- 17 Eylül 2013
- 429
- 405
- 86
- Konu Sahibi deniziminincisi
Çocuklugumdan beri her isimde sen onu yapamazsin sen beceremezsin gibi bir dunya soz isittim. Kendi disimle tirnagimla basarima ulastim (butun onume tas koymalarina ragmen). Hep bir an once ise girip para kazanmama bakti ben direndim. Okulum bitmek uzere. Simdi bir uste tasimak icin egiti seviyemi tekrar sinava hazirlaniyorum. Sinava girecegini soylememistim. Fark etmis bende zaten gizlemiyordum falan diye bozuntuya vermedim. Gece gunduz ders calisiyirum. Hırsıyım basaracagim Allah in izniyle biliyorum. Fakat bu gun ders calistigimi gordugunde kurdugu cumle butun duygu dunyami yeniden alt ust etti. "Kazanamazsin ama işte boşu boşuna çalışıyorsun." Mesele kazanmam degildi. O cocuklugumdsn bugune gormedigim destekti. Halbuki yillar icinde dil egitimi okul vs bir cok seyde fazlasiyla yol kat ettim. Hic bosa gecirmedim zamanimi hep birseyler yaptim. (Basarilarimin arkasinda durmadigi gibi birde kendi gururuymus kendi destek vermis gibi sagda solda anlatti.) Ama o benim butun emeklerimi bir cumleyle cope atti. Bu o kadar derinden yaraladiki beni tahmin bile edemezsiniz. Benim basarim veya basarisizligin seni ilgilendirmez diyebildim sadece. Ilgilendirmez cunku tek bir kitabimi dahi o almadi. Kendi inkanlarimla aldim butun her seyimi. Okul hayatimi bir donem sekteye ugratti calismam ona para destegi saglamam icin. Para vermedim calistigim donemlerde, oda kirasi diye odamin kirasini istedi. Bu arada durumu kotu degil ailemin. Kac kez evden kovdu beni. Evde yaptigim hic bir isten memnun olmadi. Sen ne yaptin oldu. Annem hayatta degil oda yillarca tabiri caizse sacini supurge etti yaranamadi. Yaranamadi diyorum cunku onunla ilgilide bin tane hikaye var simdi konuyu uzatmayayim. Daha bir dunya sey anlatsam buraya sigdiramam. Evlilikten dahi sogudum onun yuzunden. Ya boyle bir esim olursa diye korkuyorum birisiyle bir yola girmeye. Tek amacim bu sinavla istedigim basariyi yakalarsam bu evden cekip gitmek. Hatta yurt disina dogru bir yol cizip burdan kosarak uzaklasmak..
Cok bunaldim cok sıkıldim nefret ettim artik..
Cok bunaldim cok sıkıldim nefret ettim artik..