• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

inşallah ben fesat düşünüyorumdur :)

Komodo ejderi

yaprak döker bir yanımız ,bir yanımız bahar bahçe
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2022
612
775
53
kızlar biz ailemle aynı yerden daire aldık . dedem halam hariç bütün evlatlarına daire verdi halama vermedi. babamın durumu olduğu için kendi dairesini halama verdi biz de bi şey demedik evlatlar olarak.diğer kardeşler malını alan çekildi kenara kısaca. bu halamında durumu yok değil yani 2 dairesi 1 i kocasına ait , 1 arsaları var. her buluşmamızda bizim daireler dilinde keşşşke benimde orda dairem olsa deyip deyip duruyor hepte annem ve babamın olduğu yerlerde . rahatsızız kardeşler olarak daha ne istiyorsun yani bu devirde sana babam daire verdi hala gözü var keşşşke deyip deyip duruyor. madem çok istiyorsun sat malını al . sanki babamdan medet umuyor gibi hissediyoruz . biz mi kötü düşünüyoruz ?

Dede kızına vermediyse haram oluyor diğer mallar sizlere. Merak ettim neden vermedi?
Babanız da öylesine mi verdi yoksa tapuda üstüne geçirip gerçekten mi verdi? Ev kimin adına?

Dede haksızlık yapmış evet ama diğer kardeşlere haram olması durumu doğru değil

Dede kızına vermediyse haram oluyor diğer mallar sizlere. Merak ettim neden vermedi?
Babanız da öylesine mi verdi yoksa tapuda üstüne geçirip gerçekten mi verdi? Ev kimin adına?

Dede daha önce belki başka bir şey verdi biz arkasını önünü bilmiyoruz meselenin. Hükmünü bilmediğiniz şeyleri neden söylüyorsunuz. Ayrıca adam miras bırakmamış ki insiyatifini kullanmış. Haksızlığı yapan biri varsa dede. Diğer kardeşlerle ilgili bir durum yok. Vicdanı el vermeyen bir kardeş de el atıp hediyeyi hibe etmiş zaten.

kızlar biz ailemle aynı yerden daire aldık . dedem halam hariç bütün evlatlarına daire verdi halama vermedi. babamın durumu olduğu için kendi dairesini halama verdi biz de bi şey demedik evlatlar olarak.diğer kardeşler malını alan çekildi kenara kısaca. bu halamında durumu yok değil yani 2 dairesi 1 i kocasına ait , 1 arsaları var. her buluşmamızda bizim daireler dilinde keşşşke benimde orda dairem olsa deyip deyip duruyor hepte annem ve babamın olduğu yerlerde . rahatsızız kardeşler olarak daha ne istiyorsun yani bu devirde sana babam daire verdi hala gözü var keşşşke deyip deyip duruyor. madem çok istiyorsun sat malını al . sanki babamdan medet umuyor gibi hissediyoruz . biz mi kötü düşünüyoruz ?
E deyin sat da buradan al diye

Dede daha önce belki başka bir şey verdi biz arkasını önünü bilmiyoruz meselenin. Hükmünü bilmediğiniz şeyleri neden söylüyorsunuz. Ayrıca adam miras bırakmamış ki insiyatifini kullanmış. Haksızlığı yapan biri varsa dede. Diğer kardeşlerle ilgili bir durum yok. Vicdanı el vermeyen bir kardeş de el atıp hediyeyi hibe etmiş zaten.
Ya sanki turkiyede yasamiyormus gibi yaziyorsunuz .yok onceden bisey vermismis .sizce mumkun mu ? Basbaya kiz evlat malim kalmasin diye vermemis

Halanız babasına dava açsın. Haksız dağıtım bu. Babanızın ev vermesini çok yanlış buluyorum ben annemin böyle bir şey yapmasına izin vermezdim sonuçta siz varsınız her şeyden önce. Halanız artık evi barkı olan evlenmiş düzenini kurmuş biri babanızın önceliği siz olmalı. Ha maddi destekte bulunur o ayrı ama ev almak bence mantıklı değil iki dairesi varmış daha ne olsun? Benim dayılar da yamyam oldukları için böyle düşünüyorum gerçi annemi az sömürmediler halanızda da o ışığı gördüm biraz :) En son dayım '' abla ya şurda bi arsa var fiyatı 50 bin var ya sen bi destek olsan hemen hallederiz '' gibi kendini akıllı sanarak bi şansını denemişti. O zaman söylediğinde arsa fiyatları 50 bin civarıydı ve ben üniversiteye gidecektim. Dayıma '' az ye, kredi çek git al '' dedim. Annemi de uyardım tabi ki yoksa olay çıkarırdım.. Bazıları kardeşlik yapmıyor sömürgecilik yapıyor sadece.

Çok fazla iyi dusunmussunuz zamaninda.

Aman ben olsa nasibin varsa gelir yemenden yoksa ne gelir elden hala nasibinde yokmuş buralar deyip geçerim.

Ya sanki turkiyede yasamiyormus gibi yaziyorsunuz .yok onceden bisey vermismis .sizce mumkun mu ? Basbaya kiz evlat malim kalmasin diye vermemis

Türkiye'den yaşıyorum. Ve evet mümkün.
Haksızlıklar yapıldığından daha çok adalet yerini buluyor. Sadece olumsuzlukları konuşmaya alıştığımız için yargılarımız bu şekilde oluyor.

Deden de hata var.Kiz çocuğa birşey vermemiş.Medeni Kanunda erkek ve kız çocuğu eşit hakka sahiptir.Eger ki İslam hukuku'na uydu ise Kıza Erkeğin yarisi kadar mal vermek zorunda vermemiş.Ayrica Kadına eksik mal veriliyor fakat Erkek olan kız kardeşine de dinen bakmak zorunda.Yani birseyler tam net oluşmamış

Siz de simdiden babanizin malinin hesabini tutmussunuz. Babaniz mal kacirma amaci olmadikca yasadigi muddetce malini diledigine bagislar diledigine satar. Benim de babamin anamin evi mali mulku var bir gun aklima gelmedi bana miras kalacak diye karismak. Bu kismi cok dogru bulmuyorum karismayin siz kendi ekonomik gucunuzle ne yaparsaniz yapin. Daha simdiden neyin hesabini yapiyorsunuz?

Back
X