olarak burada yasamayi tercih etmem ama ben yasarim diyene de mani olmamak lazim.

4 sene boşuna mı okudu o zaman ? Alanında kariyer yapması daha iyi bence onun için. Masa başı bir işi oolur. Orada sürünmesinden korkuyorum kardesimin .

Siz nerede yasiyorsunuz Hanimefendi? Bu ulkede 4 yil okuyup da senelerce is bulamayan insanlarin varligindan bihabersiniz saniyorum.

Alaninda kariyer yapmak cogu insanin hayali ama hayallerle hayatlar ortusmuyor cogu zaman. Ayrica kardesiniz cok da istekli gorunmuyor alaninda calismaya.

Bu kosullarda gelismis bir ulkeye yerlesmeyi irdeleyecek kadar gulluk gulistanlik bir ulkede de yasamiyoruz hani.

Burda cok zor bence yurt disinda denesin sansini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…