Lafım normalce gelip muayene olan hiçkimseye değil, bahsettiğim hastaları zaten açıklamalarda da belirttim. Bugün birinin yakınını görmeden reçete yazmak istemediğim için saçma sapan laflar sıralayarak odadan çıkan kişiler mesela. Bunu anlayamıyorsun anlamıyorlar ve o kişi bi dahikine belki başka bi doktora fiziksel şiddete girecekBen hicbir hastaneye güven duyamiyorum ancak bazi eski kuruluşlar disinda. Onların da çizgisi belli.
Yurt dışında diyelim muayene olduğum doktora kufur ettim. Buna rağmen o doktor bana cik git seni tedavi etmiyorum demez. Oncelik tedavidir onun icin. Bunun adına empati diyebilirsin, insanlik diyebilirsin, hasta sayisi az ondan diyebilirsin. Ne dersen de sonuç değişmiyor.
Siz boyle devam ederseniz , hastalar da boyle davranmaya. Yazık degil mi? Çözüm ne sence. Insanlar daha mi az hasta olsun,daha mi az sorsun, daha mi az konuşsun. Bana calisma saatleriyle gelme lutfen. Bunu belirleyen ben degilim. Hasta olarak ben ne yapayim? Tanıdık mi bulayım, ozele mi gideyim?
Efsane bir yorum olmuş..Son açıklamalara kadar haklısın ancak sağlık hakkı iptal edilsin demenden işkillendim biraz.
Sistemin, düzenin olmadığı yerde, ne olur? Kaos. Yani olan hiç bir şey süpriz değil aslında, beklenen.
Bizler vatandaş olarak dikkat edelim elbette ancak sağlık çalışanları da kendi sektörleriyle ilgili olarak, mantıklı çözümler sunmadığı müddetçe, sorun devam edecek.
Çözüm olarak, sağlık hakkı iptal edilsin, demek, ne demek?
Bir kere hastahaneler mimari olarakta, fazla sayıda hastanın ya da danışanın, kontrollü hareketi için uygun değil. Aciller, muhayenehaneler...
Ben sıraya giriyorum mesela, önüme gelen pat damlıyor pat damlıyor, e bir bekler insan, iki bekler, değil mi?
Doktor hastayı dinlemiyor ve o kadar sık yaşanıyor ki bu sıkıntı, bir yerden sonra hasta tedavi şekli önermeye başlıyor, çünkü tam olarak açıklama yapılmaz, akılda soru işareti kalırsa, kaçınılmaz sonuç bu oluyor.
Hiç fikir sahibi olmadığın bir meslekle alakalı olarak empati yap. Diyelim telefonun bozuldu, servistesin ve kıyamet gibi sıra var, rdv aldın ama o da Ne? Önüne geçen giriyor içeri...
Neyse bir şekilde girdin, teknisyen baktı telefona;
+nedir?
-şarj tutmuyor, kapanıyor.
+tamam yeni batarya yazıyorum.
-E ama baksaydın bi? Bir sürü servis parası verdim, saatlerdir bekliyorum, rdv almak zaten zor.
+batarya değiştir geçmezse yine gel, serviste çok telefon var, zaman kaybetme diye söylüyorum.
Ve kapanış.
Bu senaryoyu kaç kere yaşarsan, sabrın taşar? Taşarsa nasıl taşar?
Elbette şiddet sorunu var toplumda ve bu kesinlikle çözüme kavuşturulmalı. Ancak bunu başaracak olan, yine okumuş, eğitimli kesim. Yani çare varsa o da biz de!
Acile giriyoruz ama bildiğin savaş yerine kurulmuş, sağlık çadırı gibi... giren çıkan belirsiz, kargaşa, pislik ne ararsan var.
Doktor gergin, hasta kişi zaten gergin.
Yüzüne bakıp, 2 laf edeni sadece özeller de asgari ücretin yarısını bayılırsan bulabiliyorsun. Hangi saygı?
Biliyorum ki hastahaneye giden de, orada çalışan kişiler de aynı sağlıksız toplumun, sağlıksız ürünü.
Ama bir çare ariyorsak, mantıklı şeyler sunmalıyız.
Ya ameliyat için, tanıdık bulup öne aldırmaya çalışıyor insanlar. Önce doktorların dıdısının dıdısına, sonra hademenin dıdısının dıdısı... acil oldugun zaman bile öncelik tanıdık acil... Ne saygısı??
Ah o serumların gereksiz olduğu hastalıklarda çoğu zaman iyileştirmek yerine boş yere kan basıncını arttırdığını bir anlasalar....
Degisse de biz görmeyiz. Cok iyimserim:)Niye degismesin? Diger taraftanda toplumsal kampanya yapilirsa acile sadece acil durumda gitme üzeri, acil olmayan seylere yüksek ücret istenilse,.. Degisebilir. Neticede yurtdisindaki doktorlar uzayli degil. Hepimiz insaniz.
Ancak tabiki birsey degismez. Yönetim diye birsey yok. Daha cok sey söyleyebilirim fakat politik olacak. Tek bildigim, ne bu son doktor olacak siddet gören, nede doktor egosu/ fazla hasta/ sistem yüzunden ölen hastalarin sonu gelir bu ülkede.
Her gün gördükleriniz sizin tarafından görülenler. Hasta gözüyle bakın diyorum ben de. Çok ağrısı olan anneniz nolur iğne yapsınlar diye yalvarırken doktor hala içeriye hasta almıyorsa öyle pek de sağlıklı kalamıyosunuz açıkçası. Dediğim gibi her an çizginin öteki tarafına geçebilirsiniz belki anlarsınız bu dediğimi o zaman.Siz kendi gördüğünüz kadarını biliyorsunuz bense hergün görüyorum, peki ya aklı başında olmayanlar? Bunlarla odada yalnız kalan biziz. Ve çok fazla olay oluyor içeride. Ve evet ücretsiz Sağlık hakkının bazı konularda iptal edilmesi gerektiğini düşünüyoruz para ödemek durumunda kalınca aniden normal bir insana dönüşüveriyor çünkü bazı kişiler
Son açıklamalara kadar haklısın ancak sağlık hakkı iptal edilsin demenden işkillendim biraz.
Sistemin, düzenin olmadığı yerde, ne olur? Kaos. Yani olan hiç bir şey süpriz değil aslında, beklenen.
Bizler vatandaş olarak dikkat edelim elbette ancak sağlık çalışanları da kendi sektörleriyle ilgili olarak, mantıklı çözümler sunmadığı müddetçe, sorun devam edecek.
Çözüm olarak, sağlık hakkı iptal edilsin, demek, ne demek?
Bir kere hastahaneler mimari olarakta, fazla sayıda hastanın ya da danışanın, kontrollü hareketi için uygun değil. Aciller, muhayenehaneler...
Ben sıraya giriyorum mesela, önüme gelen pat damlıyor pat damlıyor, e bir bekler insan, iki bekler, değil mi?
Doktor hastayı dinlemiyor ve o kadar sık yaşanıyor ki bu sıkıntı, bir yerden sonra hasta tedavi şekli önermeye başlıyor, çünkü tam olarak açıklama yapılmaz, akılda soru işareti kalırsa, kaçınılmaz sonuç bu oluyor.
Hiç fikir sahibi olmadığın bir meslekle alakalı olarak empati yap. Diyelim telefonun bozuldu, servistesin ve kıyamet gibi sıra var, rdv aldın ama o da Ne? Önüne geçen giriyor içeri...
Neyse bir şekilde girdin, teknisyen baktı telefona;
+nedir?
-şarj tutmuyor, kapanıyor.
+tamam yeni batarya yazıyorum.
-E ama baksaydın bi? Bir sürü servis parası verdim, saatlerdir bekliyorum, rdv almak zaten zor.
+batarya değiştir geçmezse yine gel, serviste çok telefon var, zaman kaybetme diye söylüyorum.
Ve kapanış.
Bu senaryoyu kaç kere yaşarsan, sabrın taşar? Taşarsa nasıl taşar?
Elbette şiddet sorunu var toplumda ve bu kesinlikle çözüme kavuşturulmalı. Ancak bunu başaracak olan, yine okumuş, eğitimli kesim. Yani çare varsa o da biz de!
Acile giriyoruz ama bildiğin savaş yerine kurulmuş, sağlık çadırı gibi... giren çıkan belirsiz, kargaşa, pislik ne ararsan var.
Doktor gergin, hasta kişi zaten gergin.
Yüzüne bakıp, 2 laf edeni sadece özeller de asgari ücretin yarısını bayılırsan bulabiliyorsun. Hangi saygı?
Biliyorum ki hastahaneye giden de, orada çalışan kişiler de aynı sağlıksız toplumun, sağlıksız ürünü.
Ama bir çare ariyorsak, mantıklı şeyler sunmalıyız.
Ya ameliyat için, tanıdık bulup öne aldırmaya çalışıyor insanlar. Önce doktorların dıdısının dıdısına, sonra hademenin dıdısının dıdısı... acil oldugun zaman bile öncelik tanıdık acil... Ne saygısı??
Ben uzun zamandır toplumda ki şiddet sorunu ile ilgili, yazabileceğim her yere yazıyorum. Sağlık hakkindan değil, ücretsiz sağlık hakkı diyorsan o başka. Ilk girdi eksik olmuş. Bana kalırsa tüm şiddet suçluları, kanıtladığı anda, sürgün edilmeli. Aile ici şiddet, trafik şiddeti, iş yerinde, okulda, vs. Çünkü denetimli serbestlik denilen şey malesef düzgün uygulanmıyor, tıpkı iyi hal indirimi gibi, herkes faydalanıyor. 5 yıldan az ceza alan hapse girmiyor. O zaman süreceksin. Nereye giderse gitsin ama şiddet uygulayan kişi 24 saatte şehri terk etmeli. Hapis, para cezası falan asla çözüm getirmez. Çünkü zihniyet bozuk. Ne var hapiste, başında çatı, önünde yemek... ama bilmediği yere gitmek korkutur. Önemli olan suç önlemektir zaten.Genel olarak az çok doğru dedikleriniz saygıdan kastım doktora akıldaki teşhisleri sunmak sınamak değil elbet sunulabilir sorulabilir ama dayatılıp istemlere reçetelere müdahale edilmemeli demek istediğim, sağlık hakkı iptaline gelirsek inanın bazı şeylerde insanın o konu hakkındaki şeylerle sınanması gerekiyor nerde durAcGını bilmesi için. Mesela bugün bir hasta sıra hastayı görmeden reçete yazmadı diye doktorun kapısını 3 farklı yerinden kırıyorsa, bu kişinin ücretsiz muayene olma hakkı bir süreliğine iptal edilirse bir daha aynı şeyi yapmaya cesaret edemez ama ifadesi alınıp serbest bırakıyorsa bırakın cesaret edememeyi bi dakine doktorun burnunu kıran ta kendisi oluyor
Degisse de biz görmeyiz. Cok iyimserim:)
Hastane sayıları ve tip eğitimi veren kurumlar arttikca kalite de dustu.
Yaşın tutuyorsa doktor statusu hep vardi ama bu derece değildi ve tedavileri iyiydi.
Atatürk'ün beni Türk hekimlerine emanet ediniz sozu de bosuna degildi.
.Lafım normalce gelip muayene olan hiçkimseye değil, bahsettiğim hastaları zaten açıklamalarda da belirttim. Bugün birinin yakınını görmeden reçete yazmak istemediğim için saçma sapan laflar sıralayarak odadan çıkan kişiler mesela. Bunu anlayamıyorsun anlamıyorlar ve o kişi bi dahikine belki başka bi doktora fiziksel şiddete girecek
.
Peki kendince haklısın.
O sacma laflar soyledi ve siradaki hasta benim diyelim. Beni de sen azarlarsan ve bilgi almama engel olursan kim kaybedecek. Sen, bir onceki hasta, ben.
Ayrica sunu da anlamıyorum kendi kendini curuten doktorlar da var. Bir önerdigi ilaci nasil alabiliriz deyince önermiyor ya da bir onermedigini tekrar yaziyor. Benim bildiğim dogru tektir. Bu çelişki neden? Docentlerdi.
Ayri iki doktordan bahsediyorum. Ikisi birbirinin önerdiğine karışmiyor.. Iki ayri doktor ve hastane. Biri ayni gun onermedigi kullanmayın dedigi ilaci tekrar yazıyor. Digeri önerdiği makineyi oglen kullanmaniza gerek yok diyor.Siz burada bilgi ve yöntem sorguluyorsunuz
Kural 1:
Güvenmediğiniz doktora gitmeyin.
Ekoller vardır.
Mesela çocuk doktorlarından örnek vereyim,
Aynı yıllarda uzmanlık alan doktorlarda,
Çapa dan uzmanlığını alan doktorlar biraz daha fazla ilac veriyor
Cerrahpaşa ekolü ise ateş dusurucuyu bile cok kullanmasanız iyi diyebiliyor.
Aynı hastaya iki farklı doktor, iki ayrı reçete verebiliyor
Hastalık eğer basit bir şeyse genelde iyileşmek süreci yönetmek anlamına geliyor..
Bazen aynı hastalığa aynı doktor farklı ilaç veriyor. Bu da hastanın iyi hissetmesi ve beklentisi ile alakalı oluyor
Örnek vereyim,
Kardeşimin ve benim çocuklarım ayni doktordan takipli.
Hepsi birden hasta oldu,
Bir gün önce bize sadece ateşi idare edin dedi.
Yeğenim için semptomatik ilaç yazmış cünkü onlar öksürüp kusmasından çok dert yanıyorlardı.
Önce güven :)
Kanım çekildi. Bu adam hala doktorluk yapıyor mu acaba?Şu videodaki olay özetliyor:
Ne yazik ki her meslek grubunda benzer sorunlar yaşanıyor.Bugün Gördüğüm son haberle beraber artık iyice sinirlerim altüst oldu. Eskiden en azından saygı vardı. Herhangi bir yaptırımı olmadığı için mi? Yoksa toplum mu ahlaksızlaşmaya başladığı için hergünümüz bir olay bin kıyamet. Ayda 13-14 nöbet tutuyoruz 36şar saatten ertesi gün yine sevdiğimiz mesleği yapıyor olmanın verdiği enerji ile hasta bakmaya yatırmaya devam etmeye çalışırken mutlaka saygısız ve ahlaksız insan toplulukları gelip tüm enerjinizi alabiliyor. Doktorun ne yapacağına karışanlar mı yok yoksa hakaret vs şiddet mi yok? Kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil tedavi olmaya geldiysen adam gibi tedavini al orada diğer hastaları da doktoru da mutsuz etmeye hakkın yok! Doktorun istemlerine reçete etmek istendiklerine de müdahale edenleri söylemiyorum bile! O kadar biliyorsan neden hastaneye geliriyorsun be kardeşim! O kadar yıl eğitimi bi zahmet kendi kararımızı verebilelim diye aldık değil mi! Zorla kendine serum taktıranlsr ısrarla antibiyotik isteyenler ve ya aşı reddedenler, çok severk yaptığım işimden bile soğutuyorlar insanı... hele hakaret ve şiddet durumunda bizce o insanın sağlık sigortası bile iptal olmalı muaayene olamamalı bakın bakalım o zaman kalıyor mu bu şiddet haberleri! sadece içimi dökmek istedim sizin de etrafınızda böyle insanlar varsa lütfen görmezden gelmeyin ve uyarın lütfen..
Gereğinde hasta tarafından bakıyorum zaten kendi günlük haytımda emin olun. Sağlık hakkı değil geçici bir süre ücretsiz sağlık hakkı iptali diyorum zaten bi nevi ceza gibi. Kapı kıranlar silah dayatanlar bunu hak ediyor çünküHer gün gördükleriniz sizin tarafından görülenler. Hasta gözüyle bakın diyorum ben de. Çok ağrısı olan anneniz nolur iğne yapsınlar diye yalvarırken doktor hala içeriye hasta almıyorsa öyle pek de sağlıklı kalamıyosunuz açıkçası. Dediğim gibi her an çizginin öteki tarafına geçebilirsiniz belki anlarsınız bu dediğimi o zaman.
Sağlık hakkının iptal edilmesini düşünen doktorların meslekten men edilmesi gerektiği düşünüyorum ben de. Sizin dediğiniz ne kadar mantıklıysa benimki de o kadar mantıklı çünkü :)
Kanım çekildi. Bu adam hala doktorluk yapıyor mu acaba?
Sıradaki hastayı niye azarlıyım ki? Diğer soruyu ise bilemiyorum onu o kişiye sormak lazım....
Peki kendince haklısın.
O sacma laflar soyledi ve siradaki hasta benim diyelim. Beni de sen azarlarsan ve bilgi almama engel olursan kim kaybedecek. Sen, bir onceki hasta, ben.
Ayrica sunu da anlamıyorum kendi kendini curuten doktorlar da var. Bir önerdigi ilaci nasil alabiliriz deyince önermiyor ya da bir onermedigini tekrar yaziyor. Benim bildiğim dogru tektir. Bu çelişki neden? Docentlerdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?