İnsanı meslekten soğutuyorlar ! Doktorun burnunu kıran suçlunun serbest bırakılması !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer olmadığı gerekçesiyle adamın ameliyatı erteleniyor ancak, söylenen sözler çok can acıtıcı.
Olay kayıt altına alındıktan sonra, ameliyat yapılmış ama hasta yakını yine de paylaşmış, sağlık bakanlığı açıklaması tabi bu. Doktora yaptırım yok. Ama ortaya çıkmasıyla, hasta yakını kötülenmiş "biz ameliyat ettik, babası taburcu olunca paylaştı" gibi ki sanmıyorum.
Mesela bu adamın annesi hasta olursa, bir daha asla "hocam lütfen bana birşey söyleyin" demez.
Ha ben doktor olsam, devlet bana hastalarımı tedavi etmem için imkan vermese, hasta gelip beni bulsa ki kimi bulacak.. Ne yaparım bilmiyorum ama şu lafları söylemem.

Teşekkür ederim . 36 saat işi bence zaten tamamen insanlık dışı günaşırı olduğu sürece ... aptala dönüyor insan günün sonunda

Kolay ulaşılabilir olmak. Sağlıkta çok önemli ve gerekli bir durumdur. Ama, bizim ülkemizde bu imkan, sağlıkçının(doktor dahil) elinin altındaki şamar oğlanı olarak görülmesine vesile oluyor. Bedava ve kolay ulaşılabilir olan hiçbir hizmetin ve bunu yapan kişinin değeri yok.Bunu çok net söyleyebilirim.
Hak eden herkese şiddet uygulamak serbest olsa, her yerde dövülmesi icap eden , çok insan var şu hayatta. Sağlıkçıysa atış hep serbest görülüyor maalesef. Yasalarda yetersiz kalıyor.
Ne sebeple olursa olsun, şiddeti kesinlikle kınıyorum.

Acile saçma sapan nedenlerden dolayı gidilmese gerçek aciliyeti olan hastayla ilgilenilir mesela .günde 200 hasta bakınca doktorun da gücü tükeniyor olabilir mi sizce .her şey de doktoru suçlamak yerine sistemi sorgulasanız.yurt dışında doktor bir günde çok sayıda hastaya bakınca doktora soruşturma açılıyor kaliteyi düşürdüğü için tedavide . Ama bizim ülkede hasta yakını ayak üstü muayene olmaya çalışıyor

Her meslekte iyi kötü var eğer Bi doktorun tavrından hoşlanmadıysanız hekim değiştirme hakkınız var başka doktoru tercih edebilirsiniz .iki taraflı da ne hasta ne de hekim hakaret edemez

Offff insanlara laf anlatmak gerçekten çok zor. İçim şişti bütün sayfaları okurken. Her işinizi şiddetle mi hallediyorsunuz acaba? Sonra gücünüzün yetmediği birileri de sizi bir güzelce dövse ne olur?? Ben kesinlikle destekliyorum o kişilerin bir süreliğine sağlık hakkının alınmasını. Gitsin parasını versin nerde olursa olsun muayenesini . Ama siciline de işlensin ve muayene olduğu doktorlar onu görebilsin. Görsün ki dikkatli olsunlar. Hiçbir şey bildiğimiz gibi değil. İşin ehli bir insana işi öğretilmez . Şunu yap şu ilacı yaz denmez. Ben sistem destek uzmanıyım. Kendi alanımda konuşayım. Sorunu tespit ediyorum yapılacakları söylüyorum diyor şöyle şöyle yapın sorun düzelir ( Benim dediğimden farklı birşey) kardeşim ben bu alanda okudum ettim. Yıllarca da tecrübe ettim. Madem öyleyse sen kendin yapsaydın ya saydıklarını bana gelmeden? Aynı şey doktor için de geçerli. Mesleğin erbabı zaten , şunu yaz bunu yaz denmez. O zaman eczaneden kendi başınıza alın ilaçları yada bilmem ne otu kaynatıp için. O ot tayfasına da gıcık oluyorum ya neyse...

Aklıma 30 yaşında hayattan koparılan op.dr. Ersin Aslan geliyor .. eğer yanlış hatırlamıyorsam 9 Eylül üniversite hastanesinde dikili bir taş var onun adına.. mezar taşı gibi.. hastası tarafından öldürülen uz.dr. Fikret Hacıosman var..bıçaklanan doç.dr.mustafa girgin var... daha bir sürü sayamadığım, adını bilmediğim doktorlar var.. varlar. Ama siz hala şiddeti meşru gören konuşmalar yapıyor insanlık haklarından filan bahsediyorsunuz. Ne hakkından bahsediyorsunuz pardon da? İnsan mı ki bunları yapan? Hastanelerde hasta hakları diye bir birim var biliyor musunuz? Eğer yanlış olduğunu düşündüğünüz birşey varsa oraya şikayetinizi bildirebilirsiniz. Sağlık bakanlığını arayarak da yine şikayetinizi iletebiliyorsunuz. Bu arada bu kadar doktorlara karşı dolmuşken hakkını da verir misiniz bilmiyorum ama sağlık bakanlığında aynı zamanda doktor için teşekkür notu oluşturabiliyorsunuz..
Hastaneler çok yoğun ve çalışma şartları gerçekten çok zor, bu kadar kalabalıkta illa ki aksilikler çıkabiliyor. İlgisiz doktorlar da olabilir bir tane mi doktor var sanki başka doktordan görüş alın, başka hastaneye gidin, ama şiddeti lütfen meşru görmeyin!

evet ücretsiz Sağlık hakkının bazı konularda iptal edilmesi gerektiğini düşünüyoruz para ödemek durumunda kalınca aniden normal bir insana dönüşüveriyor çünkü bazı kişiler
Normal olmayan ve parasiz kisiler ölsün diyorsunuz yani bir doktor olarak ?
Hapis cezalari uygulansin adalet islesin demeniz yeterliydi

Buyuk bir cogunluk isini iyi yapamiuor derken bu yargiya nasil vardiniz.Bunu souleyebilmek icin 6 yil okul ustune tus bs bitirmis olmaniz gerekiyor.Yapmadigimiz islerde yorumlarimiz elestirilerimiz hemen hazir.Veli gelir bu ogretme iyi degil yok oyle mi yapilirmis vs.Artik bu kadar acimazsizca yorum yapmayalim.Bir gece acilde kalin lutfen sabaha kadar 300 hasta bakan bir doktor 5 dakika ihtoyac molasi verse hastalar linc etmeye kalkiyor.Gelen hasta komsusundan duydugu ilaci yazdirmaya çalışıyor.Daha nicesi. Ben ogretmenim.Isimi en iyi sekilde yapiyorum.Ogrencilerim kasim sonu hepsi okumaya gecti.Bir tane velim gelip hocam siz mufredata uymuyorsunuz bu cocuklarin bu kadar erken okumaya gecmesi yanlis dedi.Neymis ocak sonu olmasi gerekiyormus.Bu kadar sacma bir sey duydunuz mu?Sadece biraz empati lutfe

her meslekte işini iyi yapamayan insanlar vardır..
her hastanın saygılı iyi olmadığı gibi her doktor vb iş sahiplerininde iyi saygılı olmayanı var..
şiddet tabiki çözüm değil..
iki tarafa da eşit mesafedeyim..
açıkçası öyle hastalar var ki allah doktorlara sabir versin dedigim oldu.
öyle doktorlar var ki allah bana sabir versin dediğim oldu..

Tamam da insanlar acile gitmekte haklılar sağlık ocağı doktorları internetten bakta verdiğim.antibiyotiği kullan diyebilecek kadar bilgisiz olabiliyorlar

Tamam da insanlar acile gitmekte haklılar sağlık ocağı doktorları internetten bakta verdiğim.antibiyotiği kullan diyebilecek kadar bilgisiz olabiliyorlar

O halde hastanede doktordan randevu alinmali. Bir bogaz ağrisi ile, serum isteği ile yada hamilelik şuphesi ile gidilmez acile.

Normal olmayan ve parasiz kisiler ölsün diyorsunuz yani bir doktor olarak ?
Hapis cezalari uygulansin adalet islesin demeniz yeterliydi
Gerçekten o kadar yorumdan verdiğim şiddet örneklerinden bunu mu çıkardınız? Normal olmayan( elinde silahla pole dalan, kapı kıran, burun kıran, kaldırım taşı ile kafa yaran, doktora sinirlendi diye cocugunun önünde doktorun karısını öldüren..) insanların ücretsiz sağlık hakkının iptal edilmesini böyle bi yere bu kadar yanlış çektiğinize göre onlardan biri de siz misiniz yoksa? Bu kadar insan boşuna mı öldü bu sektörde? Onların da bir ailesi bir hayatı vArdı bazıları arkadaşımdı..

Son düzenleme:
Aslında doktorun hastayı seçme hakkı getirilmesi gerekiyor bence
Belli tipler mimlenmeli
Aynı şey veliler ve hatta öğrenciler için geçerli olmalı
Şiddet uygulayan kişiler maddi manevi cezalara uğratılmalı

Kesinlikle katılıyorum
bir tek doktora öğretmene gücü yetiyor bizim milletin
Karşı sitenin eli silahlı güvenlik görevlisine bile yapamazlar bu horozlukları

Siz yorumlarinizda parantez icindekileri soylemediniz bakin;
siddet uygulayacagini sadece tahmin ettiginiz kisiler normal degilmis. Bugun gordugunuz kisiler bir sure saglik hizmeti alamasin belki o sure icinde olurler ama olsun hakettiler.

Bana da onlardan biri misiniz diye polemik cikaracak kadar anlayissiz ve hadsizsiniz.

Hapis cezasi alsinlar diye belirtmisim orada. Habere ben de sinirlendim, adalet uygulansa saglik hizmeti kisitlamasina gerek kalmaz !

Size 'sacma sapan konusan kisiler' saglik hizmeti kisitlama surecinde salgin hastalik kapsinlar. siz de tedavi etmeyin. diger insanlari tehlikeye atsinlar. olur mu?

Son düzenleme:

Son 1 yıldan beri babamın rahatsızlığından ötürü hastane köşelerindeyiz. İlla tıp okumama gerek yok yorum yapabilmem için. Gördüğümüz muameleyi biz biliyoruz. Haa parayı koklatınca işler çok değişiyor orası ayrı mevzu. Ben büyük çoğunluğu dedim zaten iyi olanlar üzerine alınmasın. İstediği kadar yoğun olsun hastaya doktor lütfediyor edasında davranamaz. Empati yapıyoruz. İnsan gibi davranıyoruz elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce kibar olmaya çalışıyoruz. Daha napalım kucağımızda mı sallayalım? Haaa milletin yaptığı ayılıkların ceremesini ben çekeceksem; o da sanıyorum ki meslek etiğine aykırı. Nasıl iyiler varsa kötüler de var. Ben gördüğümü yazıyorum tıp okumakla alakası yok bu durumun.

İnsanla sürekli iletişimin olması gereken meslekler en sıkıntılı olanlar. Çağrı merkezi çalışanları, satış temsilcileri, doktorlar vs zor yani. Mesela benim kafam götürmez onca insanı, konuşmayı, derdi tasayı..
Bu arada ülkenin sorun çözümü için kullandığı yöntem şiddet olunca doktor da dövülür, öğretmen de, kadın da, çocuk da, hayvan da. Yasaları değiştirmeleri gerekiyor. Sadece hastanelerde doktora şiddet için değil, genel olarak şiddeti uygulayan tarafın bir yaptırım alması lazım. Yoksa yakında işid militanı gibi kafa kesmeye başlayacak bu psikopatlar

Evet zor meslek saygı duyuyorum ama mesleklerine.doktor bana saygı duymuyorsa bende o Dr a saygı duymuyorum.Şiddeti savunmuyorum ama gerçekten sabır sınayan doktor çok malesef,mesela kanser hastası babamı acil servis göğüs Dr na gönderiyor çünkü adam zatürre.ama Dr odadan kovuyor!Sebebi ne;onkoloji Dr na gidecekmiş..Kimse haddini aşmamalı..29 yıllık hayatımda bunun gibi olaylara pek çok şahit olmuşluğum var tabi saygılı Dr a da çok rastlamışlığım var..Herkes üstüne düşeni yapsa sorun olmayacak aslında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…