İngiltereye gitmek isteyen erkek kardeşim

Bakkalcılıktan çöp toplamaya, taş taşımaya ya da garsonluğa geçiş yatay bir kariyer değişikliği olur. Hepsi aynı seviyede meslekler. Kariyerini çöpe atmak değil bu.

26 yaşında, hiç iş tecrübesi olmayan, mezun olalı en az 4 yıl geçmiş biri bırakın ingiltereyi burada iş bulamaz kendi alanında.

Babam biraz rahatsızdı 4 yıl once, erkek kardesim cevirdi bakkal dükkanını hep . Boşu boşuna okudu o zaman

Babam biraz rahatsızdı 4 yıl once, erkek kardesim cevirdi bakkal dükkanını hep . Boşu boşuna okudu o zaman

Eh biraz öyle olmuş.

Kendinizi işveren yerine koyun. Aynı yaşta iki erkek başvursa işe -ki ikiden fazla olur- biri tecrübeli, staj yapmış, daha önce çalışmış, işe hakim diğerinde sıfır tecrübe, hakimiyet yok. Hangisini seçersiniz?

Bu arada benim eşim 30 yaşında atılmış iş hayatına. Ama 30'una kadar okumuş, okurken aynı zamanda çalışmış, iki yabancı dili de iyi seviyede öğrenmiş. 30 yaşında mezun olup bir ay içinde de iyi bir işe başlamış. Ama mezuniyet ve başvuru arasında uzun boşluklar varsa ve okul dönemi boş geçirilmişse işveren tercih etmiyor genelde.

En iyisi bu ülkeden gitmesi o zaman

burada olsa istediği işi mi yapacak sanıyorsun? 4 sene ona vizyon katmıştır dil katmıştır iletişim becerisini geliştirmiştir ne o 4 sene boşuna mı okudu tripleri. mutlu olacağı yerde yaşamalı insan orada bi garson buradaki bi uzman kadar kazanıyor yerine göre. hangisinde hayatı boşa gitmiş oluyor? en kötü dener yapamaz iş bulama gelir geri ama aklında kalmaz denemiş olur. sorun bakalım o masa başı iş istiyor mu? kaç yaşında birey kendi kararlarını verebilir bu kadar müdahil olmayın bence.

4 sene boşuna mı okudu o zaman ? Alanında kariyer yapması daha iyi bence onun için. Masa başı bir işi oolur. Orada sürünmesinden korkuyorum kardesimin .

Söyle düşünün: oraya gidince ilk önce dili ve yaşamını oturtmasi lazım. O sırada kendi branşındanda is arayabilir. Ama kendi branşında hemen bulamasa boş oturmaz bari.

Londrada 3 arkadaşım var 3 ü de kendi mesleklerini yapıyorlar ama burdayken işlerini ayarlayıp öle gittiler

Ben 6 yıl okudum şuanki düşüncem boşuna okumuşum
Bırakın kendi kararlarını kendisi versin madem istiyor gitsin denesin

4 sene boşuna mı okudu o zaman ? Alanında kariyer yapması daha iyi bence onun için. Masa başı bir işi oolur. Orada sürünmesinden korkuyorum kardesimin .
Ama 3 yıldır iş bulamamış bir de küçük değil 26 yaşında adam bırakın kendi hayatı hakkında kendisi karar versin. Siz abla olarak sadece fikrinizi söyleyin kariyere orda da olur kendini bir bilsin düzen kursun

yanlış düşünüyorsunuz
çok fazla iletişim işletim mezunu var
oraya birkere gidip gelmek bile ona çok şey katar gönderin gitsin
kariyer anlamda da çok şey katar

Katılıyorum
3 yıldır iş bulamamış iş imkanı yoksa adam ne dese net haklı
Çok iyi şartları iyi kazancı vardır, bunu bırakıp sürünmeye gitmek bence de saçmalık. Ama bu furumda 10yıllık kariyer mi var ki ortada neyin silip atması ???

E şimdi de alanında iş bulamıyor, çalışamıyormuş ki 4 yıl boşa mı gidecek diyorsunuz. İngilizcesini ilerletir orada iş başvuruları yapar belki ilerde alanıyla ilgili bir işe girer. Yeter ki istesin. Türkiye gibi iş arayanların senelerce bulamadığı bir yer de değil. Rastgele bir iş bulur, çalışır aynı zamanda kendini alanında geliştirirse neden bulamasın. Kocaman yetişkin adam. Gitsin denesin. Yapamazsa zaten geri gelir.

Aile büyükleri şöyle diyordu ; Elinde diploması var her türlü iş bulur önce şu bakkala baksın . Diploma önemli diyorlardı . Erkek kardeşim de 2 yıl once şöyle demişti bana ; Büyük ihtimalle şu saaten sonra ben okudugum meslegi yapamam yenı mezunlar geliyor .

Süreç sarmal gibi uzadı . İş de yoktu zaten . Çok yazık oldu kardesimin emeklerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…