İnsan ilişkileri kuvvetli olanlar bakabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aşırı tepkiler vermeyin, sivri olmayın, hoşunuza gitmeyen şeyler dediğinde geçiştirin. Engelli kişinin hareketlerini taklit etmek buna dahil değil asla, buna denecek laflar olmalı bence.

Ben dedikoduları dinlemek isterim ama benim elimde olmadığı için karşıdaki insan da çekinir ve anlatmaktan vazgeçer. Sen anlat diyince cidden bilmiyorum diyorum ve o zaman bir soğuyorlar. Ben de üzülüyorum tabii biraz denenebilir

Aşırı tepkiler vermeyin, sivri olmayın, hoşunuza gitmeyen şeyler dediğinde geçiştirin. Engelli kişinin hareketlerini taklit etmek buna dahil değil asla, buna denecek laflar olmalı bence.
Gerekeni söyledim zaten, haklısınız insanları fazla ciddiye alıyorum laflarını önemsemeyip işimle gücümle ilgileneceğim daha da fazla

bende de böyle, kendisi anlatıp duruyor yorum yapmıyorum hıı öyle mi Hmm filan diyorum sadece, sonra bitince de eee diyor senin masandakiler nasıl bende herkes işinde gücünde diyorum, bozuluyor resmen, vardır vardır bir şeyler diyo

Aynısı böyle devam edin konuşma sonlanıyor yakında. Sadece onlar söylemek isterse söylüyor. Ona da yapacak bir şey yok. Mecbur dinliyorsunuz. Dinlemek istemezseniz ben dedikodu sevmem dersiniz de suçlayıcı olduğu için karşıdaki çok bozulur bir daha konuşmaz sizle

Bazı insanlar dedikodudan beslenir. Bunu akrabalarımdan bizzat deneyimleyip tecrübe edindim. Bende aile de herkesin haddini bildirdiğim için genelde saygısız oluyorum. İnsanlara hakettiği cevabı verince bizim toplumda saygısız terbiyesiz damgasını yiyorsun. Ama asla ki çizgimi bozmadım neysem oyumdur o yüzdendir ki sayılı dostluklarım vardır. Naçizane Tavsiyem şudur özel hayatına dair sorular yöneltildiği an aynı soruyu karşı tarafa sorarsan afallıyorlar ve saçma cevaplar verip uzaklaşıyorlar. Veya başkası hakkında dedikodu yapıldığı zaman kendince geçiştir duymamazlığa vurup gülümse Buda kimseyle küsmemeni sağlar. Bu arada sayende bende içimi boşaltmış bulundum

Ay dökün tabi ne demek. Gerçekten saygılı kibar kendini bilen insanlar hep bu tarz sorunları yaşıyorlar. İnsanlara yaranmak için yüzlerine gülmeğimiz için saygısız oluyoruz tuhaf gerçekten. Allah had bilen insanlarla karşılaştırsın her daim. O kadar doğru ki bazı insanların dedikodudan beslendiği, onlar için yemek içmek gibi birşey

Evet evet aynen öyle dedikodu sevmem filan dedikçe daha da yükleniyorlar

Amiin nerde mütevazi insan görsem vay be ne naif insan şu zaman da helal olsun diyorum. Ne yazık ki bu durumdayız. Sayımız azaldıkça öyle insanlara hasret kaldık

Bir şey sorabilir miyim.. umarım beni de engellemezsiniz, sadece dikkatimi çekti gerçekten… merveyi kısıtlamanızı anlıyorum, üslubunu beğenmediniz, tamam, ama astro’yu neden kısıtladınız? Karşıt görüşte evet ama size saygısızlık etmemişti…

Böylesi, sanki hoşuna gitmeyen bir yorum olduğunda engellemek gibi gözüktü gözüme dışarıdan

Evet evet aynen öyle dedikodu sevmem filan dedikçe daha da yükleniyorlar
Ya hazır dedikodu demişken çok merak ettim sizin sanırım doktor bir sevgiliniz vardı. Bir aralar monoton ilişkim var falan demiştiniz. Sonradan aranız nasıl oldu? Şu aralar mutlu musunuz?

Ben diğer konu ve yorumlarınızı da göz önüne alarak sizin esktra mesafeli, ciddi, kontrollü biri olduğunuzu düşünüyorum.
Engelli kişiyle dalga geçmelerini ayrı tutuyorum ama arada absürt bir laf etmek, birileri hakkında yorum yapmak çok insani geliyor bana. Oturup kalkıp başkalarını konuşmaktan bahsetmiyorum elbette.
Size hayatınızla ilgili ne sordular da bu kadar rahatsız oldunuz?

Tamamen olmadığın gibi biri davranmaktan değil ama hayatımızın her alanında insanlarla sağlıklı, sürdürülebilir ilişkiler kurmak icin, çok keskin sınırlar içinde olmamak, biraz esneme payı bırakmak gerektiğini düşünüyorum. Bunu yapmayanlar, zorunlu yalnızlıklarını tercihmiş gibi yapıp kendilerini de buna inandiriyorlar benim gördüğüm.

Ay çok şaşıyorum ben.
32 senelik ömrü hayatımda bir tane dedikodu yapmayan Allahın kuluna rastlamadım. Sorsan sevmem diyenler bile gayet de ortamını bulunca yapıyor dedikodusunu. Kendim de yaptığımdan öylelerini çekiyorum galiba.
O yüzden çok ütopik geliyor bana dedikodu sevmem diyenler. Hadi canım gel bi tanışalım görelim diyesim geliyor ehehe.

Ancak bahsettiğiniz başkalarının fiziksel özelliklerini eleştirmek, engeli hakkında yorum yapmak dedikodu değil benim gözümde saygısızlık. Öylelerine tahammül edemem.

Sizi zorla istemediğiniz muhabbetlere çekmeye çalışıyorsa ‘aman bana ne, hiç umrumda değil’ gibi umursamaz laflarla savuşturun ya da dedikoduya katılın ne olacak amaan. Vakit geçmiyor valla başka türlü.

amma dramatize ettiniz yahu. kimse kimseyi tanımıyor burada. arkadaş bir üye ile yazdıklarınızı benzetmiş ve soru sordu. bir dayak atmadığınız kaldı azıcık kendinizde mi arasanız acaba kusuru ?
Bu mesaja kadar yazdığı her şeye güzel güzel cevap verdim kendimi açıkladım. Dayak atmaktan bahsetti sizce böyle bir şey yaptım mı?
yahu sadece bir üyenin yazdıklarına benzetildi ve o musunuz denildi. demediği kalmadı üyeye. başlarda yazım yanlışından bahsedildi diye hadsiz dedi.
ben de anlamadım, problem ne ?
Hadsiz durduk yere mi söyledim? Yoksa üye sizi kim memur yaptı dediği için mi? Neden o çok doğru bir yorum yapmış gibi davrandı ?
Ben yazım yanlışı hassasiyetine asla bir şey demem çünkü bende takığım buna, o kişi güzellikle bazı ekler yanlış dese neyse, ki ben gayet güzel yazdım iç içe girmiş anlaşılmayacak bir yazı asla değil buna rağmen yazım yanlışı deyip vurmak art niyettir, bunu savunmak da. Çünkü ben de iç içe geçmiş eksik karakterli yazıları okuyamıyorum. Bende uyarıyorum
Dakika bir gol bir tersleyen değil bana yorum yapan kişilerdi, ve burda böyle yapıp normal cevap bekleyemezsiniz demiş, peki bunu esas karşı taraf yapmışken benden neden normal cevap bekleniyor ?
Karşı taraf beni kim memur diye sorgularken ben niye nazik şekilde konumla alakası yok diyip lütfen diyorum?

Sizin için tek tek açıkladım Otrera hanımcım.

Ya hazır dedikodu demişken çok merak ettim sizin sanırım doktor bir sevgiliniz vardı. Bir aralar monoton ilişkim var falan demiştiniz. Sonradan aranız nasıl oldu? Şu aralar mutlu musunuz?
Evet mutluyuz teşekkür ederim. Karşılıklı oturup ilişkimzin sağlıklı şekilde devam etmesi için daha özenli davranıyoruz

Ben memurlukla ilgili yapılan yoruma bir şey demedim ki? Yani o yorum haklı bu haksız demedim.

Size göre üslubu hatalı kişileri desteklemiş olabilir astro, ama bu desteklemeyi yaparken kendisi size bir saygısızlık yapmadı onu demek istiyorum.

Siz sinirlendiniz ve bunu yazı dilinize de yansıttınız, ancak astro bunu da yapmadı. Karşıt görüşünü dile getirirken saygısını bozmadı.

Yani konudan kısıtlanacak herhangi bir şey yapmadı bence, ne geyik, ne polemik, ne hakaret..

Kendi fikrini üslubunu bozmadan dile getirdi, ancak siz, size saygısızlık yaptığını düşündüğünüz yorumların desteklenmesine sinirlenip, üslubunu bozmadan yorum yapan birini engellediniz… ben bundan bahsediyorum…

Yani size göre dünyanın en yanlış şeyini bile desteklese bir üye, bunu saygısını ve üslubunu bozmadan yaptığı sürece, bir sorun yok diye düşünüyorum…

Yorumlardan öyle çıkarmış olabilirsiniz ama tanısanız öyle demezsiniz, tanımadığım insanlara karşı mesafeliyimdir ama daha sonradan çok sıcakkanlı olduğum söylenir kesin katı kurallarım saygısızlık olduğunda devreye giriyor, yoksa her şeye laf söyleyen keskin sınırlı biri değilim teşekkür ederim yorumunuz için iş yerindeki diğer arkadaşlarla hiç sorun yok sadece tek bir kişi dedikodu yapmayı sevmediğim halde içine sürüklemeye çalışıyor rahatsızlık duyduğum konu bu, sonuçta biz orada yeni başladık hiç doğru değil bence

İşte bana göre saygısını bozdu kendimi savunduğum için dayak atmaktan bahsetti siz de lüzumlu bir insan değilsiniz dedi bunlar benim gözümde saygısızlık, karşı tarafın üslup sorununu görmezden gelip direkt üstüme geldi sanki sebepsiz sinirlenmişim gibi buna gerek yoktu, daha fazla polemik ve saygısızlık olmasın diye kısıtladım çünkü sonu olmuyor, bana saygısızlık yapan bir üyeyi desteklemesi haklı bulması bana da saygısızlık yaptığını gösterir.

Pekala, saygı duyuyorum fikrinize iyi geceler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…