- 27 Mayıs 2021
- 204
- 389
- 23
- Konu Sahibi legendary1
-
Çok mantıklı sağolun aslında diğer arkadaşlarda çok fazla şey sezmedim. Ama bi kişi sürekli böyle resmen dedikodu yaratmaya çalışıyor, başkasından duyduğunu hemen getiriyor ve yorum yapmamı bekliyor, kendi aralarında yaptığı şeyler beni ilgilendirmiyor da, direkt benle iletişim kurmaya çalışıp içine çekmeye çalışması zorladı, bir şekilde aşacağım artık teşekkür ederim yol gösterici olduErkek sayısının yoğun olduğu is yerinde çalıştım en son.Firmada ben dahil 3 kadın vardı sadece.Aşiri derecede dedikodu yapılan bir ortamdi.Hani havadan nem kapan insanlar vardır ya öyle resmen.Sabahtan akşama kadar birbirlerinin arkasından sallayıp,sonra da bir şey olmamış gibi makara yaparlardı.İşlerin çok yoğun olmasına rağmen nasıl vakit bulurlardi şaşıyordum.Hem patrondan hem is yerinden yakınırlardi.Hem de birbirlerinin ayağını kaydirmaya calisirlardi.Ben çareyi çok yoğun çalışmakta buldum.Baktim birisi muhabbete tutmaya çalışıyor,lafta dedikoduya gelecek kusura bakma,acil işim var der sohbeti kısa keserdim.Molalari dönüşümlü kullanırdık genellikle.Ben kısa molalari herkes is basi yaptıktan sonra kullanırdım.Ögle molasında da ya kitap okurdum ya müzik dinlerdim ya da telefonla konuşurdum.Bireysel sohbeti olabildiğince kısa keserdim.Kadin da erkek de arkadaşlarım hep is yerinde kaldı.Özel bir bağ kurmadım hiç birisiyle.Bir kaç kez toplu olarak dışarıda buluşalım görüşelim muhabbeti oldu oralı olmayınca bir daha da teklif etmediler.Ama herkesle de iyi anlaşırdim.Kimseyle bir sıkıntı yaşamadım.Herkes farkındaydı etrafımla değil,sadece işimle ilgilendigimi.
Beni de ilk zamanlar bu tür sohbetlerin içine çekmeye çalışanlar çok oldu.Yorum yapsan bir dert,yapmasan bir dert.Bir şey desen birin yanına bin katıp anlatacaklar ben de bu yolu denedim.Siz durusunuzdan taviz vermeyin,sadece işinizle ilgilenin inanın bir süre sonra vazgececekler.Herkes her şeyin farkında aslında.Zamanla onlarda sizin farklı olduğunuzu anlayacaklar.Siz de insanları tanıdıkça daha az zorlanacaksınız.Yardimci olabildimse ne mutlu bana.Çok mantıklı sağolun aslında diğer arkadaşlarda çok fazla şey sezmedim. Ama bi kişi sürekli böyle resmen dedikodu yaratmaya çalışıyor, başkasından duyduğunu hemen getiriyor ve yorum yapmamı bekliyor, kendi aralarında yaptığı şeyler beni ilgilendirmiyor da, direkt benle iletişim kurmaya çalışıp içine çekmeye çalışması zorladı, bir şekilde aşacağım artık teşekkür ederim yol gösterici oldu
Evet bir de şöyle bir şey oluyor, bu tarz insanlar dedikodu yapıyor muhattap kişilerin kulağına gitmiyo ama ben bir kelime söylesem büro ayağa kalkar, arkadaşın amaç resmen bunu yaptırmak gibi, zaten çok yoğunum, ama öğle arası gelip buluyor beniBeni de ilk zamanlar bu tür sohbetlerin içine çekmeye çalışanlar çok oldu.Yorum yapsan bir dert,yapmasan bir dert.Bir şey desen birin yanına bin katıp anlatacaklar ben de bu yolu denedim.Siz durusunuzdan taviz vermeyin,sadece işinizle ilgilenin inanın bir süre sonra vazgececekler.Herkes her şeyin farkında aslında.Zamanla onlarda sizin farklı olduğunuzu anlayacaklar.Siz de insanları tanıdıkça daha az zorlanacaksınız.Yardimci olabildimse ne mutlu bana.
Aslında arkalarından ne konusulduklarini herkes biliyor.Bir nevi birbirlerine rol yapıyorlar.Siz yenisiniz galiba birazda sizi merak ediyorlar.Çözmeye çalışıyorlar.Emin olun eğer o dedikodu yapma samimiyetini bir kez sizde bulduklarında iş sizin özel hayatınızla ilgili sorulara kadar geliyor.Sonra da millete yeni bir dedikodu malzemesiEvet bir de şöyle bir şey oluyor, bu tarz insanlar dedikodu yapıyor muhattap kişilerin kulağına gitmiyo ama ben bir kelime söylesem büro ayağa kalkar, arkadaşın amaç resmen bunu yaptırmak gibi, zaten çok yoğunum, ama öğle arası gelip buluyor benievet yardımcı oldunuz gerçekten
Evet ben yeni başladım aynen öyle haklısınız mümkün oldukça küsmeden uzak durmayı başarmalıyım çok teşekkürlerAslında arkalarından ne konusulduklarini herkes biliyor.Bir nevi birbirlerine rol yapıyorlar.Siz yenisiniz galiba birazda sizi merak ediyorlar.Çözmeye çalışıyorlar.Emin olun eğer o dedikodu yapma samimiyetini bir kez sizde bulduklarında iş sizin özel hayatınızla ilgili sorulara kadar geliyor.Sonra da millete yeni bir dedikodu malzemesiNe kadar az şey duyar,bilirseniz o kadar az başınız ağrır.
Rica ederim,başarılar.Evet ben yeni başladım aynen öyle haklısınız mümkün oldukça küsmeden uzak durmayı başarmalıyım çok teşekkürler
çok teşekkür ederimRica ederim,başarılar.
Konuyla alakalı degil fakat yorumunuzdan ötürü mesajlariniza bir göz attım. Degil=diil , ne olurdu=nolurdu gibi gibi yazım yanlışlarınızi gördüm madem bu konuda bu kadar titizsiniz önce kendinizden başlamalısıniz nacizeneKonuyla ilgisi yok da bağlaç yazımlarınız yanlışken ne memuru oldunuz acaba?
İşte bu tarz sorular çok hadsiz geliyor bana, samimi bir arkadaşınız sorsa belki tamam hamile misin diye, ama diğerleri ne alaka yani çok güzel ağzının payını vermişsinizBen dedikodunun en yoğun olduğu iş alanlarından birinde çalışıyorum. 40. Kattan dedikoduyu ver, daha asansör 40.Kata çıkmadan dedikodu tüm katları dolaşırben gülerek laf sokuyorum. Bir daha cesaret edemiyorlar. Bir de öyle herkese günaydın der ama herkesle yemeğe oturmam. Sayılıdır iş arkadaşlığı yaptığım kişiler. Mesela geçenlerde biri gebelik var mı dedi, olursa 9 aya kalmadan öğrenirsin sormana gerek yok saklanacak değil ya dedim, anlaşıldı pardon dedi. Gibi gibi.
Onun dertler başka çünküKonuyla alakalı degil fakat yorumunuzdan ötürü mesajlariniza bir göz attım. Degil=diil , ne olurdu=nolurdu gibi gibi yazım yanlışlarınızi gördüm madem bu konuda bu kadar titizsiniz önce kendinizden başlamalısıniz nacizene🖐
Çok takılmamak lazım. Ben iş arkadaşlarımla iş dışında görüşmem. İş yerinde geyik yaptığımızda olmuştur, eğleniriz de ama o kadar orayla sınırlı kalır.İşte bu tarz sorular çok hadsiz geliyor bana, samimi bir arkadaşınız sorsa belki tamam hamile misin diye, ama diğerleri ne alaka yani çok güzel ağzının payını vermişsiniz
Merhaba, Herkese nasıl yorum yaptıysa o şekilde cevap verdim. Teşekkür ederim, rahatsız olduğum noktaları anlamışsınız, insanın olduğu yerde dedikodu döner ama karşı tarafı kıracak fiziksel özellikleriyle dalga geçecek, açığa çıkmasını istemediği bir durumunu gündeme getirmek, zayıflıklarıyla dalga geçip gülmek olmamalı diye düşünüyorum rahatsız olduğum şey bu ve karakterim bunu yapmaya müsait değilken buna zorlanmak.Merhaba
"Ayy dedikodu yapmayı hiç sevmem" diyemem, arada iş ve okul dolayısıyla kafamı boşaltmak için yakın arkadaşlarımla "ya şu olay ne saçmaydı" gibii eski konular üzerine geyik yapıyoruz. Bunlar da dedikodu sınıfına giriyorsa, bu tarz şeyleri iş yerinizde tolere edebilirsiniz diye düşünüyorum. Ama anladığım kadarıyla engelli insanlarla dalga geçmek gibi oldukça ayıp ve gereksiz muhabbetler de döndüğü için sanıyorum dedikodunun dozu ve sınırı aşılıyor ve sizi de asıl rahatsız eden bu. Yine de uzun süre aynı ortamda bulunacağınız için sert ve soğuk durmadan veya laf sokmadan espriye vurarak "aman bana ne canım, konuşacak başka konu yok mu daha eğlenceli" gibi cümlelerle geçiştirmenizi tavsiye ederim. Engelli insanlarla dalga geçilirse o konuda hakaret etmeden "size yakıştı mı şimdi bunu yapmak?" gibi sert tondan konuşabilirsiniz tabi ki.
Son olarak da tüm yorumları okuduğum için polemik hakkında nacizane kısacık fikrimi söyleyeceğim. Merve arkadaşımızın mesajını okuduğumda ben de dislike butonuna tıkladım çünkü yorumunu sert ve yersiz buldum. Ancak siz de ona aynı derecede hatta daha da fazla sert ve hakarete varan bir yorum yapmışsınız. Astro nickli arkadaş ise ilk bakışta taraflı gibi görünse de aslında oldukça saygılı konuşmuş sizinle. O arkadaşın da biraz hakkını yemişsiniz sanki. Yine de sizin kararınız. İyi geceler dilerim.
Ironi diye bisey varya iste Merve onu yapiyorKonuyla alakalı degil fakat yorumunuzdan ötürü mesajlariniza bir göz attım. Degil=diil , ne olurdu=nolurdu gibi gibi yazım yanlışlarınızi gördüm madem bu konuda bu kadar titizsiniz önce kendinizden başlamalısıniz nacizene🖐
beni her konumda yerin dibine sokan calcifer bu. Eminim bana, sana yaptigi gibi daha niceleriyle ugrasiyodur bu forumda. Saygisiz veKişiye göre muamele :) hiç bir zaman patavatsızca yorum yapmadım, siz bu yorumdan önceki yorumu bi okuyun. Ama adil olmanızı beklemiyorum tabi.
beni her konumda yerin dibine sokan calcifer bu. Eminim bana sana yaptigi gibi daha niceleriyle ugrasiyodur bu forumda. Saygisiz ve
Cok bilmislik taslayan biri o, takma bile
Konu sahibi bak bunu uygulaYaa çok özendim şu anBen annem ve kardeşimden başka biriyle pek dedikodu yapamıyorum. Zaten "ama yazık öyle demeyelim" falan diyince kimsenin bir şey anlatası gelmiyor biri tam olaya girmiş bana şöyle böyle dedi salak falan derken "ama belki böyle demek istemiştir" diyorum ortam bozuluyor hahahah Bu yüzden kimseyle çok samimi olamıyorum yaa tühh
Engelliyle dalga geçmek dedikodu olmuyor, insanlık dışı davranış oluyor . Mesafenizi koruyun gündelik şeylerden konuşup olay dedikoduya dönünce işinize geçin . Sürekli ben dürüstum , açık sözlüyum ,dedikodu sevmem demeyin. Kendisini bu şekilde tanımlayanlardan herkes rahatsız olurYa şu zamana kadar işten kişilerle ilgili söylediği şeylere tepki vermedim ama büroya gelen engelli birinin el kol hareketlerini taklit edip güldüler bu benim çok ağrıma gitti, o zaman uyardım sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?