- 26 Ağustos 2016
- 3.616
- 3.867
- 133
- Konu Sahibi ShellShock
-
kanunlarda yasak ama bunlar kanun dinlemiyryasak değil mi?
sigortayı mesai saatleri dışında çalıştıklarımı mola hakkımı hepsini yazdım sonuna da yeterince özverili bir çalışan olduğumu düşünmekteyim yazdımmadem seni çıkarma niyetleri var sende nelerden rahatsızsan savunmana yaz ..İngilizce işi içinde gayret gösterdiğini hafta sonları çalıştığını söylersin ..ben senin yerinde olsam orda bir dk durmam ama hazır savunmada isteniyorken çatır çatır yazarım yanlışlıkları çıkar giderim ..
sizin dediğiniz gibi yazdım. teşekkür ederimSizi böyle kabul etmişler evet ama kendinizi gelistirmeniz karşılığında onaylamışlar işe girişinizi bu anlamda gayet haklılar ama sizden bu olayın üzerine alakasız bir savunma olmuş istenilen. Hani ingilizce konusunda sorun yaşarsınız,işinizi etkiler vs anlarım ama bu durum çok saçma olmuş. Sanki "bak beni alttan almazsan elimde bu kozum var bunuda dibine kadar kullanırım"der gibi.
Size tavsiyem,savunmanıza,ingilizce konusunda tek bir sorun dahi yaşamadığınızı,Eylül'den beri İngilizce konuşmak durumunda kaldığınız tek bir pozisyon dahi olmadığını (bunu bir mesajınızda yazmıştınız hiç gerek kalmadı diye,bu sebeple söylüyorum)ama kendinizi geliştirmek adına evde çalıştığınızı ve bu savunmanın sebebini anlamadığınızı,yazmanız. Akabinde İngilizce konusuna ağırlık vermeniz,gerekirse kursa gidip ilerletmeniz gerekiyor bence. Sonuçta bahsettiğiniz gibiyse sadece zaafınız kullanılıyor bu durumda,buna ilerleyen zamanlarda izin verip vermemek sizin tasarrufunuzda.
Bu süreçte iş aramaya devam edin tabi zira sizin bu bahsettiğiniz adamla bunca olaydan sonra,saygı,sevgi,hoşgörü çerçevesinde bir iş ilişkisi yürütemeyeceğiniz aşikar. Başka bir iş buluncada ayrılırsınız,zorlamanın alemi yok.
aklınca kurnazlık yapıyor. güya çok profosyonel davranıyor. bende sgk yı mola halarımı kullanmadığımı mesai saatleri dışında çalıştığımı yazdım.ne kadar saçma..
sizi böyle kabul edip sonra da niye diyemez.
işe almasaydı o zaman, kanunda bunla ilgili bir şey kesinlikle vardır.
size bunun hesabını sorabilmesi için size eğitim almanız için zaman vermesi veya eğitim sağlaması gerekir bence.
si
sizin dediğiniz gibi yazdım. teşekkür ederim
e evde çalıştım dersen adam sana test falan yapmaya kalkarsa nolucak
evde çalışıyorum dedim gayret gösteriyorum dedim öğrendim demedim kisonuçta gayret göstermiyorsunuz yazmış bende gösteriyorum yazdım. ayrıca o da dünki olayda yalan şeyler yazmış. 2 tane şahit vardı. tabi bilemiyorum onun tarafını tutabilirler.
bu neden taktı biliyor musunuz. başta böyle iyiydi falan dedim babacan adam. bu böyle bel altı şaka yapınca dedim kızım dur sen yanlıs anlamıssındır sus bi bekle dedim. baktım daha da çirkinleşti dedim ki burası iş yeri ve her işyerinin çalışma etiği vardır bende takdir edersinizki sizin askerlik arkadaşınız değil çalışma arkadaşınızım ayrıca bir bayanım eğer bu şekilde şakalar yaparsanız sizi şikayet edeceğim ve artık burada çalışmayacağım diye posta koyduktan sonra böyle olmaya basladı.aman dikkat et adam sinsi bi tip sana da takmış belli ki.
sigortayı mesai saatleri dışında çalıştıklarımı mola hakkımı hepsini yazdım sonuna da yeterince özverili bir çalışan olduğumu düşünmekteyim yazdım
hayır onuda iş sözleşmesine sıkıştırmışlar. mesai ücreti vermiyoruz diye. ben de gerçekten salakmışımm yaniPeki mesai ücreti veriyorlar mı?
bende girdikten sonra öğrendim ve bana dedi ki sen sormadınki dedi. bende eğer bilseydim emin olun bir kez daha düşünürüm dedim. ama biz işte rapor paralarının doğum paralarının tazminatların üzerini elden veriyoruz size dediğinde ben yaşlanıp emekli olduğumda geriye döndüğümde siz olmayacaksınız ama bir de bu yönden düşünün demiştim haklısın halledeceğim demişti. hala bekliyorumBeyaz yaka çalışana zaten mesai verilmez.
Bir de maaşın asgari olmadığı halde asgari gösteriyorlarsa SGK ya ihbar et. Canları yansın bir. Emeklilikte azıcık maaş alıyorsunuz bu akbabalar yüzünden.
bir de bu durumuda savunmama yazıp yeterince özverili bir çalışan olduğumu düşünmekteyim yazdımBeyaz yaka çalışana zaten mesai verilmez.
Bir de maaşın asgari olmadığı halde asgari gösteriyorlarsa SGK ya ihbar et. Canları yansın bir. Emeklilikte azıcık maaş alıyorsunuz bu akbabalar yüzünden.
hem bunu hem de sigara içmelerini ihbar edeceğim zaten. madem bu kadar iş etiğini düşünüyolar önce çalışanların haklarını korusunlar.Sgk ya ihbar et ama mutlaka.
Merhaba hanımlar. Derdim bitmiyor biliyorum ama yardımlarnız bana yol gösteriyor. Ben iş değişikliği sebebiyle 4 aydır özel bir şirkette çalışıyorum. İnsan kaynakları konularım da var ama adamı tekrar özetliyorum leş gibi kokan sigara içen ve bel altı espri yapıp tepki gösterince yetkilerimi kullansam kullanırım diye alttan tehdit savuran egoist bir tip.Dün bu insan kaynaklarındaki adam bir iş istedi ve işimin yoğunluğundan sadece 5 dk gecikmeli yapabildim. Onun istediğinden daha acil bir iş. Her neyse adam panik atak bir tip olduğu için odama gelip ver ben yapacağım dedi bende şuan onu yapıyorum zaten dedim böyle bir iki ısrardan sonra bana "sinirimi senden çıkartırım!" dedi bende kime sinirlendiyseniz ondan çıkartabilirsiniz sinirinizi zira sebep ben değilsem kimse benden sinirini çıkartamaz dedim. ama tabi biraz yüksek sesle söyledim. patronum beni uyardı özür diledim. bugün benden bir savunma yazısı istiyor ilk olarak bu konuyla ilgili. bu arada agresif ve gereksiz çıkış yapmışım beni işe alan bir amirine nasıl böyle bağırırmışım. savunma yazısına bakın. bende bu konuya cevap yazdım ama bir konu var ki bu konudaki cevaplar için sizden yardım istiyorum. ben işe başlarken ingilizcem olmadığını biliyorlardı bana geliştir öğren az da olsa dedi tamam dedim ama işyeri o kadar yoğun değil ve benim ingilizce çalışmak için vaktim olsa da patronlar evinde çalışsın diyorlarmış.bende haliyle eve git yemek duş vs derken saat 11 i bulunca bırakın ingilizce çalışmayı yorgunluktan bir hal kalıyorum. Neyse uzatmadan bu beyefendinin sorusunu yazacağım:
İngilizce arayanlarımız olması sebebiyle telefonda not almak veya yönlendirmek için sizi işe alırken biraz ingilizcenizi geliştirin, günlük konusma kalıplarını gerekirse ezberleyin dememe rağmen, 1 Eylül'de işe girmenize rağmen İngilizceyi en ufak bir şekilde öğrenebilme konusunda gayretiniz neden olmamaktadır?
hayır onuda iş sözleşmesine sıkıştırmışlar. mesai ücreti vermiyoruz diye. ben de gerçekten salakmışımm yani
Eğer bu bahsetmiş olduğun kişinin karakteri bu şekildeyse bugün düzelse yarın yeni bir mobbing ile karşına çıkacaktır. Bu sene, senelik izin katlanmak zorunda olacaksın bundan sonraki senelerde tazminat derken seni mutsuz eden bir yere kendini bağlayacaksın. Yol yakınken dönmen en mantıklısı, eğer şuan maddi olarak çok sıkıntıda değilsen ayrılarak ingilizceni geliştirir, tatilini yapar ve sonrasında daha donanımlı bir yere başlarsın. Ama tabi çıkma durumunu kafana koyduğunda onları açıkları konusunda ve yapabileceklerin konusunda da strese sokmayı ihmal etme :)
Savunmanı yazmadan önce işe alımdan önce vaadedip yerine getirmedikleri bir konu var mı onu da düşün karşı argüman önemlidir, bu duruma göre güzel bir savunma yazarsın.
sonucu merakla bekliyorum savunmanı mutlaka yazmışsındır
olan neyse onu yaz derim çalışan amirim 2 iş aciliyetinden sonra üzerime gelerek benden hıncını çıkarması
ve bel altı şakalarını iş yerinin huzurunuzu bozmaktan gibi
Çok iyi yapmıssın savunmana detaylar düşerek.
Tırsarlar şimdi.
Baktın ki canını sıkıyorlar şikayet et daha neler dönüyordur orda.
Hepsini denetlerler zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?