İnsan sevdiğine dokunabilir mi? [Evlenmeden önce]

hamidiye4

minik meli öldü mü?:(
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2012
14
0
16
Aydın
Merhaba bayanlar..

Çok kişiden duyuyorum ki insan sevdiğine dokunamazmış, ona kıyamazmış. Sizce bu ne kadar doğru? Doğrusu bu mudur?
Dokunursa sevmediği anlamına mı geliyor?

Benim görüşüm; insan sevdiğine dokunmaya kıyamaz

Sizin bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum <3

Umarım konumu en doğru yere açtım. KK FORUMUNDA YENIYIM

Son düzenleme:
Merhaba bayanlar..

Çok kişiden duyuyorum ki insan sevdiğine dokunamazmış, ona kıyamazmış. Sizce bu ne kadar doğru? Doğrusu bu mudur?
Dokunursa sevmediği anlamına mı geliyor?

Benim görüşüm; insan sevdiğine dokunmaya kıyamaz

Sizin bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum <3

Umarım konumu en doğru yere açtım. KK FORUMUNDA YENIYIM

dokunmakdan maksadın ne? tam olarak neyi yaparsa dokunmuş olarak görürsün sen bu da önemli.

Bu konuda bana enteresan geliyor.
"İnsan sevdiğine dokunamaz, kıyamaz, süs bitkisi gibi saklar"...

Annelerimiz babalarımız nasıl çocuk sahibi olmuş acaba...
Bir birinden nefret ederek herhalde...

Herneyse, konuna cevap vermek gerekirse, ateş ile barutun yan yana durmadığı bir gerçek!
İstediği kadar sevgisinden aşkından ölsün... Belirli durum ve şartlarda, ne erkek ne de kadın kendine hakim olabilir..
Yeterki işin içine nefis ve şeytan girmesin... O yüzden bana dokundu beni sevmiyor mu acaba? Yoksa ben onu sevmiyor muyum acaba?
Gerekli değeri vermiyor mu ki böyle davranıyor? gibi ves veselerinizden kurtulun derim...

İnsanoğlu şaşar beşerdir, o yüzden bu devirde "beni seviyor" diye babana bile güvenmeyeceksin...
(İstisnalar kaideyi bozmaz..)

Herkesin yorumuna saygım var, nacizane fikirlerim bunlar... :42:

neden sevmek için ölçütler alıyoruz ki?
dokununca ne oluyor? sarılınca ya da öpünce? aaa çok mu müstehcen...:ssz:

eski Türk filmlerinde bile varmış,eski şarkılarda..şu ağacın altında buluşalım,yok o dudaklarr...vs..
eskiden bu kadar rahat konuşulmazmış ama dokulmadığını düşünmüyorum açıkçası..bu kadar rahat değildi
her şey tabi..duygular netti..şimdi evliliğe bile gidenler duygularında emin değil..

arkadaşımında dediği gibi nefis işi..erkek ya da kadının dokunmayıp arzulamaması asıl tuhaf olan,sevgi
göstergesi olmayan...herkesin kendi sınırları vardır,yaşam tarzından delen doğruları yanlışları..sevişene de
bir şey diyemem dokundurmayana da..herkes yaptıklarından sorumlu..ama sevginin bir ölçütü olamaz..

lakin ben böyle konuşunca da hala evlilik öncesi cinselliği savunduğumu anlayanlar çıkabiliyor.:ssz: ( bizim anladığımız cinsellik=birleşme)

asıl insan sevmediğine dokunabilir mi?..
evlilik öncesi cinselliğe karşı olunur ya da olunmaz ayrı mesele, fakat bu dokunma mevzuu da sevgi ölçütü değil yahu!

eski Türk filmlerinde bile varmış,eski şarkılarda..şu ağacın altında buluşalım,yok o dudaklarr...vs..
eskiden bu kadar rahat konuşulmazmış ama dokulmadığını düşünmüyorum açıkçası..bu kadar rahat değildi
her şey tabi..duygular netti..şimdi evliliğe bile gidenler duygularında emin değil..

arkadaşımında dediği gibi nefis işi..erkek ya da kadının dokunmayıp arzulamaması asıl tuhaf olan,sevgi
göstergesi olmayan...herkesin kendi sınırları vardır,yaşam tarzından delen doğruları yanlışları..sevişene de
bir şey diyemem dokundurmayana da..herkes yaptıklarından sorumlu..ama sevginin bir ölçütü olamaz..

lakin ben böyle konuşunca da hala evlilik öncesi cinselliği savunduğumu anlayanlar çıkabiliyor.:ssz: ( bizim anladığımız cinsellik=birleşme)

Savunsan bile kime ne ??

Kimseyi ilgilendirmez.

Oh ya benim gibi düşünen bir insanoğlu daha var... :46::46:
Ben anlamıyorum artık insanları, herşeyin bir kıstası olamaz ki.
Sevgi ölçülebilir birşey değildir ki zaten...
Ve söylediklerine aynen katılıyorum, bizim tek anladığımız cinsellik - birleşme malesef...
Bu kadar artık herşey elimizin altında, insanlar fikirlerini rahatça savunabilir, konuşabilirken... Niye bu kadar dar fikirlilik...
:31:

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim çok mutluyum ben de böyle düşünüyordum aslında ama şüphelerim vardı. Şimdi çok rahatladım

Son düzenleme:
Oh ya benim gibi düşünen bir insanoğlu daha var... :46::46:
Ben anlamıyorum artık insanları, herşeyin bir kıstası olamaz ki.
Sevgi ölçülebilir birşey değildir ki zaten...
Ve söylediklerine aynen katılıyorum, bizim tek anladığımız cinsellik - birleşme malesef...
Bu kadar artık herşey elimizin altında, insanlar fikirlerini rahatça savunabilir, konuşabilirken... Niye bu kadar dar fikirlilik...
:31:

evet evet şükür yalnız değiliz souvvenir...:29:sarılmak,el ele tutuşmak,öpmek...bunlar da cinselliğin bir parçası..:31:
kaldı ki düşünüyorum şuan hissettiklerimi, insan kokusunu özlüyor sevdiğinin.:17: bu da bir cinsel uyarı..
zaten bunları hissetmemekle başlıyor sorun..

eskiden beri kadınlar kısıtlanmış ve kısıtlanmaya müsade etmiş..zaman şunu öğretti bana..elbet ilişkinin başlangıcı
hoşlanmak,beğenmek..ama sonrasında üzülmemek adına yola mantıkla başlayıp aşkla devam etmek gerekiyor..
o seçimler bizi o zaman mutlu sona doğru götütüyor..işte zamanımızda tanışmanın ilk dakikalarıyla birlikte dokunuşlar,
öpüşler ve hatta dahası yaşandığı için sevgi-dokunma ayrımı yapılıyor..sevgi,aşktan sonra güvenle kazanılır..daha yeni
tanışan insanların tensel birleşmesi, şahısların o anda duydukları cinsel ihtiyaçlarıyla ilgilidir...bana göre...:31:

İnsan sevdiğine dokunmadan ona sarılmadan, kokusunu almadan durabilir mi??? Asıl sormaya çalıştığınız cinsel ilişki ise bu tercih ve güven meselesi ayrı bir durum.. "Kıyamamak" zarar vermemek, kırmamak,incitmemektir..öpmemek,sarılmamak değil..

Ama insan sevdiğine sarılmadan öpmeden nasıl durabilir..O özel paylaşım,enerji ne kadar güzel ne kadar önemli... :16: Allah herkese bu güzel duyguları yaşamayı nasip etsin..

İnsan sevdiğine dokunmak ister , sevdiğininde ona dokunmasını ister ama tabi karşılıklı belirlenen bir sınıra göre
kimi sınırsız yaşar sevgisini kimide uzaktan yaşamak ister önemli olan erkeğin karşı tarafın isteklerine saygı duyması ,karşı tarafı istemediği şeylere zorlamaması ve bunuda seve seve yapmasıdır
şahsen ben sevdiğim adamın beni öpmesini ,bana sarılmasını isterim ondanda bunu beklerim tabi onunda benden beklemesinide isterim
ayy çok karışık yazdım ama :9: canım sen anlamışsındır

Nasıl hastalıklı bir düşüncedir bu? Anlamadım, anlamıyorum, anlamayacağım. Sanki "dokunmak" kötü birşeydir de insan sevdiğine bunu yapmaya kıyamaz gibi... Tam tersi dokunmak, hissetmek, okşamak, sevmek, sevişmek öyle güzel şeyler ve yaşanan mutluluğu öyle çok arttıran şeyler ki! İnsan eğer seviyorsa bunları ister, özler, bekler. Sevişme isteği ile yanıp tutuşmayan bir aşık olabilir mi?
Ha son noktada kişi bunu yaşar ya da dini inancı gereği veya toplumsal baskı nedeniyle yaşamaz, nefsi ile savaşır; o kendi bileceği iştir. Syagı duyarım.
Dokunmamanın sevgiden geldiği mantığında olanlar genelde kıskançlık nedeniyle uygulanan psikolojik veya fiziksel şiddetin baskının da çok sevmekten kaynaklandığını zannedenler. Birbirini tamamlıyor.
Ama inanın sevmek bu değil. Sevmek özlemek, sevmek alış veriş, sevmek bir olmak. İnsan sevdiği ile ruhen nasıl tek vücut olmak istiyorsa bedenen de tek vücut olmayı istemesi doğanın armağanı, Allah'ın lütfu.

Nasıl hastalıklı bir düşüncedir bu? Anlamadım, anlamıyorum, anlamayacağım. Sanki "dokunmak" kötü birşeydir de insan sevdiğine bunu yapmaya kıyamaz gibi... Tam tersi dokunmak, hissetmek, okşamak, sevmek, sevişmek öyle güzel şeyler ve yaşanan mutluluğu öyle çok arttıran şeyler ki! İnsan eğer seviyorsa bunları ister, özler, bekler. Sevişme isteği ile yanıp tutuşmayan bir aşık olabilir mi?
Ha son noktada kişi bunu yaşar ya da dini inancı gereği veya toplumsal baskı nedeniyle yaşamaz, nefsi ile savaşır; o kendi bileceği iştir. Syagı duyarım.
Dokunmamanın sevgiden geldiği mantığında olanlar genelde kıskançlık nedeniyle uygulanan psikolojik veya fiziksel şiddetin baskının da çok sevmekten kaynaklandığını zannedenler. Birbirini tamamlıyor.
Ama inanın sevmek bu değil. Sevmek özlemek, sevmek alış veriş, sevmek bir olmak. İnsan sevdiği ile ruhen nasıl tek vücut olmak istiyorsa bedenen de tek vücut olmayı istemesi doğanın armağanı, Allah'ın lütfu.

Ama ben evlenmeden önce bana dokunmasını, sahip olmasını hep yanlış buluyorum. Ama biraz dokunmasına izin vericem siz öyle diyorsanız :\ Eğer beni gerçekten seviyorsa evlenmeden beni kirletmemeli sonra beni bırakıp giderse benim hayatım berbat şekilde geçer kendime hiç saygım kalmaz bundan çok korkuyorum :( Ona çok güveniyorum ama neler duyuyoruz neler
Duygularım çok karışık kadınlar offffff

Ben onu çok ama çok seviyorum ama ben ona dokunmadan yıllarca yaşayabilirim yani pis şeyler yapmadan sadece gözüne bakarak ama o hep çok ayıp şeyler istiyor bacağıma filan dokunmak. 3 yıldır beraberiz ama bacağıma dokundurmadım ama zamanı geldi dokundurabilirim ama illa dokunması mı lazım benim gibi sevemez mi beni ?

dokunmakdan maksadın ne? tam olarak neyi yaparsa dokunmuş olarak görürsün sen bu da önemli.

Mesela bacaklarıma ve tombişlerime dokunması ve ya o pis şeyleri yapmak(karı koca olmak) ben böyle görüyorum dokunmayı :( el ele tutuşmak çok safça ama bedenimin saklı yerlerine dokunması saflığımızı bozar gibi geliyor bana of ama 3 yıl oldu artık o da diğer erkekler gibi öyle şeyler istiyor? Kendim gibi biri sanmıştım onu da.. Ya çok mu hızlı gidiyoruz 3 yıl yeterli midir cinselliği yaşamaya başlamamız için:(

Mesela bacaklarıma ve tombişlerime dokunması ve ya o pis şeyleri yapmak(karı koca olmak) ben böyle görüyorum dokunmayı :( el ele tutuşmak çok safça ama bedenimin saklı yerlerine dokunması saflığımızı bozar gibi geliyor bana of ama 3 yıl oldu artık o da diğer erkekler gibi öyle şeyler istiyor? Kendim gibi biri sanmıştım onu da.. Ya çok mu hızlı gidiyoruz 3 yıl yeterli midir cinselliği yaşamaya başlamamız için:(

Sen istemiyorsan saygı duyması gerekli o özel güne saklamalı. Asıl önemli olan cinsel birleşme yaşandı herşey güzel gidiyorken ilişkiniz bitti ayrıldınız peki o zaman ne yapacaksın kendi çevren ve ailen bunları kaldırabilecek mi sen arkasında durabilecekmisin ? Benden tavsiye, yapma yarın ne olacağınız belli değil ileri de evlenirken vs. zorlanırsın yada belli yalanlar ile sahtekarlığa girmek zorunda kalırsın. Ben yaşadığım için biliyor ve seni uyarıyorum karar senin sonuçta.

Ama ben evlenmeden önce bana dokunmasını, sahip olmasını hep yanlış buluyorum. Ama biraz dokunmasına izin vericem siz öyle diyorsanız :\ Eğer beni gerçekten seviyorsa evlenmeden beni kirletmemeli sonra beni bırakıp giderse benim hayatım berbat şekilde geçer kendime hiç saygım kalmaz bundan çok korkuyorum :( Ona çok güveniyorum ama neler duyuyoruz neler
Duygularım çok karışık kadınlar offffff

Ben onu çok ama çok seviyorum ama ben ona dokunmadan yıllarca yaşayabilirim yani pis şeyler yapmadan sadece gözüne bakarak ama o hep çok ayıp şeyler istiyor bacağıma filan dokunmak. 3 yıldır beraberiz ama bacağıma dokundurmadım ama zamanı geldi dokundurabilirim ama illa dokunması mı lazım benim gibi sevemez mi beni ?

Bacağına dokunması neden PİS? Hayır asla değil. Sen nasıl seviyorsun mesela? Gözüne yakışıklı gelmiyor mu? elin eline değince titremiyor musun? bunlar da sevgiden, bunlar da cinselliğin bir parçası. Sadece sen kendi inanacın ve toplumsal baskı bunu emrettiği için bunun açık açık cinsel birleşme isteğine dönüşmesini engelliyorsun. Ama temelde bir fark yok aralarında. "İnancım ya da toplum kuralları gereği evlilik öncesi cinsel ilişkiye karşıyım." diyebilirsin. Ama "Ben bunu istemiyorum, benim içimde cinsel istek yok, seviyorum ama sadece kalben." diyemezsin. Bu Allah'ın bize verdiklerine de doğanın bize verdiklerine de uymuyor. Sadece bastırıyorsun.

Back
X