İnsan sadece haberde gördüğü birinin vefatına böyle üzülebilir mi?

Dua istiyor olayına inanırım dua edin ettirin hayır yapın ama bu kadar takmayın

Çok ilginçmiş gerçekten. normalde rüyalara hiç inanmazdım ama eskiden bazı rüyalarım gerçek çıktı bire bir. Bir de bu şehidimizle ilgili rüya görünce daha çok üstünde durdum bu konunun

Taaaa kurtuluş savaşı, Çanakkale şehitlerinden tutun, ABD de de yaşanan 11 Eylül saldırılarına kadar pek çok insan için ağlamış ve üzülmüş biri olarak çok iyi anlıyorum sizi. Her acı ölüme, evlat kaybına, el kaybına ağlarım ben. O insanları kalbimde hissederim. Gayet insani duygular.

Rüyalarımız bilinçaltımızla ilgili, ilahi manalar aramayın. Bir bakıma beyniniz konuşuyor orada.

Psikolojik bir kaynağı vardır bu hislerinizin. Tanımadığımız insanlara genelde güçlü bağlar hissetmeyiz. Bazen onların tecrübelerini kendi tecrübelerimiz ve duygularımızla ilişkilendiririz, üzülürüz, empati kurarız. Eğer tanımadığınız birine böyle güçlü hisler besliyorsanız ve tanışıyor gibi hissediyorsanız siz farkında değilsiniz ama belli ki beyniniz geçmişinizdeki bir olayla bağdaştırıyor o kişiyi. Neden olduğunu anlamayabilirsiniz. Hatırlamayabilirsiniz. Normaldir

(Benzer üzüntüleri ben de yaşadım bir iki kere hiç tanımadığım insanlara dair ve ara ara aklıma gelir geride bıraktıkları napıyor nasıllar diye)Okumayı biliyorsanız kuran okuyun ya da okutun ve ruhuna bağışlayın ya da adına hayır, bağış yapın.
Yaşadığınız şeylerin bir anlamı olduğuna inanıyorum ama bu kadar düşünüp kafa yorarak bir yere varamazsınız. Zaten rüyadaki mesaj da gayet açık

Herkese her şeye ağlarım ve unutmam da
aktütün de 21 şehit haberi gördüm 2008 de sabah sabah öyle bir ağladım ki annem yanıma geldi kim öldü de diyor haberi gösterdim zar zor
tabi ki hepsi ayrı ayrı üzücü aileleri geride bıraktıklarını düşününce
insan olanın içi sızlıyor Ah Eren
Ah Ferhat gedik
hele Ömer Halis Demir kaç insan öleceğini bilerek öyle başı dik yürür gururla yürür
Fethi Sekin halen o çatışma anı gözümün önündedir şehit haberi için evlerine gittiklerinde kızları kapıyı açmamışlar babam izin vermez diye
Şehit ikiz kardeşler Ali ve Mehmet Oruç Adanalı hemşehrilerim
Şelçuk paker tabuta sığmayan şehit annesi onu bir sabah ezanında mezarının başında silüetini görüntülemişti
annesinin evi ile oğlunun mezarı karşı karşıya
Şehit Fırat Çakıroğlu Aaah aahhh su gibi
Aslında niceleri hele bir tane vardı senelerce açtım baktım faceni su gibi çocuktu adı Hüseyindi nişanlıydı
bir tanesi çocuk esirgeme de büyümüş gözü mavi su gibi gençti
yakın zaman da 5i aynı fotoğraf karesine girmiş 5i şehit
aklımda bi dünyası var burda anmazsam haksızlık gibi geliyor sanki çoğunun yüzü gözümün önün de niceleri var niceleri...
Bıraktıklarına çok acı en çok anasına babasına eşine çocuklarına
çok dua ederim çok anarım en ufak dua etsem Atatürk'ümüz den silah arkadaşların ve nerde bu ülke için kanını akıtmış şehidimiz varsa anarım
Hepsine gani gani rahmet eylesin Rabbim

Arkadaşım hayır yap yapınca da içinden de senin için yapıyorum de o sana ayan oluyorsa boşa değil
Onlar ölü değiller.....

Son düzenleme:
İzlemek istemedikçe bulur ya insanı öyle işte. Az önce twitter da bağcılardaki vahşeti gördüm. Ah canım anne evladınla sınamış seni hayat dedim ağladım.

İzlemek istemedikçe bulur ya insanı öyle işte. Az önce twitter da bağcılardaki vahşeti gördüm. Ah canım anne evladınla sınamış seni hayat dedim ağladım.
Yaa sabahtan beri aklımdan çıkmıyor o nasıl bir sınanma
izlemeseydim keşke videoyu gözümün önün de

Rüyamda görmedim ama ben de Necmettin öğretmenin şehit edildiği yoldan geçerken ağlarım hep. Aklıma birkaç eşyalı evi gelir, yaşı gelir, hayalleri gelir...

Rüyanız çok ilginç geldi. Psikolojikse de diger türlü ise de aklınızı başka şeylere verin. Üzerine düşünüp yoğunlaşmayın. Aşamazsanız psikologa gidebilirsiniz.

Ben de ne olmuş bağcılarda dedim girmez olaydım yayın yasağı gelmeden önceymiş
Twiterda halen açık maalesef
ve hiç bir kanal ve sanal gazeteler haber yapmıyor yasaktır muhtemelen
bazen bizler bu kadar sessiz kaldığımız için o suçlu kadar suçluyuz diyorum
yer yerinden oynasa en azından devlet anlar ya idam ya caydırıcı bir ceza ile son bulmaz belki ama baya azalır
o kızının gözü önün de boğazı kesilen anne emine bulut bence bu işin başı olmalıydı
kadın ölmek istemiyorum diye haykırdı yaa
ölen öldü gitti de o kızı düşünürüm bazen çok kötü çok acı
işte istesek de unutamıyoruz....

Emine Bulut'a ağlamıştım. Nadiren de olsa haberini açar okurum. Anlıyorum sizi.

Bana da kardeşim gönderdi haberi izledim şok geçirdim resmen. Sansürsüz haline denk geldim ve gece kabusum olacak kesinlikle dedim. İnsan olan insanın derdine yanıyor işte..

Psikolojik anlamda ; o haberi ilk gördüğünüzde sizin için farklı olan bir ruh halinde olup, daha sonra aklınıza geldiğinde de muhtemel o anki ruh halini yaşıyor olabilirsiniz çünkü farkında olmadan bilinçaltının kaydeder bu tarz durumlar ruh haliyle ilişkilendirilir,ama bana sorarsanız bizim için ölen şehidimiz belliki dua bekliyor,keşke ailesine ulaşıp anlatma şansınız olsa..

Ya kızlar ben de o videoyla ilgili bşy dicem.
Sanki gerçek değil gibi dikkatli bakınca
Kadının saçları dümdüz yüzünde kan da yok .
Çok yakın değil ama saçları nasıl dikelmiş ve gerçek ki aşağı da gören kadınlar bağırıyor başka bir video var hatta yukardaki kadınların biri yazık nasıl müdahile edeceğini bilemiyor kova ile vurmuya çalışıyor

Şehit haberlerine, madencilerimize, bebeklere, masumlara hepimiz üzülüyoruz tabii ki ama siz başka bir şeyden bahsediyorsunuz, az da olsa sizi anlıyorum. Buna benzer bir hissi Ali İsmail Korkmaz için uzun yıllar yaşadım, o dönemde bem üniversite öğrencisiydim ve inanılmaz derecede etkilendim beş altı yıl durup durup ağladım, psikoloğa gideceğim sıralarda adına bir vakıf kurulduğunu gördüm ve vakıfla iletişime geçtim biraz yardım yaptım ve ağabeyi ile konuştum. Bu bana o zaman çok iyi geldi ama şu an olsa asla yapmam kendim rahatlayacağım diye ağabeyini üzdüm… Adamın zaten acısı vardı bir de benimle konuştu bir daha yaşadı… Bence üzerine çok düşünmeyin adına hayır yapın geçin, buna kendinizi çok kaptırmayın.

Bende de olmuştu. Bir kızcağızın başına gelen olaylardan çok etkilenmiştim. Çünkü çok sevdiğim ve uzakta olan özlediğim yeğenime benzetmiştim…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…