insan kendi kendine yetebilmeli mi

gossipgirl5

Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2024
905
325
18
21
arkadaslar mesela ben şu cümleye artık sinir olmaya başladım. bazı insanlar der ya ‘insan kendi kendine yetebilmeli, tek başına mutlu olmalı, yalnızlık güzel bir şey’ bence değil arkadaslar.
hep yalnız biriydim doğru düzgün ne bir arkadaslık ne bir iliskim oldu. yalnızlığı dibine kadar yasadım Allah daha kötüsünü göstermesin elbette. yani yalnızlık yaşamamış çevresinde sürekli birileri olan insanların kurduğu saçma cümleler olduğunu düşünüyorum

Ama çoklukla bokluk getiriyor .
Çoğu kadın kaynanasının bir sözünü asla unutmamış yıllar boyu içlerinde hançer gibi taşımış oluyor.
Bence popüler kültürün sunduğu o çokluk; 50 yaşlarında kadınlara hastalık olarak dönüyor.

Tamamen yanlızlık demek değil o hem bu zamanda kim tamamen yanlız kalabilir ki dağda mı yaşıyorsun misal tek başına kahve içmekten keyif almak gibi ben arkadaşlarinla ayrı severim ama yanlız bir başka severim onda bile girip kk da yazışiyorum yani öyle kimse yapayanlız falan değil

Tamamen yanlızlık demek değil o hem bu zamanda kim tamamen yanlız kalabilir ki dağda mı yaşıyorsun misal tek başına kahve içmekten keyif almak gibi ben arkadaşlarinla ayrı severim ama yanlız bir başka severim onda bile girip kk da yazışiyorum yani öyle kimse yapayanlız falan değil
işte ben çok uzun süre tek başına bir şeyler yapmaktan keyif aldığım için artık son zamanlarda batıyor. kimse tamamen yalnız kalamaz diye bir şey yok burayı saymıyorum onun dışında öyle konuşabileceğim sürekli buluşabileceğim insanlar yok çevremde

çünkü insanlar tatmadığı duygular hakkında olmayan yorumlar yapıyor. bu da bu duyguyu tadan insanlara kırıcı geliyor
Kendimden örnekler vererek yanıtlayabilirim ancak bunu.
Benim isim geregi cok insanla iletisim kurmam gerekiyor mesela piyasa ve sektör canlı. Çok insanlar tanıyorum konuşuyorum tanışıyorum vs… insan bunca kalabalığın icinde yalnız hissedebilir onlardan biride benim. Dolu dolu zamanlar, anlar geçirdim geçiriyorum ama biri baksa “bu kız asla yalnız degil” der. Ama yalnızım.
Günün sonunda, gecenin sonunda sıgındıgım yer yine yalnızlık. Hep yalnızlığa uzanıyorum.

Öyle cok sosyal çevre canlısı, insan canlısı biri de degilim üstelik. Kendime yetiyorum, kendi kendime mutlu oluyorum evet. Ama insanım insan su gibi bir seye muhtac duyuyor bir sese, bir sohbete ne bileyim yanı basında bir insana dogamız geregi ister istemez ihtiyacımız oluyor. Tamamen yalnız kalmak saglıklı degil gibi.

Kendimden örnekler vererek yanıtlayabilirim ancak bunu.
Benim isim geregi cok insanla iletisim kurmam gerekiyor mesela piyasa ve sektör canlı. Çok insanlar tanıyorum konuşuyorum tanışıyorum vs… insan bunca kalabalığın icinde yalnız hissedebilir onlardan biride benim. Dolu dolu zamanlar, anlar geçirdim geçiriyorum ama biri baksa “bu kız asla yalnız degil” der. Ama yalnızım.
Günün sonunda, gecenin sonunda sıgındıgım yer yine yalnızlık. Hep yalnızlığa uzanıyorum.

Öyle cok sosyal çevre canlısı, insan canlısı biri de degilim üstelik. Kendime yetiyorum, kendi kendime mutlu oluyorum evet. Ama insanım insan su gibi bir seye muhtac duyuyor bir sese, bir sohbete ne bileyim yanı basında bir insana dogamız geregi ister istemez ihtiyacımız oluyor. Tamamen yalnız kalmak saglıklı degil gibi.
evet kesinlikle ben de bu şekildeyim ve böyle düşünüyorum. sadece tek farkımız sizin çalıştığınız gibi çalışmıyorum bir yerde

Ben de yalniz yapabilen bir insanim yani biseyler yaparken, biyerlere giderken illa yanina birini arayan tiplerden degilim ama yine de yalnizlikta bi yere kadar diye dusunuyorum. Insan tamamen yalniz yapamaz uzun vadede 1 kisi bile olsa olmali bunu aramak beklemek normal bir sey

Ben de yalniz yapabilen bir insanim yani biseyler yaparken, biyerlere giderken illa yanina birini arayan tiplerden degilim ama yine de yalnizlikta bi yere kadar diye dusunuyorum. Insan tamamen yalniz yapamaz uzun vadede 1 kisi bile olsa olmali bunu aramak beklemek normal bir sey
evet zaten kastım illaki bir yere giderken yanımızda birisi olsun değil, insan birisiyle konuşmak, sevildiğini görmek, değer verildiğini bilmek istiyor. zor zamanlar geçirdiğinde veya iyi günler geçirdiğinde bunu paylaşacak, güveneceği insanlar arıyor. gerçekten hayatımızda 1 kişi bile olmazsa insan çok düşünmeye itiyor kendini, sürekli kendinde bir şeyler arıyor bu da anksiyeteye itiyor

Back
X