İnsan İlişkilerinde çok Bocalıyorum

birpesimstngozyaslari

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2017
43
15
88
33
Merhaba,
Nereden başlasam bilemedim. Evliyim ve bir çocugum var. Eşimle severek evlendik.Eşimi seviyorum. Eşim öyle ev işlerinde yardım eden, romantik ince fikirli biri değil ama seviyorum çünkü bende eksik olan'insan ilişkileri' konusunda çok iyi. Ama ben tam bi fiyaskoyum. Nerede ne konuşulacağını bilmiyorsun der eşim bana. Çünkü ne zaman arkadaş ortama girsem öyle potlar kırıyorum ki eşimi rezil ediyorum. Niyetim hiç bir zaman kötü olmadı ama sonuç hep hüsran. Bu sadece eşimle de olmadı. Arkadaşlarım da bu potlarım yüzünden benden soğup uzaklaşmıştır. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Bu sefer cok ciddi tartıştık. Yani haklı ben haksız. Sustum sadece. Çünkü evet haklı. Kendimden nefret ediyorum
Bu özelliğimden nasıl kurtulurum. Ne yapmam gerek bilmiyorım. Niye nasıl her seferinde böyle oluyor. Onun incinenn gururunu nasıl tamir edebilirm. Boşanma noktasına gelebiliriz. Korkuyorum

Merhaba,
Nereden başlasam bilemedim. Evliyim ve bir çocugum var. Eşimle severek evlendik.Eşimi seviyorum. Eşim öyle ev işlerinde yardım eden, romantik ince fikirli biri değil ama seviyorum çünkü bende eksik olan'insan ilişkileri' konusunda çok iyi. Ama ben tam bi fiyaskoyum. Nerede ne konuşulacağını bilmiyorsun der eşim bana. Çünkü ne zaman arkadaş ortama girsem öyle potlar kırıyorum ki eşimi rezil ediyorum. Niyetim hiç bir zaman kötü olmadı ama sonuç hep hüsran. Bu sadece eşimle de olmadı. Arkadaşlarım da bu potlarım yüzünden benden soğup uzaklaşmıştır. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Bu sefer cok ciddi tartıştık. Yani haklı ben haksız. Sustum sadece. Çünkü evet haklı. Kendimden nefret ediyorum
Bu özelliğimden nasıl kurtulurum. Ne yapmam gerek bilmiyorım. Niye nasıl her seferinde böyle oluyor. Onun incinenn gururunu nasıl tamir edebilirm. Boşanma noktasına gelebiliriz. Korkuyorum
Tam olarak ne yaşandı? Ne gibi pot kırmalar? Örneklendirirsen daha somut yorum yapabiliriz

Merhaba,
Bakın böyle bir itirafi hiçbir erkeğin ağzından bu içtenlikle duyamazsiniz. Sana ne der, susar, ben böyleyim kabul edersen der, sanki sen çok iyi biliyorsun der.
Eeee esin de yani yardımcı olsun. Sen onun bir sürü şeyini tolere ediyorsun o da sana yardımcı oluversin sosyal ilişkilerde.

Bakın böyle bir itirafi hiçbir erkeğin ağzından bu içtenlikle duyamazsiniz. Sana ne der, susar, ben böyleyim kabul edersen der, sanki sen çok iyi biliyorsun der.
Eeee esin de yani yardımcı olsun. Sen onun bir sürü şeyini tolere ediyorsun o da sana yardımcı oluversin sosyal ilişkilerde.
Bence yanlış düşünüyorsunuz yardımcı olunacak şey vardır olunmayacak şey vardır.
Konu sahibi yazmış ki;

''ne zaman arkadaş ortama girsem öyle potlar kırıyorum ki eşimi rezil ediyorum. Niyetim hiç bir zaman kötü olmadı ama sonuç hep hüsran. Bu sadece eşimle de olmadı. Arkadaşlarım da bu potlarım yüzünden benden soğup uzaklaşmıştır.''

Buradan ne anlamalıyız? Demek ki konu sahibi kalabalık ortamlarda hem arkadaşları hem de eşi için iyi şeyler söylemiyor onu utandıracak şeyler söylüyor belki de rezil edecek, dalga konusu olacak şeyleri söylüyor ki tepki verip uzaklaşıyorlar. Kusura bakmayın da reşit bir insana bir ortamda ne konuşulması gerektiği öğretilmez!

Bir filmde ki karakteri anımsattın neden hiç konusmuyorsun diyorlar ona oda ben konuşamam yasak eşimi rezil ediyormuşum diyerek eşini yine rezil etmişti pot kırarak arkadaşlarına ve kadını boşadı en sonunda aslında çok saf temiz kadındı ama patavatsızlık işte 🙄
Bence pot kırmamaya calış içeriği bilmiyorum ama anlatmamışsın mesela insanlarla ilgili yorum yapma sana soru sorulursa fikrini söyle ama hep kısıtlı üstün körü kendi özel hayatın vs hiç açma mesela. Patavatsızlık var sanırım bir arkadasimdan bu yüzden soğumuştum bende.
Yanında ki arkadaşın eşin hakkında birşey söyleme aynı ortamda iken. Kendi konuşsun. İnsanlar bundan hiç hoşlanmaz.

Son düzenleme:
Bence yanlış düşünüyorsunuz yardımcı olunacak şey vardır olunmayacak şey vardır.
Konu sahibi yazmış ki;

''ne zaman arkadaş ortama girsem öyle potlar kırıyorum ki eşimi rezil ediyorum. Niyetim hiç bir zaman kötü olmadı ama sonuç hep hüsran. Bu sadece eşimle de olmadı. Arkadaşlarım da bu potlarım yüzünden benden soğup uzaklaşmıştır.''

Buradan ne anlamalıyız? Demek ki konu sahibi kalabalık ortamlarda hem arkadaşları hem de eşi için iyi şeyler söylemiyor onu utandıracak şeyler söylüyor belki de rezil edecek, dalga konusu olacak şeyleri söylüyor ki tepki verip uzaklaşıyorlar. Kusura bakmayın da reşit bir insana bir ortamda ne konuşulması gerektiği öğretilmez!
Ne anlamalıyız😂😂😂
Ben ona atfen yazmadım ama. Ev temizliğinde gönlü yok, romantik ilişki bilmez kadın bunları kabulleniyor, tolere ediyorum diyor. Ama kadın olunca negatif yönler köpürüyor. Gururu kırılıyor, bosanabiliriz diyor. Ben olaydaki kadın erkek yaklaşımına vurgu yaptım. Ne konuşacağını bilmiyorsun yerine şöyle böyle desen diyebilir. Erkek bilmese kadın yardımcı olmaya çalışır. Ne yapsın konu sahibi?

Merhaba,
3dusun bir konus.

Bana hiç pot gibi gelmedi onlar.
Gerçekleri konuşuyorsunuz da kendisini öyle tanıtmayan, bundan utanan eşiniz gibi geldi.

Anlayamadım nasıl potlar kırıyorsunuz ki adam rezil oluyor? Ne kadar kötü bir pot kırarbilir ki insan bu duruma düşecek kadar? Anlayamadım gerçekten, eşiniz abartıyor gibi sanki, sizin özgüveninizi zedeliyor, bunu yapmaya hakkı yok, sizin ondan önce hiç mi arkadaşınız yoktu?

Merhaba,
Ne zaman böyle kendini deli gibi eleştiren birini görsem aklıma çevresinde onu manipüle eden biri var mı diye aklıma gelir. Rezil ettiğinixi eşiniz söylüyor muhtemelen ve onun kelimeleri bunlar, yanlış anlamayın eşiniz iyi biri olsa da farkında olmadan sizi manipüle ediyor olabilir. Belki o çok politiktir de siz samimiyet üstüne ilişki ancak yürütebiliyorsunuzdue ki bence doğru olan o. Ben de insan ilişkilerinde iyi sayılmam daha çok yakınlık ve bağ kuramam çünkü, ama duygusal ilişkilerd de aynı oranda kötüyüm. Siz evli ve eşine bağlı biri olarak muhtemelen böyle bir sorun yaşamıyorsunuz. Bu tavırlarınızı yorumlamanızı başka birinden daha istesenize, ama sizi seven biri; anne, abla, kardeş.. gibi. Önce öyle misiniz ciden emin olmalı

Merhaba,
Farkındaysanız hep size dışarıdan gelen yorumlar bunlar.
Eşiniz sizi ezmek için "beni rezil ediyorsun" demiş olabilir, çünkü anlattıklarınızdan kendisi bir ağaç gövdesi.

Belki açık sözlü ve dürüst bir insansınız ve çevrenizdekiler sırf sizi susturmak için b*k atıyorlar?
Örnek vermemişsiniz hiç, ne diyorsunuz mesela?

Ev temizliğinde gönlü yok, romantik ilişki bilmez kadın bunları kabulleniyor, tolere ediyorum diyor.
İyi de ikili ilişkiler başka toplumsal hayat başka. Evde eşim bana bir şey demeden çay bardağını uzatsa kızmam gider doldururum ama misafirlikte bardak uzatsa kızarım. Ev temizliği romantizm falan kişisel konular.

Öncelikle kendin ile ilgili fikirlerini olumluya çevirmelisin canım, sen ilk önce kendini seviyor olmalısın, lütfen kendimden nefret ediyorum deme, sanırım en önemli ve en öncelikli aşama bu. Özgüven çalışmaları yapmanı öneririm, kendine vakit ayır, insan ilişkilerine dair kitaplar oku, videolar izle.
Eşiniz konusuna gelirsek, örneklendirmeniz gerekebilir ama gururunu incittiğinizi söylüyorsunuz. Erkekler için gurur/kimlik/statü bu konular çok önemli, hayat arkadaşının bu noktalarda eşi tarafından iyi hissettirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ama umutsuzlanma canım, her şey çok daha güzele evrilebilir. Hepimiz insanız hepimizin eksik yanları var. Her şeyden önce kendin ile ilgili dürüst olabilmen çok güzel bir şey. Kendi üzerinde çalıştıkça, kendini sevmeye başladıkça yavaş yavaş daha tatmin dolu ilişkiler kuracağına inanıyorum ben :)

Eşim benim kıyafet olarak cok rahat takılır yani çok dikkat etmez giyimine. Onun için önemli olan rahatlık. o kadar kıyafeti var ama bir kıyafeti sevdi mi sürekli gece gündüz onu giyer. Derim değiştir başka kıyafet verryim. Bebekten ötürü çamaşır olayını hemej her gün yapamıyprum. Yani o sevdiği kıyafetlerini yıkayamıyorum başka kıyafetin var onları giy dediğimde kirli de olsa sevdiklerini giyer. İşte geçende arkadaşları yaw sen bu adamı boşlamışsın falan baksana ne hallerde hani gır gır şamata geçiyorlar. Ben de malesef ya işte şı altındaki şort aldıgı günden beri üstünde gece gündüz bunu giyor. Bunla yatıyor dedim.Hatta o kadar seviyor ki şı tsörtü kurumasını beklemden ıslak ıslak giyebiliyor dedim. Yanii hani mubalağa dediğimiz bir olay yok mu... Burda amaç gülmek gır gır ama sonra arkadaşlarından biri kötü niyetle eşimin bir şeyini eleştirdi. Orda film koptu. Yani ben ona malzeme vermiş oldum.Onu orada ifşaladım. Yani insanlar da aslında cok kötüler. Senin birclafını sana karşı hemen kullanıp zor duruma sokabiliyorlar. Ben eşimle başbaşa gayet mutlu olabiliyoruz ama ne zmaan bir ortama girsek bi yerde film kopuyor her zaman olmuyor. Ama işte sinek misali mide bulandırıyor. Yani kendime söz verdim artık girmeyecem o muhabbetlere. Çünkü ilk başya kendimi rezil etmiş oldum. Akıllı bir kadın gibi davranmadım. En büyük sitemim kendime. Bir anne olarak evladımın da gözünün içine bakamıyorum çünkü onu da yetiştirecek olan benim. Onun benim gibi olmasını asla istemiyorum.

Eşim benim kıyafet olarak cok rahat takılır yani çok dikkat etmez giyimine. Onun için önemli olan rahatlık. o kadar kıyafeti var ama bir kıyafeti sevdi mi sürekli gece gündüz onu giyer. Derim değiştir başka kıyafet verryim. Bebekten ötürü çamaşır olayını hemej her gün yapamıyprum. Yani o sevdiği kıyafetlerini yıkayamıyorum başka kıyafetin var onları giy dediğimde kirli de olsa sevdiklerini giyer. İşte geçende arkadaşları yaw sen bu adamı boşlamışsın falan baksana ne hallerde hani gır gır şamata geçiyorlar. Ben de malesef ya işte şı altındaki şort aldıgı günden beri üstünde gece gündüz bunu giyor. Bunla yatıyor dedim.Hatta o kadar seviyor ki şı tsörtü kurumasını beklemden ıslak ıslak giyebiliyor dedim. Yanii hani mubalağa dediğimiz bir olay yok mu... Burda amaç gülmek gır gır ama sonra arkadaşlarından biri kötü niyetle eşimin bir şeyini eleştirdi. Orda film koptu. Yani ben ona malzeme vermiş oldum.Onu orada ifşaladım. Yani insanlar da aslında cok kötüler. Senin birclafını sana karşı hemen kullanıp zor duruma sokabiliyorlar. Ben eşimle başbaşa gayet mutlu olabiliyoruz ama ne zmaan bir ortama girsek bi yerde film kopuyor her zaman olmuyor. Ama işte sinek misali mide bulandırıyor. Yani kendime söz verdim artık girmeyecem o muhabbetlere. Çünkü ilk başya kendimi rezil etmiş oldum. Akıllı bir kadın gibi davranmadım. En büyük sitemim kendime. Bir anne olarak evladımın da gözünün içine bakamıyorum çünkü onu da yetiştirecek olan benim. Onun benim gibi olmasını asla istemiyorum.

Ağzını açıp bir şey söylemeden önce iyice düşünün. Çok konuşkan biriyseniz daha az konuşmaya çalışın. Kafanızdan geçen her şeyi dilinize getirmeyin.

Yani mesela ben eşim günlerdir bunu giyiyor demem, ama desem bile eşimin arkadaşları kötü anlamda ona bir şey söylemezler. Burda arkadaşlar yanlış yapmış, eğer Kız yetiştiremiyor Sen kendin yıka dedilerse haklılar ama eşiniz de bu söyleneni beğenmeye bilir. Bu durumda da eşiniz haksız oluyor.

Back
X