İnsan kendisine nasıl moral verebilir

miniminimarg

Bir umut lazım şimdi bana
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2013
435
403
123
Üstüste mutsuzluklar, olumsuzluklar yaşayınca, mutsuzluğu hayatın ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz, her an bir yerden üzecek bir şey çıkacak diye bekliyoruz bazen..
Kendimizi teselli ede ede bir yere kadar ayakta kalbiliyoruz ama bir yerden sonra da artık kendimize nasıl teselli vereceğimizi de bilemiyoruz. Mutsuzluğa teslim oluyoruz. Sonrası depresyon, bunalım...

Böyle zamanlarda kendinize nasıl telkinler veriyorsunuz?

Konuşuyorum kendimle diyorum Ex, boşver... Eğer olumsuz bir durum olursa o an ne yapman gerekiyorsa onu yapıcaksın. Geri kalan tüm zamanlar senin.. Sonra koyveriyorum açıyorum hareketli bir müzik cıstak cıstak :KK76:

Yapamadıgim icin kk actim :) arkadaslar veriyor sagolsun.
Bazi moral bozukluklarini, sıkıntılarıni insan kendisi asamiyor ne yazik ki..
Kendi ailemize, arkadaslarimiza anlatamayacagimiz dertlerimiz oluyor.
Iyi geliyor burasi yani. Ruhumuzu yenilemek icin disaridan gelen telkinler icimizi harekete geciriyor.

Aksiliği ben yaşamıyormuşum gibi yapıyorum hay allah tencere genemi yemeği yaktın seni beceriksiz:bicak: misal:KK53:

Kendimi doğaya veriyorum. Gökyüzüne bakıyorum, kuşları izliyorum. Ağaçlara bakıyorum, yaprakların renklerine.Nefes alıyorum, aldığımı hissediyorum. Cocuklugumu düşünüyorum. Kendi kendine geliyor mutluluk.
Kendinden kötü hayatları olan insanları düşün demeyeceğim, bu şekilde mutlu olmak çok çirkin çünkü bence.

Üstüste mutsuzluklar, olumsuzluklar yaşayınca, mutsuzluğu hayatın ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz, her an bir yerden üzecek bir şey çıkacak diye bekliyoruz bazen..
Kendimizi teselli ede ede bir yere kadar ayakta kalbiliyoruz ama bir yerden sonra da artık kendimize nasıl teselli vereceğimizi de bilemiyoruz. Mutsuzluğa teslim oluyoruz. Sonrası depresyon, bunalım...

Böyle zamanlarda kendinize nasıl telkinler veriyorsunuz?
benden bi tane daha yok buda benim icin cok önemki kimse benden daha fazla önemli degil ne kocam ne ailem ne olursa olsun insan kendi iyise etrafınada iyilik sacar mutlu eder kendi iyi degilse etrafıda sinir eder

Ben hicbir sekilde teselli edemiyorum, keske edebilseydim.

Aklıma Perihan savaşın filmi geldi. Aynanın karşısına geçip " ben gözel bir garıyem!" Diyordu. :KK53:

Acı yok Rocky falan diyorum

Görüldüğü gibi kendimi telkin edemiyorum maalesef. Ama gerekli görüntüyü vermekte üstüme yoktur:KK50:

Back
X