• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan 30 yaşında menopoza girebilir mi?

cancangunes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
706
745
103
39
Merhaba kızlar. Ben 30 yaşındayım. 2 yıllık evliyim. Eşim çocuk sahibi olmak istemedi bizde erteledi bir süre. Adetim normalde hep düzenlidir. Sadece son 2 aydır 22 günde adet oldum. Bugünde bir doktora gittim. Test yapacağını erken menopoza girebileceğimi söyledi. Ultrasonda baktı yumurtaların yaşına göre çokta fazla değil falan dedi. Test yapacakmış adettin 2. günü. Tüp bebekten falan bahsetti. Bunları konuşmak için çok erken değilmi. Allak bullak oldum bir anda..Daha hiç denemedik bile. Bu konuda bilginiz var mı ?

Bu doktorda bütün kontrollerinizi bitirin başka bir doktora daha görünün. Olabilir 30 yaşında menopoza girilir ama tek doktorla kalmayın yine de.

Merhaba kızlar. Ben 30 yaşındayım. 2 yıllık evliyim. Eşim çocuk sahibi olmak istemedi bizde erteledi bir süre. Adetim normalde hep düzenlidir. Sadece son 2 aydır 22 günde adet oldum. Bugünde bir doktora gittim. Test yapacağını erken menopoza girebileceğimi söyledi. Ultrasonda baktı yumurtaların yaşına göre çokta fazla değil falan dedi. Test yapacakmış adettin 2. günü. Tüp bebekten falan bahsetti. Bunları konuşmak için çok erken değilmi. Allak bullak oldum bir anda..Daha hiç denemedik bile. Bu konuda bilginiz var mı ?
uuf sen o doktora gitme. öyle gittigin gibi yumurtan az bilmem ne diyemez. en az 3 ay yumurta takibi yapması lazım..erken menepoz olur ama bunu 2 ay regl döngünden anlayamazsın.
gittigin doktor bildigin sallamış..
ayrıca doktorcuk hemen menepoz ve yumrtan az tüp bebek düşününü neden demiş olabiir acaba ?
bebek sahibi olmak her kadının zaafı olarak kabul edilir. ve bunu kullanırlar.

ek olarak : annen kaç yaşında menepoza girmiş? ailede erken memepoz var mı?
35 e kadar sorunsuz gebe kalınıyor ama 35 ten sonra azzıcık yavaşlıyor.
22. gun bir adet oldum diyorsun ama adetinin 1. gununden itibaren sayman lazım.
22 gun kanamazsız +5 gun kanamalı ise = 27 gun de 1 denk gelirsin ve bu normal. memepoz yok :)

Son düzenleme:
uuf sen o doktora gitme. öyle gittigin gibi yumurtan az bilmem ne diyemez. en az 3 ay yumurta takibi yapması lazım..erken menepoz olur ama bunu 2 ay regl döngünden anlayamazsın.
gittigin doktor bildigin sallamış..
ayrıca doktorcuk hemen menepoz ve yumrtan az tüp bebek düşününü neden demiş olabiir acaba ?
bebek sahibi olmak her kadının zaafı olarak kabul edilir. ve bunu kullanırlar.

ek olarak : annen kaç yaşında menepoza girmiş? ailede erken memepoz var mı?
35 e kadar sorunsuz gebe kalınıyor ama 35 ten sonra azzıcık yavaşlıyor.
22. gun bir adet oldum diyorsun ama adetinin 1. gununden itibaren sayman lazım.
22 gun kanamazsız +5 gun kanamalı ise = 27 gun de 1 denk gelirsin ve bu normal. memepoz yok :)
Zaten böyle doktorlar yüzünden ne oluyorsa kadınlara oluyor ! Ben ayda sadece 2 gün çok fazla 3.gun kesintili adet gorur 3 günde adeti tamamlarm 28gunde bir olurum ki yumurtalık ameliyatı ve kemoterapi geçirmiş biri olarak bile doktorum bana az adet oluyorsun menapoz demedi ki istediğim ilk ay hamile kaldım klomen ve yumurta takibi ile.. parası için doktor olanlardan Allah herkesi uzak etsin

Para gozmus bu doktor. Maalesef bu zamanda hemen tup bebek diyen doktorlara guven olmuyor. Baska doktora da gidin lutfen..

Fsh seviyene bakacaklar. Yüksek fsh, az yumurta rezervi demek. maalesef insan o yaşta da rezervlerini tüketip menapoza girebilir. Hayıt suyunu kesinlikle öneririm. Aktarda satılıyor, şişesi 15 lira. her gün sabah ve akşam aç karnına 1/4 çay bardağı hayıt suyu, geri kalanı normal su olmak üzere içeceksin.

Ben de 27 yaşındayım. Yumurta rezevlerin yaşına göre çok düşük. Ama panik yapma hemen. Amh diye bir test var o düşük çıkarsa rezerv azlığı olabilir.

Menapoz denilen şey erken regl olmakla değil geç regl olmakla hatta bir ay geç olmakla da değil birkaç ay hiç olmazsanız tanı koyulabilecek bir şey. 22 günde regl olmak zaten normal bir durumdur normal yumurtlaması olan bir kadında regl periyodu 21- 35 gün arasıdır. Hem sadece 1 kere ultrasonda bakmayla yumurtlaman az diyemez zaten eğer polikistik over sorununuz yoksa bir ayda bir ya da iki yumurta tam olgunluğa gelir zaten. Önce hormon testi yapılır fsh değerine göre karar verilir doktorunuz saçmalamış bence hiçbir sorununuz yok menapozu kim soktu kafanıza ya da 22 günde regl oluyorsunuz diye sorun olduğunu siz nereden çıkardınız?

malesef 19 yaşında giren de var. ama doktorunuz bana güven vermedi. daha tam tahliller bitmemişken tüp bebek de neyin nesi... bence siz bir devlet hastanesine de görünün.

Eger sartlariniz uygunsa ve bebek istiyorsaniz ertelemeyi birakip denemelere başlayın derim :)
Ailenizde erken menapoz tablosu yoksa sizde olma olasılığı da düşük diye biliyorum.

Dilerim basit bir doktor hatasidir, sende kolayca anne olursun ;)

Yasina gore yumurta sayin cokta fazla degilmis demis bitmis dememis.
Menepoz tum tumurtalarin bitmesine denir.
Sogan kurunu yap.baska dr a git mutlaka

Olabiliyor erken menapoz. Ama senin daha hiç bir tahlilin yapılmamış. Endişelenme şimdiden. Yoktur birşey.

erken meneloz diye birşey var sen başka doktorada danış. benim arkdasım 2 hamıle kalamadı o yuzden 32 yasında tamamıyle reglsen kesıldı

Annem 44 yaşında ve regli 20 gün aksadı doktora gitti doktor menapoz başlangıcı demiş tek bi kan tahlilinden..ne ultrasonla bakmış ne bişey.
Verdiğim ilaçları kullan ama büyük ihtimal zor regl olursun demiş ! Annem üzüldü tabii böyle tek bi tahlille dünyanın sonuymuş gibi konuşmakta nedemek ! Sonuçsa regl oldu başka doktora geçti,takipte + stresten gecikmiş hepsi bu
Başka doktora görün canım ,daha ilk muayenede tüp bebek nası önerir!! Takibini yapmadan uff işinin ehlini hakkıyla yapanını bulması zor valla ama tek doktorla kalma sakın.
İçini ferah tut bişey yoktur inş

tatlım bunlar hep para tuzağı. git bir devlet hastanesine ve önceki doktorun hiçbir dediğini söyleme. bak bakalım sana ne diyor.

Back
X