İnsanı meslekten soğutuyorlar ! Doktorun burnunu kıran suçlunun serbest bırakılması !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lafım normalce gelip muayene olan hiçkimseye değil, bahsettiğim hastaları zaten açıklamalarda da belirttim. Bugün birinin yakınını görmeden reçete yazmak istemediğim için saçma sapan laflar sıralayarak odadan çıkan kişiler mesela. Bunu anlayamıyorsun anlamıyorlar ve o kişi bi dahikine belki başka bi doktora fiziksel şiddete girecek

Efsane bir yorum olmuş..

Ah o serumların gereksiz olduğu hastalıklarda çoğu zaman iyileştirmek yerine boş yere kan basıncını arttırdığını bir anlasalar....

Bir arkadaşım haseki de uzmanlık yapıyordu.. Her hafta aynı gün gelen teyze:
Bana haseki serumu iyi geliyor kızım diye serum taktirmaya çalışıyormuş :)
Ah bir de gereksiz acil meşguliyeti için aşkı memnu nun çok ekmeğini yedik derdi.
Perşembe günleri dizi saatinde acil süt liman :))
Allah yardımcısı olsun tüm sağlık personelinin..
Şiddet sektör ayırt etmiyor. Hatta insan ve mekan da ayırt etmiyor.
Sağlık, eğitim, banka, hizmet, herkes herkesin üstüne basma derdinde.
Iki gun once bir restoranda 3 yas ana babasi iki mahluk, garson icecegi soguk getirdi, vay efendim degistirene kadar zaman gecti ve cocuklari agladi diye babalari yasindaki adami azarliyordu.
20 saniyeye tahammül yok.
Kaldi ki istediklerini yapmamak.. yaptıramamak.

Degisse de biz görmeyiz. Cok iyimserim:)

Hastane sayıları ve tip eğitimi veren kurumlar arttikca kalite de dustu.

Yaşın tutuyorsa doktor statusu hep vardi ama bu derece değildi ve tedavileri iyiydi.

Atatürk'ün beni Türk hekimlerine emanet ediniz sozu de bosuna degildi.

Her gün gördükleriniz sizin tarafından görülenler. Hasta gözüyle bakın diyorum ben de. Çok ağrısı olan anneniz nolur iğne yapsınlar diye yalvarırken doktor hala içeriye hasta almıyorsa öyle pek de sağlıklı kalamıyosunuz açıkçası. Dediğim gibi her an çizginin öteki tarafına geçebilirsiniz belki anlarsınız bu dediğimi o zaman.

Sağlık hakkının iptal edilmesini düşünen doktorların meslekten men edilmesi gerektiği düşünüyorum ben de. Sizin dediğiniz ne kadar mantıklıysa benimki de o kadar mantıklı çünkü :)

Şu videodaki olay özetliyor:

İnsanlar gerçek anlamda sağlık sorunu yaşadığı zaman doktorların kıymetini anlıyor. Valla şahsen Allah hepinizden razı olsun elinizden geleni fazlasıyla yaptığınızı düşünüyorum. Şiddet gösterenlerin de en kısa zamanda cezasını alsın

Ben uzun zamandır toplumda ki şiddet sorunu ile ilgili, yazabileceğim her yere yazıyorum. Sağlık hakkindan değil, ücretsiz sağlık hakkı diyorsan o başka. Ilk girdi eksik olmuş. Bana kalırsa tüm şiddet suçluları, kanıtladığı anda, sürgün edilmeli. Aile ici şiddet, trafik şiddeti, iş yerinde, okulda, vs. Çünkü denetimli serbestlik denilen şey malesef düzgün uygulanmıyor, tıpkı iyi hal indirimi gibi, herkes faydalanıyor. 5 yıldan az ceza alan hapse girmiyor. O zaman süreceksin. Nereye giderse gitsin ama şiddet uygulayan kişi 24 saatte şehri terk etmeli. Hapis, para cezası falan asla çözüm getirmez. Çünkü zihniyet bozuk. Ne var hapiste, başında çatı, önünde yemek... ama bilmediği yere gitmek korkutur. Önemli olan suç önlemektir zaten.
Söz konusu olan sağlık sektörü değil, heryer böyle. Ama işe kendimizi ve çevremizi değiştirerek başlamalıyız. Yöntem gelistirmeliyiz. Sabir göstermeliyiz. Neden? Çünkü sorun bitsin istiyoruz. Intikam değil.
Birbirine selam vermeyen, iyi günler/hoşçakalın diyemeyen bir toplum olduk. Şehirleşme birden büyüdü çünkü, yabancıya saygı/selam adaptasyonu olamadı.
Ben senenin buyuk bolümü yurt dışında yaşıyorum, geçen Türkiye den kaçar gibi gelen ve hala 7 ay oldu, oradan şikayet eden bir arkadaşıma sordum; "burada ki sen ve Türkiye de ki sen arasında, disiplinel fark var mı?" Fark barizdi çünkü.
Inan bana zamanında tasa pisleyip, pencereden atıyorlarmış dediğimiz o toplumlar, 1 günde medeni olmadılar. Istediler ve yaptılar.

Tabiki degismeyecek. Ancak demek istedigim, burdada istikrarli bir yönetim olsa, birseyler degisebilirdi. Ancak yok yok yok. Aksine her gün dahada kötü oluyor.

Ah Atatürk bu günleri görse, kahr olurdu. Neyse bisey demicem. Bos yere ban yemek istemiyorum.

Babamin bir arkadasi ekim ayinda kolonoskopi oldu bagirsaklarinda ki tumorden dolayi. Alinan ornek patolojiye gitti. Sonuclari subatta cikacakmis. Aralik sonu gibi gömdük...

Bu ulkenin sistemi rezil. Hastasi da rezil doktoruda rezil. Gecen aylarda kizimin asisi icin anasagliga gittigimde domuz gibi olmussin daha kac ayliksin diye hasta azarlayan hekim gorup tartismisligim var. 25 sene once ki Cocuk aklimla hatirliyorum bir doktorun babama kardesim icin pankreas kanserisin sen olcen yakinda niye yeni cocuk yaptin dedigini hatirliyorum. Ha bu arada yanlis teshismis.
Ha her acile gittigimde de gerekmedigi halde illa serum isteyen olay cikaran acillik olmayan hasta da gordum.
Saglik sistemi rezil. Adalet sistemi rezil. Egitim sistemi rezil. Nereyi tutsan elinde kaliyor.

.
Peki kendince haklısın.

O sacma laflar soyledi ve siradaki hasta benim diyelim. Beni de sen azarlarsan ve bilgi almama engel olursan kim kaybedecek. Sen, bir onceki hasta, ben.

Ayrica sunu da anlamıyorum kendi kendini curuten doktorlar da var. Bir önerdigi ilaci nasil alabiliriz deyince önermiyor ya da bir onermedigini tekrar yaziyor. Benim bildiğim dogru tektir. Bu çelişki neden? Docentlerdi.

Doktorlar işini iyi yapamıyor diyenler için yazıyorum sizin etrafınızda herkes mesleğini hakkıyla yapıyor mu gerçekten? Sabah 8.30da başlayan mesaiye rağmen ilgilenmeyen,bekleyen varken kahvaltı yapan memurlar, çocuklarınızı önemsemeyen,şiddet uygulayan,taciz eden öğretmenler vb. yok mu hiç etrafınızda? (Hedef göstermek için yazmadım sadece aklıma gelenler bunlar çok örnek verilebilir)
Ama nedense bir sürü insan işini iyi yapmazken herkes doktorlara takmış durumda.Siz hiç 36 saat uyumadan durdunuz mu? Veya 36 saat uyumayıp da doğru karar verebileceğinize inancınız var mı? Ya da her gün 100 kişiyle konuşup o kişilerin size emir vererek size yapcağınız işi öğretircesine konuşmasına maruz kaldınız mı? Koşullar bu kadar kötüyken gerçekten herkese yardımcı olmaya çalıştıkları için teşekkür etmek varken herkes tutturmuş dayağı hak eden doktorlar var diye.Doktorlar bağırsın çağırsın demiyorum hastaya fakat herkesin bir tahammül sınırı var.Hasta da saygılı olmalı doktor da.
Bahsettiğiniz sert konuşan doktorlar yüzünden bunu tüm doktorlara mâl etmek de çok saçma.Doktorlara şiddeti savunmak yerine neden bir doktor 100 kişiye bakıyor da ben sıra bekliyorum diye düşünmenizi tavsiye ederim.Koşullar düzelmediği sürece hastalar da doktorlar da bu olumsuzlukları yaşayacak.Umarım bu farkındalığınız tüm meslek gruplarına karşı olur.

Siz burada bilgi ve yöntem sorguluyorsunuz
Kural 1:
Güvenmediğiniz doktora gitmeyin.
Ekoller vardır.
Mesela çocuk doktorlarından örnek vereyim,
Aynı yıllarda uzmanlık alan doktorlarda,
Çapa dan uzmanlığını alan doktorlar biraz daha fazla ilac veriyor
Cerrahpaşa ekolü ise ateş dusurucuyu bile cok kullanmasanız iyi diyebiliyor.
Aynı hastaya iki farklı doktor, iki ayrı reçete verebiliyor
Hastalık eğer basit bir şeyse genelde iyileşmek süreci yönetmek anlamına geliyor..
Bazen aynı hastalığa aynı doktor farklı ilaç veriyor. Bu da hastanın iyi hissetmesi ve beklentisi ile alakalı oluyor
Örnek vereyim,
Kardeşimin ve benim çocuklarım ayni doktordan takipli.
Hepsi birden hasta oldu,
Bir gün önce bize sadece ateşi idare edin dedi.
Yeğenim için semptomatik ilaç yazmış cünkü onlar öksürüp kusmasından çok dert yanıyorlardı.
Önce güven :)

Ayri iki doktordan bahsediyorum. Ikisi birbirinin önerdiğine karışmiyor.. Iki ayri doktor ve hastane. Biri ayni gun onermedigi kullanmayın dedigi ilaci tekrar yazıyor. Digeri önerdiği makineyi oglen kullanmaniza gerek yok diyor.

Ne yazik ki her meslek grubunda benzer sorunlar yaşanıyor.

Gereğinde hasta tarafından bakıyorum zaten kendi günlük haytımda emin olun. Sağlık hakkı değil geçici bir süre ücretsiz sağlık hakkı iptali diyorum zaten bi nevi ceza gibi. Kapı kıranlar silah dayatanlar bunu hak ediyor çünkü

Kanım çekildi. Bu adam hala doktorluk yapıyor mu acaba?

Bilgim yok o konuda, haber olarak baştan aşağı okumak istemedim; youtubeda taze bir görüntü ve başka aramalar yaparken önüme çıkmıştı birkaç gün önce ve merakıma yenilip izledim.
Bir kez daha sistemi gördüm; direkt doktoru ve hastayı değil diyeyim özetle.

Sıradaki hastayı niye azarlıyım ki? Diğer soruyu ise bilemiyorum onu o kişiye sormak lazım...

Sormayin gitsin ,insanlar artık her zaman haklı ...Sadece doktorlar değil ,hizmet alanında çalışan herkes insanla uğraşmaktan yorulmuş halde.Ben de ogretmenim ve kendimi yorgun ve mutsuz hissediyorum.Artik kısır döngüye dönmüş gibi geliyor bana bu durum ,o kadar bencil ve hadsiz insan var ki ,insanın sabrını bitirip mutsuz ediyorlar ,sonra bır bakıyorsun sen de tükenip diğer insanlara da kaba davranmaya baslamissin,donusmussun.Arada olan kibar ve iyi niyetli insanlara oluyor.İster doktor ister hasta ister öğretmen ister veli ol,bu böyle ...Doktor var kaba davranir,işini yapmaz ,işine geç gelir,hastasını kucumser;hasta var sıra beklemez,hemen cozum bekler ,doktor 5 dk tivalete gitse bağırır çağırır;öğretmen var çocuklarla ilgilenmez ,iletişim kurmaz,derse gelmez;veli var hep öğretmeni suçlar,haksız olduğunda ama o çocuk der işin icinden çıkar ,kendi çocuğunu melek zanneder,çocuğunu tanımaz;öğrenci var sorumluluk bilmez ama hep en yüksek notu ister.Ama kesinlikleşiddet uygulanmasına karşıyım,sağlık hizmeti vermemek değil de cezaları arttırmak caydirirci olabilir.Haklarimizi biz değil devletin savunacagina güvenimiz olsa ,iş yükü hafiflese,herkese sorumluluk verilse belki iyileşir biraz daha durum,ama tam tersi isledigi için cildirmaya devam edeceğiz...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…