İnsan bir geçmiş olsun demeyi çok görür mü?

Ben denk gelmedim galiba konunuza geçmiş olsun Allah şifa versin.

Benzer sitemi eşime, yeğenim kemoterapi tedavisi gördüğü zamanlarda yapmıştım.
Baya bir zaman geçmişti tedavisi başlayalı.

"Biz insanlar ufacık bir operasyon geçirse gidiyoruz. Bir arayıp geçmiş olsun demek zor mu? Baban bile aramadı. Bundan sonra ben de kimseye gitmiyorum. Demek ki görünmeziz" demiştim.
Onların akrabaları hemen her şeyden haberdar olur bildiklerine eminim.

Eşim birilerine söylemiş olacak ki ertesi akşam kardeşi ve kuzeni uğradı.
Kp, yengeleri, halası sırayla..
Ben söyledikten sonra önemi var mı? Artık neyse görev adledip aradılar..

Çok ayıp bu size. Yeri gelir akrabalık, görgü diye konuşurlar bir telefon kadar uzak yani ayıptır..

Ben denk gelmedim galiba konunuza geçmiş olsun Allah şifa versin.

Benzer sitemi eşime, yeğenim kemoterapi tedavisi gördüğü zamanlarda yapmıştım.
Baya bir zaman geçmişti tedavisi başlayalı.

"Biz insanlar ufacık bir operasyon geçirse gidiyoruz. Bir arayıp geçmiş olsun demek zor mu? Baban bile aramadı. Bundan sonra ben de kimseye gitmiyorum. Demek ki görünmeziz" demiştim.
Onların akrabaları hemen her şeyden haberdar olur bildiklerine eminim.

Eşim birilerine söylemiş olacak ki ertesi akşam kardeşi ve kuzeni uğradı.
Kp, yengeleri, halası sırayla..
Ben söyledikten sonra önemi var mı? Artık neyse görev adledip aradılar..

Çok ayıp bu size. Yeri gelir akrabalık, görgü diye konuşurlar bir telefon kadar uzak yani ayıptır..
Çok geçmiş olsun inşAllah yeğeniniz iyileşmiştir.
Evet aynen öyle. Akrabalarından biri hastalanınca bize arayıp geçmiş olsun de diyorlar.
E benimde o kadar bi değerim olmalı.
Ben de sizin gibi ben söyleyince önemi kalmayacağı için eşime bişey demiyorum.

Çok geçmiş olsun inşAllah yeğeniniz iyileşmiştir.
Evet aynen öyle. Akrabalarından biri hastalanınca bize arayıp geçmiş olsun de diyorlar.
E benimde o kadar bi değerim olmalı.
Ben de sizin gibi ben söyleyince önemi kalmayacağı için eşime bişey demiyorum.

Allah'a şükür maşallahı var şimdi. Darısı sizin başınıza..

Aslında eşim iletsin diye söylememiştim. O an bir anda aklıma geldi. Ki normalde böyle şeylere dikkat etmem. Demek ki duygusal anımmış hastahaneden eve gelmiştik..

Zaten malum kafam hep tedaviyle dolu o aralar. Yani hiç öyle kafamda kurup kurup paylaşmamıştım.
Eşim de kafasını sallayıp haklısın demişti sadece.
Sonradan aynı akşam çalmayan telefonum sırayla çalınca eşimin parmağı olduğunu anladım. Aramasalardı da tekrar tekrar söyleyecek değildim zaten.

Ama eşim "x hastaymış/ameliyat olmuş uğrayalım" diyecek olursa tavrımı sürdürürdüm kesin biraz inatçıyımdır..

Allah babanıza şifa versin. Yapmayanlara değil yapanlara bakın. İnsanlık bu zamanlarda belli olur. Düğünde dernekte değil..

Oncelikle babaniza acil sifalar dilerim. Insallah tez zamanda sagligina kavusur sifa bulur. Gecmis olsun dememeleri konusunda ben soyle dusundum. Bu tip hastaliklarda insan karsi tarafi aramaya cekinebiliyor ilk etapta. Ben kendimden biliyorum,yengemin meme kanseri oldugunu ogrendigimde arayip ne diyecegimi bilemedim. Bir de ben cok duygusalim. Sacma gelebilir belki ama insan tuhaf bir psikolojiye giriyor. Ama karsi taraf bekliyor elbette,bu bir gerekce olamaz.

Geçmiş olsun

Belki arayamamışlardır

Yani adı kötü hastalık şimdi aramak teselli vermek zor

Ben de vefat üzerine ya da böyle durumda arayamıyorum

Geçmiş olsun üzüldüm tedavi olur iyileşir gibi şeyleri bir yakınıma telefonda söylemek zor geliyor bana

Ben de çok zor konuşurum bu durumlarda. Hatta saçmalarım belki..
Ama bu aramamaya bahane olamaz ki..

Allah'a şükür maşallahı var şimdi. Darısı sizin başınıza..

Aslında eşim iletsin diye söylememiştim. O an bir anda aklıma geldi. Ki normalde böyle şeylere dikkat etmem. Demek ki duygusal anımmış hastahaneden eve gelmiştik..

Zaten malum kafam hep tedaviyle dolu o aralar. Yani hiç öyle kafamda kurup kurup paylaşmamıştım.
Eşim de kafasını sallayıp haklısın demişti sadece.
Sonradan aynı akşam çalmayan telefonum sırayla çalınca eşimin parmağı olduğunu anladım. Aramasalardı da tekrar tekrar söyleyecek değildim zaten.

Ama eşim "x hastaymış/ameliyat olmuş uğrayalım" diyecek olursa tavrımı sürdürürdüm kesin biraz inatçıyımdır..

Allah babanıza şifa versin. Yapmayanlara değil yapanlara bakın. İnsanlık bu zamanlarda belli olur. Düğünde dernekte değil..
Amin inşAllah babamda atlatır.
Ben de sizin gibi oldum. İlk günler zaten aklıma gelmemişti babam iyi olsun diye uğraşıyorduk.
Babam biraz daha toparlandı, ben evime geldim sonra aklıma geldi.
Eşime de sadece bir kere söyledim. O da seni aradılar mı diye.
İnsan en azından hastalıkta sevdiğinin yanında olmalı.

Oncelikle babaniza acil sifalar dilerim. Insallah tez zamanda sagligina kavusur sifa bulur. Gecmis olsun dememeleri konusunda ben soyle dusundum. Bu tip hastaliklarda insan karsi tarafi aramaya cekinebiliyor ilk etapta. Ben kendimden biliyorum,yengemin meme kanseri oldugunu ogrendigimde arayip ne diyecegimi bilemedim. Bir de ben cok duygusalim. Sacma gelebilir belki ama insan tuhaf bir psikolojiye giriyor. Ama karsi taraf bekliyor elbette,bu bir gerekce olamaz.
Yok saçma değil, sizin yapınız bu. Ama onların yapısı böyle değil. Önem verirler yani. Böyle olduğunu bildiğim için kırılmıştım aslında.

İnsan kötü gününde, kötü hissettiğinde eş dosttan bir telefon bekler. Çok normal. Değişik görüneceğim, aykırı olacağım diye niye sürekli insanları aşağılarcasına yorum yapıyorsunuz? Yani bir iki de değil bu, her konunun altında küçümseyen tavırlar. İsterse eltinin amcasının aramamasına kırılır, size ne?
e benim cevabımdan size ne?

Back
X