İnsana kardeşi yük gelir mi?? (geliyor)

elaburak

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2017
378
178
23
40
bir sene olmadı henüz evleneli biz 7 aylık evliyken kız kardeşim eşim yüzünden yanımıza geldi. Şimdi yorumlarda zorlamı geldi gibi yorumlar gelcek biraz zorla oldu gönül rızam hiç yoktu nasıl mı??

Biz eşimle bir kurumda memuruz kız kardeşimde işsizdi kurumda sözleşmeli personel alımı olurken eşim kardeşime söylememizi önerdi ben hep karşı çıktım tabi ki bir abla olarak onun hayatını kurtarmasına destek olmak isterim, her zamanda olurum ama kendi ailemi de biliyorum ayrı ev açmayacaklarını bizimle kalacağını biliyordum.
HeR neyse eşim söyledi aileme böyle bir durum var diye, bunu yapmasındaki sebepse şuydu anne ve babası hasta insanlardı onların gelişine zemin hazırlamaktı bak ben kardeşine ses etmedim sende benim aileme ses etmeyeceksin diye buna adım gibi eminim çünkü böyle şeyler geveledi ağzında hem annesi de benden önce geliyormuş onuda öğrenmiştim zaten.
Babası yakın zamanda vefat etti tatil konumu okuyan bilir neyse kardeşimin işi oldu sadede geleyim kız kardeşim özünde çok iyi biri fakat hiç bir işe yardımcı olmuyor her iş bende mesela hafta sonu temizlik yaptık eşim süpürdü ben sildim odadan çıkıp napıyonuz demedi, diyemiyorum şu işi yap yardım et diye ablam iş buyuruyor olcak, e haliyle rahat da edemiyoruz bide miyom belası çıktı başıma histeroskopi olcak yoruldum artık kv de gelcek bu kış eşi vefat ettiği için yalnız kalamıyormuş kısacası ben bittim lütfen bir akıl verin bana ne yapayım nasıl davranayım bilmiyorum...

kv ile kız kardeşin aynı eve çıksın :D
şaka bir yana insanların durmaları gereken bir nokta olmalı. annene konuyu anlat. kardeşin eve çıksın. yani koca kız işi gücü var. bir eve çıkabilir.
böylelikle kvde de gelemez.
ben en son ihtimal tayin isterdim başka yere

bir sene olmadı henüz evleneli biz 7 aylık evliyken kız kardeşim eşim yüzünden yanımıza geldi. Şimdi yorumlarda zorlamı geldi gibi yorumlar gelcek biraz zorla oldu gönül rızam hiç yoktu nasıl mı??

Biz eşimle bir kurumda memuruz kız kardeşimde işsizdi kurumda sözleşmeli personel alımı olurken eşim kardeşime söylememizi önerdi ben hep karşı çıktım tabi ki bir abla olarak onun hayatını kurtarmasına destek olmak isterim, her zamanda olurum ama kendi ailemi de biliyorum ayrı ev açmayacaklarını bizimle kalacağını biliyordum.
HeR neyse eşim söyledi aileme böyle bir durum var diye, bunu yapmasındaki sebepse şuydu anne ve babası hasta insanlardı onların gelişine zemin hazırlamaktı bak ben kardeşine ses etmedim sende benim aileme ses etmeyeceksin diye buna adım gibi eminim çünkü böyle şeyler geveledi ağzında hem annesi de benden önce geliyormuş onuda öğrenmiştim zaten.
Babası yakın zamanda vefat etti tatil konumu okuyan bilir neyse kardeşimin işi oldu sadede geleyim kız kardeşim özünde çok iyi biri fakat hiç bir işe yardımcı olmuyor her iş bende mesela hafta sonu temizlik yaptık eşim süpürdü ben sildim odadan çıkıp napıyonuz demedi, diyemiyorum şu işi yap yardım et diye ablam iş buyuruyor olcak, e haliyle rahat da edemiyoruz bide miyom belası çıktı başıma histeroskopi olcak yoruldum artık kv de gelcek bu kış eşi vefat ettiği için yalnız kalamıyormuş kısacası ben bittim lütfen bir akıl verin bana ne yapayım nasıl davranayım bilmiyorum...

el mi canım, kardeş bu, açık açık söyle bunda bişey yok bence, illa hasta falan olman gerekmiyor ev işlerini bölüşmek için

hem nasıl rahat ediyor yeni evlilerin yanında anlamadım, madem çalışıyor, diğer yeni gelen memurlardan biriyle yakınınızda bir ev tutabilir

Herkesi kendi evine kovala gitsin eziyet çekmeye mi evlendin sen?
evlendiğimden beri bitmediler :(
kv ile kız kardeşin aynı eve çıksın :KK70:
şaka bir yana insanların durmaları gereken bir nokta olmalı. annene konuyu anlat. kardeşin eve çıksın. yani koca kız işi gücü var. bir eve çıkabilir.
böylelikle kvde de gelemez.
ben en son ihtimal tayin isterdim başka yere

annem biraz eski kafalıdır vallahi yüzüme bakmaz
tayin gibi bir durum olamıyor malesef

Kız kardeşinize neden söyleyemiyorsunuz ki?
Aynı evde yaşıyorsanız illaki yardımcı olacak, o gelmiyorsa siz çağırın.
Hadi bakalım temizlik günü bugün bak enişten de yardım ediyor bir zahmet senden bir işin ucundan tut diyebilirisniz.
Ayrıca daha ne kadar kalacak sizinle? öğrenci olsa hadi sayılı gün illaki biter, tatillerde evine gider falan dersin ama artık başlı başına iş hayatına atılmış, kendi düzenini oturtmalı.

Kayınvalide konusuna gelince, yalnız kalması benim içime sinmez açıkçası hiç değilse kışın rahat etsin, gelip otursun derim.
Aranız nasıl bilmiyorum ama ben kendi kayınvalideme göre yorum yaptım, bana hiç zararı olmaz aksine faydası olur.

İşten yorgun geldiğini dillendir sürekli , üstünü başını dökünmek istediğini söyle sürekli , söyle aöyle söyle yani , eşinin başka kardeşi Yok mu tüm kış siz de mi kalacak , benim eşim de senin eşinin tarzında , ailemi düşünür hep saçma sapan konularda , ama asıl amaç ailesine yapılacak şeyler in yolunu açmak , birebir de yaşadım konum da var burda hatta , hiç olması gelsin kv n , kardeşin de orda , iyice huzursuz ol agresif ol herkese karşı , eşin de görsün bu gibi durumlarda neler olduğunu

İşten yorgun geldiğini dillendir sürekli , üstünü başını dökünmek istediğini söyle sürekli , söyle aöyle söyle yani , eşinin başka kardeşi Yok mu tüm kış siz de mi kalacak , benim eşim de senin eşinin tarzında , ailemi düşünür hep saçma sapan konularda , ama asıl amaç ailesine yapılacak şeyler in yolunu açmak , birebir de yaşadım konum da var burda hatta , hiç olması gelsin kv n , kardeşin de orda , iyice huzursuz ol agresif ol herkese karşı , eşin de görsün bu gibi durumlarda neler olduğunu

eşim en küçükleri en büyük elti kabul etmiyor ötekisi de yakın oturuyor evine almaz olan bana olcak

ayy burda onlarca konu okudum sanırım bu tarz.. şu kardeşlerin, kuzenlerin yeni evli çiftin yanında kalıp ekmek elden su gölden yaşama bayılmalarını anlayamıyorum. utanmıyorlar mı ya koskoca insanlar... bi de kendi işi gücü var, git evini kur. sana bakmak , arkanı toplamak için mi evlendi bu insanlar, hayret ...

Kiralik bir ev bulun eşyalı 1+1 bile yeter sana bir ev bulduk ablaciğim kirasi da uygun ne zaman tasiyalim esyalarini deyin hatta onun işte oldugu bir gun esyalarini bile yerlestirebilirsiniz yeni evinde kucuk bir supriz hazirlayabilirsiniz yeni evini kutluyoruz gibisinden isyerinden arkadaslarinizda olursa bisey soyleyemez herkesin icinde (yani umarim) eşine de kendi kardesimi bile gonderdim yeni evliyim yapamam annenle daha ilk yildan dersiniz umarim çok uçuk bir öneri olmamistir benimki

Ayni binada bir ev daha tutun icine bikac parca esya alin kardesiniz ve kayinvalideniz orda kalsinlar.
Hem yalniz kalmamis olurlar birbirlerine arkadaslik ederler hem de siz kurtulursunuz.
Bu arada esiniz hic mi rahatsiz olmuyor?
Benimki degil benim kardesim, görümcem gelip 1 hafta kalsa rahatsiz oluyor da.

Ayni binada bir ev daha tutun icine bikac parca esya alin kardesiniz ve kayinvalideniz orda kalsinlar.
Hem yalniz kalmamis olurlar birbirlerine arkadaslik ederler hem de siz kurtulursunuz.
Bu arada esiniz hic mi rahatsiz olmuyor?
Benimki degil benim kardesim, görümcem gelip 1 hafta kalsa rahatsiz oluyor da.

bişi söyleyemiyor söylediği zaman sen yaptın diyorum..

kurumda başka bekar yok mu kardeşiniz onunla eve çıksın.
işleri yapması gerek ama yapsa da yapmasa da sizinle kalması iyi değil.
eşiniz çok tehlikeli neleri düşünüp kardeşinizi çağırıyor.

ya yer coksa orda ev arkadasi arayan yurtta yer kalmayanlara da yer açın teee allahımm bu ne böyle bide yeni evlisiniz eniste ile ayni evde nasıl rahat ediyor kardesiniz herşeyi gectim misafirlikte birkac saat bile olsa bize hizmet edilince mahcup olur işin ucundan dedtek oluruz hic mi bu düşunce yok kvye gelince sen yenisin huy(suzluğ)unu bilen büyük elti zaten kabul etmeyince belli etmis koskoca kadin ne korkmasi ya hicmi torun vs yok onlar kalsın en olmadi cocuklari dönüşümlü kalsın yanında benim babaannem 82 yasinda vefat etti kimseyi de istemedi misafir olarak gelin gidin kapimi kilitler rahatıma bakarim dedi ona birkez yolu açtın mi hiç gitmez

Back
X