• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insan mı şimdi bunlar?

Luckylover

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2012
1.402
689
123
o kadar çok doluyum ki ne anlatsam nasıl anlatsam bilmiyorum yada nerden başlasam anlatmaya..
hep mi iyi insanlar kaybeder hep mi iyiler kazıklanır ..
benim eşimin ailesi bize öyle bir kazık attı ki ..
5 sene boyunca yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi.. haftasonu piknikler eğlenceler
neredeyse hergün görüşmeler.. sevilen yemekler yapılınca birlikte olunurdu hep..
özel günler birlikte kutlanırdı..
ben hep aileme aldıgım hediyeden daha üst hediyeler alırdım onlara ki kıskanclık fesatlık yapmasınlar..
beni sevmiyorlardı.. neden bilmiyorum ama sanırım saygıda kusur etmediğimden.. fazla değer verdiğimden olabilir..
beni yakıştırmıyorlarmış oğullarına =))
oysa oğlunun gözü görmez benden başkasını :1:
ne zaman ciddi konular konuşulacak olsa kaçarlardı..
beni sevmezlerdi ama diplerinden de ayırmazlardı..
gitsen bi dert gitmesen başka bi dert..
ben hep yanlarında oldum iyi günlerinde kötü günlerinde..
temizliğinden misafir agırlamasına kadar ben yaptım daha eşimle nişanlı bile değilken..
babam sağolsun anlayışlıydı anlayışla karşıladı ilişkimizi kendi evladı gibi sevdiler eşimi..
okul bitsin yapalım nişan dediler biz bekledik..
eşimin önüne hep engel çıkardılar yüzük takmamak için..
okul bitsin dediler okul bitti.. meslek sahibi ol dediler eşim en kısa yoldan memur olmak için çalıştı
çabaladı ve istediğini yaptı.. bu kez o okul bitsin dediler onu da bitirdi..
en sonunda yaptık nişanı yada sözü ne oldugunu anlamadık tarihini bile hatırlamam..
tayin çıksın düğün yapıcaz dediler.. o sırada kendileri tayin istemiş..
binbir yalan..
gözümün içine baka baka yalanlar söyleyip durdular..
ben sustum.. onlar oynadı ben izledim.. sabrettim..
tayin çıktıktan sonra her gün görüştüğümüz insanlar pardon insancıklar bizle görüşmez oldu..
bizden kaçar oldular..
eşimin tayini çıktı... artık düğün olacak diye seviniyoruz ailesi ailemle görüşmek için geldii
bu sene düğün yapamayacaklarını durumlarının olmadıgını seneye baharda herşeyimizi dört dörtlük yapacagını söyledi..
babam peki dedi.. damat geldin yapalım nikahı düğünü de baharda yaparız dedi..
eşimin babası olur ddi nikah dediğin 2 günde halledilir dedi.. iyi dedik biz..
heyecanlııyım ben nikah yapıcaz eşimle konustum bi sevindi aradı babasını adam ne dese beğenirsiniz?
ben öyle bişey demedim!!! ölr müsün öldürmüsün?
neyse haftada 3 / 4 gün evimize gelen insancıklar telefonlarımızı bile acmaz oldu..
anladım ben yine döneklik yapıcaklarını.. aradım eşimi tartıştık kapattı telefonu.. perşembe günüydü.. cuma günü uyandım ve ben
anneme eşimn yanına gideceiğimi söyledim bu işin böyle gitmeyecegini söyledim ya tamam ya devam dedim..
babamla tartıştık gitmiceksin dedi..
ağladım zırladımm git dedi.. git yapabiliyosanız orda yapın nikahınızı dedi :1:
cumartesini günü ilk ucakla gittim bana küsen adam beni almaya gelmiş ve gözgöze gelir gelmez kıkır kıkır gülmeye başladık
güzel bi kahvaltı yaptık.. güldük eğlendiik ve konusmaya basladık o konuyu..
cüzdanını cıkardı kimliğini verdi..
git ne gerekiyorsa yap dedi..
pazar günü aksam ucagıyla gönderdi beni..
pzt gecti salı gecti ben baslamadım nikah iişlemlerine..
hayatım eminmisin bak ailen karsına alıcaksın dedim olsun dedi..
çarşamba günü gereken herseyi hazırlayıp perşembe günü hastane raporu alıp belediye ye götürecekken babam gidip
ailesiyle konusmak istedi
ama onlar yine cıkmadı telefona ..
ben işlemleri hallettim eşim geldi ve biz nikahımızı kıydık..
ailesi ne mi yaptı ? gelmediler.. :1:
umrumda mı zeerre kadar bile değil..

şimdi düğünümüze çok az kaldı.. hiçbir hazırlığım tamam değil nerdeyse..
eşya falan hiçbişey yok halen :1:

biz eşim okuldayken maaş alıyordu alacaktık eşyaları babası atarlandı hayırr herseyi ben peşin alcamm ben yapcam herşeyi diye..
hiçbişey yapmamıza izin vermediler şimdide bizi sap gibi ortada bıraktılar..
babası eşime dünyada tek o mu var git gez dolaş canın yine onu çekerse alırız ama sen bide başkalarının tadına bak dedi ..
düğün için onları aradığında amcan gibi bi .mın peşine düştün bizi ne hale soktun dedi..
nikah için neden acele ediyorsun üstüne mi kaldı dedi...
daha neler neler...

bu anlattıgım hayatımın en kısa özetiydi vakit ayırıp okuyanlardan cok özür dilerim cok uuzn oldu vaktnzden caldım kusura bakmayın..
bunları anlatırken bile herseyi daha yazamadıgım onca seyi tek tek yasadım sankii..

çok doluyum ağlamak falan kar etmiyor artık sadece içimi dökmek istedim..

Son düzenleme:
Bu olayda en güzel yan ne biliyormusun , sevgili eşin ve kendi ailen yanın da..Allahın izni ile sırtın yere gelmez, allah yuva kurana da yardım eder unutma..

Bu olayda en güzel yan ne biliyormusun , sevgili eşin ve kendi ailen yanın da..Allahın izni ile sırtın yere gelmez, allah yuva kurana da yardım eder unutma..

evet Allah a çok şükür onlar yanımda.. ama çok üzülüyorum öyle bişey ki bu anlatamıyorum tarifi yok
isyan etmekten cok korkuyorum ama işlerim rast gitmiyor düzelirmi ki bizimde elimizden tutar mı kurban oldugum Allah:43::43:

umarım eşin arkandadır ailesi son anda kıymete binmez canım eğer huzurun varsa eşinle unut gitsın ailesini fazla insan fazla dert az insan az dert

Bugün face sayfam da bir söz paylaştım , Beklediğin zamanla değil , dua ile gelir..
Bol bol dua et ve gönlünü ferah tut , bence her şey çok güzel olacak..

umarım eşin arkandadır ailesi son anda kıymete binmez canım eğer huzurun varsa eşinle unut gitsın ailesini fazla insan fazla dert az insan az dert

evet eşim yanımda çok şükür ve onlarsız daha huzurluyum beni üzen eşimin üzülmesi yani evlatlarına yaptıkları.

Bugün face sayfam da bir söz paylaştım , Beklediğin zamanla değil , dua ile gelir..
Bol bol dua et ve gönlünü ferah tut , bence her şey çok güzel olacak..

insallah.. hep dua ettim hep ediyorum..

siz hamilesiniz Allah sağlıklı bi evlat nasip etsin..
bişey sorucam siz şimdi bile neler hissediyorsunuz bi anne olarak evladınız için..
ama onlarda yok doğurup atmışlar..
bir anne evladı hasta olunca üzülmez mi yada çocugu sıkıntılı bi sehirdeyse
annesi yada babası eşimi bir gün bile arayıp nasılsın demez
halini durumunu sormaz
eşim aradıgında da kendi gezmelerini anlatır işm var deyip kapatırlar..

ne terbiyesiz insanlarmış yaa...ailesi her zaman köstek olacak size farkındasın değil mi.. eşin inş başkalarının lafıyla dolduruşa gelmeyen biridir.. eğer birbirinizi gerçekten seviosanız zaten hiç bi engel sizi ayıramaz.. Allah mesut etsin...

evet hep köstek oldular halen daha da öyle
utanıp arlanacaklarına daha cok kuduruyorlar ki Allah tan eşim öyle değil
en basta çok çalıstılar ayırmaya eşimi doldurdular ama o onlara aldırış etmedi bile..

hangimiz ömür boyu ailelerimizle kalıyoruz ki boşver sen huzuruna bak sakın altınları veriyim deme kız :D eşinin ailesine

Allah iyiliğini versin ya güldürdün beni
onlardan bize altın yapan olmayacak benim ailem yapacak zaten onlarında bi hakkı yok doğla olarak :1:

o kadar çok doluyum ki ne anlatsam nasıl anlatsam bilmiyorum yada nerden başlasam anlatmaya..
5 sene boyunca yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi.. haftasonu piknikler eğlenceler
neredeyse hergün görüşmeler.. sevilen yemekler yapılınca birlikte olunurdu hep..
ben hep aileme aldıgım hediyeden daha üst hediyeler alırdım onlara ki kıskanclık fesatlık yapmasınlar..
beni sevmiyorlardı.. neden bilmiyorum ama sanırım saygıda kusur etmediğimden.. fazla değer verdiğimden olabilir..
temizliğinden misafir agırlamasına kadar ben yaptım daha eşimle nişanlı bile değilken..
babam sağolsun anlayışlıydı anlayışla karşıladı ilişkimizi kendi evladı gibi sevdiler eşimi..
okul bitsin dediler okul bitti.. meslek sahibi ol dediler eşim en kısa yoldan memur olmak için çalıştı
en sonunda yaptık nişanı yada sözü ne oldugunu anlamadık tarihini bile hatırlamam..
binbir yalan..
tayin çıktıktan sonra her gün görüştüğümüz insanlar pardon insancıklar bizle görüşmez oldu..
bizden kaçar oldular..
eşimin tayini çıktı... artık düğün olacak diye seviniyoruz ailesi ailemle görüşmek için geldii
bu sene düğün yapamayacaklarını durumlarının olmadıgını seneye baharda herşeyimizi dört dörtlük yapacagını söyledi..
heyecanlııyım ben nikah yapıcaz eşimle konustum bi sevindi aradı babasını adam ne dese beğenirsiniz?
neyse haftada 3 / 4 gün evimize gelen insancıklar telefonlarımızı bile acmaz oldu..
anladım ben yine döneklik yapıcaklarını.. aradım eşimi tartıştık kapattı telefonu.. perşembe günüydü.. cuma günü uyandım ve ben
anneme eşimn yanına gideceiğimi söyledim bu işin böyle gitmeyecegini söyledim ya tamam ya devam dedim..
cumartesini günü ilk ucakla gittim bana küsen adam beni almaya gelmiş ve gözgöze gelir gelmez kıkır kıkır gülmeye başladık
çarşamba günü gereken herseyi hazırlayıp perşembe günü hastane raporu alıp belediye ye götürecekken babam gidip

biz eşim okuldayken maaş alıyordu alacaktık eşyaları babası atarlandı hayırr herseyi ben peşin alcamm ben yapcam herşeyi diye..
babası eşime dünyada tek o mu var git gez dolaş canın yine onu çekerse alırız ama sen bide başkalarının tadına bak dedi ..
düğün için onları aradığında amcan gibi bi .mın peşine düştün bizi ne hale soktun dedi..
daha neler neler...

bu anlattıgım hayatımın en kısa özetiydi vakit ayırıp okuyanlardan cok özür dilerim cok uuzn oldu vaktnzden caldım kusura bakmayın..
bunları anlatırken bile herseyi daha yazamadıgım onca seyi tek tek yasadım sankii..

çok doluyum ağlamak falan kar etmiyor artık sadece içimi dökmek istedim..

hiç bir şeye kafanı takma,ailenin ve eşinin kıymetini bil.. eşya dediğin neki,herşey zamanla olur gider..mutluluklar..

eşiniz yanınızdaymış daha büyük şans olamaz.

Allah bir ömür mutluluk versin.

bu güzel günlerinizi onları düşünerek heba etme, Allah'a havale et o gerekeni yapacaktır :16:

hiç bir şeye kafanı takma,ailenin ve eşinin kıymetini bil.. eşya dediğin neki,herşey zamanla olur gider..mutluluklar..

teşekkür ederim aslında onlardan hiç bir beklentim yok bunu daha evlilik hayalleri kurarken söylemiştim eşime
ben bi kilmde otururum huzurum olsun yeter demiştim
aynı seyi yasadık evimizde bir tek serili bir halımız var ev temizlemeye gelmiştim temizledim serdim
onda oturduk yedik içtik sıkıntı cektik ama huzurumuz yerindeydi..
esya hiçbisey tabii
alınır bi sekilde
ben biraz ailesinin evladına yaptıgına sinirleniyorum
biz 23 yasındayız ve eşim yüksek tansiyon hastası..:43:
büyük tansiyonu 22 küçük tansiyonu 13 ü gördü sayelerinde..

binbir yalan..
bizden kaçar oldular..

daha neler neler...

çok doluyum ağlamak falan kar etmiyor artık sadece içimi dökmek istedim..[/Q

önemli olan eşin senn ailende yanınzda onlar üzülsün oğullarını karsına aldılar ben sana anlatymda benm hikaymi özetle için rahatlasn biraz benm eşim düğünmzü ne zorlukla tek başına yaptı babası yoktuölmüş annesi başka adamla ewliydi durumlarıda yok zaten kardeşleri herkes kendi havasında eşime birtek benm ailem destek oldu kendilerine düşeni borç harç yaptılar biz 2 senelkk ewliyiz hala borç ödüyozz çokda mutlyz 3 binlik koltuk alıcama 2 binlik aldım 5 program b.maknası alacama 2 prgm aldım bizim düğünmze 2 hafta kalmıştı hiç bişymz eşyamzyoktu düğüne birgün kalmıştı gelinarabmz yoktu ama ne oldu allh yuva kurana yardım eder 2 hafta içinde borç harç herşeymzi aldık herşeymde çok güzel oldu düğünmde eşyalarımda gelin arabam neolursa olsun diyodm en güzelinden beyaz bir jip oldu arkadaşı vermiş yani bende senn gibi hesap yapıyordm çıkamyrdm işin içinden düğünü bile ertelmyi düşündk ama çok şükür sizde çıkarsnz inş bu zorluktan allh mutlu etsin herşey güzel olur inş

üzülme sen, herkes dört dörtlük evlenmiyor.yavas yavas alirsiniz esyalarinizi.hem ne biliyormusun tüm evini kendin dösemenin zevkini hic birsey vermez.kimseye minnetin olmaz.böylesi daha iyi.yani yalnis anlama,senin durumun iyi degil esyayi kendinizin yapicak olmasi iyi :) benim evimde ne kendi ailemin ne esimin ailesinin bir ignesi yoktur.yapmak istemediklerinden degil biz tercih ettik bunu.istedik ki her bir minicik esyasina sadece ikimizin hakki olsun istedik.

ailesine gelincede, esin icin üzüldüm,insanin ailesi acisindan yanliz hissetmesi nasildir bilirim.ama bu sizi birbirinize daha cok baglicak inan.onun ailesi artik sensin.birbirinize SIMSIKI kenetlenin,sirt sirta verip hayalini kurdugunuz o huzurlu sevgi dolu yuvanin mimarlari olun.sizi sevmeyenlere en güzel cevabi bu sekilde verirsiniz.hersey gönlünüzce olsun:16:

eşiniz yanınızdaymış daha büyük şans olamaz.

Allah bir ömür mutluluk versin.

bu güzel günlerinizi onları düşünerek heba etme, Allah'a havale et o gerekeni yapacaktır :16:

Allah tan tek istediğim akan her bir damla gözyasımın hesabını sormasıdır..
o onlara yeter
iyi dilekleriniz için vakit ayırıp okudugunz paylastıgınız için tesekkür ederim hepinize..

üzülme sen, herkes dört dörtlük evlenmiyor.yavas yavas alirsiniz esyalarinizi.hem ne biliyormusun tüm evini kendin dösemenin zevkini hic birsey vermez.kimseye minnetin olmaz.böylesi daha iyi.yani yalnis anlama,senin durumun iyi degil esyayi kendinizin yapicak olmasi iyi :) benim evimde ne kendi ailemin ne esimin ailesinin bir ignesi yoktur.yapmak istemediklerinden degil biz tercih ettik bunu.istedik ki her bir minicik esyasina sadece ikimizin hakki olsun istedik.

ailesine gelincede, esin icin üzüldüm,insanin ailesi acisindan yanliz hissetmesi nasildir bilirim.ama bu sizi birbirinize daha cok baglicak inan.onun ailesi artik sensin.birbirinize SIMSIKI kenetlenin,sirt sirta verip hayalini kurdugunuz o huzurlu sevgi dolu yuvanin mimarlari olun.sizi sevmeyenlere en güzel cevabi bu sekilde verirsiniz.hersey gönlünüzce olsun:16:

evet bizim istediğimiz zaten oydu.. eşim hep der ben kız tarafı erkek tarafı nedir bilmem ev benim benim emeğimle olacak..
babası da tutturdu ben evlendircem ben ilk oğlumu evlendiriyorum herseyi ben yapıcam biz zorlamadık kimseyi
eşimin tek hatası onlara güvenmekti çünkü biz 1.5 sene nişanlı kaldık ve eşim daha öncesinden alıyordu maaşını
biz herseyi hazır ederdik şimdiye..

önemli olan eşin senn ailende yanınzda onlar üzülsün oğullarını karsına aldılar ben sana anlatymda benm hikaymi özetle için rahatlasn biraz benm eşim düğünmzü ne zorlukla tek başına yaptı babası yoktuölmüş annesi başka adamla ewliydi durumlarıda yok zaten kardeşleri herkes kendi havasında eşime birtek benm ailem destek oldu kendilerine düşeni borç harç yaptılar biz 2 senelkk ewliyiz hala borç ödüyozz çokda mutlyz 3 binlik koltuk alıcama 2 binlik aldım 5 program b.maknası alacama 2 prgm aldım bizim düğünmze 2 hafta kalmıştı hiç bişymz eşyamzyoktu düğüne birgün kalmıştı gelinarabmz yoktu ama ne oldu allh yuva kurana yardım eder 2 hafta içinde borç harç herşeymzi aldık herşeymde çok güzel oldu düğünmde eşyalarımda gelin arabam neolursa olsun diyodm en güzelinden beyaz bir jip oldu arkadaşı vermiş yani bende senn gibi hesap yapıyordm çıkamyrdm işin içinden düğünü bile ertelmyi düşündk ama çok şükür sizde çıkarsnz inş bu zorluktan allh mutlu etsin herşey güzel olur inş[/QUOTE]

ben korkmuyorum borçtan çekinmiyorum hersey olur biter biz hersey güzel olsun huzur kacmasın istedik
ama onlar bunu yaptı kendilerini gösterdi
bzide onları yok sayıyoruz çünkü sadece benim ailem yanımda..
onlar kendi değerlerini kendileri yitrdi..

Canım hiç üzülme yavaş yavaş herşey yerine gelir ihtiyaçlarınızı alırsınız. Ben evleneli 1,5 sene olacak biz evlendiğimizde de hiçbişeyimiz yoktu doğru düzgün eşimin de benim de anne babalarımız hayatta değiller zaten. İnan bana biz evlendiğimizin ertesi ayı eşimin işleri öyle mucizevi bir şekilde açıldı ki hem maddi yönden hem de yaşadığımız çevre vs. Yönünden evrim geçirdik resmen herşeyimizi de aldık ev, araba da dahil. Ki benim eşim memur değil mesela yani resmen mucize oldu sizin aylık her ay yatacağından emin olduğunuz maaşınız var herşeyinizi de alırsınız hem ailen de var. Yavaş yavaş alır ödersiniz hiçbir şeyiniz de eksik olmaz garip kuşun yuvasını Allah yapar siz birbirinize sıkı sıkı sarılın yoldaş olun yeter. Yalnız kayınpederin hiç hoşuma gitmedi çok terbiyesiz ve ahlaksızmış. Aklına kötü bişey getirmek istemem eğer olur da ileride barışsanız bşle kayınpederinle herhangi bir ortamda yalnız kalma sakın şimdilik bu kadar yazabiliyorum . Sen gönlünü ferah tut.

Back
X