İnsan babasindan nefret etme noktasina nasil gelir.

deniziminincisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2013
429
405
86
Çocuklugumdan beri her isimde sen onu yapamazsin sen beceremezsin gibi bir dunya soz isittim. Kendi disimle tirnagimla basarima ulastim (butun onume tas koymalarina ragmen). Hep bir an once ise girip para kazanmama bakti ben direndim. Okulum bitmek uzere. Simdi bir uste tasimak icin egiti seviyemi tekrar sinava hazirlaniyorum. Sinava girecegini soylememistim. Fark etmis bende zaten gizlemiyordum falan diye bozuntuya vermedim. Gece gunduz ders calisiyirum. Hırsıyım basaracagim Allah in izniyle biliyorum. Fakat bu gun ders calistigimi gordugunde kurdugu cumle butun duygu dunyami yeniden alt ust etti. "Kazanamazsin ama işte boşu boşuna çalışıyorsun." Mesele kazanmam degildi. O cocuklugumdsn bugune gormedigim destekti. Halbuki yillar icinde dil egitimi okul vs bir cok seyde fazlasiyla yol kat ettim. Hic bosa gecirmedim zamanimi hep birseyler yaptim. (Basarilarimin arkasinda durmadigi gibi birde kendi gururuymus kendi destek vermis gibi sagda solda anlatti.) Ama o benim butun emeklerimi bir cumleyle cope atti. Bu o kadar derinden yaraladiki beni tahmin bile edemezsiniz. Benim basarim veya basarisizligin seni ilgilendirmez diyebildim sadece. Ilgilendirmez cunku tek bir kitabimi dahi o almadi. Kendi inkanlarimla aldim butun her seyimi. Okul hayatimi bir donem sekteye ugratti calismam ona para destegi saglamam icin. Para vermedim calistigim donemlerde, oda kirasi diye odamin kirasini istedi. Bu arada durumu kotu degil ailemin. Kac kez evden kovdu beni. Evde yaptigim hic bir isten memnun olmadi. Sen ne yaptin oldu. Annem hayatta degil oda yillarca tabiri caizse sacini supurge etti yaranamadi. Yaranamadi diyorum cunku onunla ilgilide bin tane hikaye var simdi konuyu uzatmayayim. Daha bir dunya sey anlatsam buraya sigdiramam. Evlilikten dahi sogudum onun yuzunden. Ya boyle bir esim olursa diye korkuyorum birisiyle bir yola girmeye. Tek amacim bu sinavla istedigim basariyi yakalarsam bu evden cekip gitmek. Hatta yurt disina dogru bir yol cizip burdan kosarak uzaklasmak..
Cok bunaldim cok sıkıldim nefret ettim artik..

Annen ölmüş sen yetim sayılırsın babanın senin kalbini kırmaması gerek.İçinde Allah korkusu olan bir baba evladına bunu yapmaz.Allah babanı ıslah etsin.Sen de hayallerine kavuşmak için ne geliyorsa elinden yap onun sözleri yıldırmasın seni.Ayrıca maddi olarak neden ihtiyaçlarını ona karşılatmıyorsun böyle şeylerde gurur olmaz hakkını söke söke al.

Yanlis yapiyor ama sanirim aklinca motive ettigini saniyor. Kirilmis uzulmus olabilirsin ama motivasyonunu sakin kaybetme. Eline ne geciyor dahami iyi oluyor beni kirinca diye sorabilirsin.

Tek çocuksun sanırım.Kızlar babaları için daha özel olur baya değişikmiş baban.Ama sen hedeflerini koymuşsun zaten umarım basarili olursun.

Canım seni çok iyi anlıyorum,daha fazlasını kat ve kat fazlasını yaşayan birisi olarak, sen yoluna bak,dersini çalış söylediklerine aldırış etme,şevkini kırılmasın.Babanada ağır laflar söyleme dua et.Babam 4 gündür yoğun bakımda inan söylediğin en ufak laftan bile vicdan azabı duyuyorsun içim öyle acıyor ki tarif edemem.Belki oda zor sınavlardan geçmiş, belkide hiç kolay değildi hayatı böyle düşün ve kendini teselli et..

Ben olsam kazanınca sonuç kağıdını suratına fırlatırdım. Hiç tahammülüm yok böyle kişilere.

Kafanıza takmadan hedeflerinize adım adım ilerlemeye çalışın. Bazen babalar garip olabiliyor. Benim ki de mesela bir sınavdan azıcık düşük olayım mesela 100 üzerinden 90 olsa bile! niye 100 değil! derdi, 2 yanlışım bile olsa niye o 2 soruyu da yapmadın diye kızardı, sonuçlarımı nereye saklayacağımı şaşırırdım, hepsi full doğru olacak onun için başarı oydu.
Ha hepsi doğru olsa, tam puan alsam da tebrik etmezdi zaten görevimdi benim, olması gerekendi öyle düşünüyordu.
Öyle böyle bir şekilde okuduk bitti, şu an kendi ayaklarım üstündeyim siz de sabredin, çalışın sınavınıza kendinizi kurtarın. Kolaylıklar dilerim.

Tamamen hedefine yoğunlaş ve seni üzecek, yolundan alıkoyacak düşüncelerden uzaklaş.
Sadece biraz daha dişini sık.
Allah yardımcın olsun...

Onun kelimeleri sizi yildirmamali aksine kamçılamalı,tıpkı bugüne kadar olduğu gibi..
Kimseye birsey ispat etmek zorunda değilsiniz,aynen devam edin !!
Umarim istediğiniz hedefe en kolay şekilde ulaşırsınız

Baban kendi başarısızlığını sana yansıtıyor olabilir. O yüzden he de geç sen, aldırma, seni yaralamasına da izin verme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…