İnsan sadece haberde gördüğü birinin vefatına böyle üzülebilir mi?

Ben olsam ailesine ulaşırdim.
Bir şehit babası röportajinda hiç tanımadığı bir kadının onlara ulaşıp oğullarını rüyasında gördüğünü anlattığını söylemişti. Rüya nasıldı unuttum ama etkileyici bir olaydı. Bence ulaşın.

Bence düşüncelerinizi bu kadar önemsemeyin, beyin sonuçta bir sebepten bumları hissetmişsinizdir. Siz üzerinde durdukça hisler rüyalar vs artar, okb gibi çoğu hastalıkta anlamsız duygu ve düşüncelerimizi gereğinden fazla anlamlandırmaya çalışmaktan doğar

Bence hassas insanların benzer hikayeleri vardır. Münevver karabulut cinayeti rüyalarıma giriyordu bir ara...üstünde durmamaya çalışın.

Çok üzüldüm Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun tahsilatkari affolsun kalanlara da Allah dayanma gücü nasip etsin insaAllah.

Beş duyu+ 6.his yani kalp gözümüz var. Ben şöyle yorumladım: siz ona dua ettiniz, duanız ulaştı. Çünkü peygamberimiz sav yapılan iyiliklerin, ölülerin ruhuna ulaştığını söylemişti yanlış hatırlamıyorsam.
Şehitlerin de vefat ettikten sonra ayrı bir mekanları var, Allah ayette "Allah yolunda öldurulenlere ölü demeyin, onlar ölü değiller, siz bilmiyorsuunuz" der.
Muhtemelen çok üzüldüğünüz icin ve dulariniz rahmetliye ulaşınca aranızda kalp yoluyla bir bağ oluştu. Rabbim de kalbiniz ferahlasin diye rahmetlinin arzusunu size iletmis olabilir. Rahmetlinin arzusu diyorum çünkü yine kuranı kerimde böyle bir hadise anlatılır: şehitlerin, geride kalıp da onları özleyen insanlara mesajı iletilmiştir Kuran'da.

"Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rabbleri katında rızıklanmaktadırlar."

"Allah'ın lütfundan verdiği nimetle sevinçlidirler. Arkalarından kendilerine ulaşamayan kimselere de hiç bir korku olmayacağını ve üzülmeyeceklerini müjdelemek isterler."
(Âl-i İmran, 3/169 ve 170)

Bunu ailesine anlatırsanız belki onların da kalpleri ferahlar. Ve hikaye tamamlanmis olur

Son düzenleme:
Haberi ilk gördüğünüz anda ki haliniz nasıldı? Mesela o an yaptığınız iş, yediğiniz yemek,havada ki koku,ne bileyim baktığınız bir şey. Aradan zaman geçsede o haberi gördüğünüz andaki dış uyananlar ne ise yıllar sonra aynı uyaran size o an gördüğünüz haberi, insanı hatırlatmış olabilir.

Haberi ilk görmeden önce mutfaktaydım sonra ailemle oturdum salonda, tvde gördüm hemen sonra. O zaman ufak bir resmi vardi. Adini yazdim internette ve resmine detaylı baktim onu hatirliyorum. Bir kez inceledim yani resmini nedense bir sure baktim sonra kapattim. Tanidik bir yüze sahipti. Yani o donem bu kadar cok üstünde durmamistim. Bu sene de daha dogrusu bu ayin baslarinda ve eylule girmeden once aksam oturuyordum odamda telefondaydim. Yani cok değişik birsey ya da bir olay yoktu. Birden aklima geldi fotografina bakmak istedim ve bakinca yakinlik hissettim o kişinin sanki kişiligini biliyormuşum yani fotoğrafına bakınca sanki nasil biri oldugunu anlayıp yakın hissedip çok üzüldüm. Ağladım hatta birkaç kez. Normalde cenazelerde falan da ağlayan biri değilim o yüzden böyle tanımadık biri olunca o da bana tuhaf hissettirdi.

İnstagramda aynı soyadda biri ekli, akrabası olabilecegini dusunerek takip etmiştim. Hesabı zaten herkese açıktı hanımefendinin yüksek bir takipcisi vardı ondan dolayı çekinmedim. Kullanılan soyadı da nadir bir soyadı yani çok yaygın bir soyadı değil. O yüzden yakınıdır muhtemelen. Yazmak istedim aslında biri daha demişti çünkü bunu. Ama yazsam ne diyeceğim ne yazarım onu bilmiyorum. Bir de yazarsam acaba sen kimsin, nereden biliyorsun vs. der ya da rahatsız ederim diye çekindiğim için yazmaya cesaret edemedim

İnstagramda aynı soyadda birini takip etmiştim. Zaten soyadı da yaygın bir soyadı değil sadece onlara ait. Yani muhtemelen bir kuzeni, akrabası falan. Ama yazmaya cesaret edemedim cunku ne yazacagimi bilmiyorum. Ve yazarsam sen kimsin, nereden buldun nereden biliyorsun der vs. diye cekindigim icin yazmadim. İstihbarat şehidiydi zaten sonra haberleri silmişlerdi ama fotoğrafı, ismi falan internette duruyor hala.

Benimde böyle aklımda cikaramadigim sahneler var.
Biri uçakla gelen şehidi ailesi karşılıyor havaalanında, eşi kucaginda ikisinin bulunduğu yastıkla feryat figan ağlayan annesinin yanına gidiyor o sahne
Biri kaymakam felan bir eve oğullarının şehit haberini vermeye gidiyor
Diğeri geçenlerde şehit haberi vermek için kapıya gelen komutanları felan görünce şehidin kardeşlerinin asker görür görmez anlayıp feryadi

Çok çok zor. Rabbim sabır versin ailelerine.

Benimde böyle aklımda cikaramadigim sahneler var.
Biri uçakla gelen şehidi ailesi karşılıyor havaalanında, eşi kucaginda ikisinin bulunduğu yastıkla feryat figan ağlayan annesinin yanına gidiyor o sahne
Biri kaymakam felan bir eve oğullarının şehit haberini vermeye gidiyor
Diğeri geçenlerde şehit haberi vermek için kapıya gelen komutanları felan görünce şehidin kardeşlerinin asker görür görmez anlayıp feryadi

Çok çok zor. Rabbim sabır versin ailelerine

Çok zor şeyler dediğiniz gibi... Peki akrabasına falan yazmalı mıyım? Yoksa unutmaya mı çalışmam doğru olur

Benzer durumu şöyle yaşadım; birkaç ay önce rüyamda kız çocuğu gördüm, babam şehit oldu şu liseye gideceğim diyordu. Detayları da var ama uzatmayacağım. Uyandığımda ne alaka diyip şehit var mı diye haberlere baktım ve o şehirde bir uzman çavuşun şehit haberi vardı. Rüyamda gördüğüm şehit olduğu il de aynıydı. Kız çocuğu da varmış.
Genellikle ben şehit olmadan önce rüyamda görüyorum, ama bu seferki beni etkiledi.
Yolum o tarafa düşerse ailesini ziyaret edeceğim inş.
Yani böyle şeyler olabiliyor, çok fazla düşünmeyin, fatiha okuyun ruhuna.

Bende de benzer bir durum var. Havalimanı saldırısında düğününe bir kaç gün kala öldürülen çocuga üzülürüm arada eski nişanlısının hesabını takip edip acaba düzeldi mi iyi mi die kontrol etme istegi duyar.
Bu yaşdıklarımız normal değil bu kadar gerginlik stress şehitler unutsakta bizler insanız.
Hayır yapmalısınız bence o kişi için. Zamanla azalacaktır üzüntünüz bence

Psikolojik mi değil mi bilmem ama ağıt ağıtı getirir derler tanımadığınız birine üzülerek o acıyı hissederek evrene merak enerjisi gönderiyorsunuz yapmayın yoksa evren merakınızı giderir.

Psikolojik mi değil mi bilmem ama ağıt ağıtı getirir derler tanımadığınız birine üzülerek o acıyı hissederek evrene merak enerjisi gönderiyorsunuz yapmayın yoksa evren merakınızı giderir.
O gordugum ruyadan sonra acikcasi daha da dikkatimi cekmisti. Bir de mesela bir aksam onu dusunuyordum birden yanimdaki gece lambasi kendiliginden yanip sönmeye başladı. Yani isigi acikti ama sönecekti en son o sönmeden ben kapattım en sonunda. Tabii belki elektrikle alakalidir bilmiyorum ama sadece o gun olmustu tam da o konuyu o kisiyi dusunurken. Gece de dua etmistim hem o kisinin ruhu hem de ruyamda goreyim bir kez de olsa iletisim kurayim diye allaha dua etmistim. Ruyamda kendisini goremedim ama hizmetli gorevli gibi bir adamin bana ondan hediye getirdigini gormustum. Bir kez de vefat etmiş biriyle evlendigimi, ve yuzu gozukmeyen o kisiyle namaz kildigimi gordum ama namazda da sadece fatiha okumuştum o kadar. Çok tuhafima gitmisti bir de konuda bahsettigim son ruyayi gormustum " o senin uzulmeni, aglamani onu cok dusunmeni istemiyor" diye bir yazi gormustum. Ara ara geceleri uyaniyordum aniden gece 2'de terlemiş, titremiş bir vaziyette. Ve o aklima geliyordu. Böyle rüyalar görünce psikolojik mi yoksa diger kisilerin dedigi gibi dua falan mi etmem gerek merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…