- 11 Aralık 2018
- 42.626
- 264.898
- 598
Babam biraz rahatsızdı 4 yıl once, erkek kardesim cevirdi bakkal dükkanını hep . Boşu boşuna okudu o zamanBakkalcılıktan çöp toplamaya, taş taşımaya ya da garsonluğa geçiş yatay bir kariyer değişikliği olur. Hepsi aynı seviyede meslekler. Kariyerini çöpe atmak değil bu.
26 yaşında, hiç iş tecrübesi olmayan, mezun olalı en az 4 yıl geçmiş biri bırakın ingiltereyi burada iş bulamaz kendi alanında.
Babam biraz rahatsızdı 4 yıl once, erkek kardesim cevirdi bakkal dükkanını hep . Boşu boşuna okudu o zaman
En iyisi bu ülkeden gitmesi o zamanEh biraz öyle olmuş.
Kendinizi işveren yerine koyun. Aynı yaşta iki erkek başvursa işe -ki ikiden fazla olur- biri tecrübeli, staj yapmış, daha önce çalışmış, işe hakim diğerinde sıfır tecrübe, hakimiyet yok. Hangisini seçersiniz?
Bu arada benim eşim 30 yaşında atılmış iş hayatına. Ama 30'una kadar okumuş, okurken aynı zamanda çalışmış, iki yabancı dili de iyi seviyede öğrenmiş. 30 yaşında mezun olup bir ay içinde de iyi bir işe başlamış. Ama mezuniyet ve başvuru arasında uzun boşluklar varsa ve okul dönemi boş geçirilmişse işveren tercih etmiyor genelde.
Babam iyi şimdi o işletecekkardesin gidince kim bakkali isletecek madem baban rahatsizsa? birakin gitsin bence..ya tutunur bi hayat kurar, ya da pisman olup doner zaten
En iyisi bu ülkeden gitmesi o zaman
4 sene boşuna mı okudu o zaman ? Alanında kariyer yapması daha iyi bence onun için. Masa başı bir işi oolur. Orada sürünmesinden korkuyorum kardesimin .
Londrada 3 arkadaşım var 3 ü de kendi mesleklerini yapıyorlar ama burdayken işlerini ayarlayıp öle gittiler28 yaşındaki kardeşim evlenip İngiltereye gidecek. Onun bir küçüğüde 26 yaşında. 2015de mezun oldu ama alanında iş bulamadı aile mesleği yapıyor şimdi. Bakkal işletiyor babamın yanında. Askerliğini de yaptı . Şimdi alanında iş aramıyor bile . O da abim gibi ingiltereye gitcem diyor
Orada taş taşımak, çöpçü olmak burda yaşamaktan çok daha iyidir diyor .
Benim sorum şu , 26 yaşında daha önce kendi branşında çalışmamış bir genç , kendi alanında iş bulabilir mi ? İletişim fakültesi mezunu kendisi .
Ama 3 yıldır iş bulamamış bir de küçük değil 26 yaşında adam bırakın kendi hayatı hakkında kendisi karar versin. Siz abla olarak sadece fikrinizi söyleyin kariyere orda da olur kendini bir bilsin düzen kursun4 sene boşuna mı okudu o zaman ? Alanında kariyer yapması daha iyi bence onun için. Masa başı bir işi oolur. Orada sürünmesinden korkuyorum kardesimin .
4 sene boşuna mı okudu o zaman ? Alanında kariyer yapması daha iyi bence onun için. Masa başı bir işi oolur. Orada sürünmesinden korkuyorum kardesimin .
iletişim mezunu diyosun tamamda cnn de ntv de falan çalışmıyo sonuçta kariyerini tepecek bi durum yok
3 yıl bakkalcılık yaparken niye kariyerini dert etmediniz
bırakın gitsin çocuk her türlü insani koşullarda yaşar
Burda kariyer yapması mı cok zor? 26 yaş geç mi kariyerine başlaamsı için . Çok da başarılıydı derslerinde .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?