Yer olmadığı gerekçesiyle adamın ameliyatı erteleniyor ancak, söylenen sözler çok can acıtıcı.Bilgim yok o konuda, haber olarak baştan aşağı okumak istemedim; youtubeda taze bir görüntü ve başka aramalar yaparken önüme çıkmıştı birkaç gün önce ve merakıma yenilip izledim.
Bir kez daha sistemi gördüm; direkt doktoru ve hastayı değil diyeyim özetle.
Teşekkür ederim . 36 saat işi bence zaten tamamen insanlık dışı günaşırı olduğu sürece ... aptala dönüyor insan günün sonundaDoktorlar işini iyi yapamıyor diyenler için yazıyorum sizin etrafınızda herkes mesleğini hakkıyla yapıyor mu gerçekten? Sabah 8.30da başlayan mesaiye rağmen ilgilenmeyen,bekleyen varken kahvaltı yapan memurlar, çocuklarınızı önemsemeyen,şiddet uygulayan,taciz eden öğretmenler vb. yok mu hiç etrafınızda? (Hedef göstermek için yazmadım sadece aklıma gelenler bunlar çok örnek verilebilir)
Ama nedense bir sürü insan işini iyi yapmazken herkes doktorlara takmış durumda.Siz hiç 36 saat uyumadan durdunuz mu? Veya 36 saat uyumayıp da doğru karar verebileceğinize inancınız var mı? Ya da her gün 100 kişiyle konuşup o kişilerin size emir vererek size yapcağınız işi öğretircesine konuşmasına maruz kaldınız mı? Koşullar bu kadar kötüyken gerçekten herkese yardımcı olmaya çalıştıkları için teşekkür etmek varken herkes tutturmuş dayağı hak eden doktorlar var diye.Doktorlar bağırsın çağırsın demiyorum hastaya fakat herkesin bir tahammül sınırı var.Hasta da saygılı olmalı doktor da.
Bahsettiğiniz sert konuşan doktorlar yüzünden bunu tüm doktorlara mâl etmek de çok saçma.Doktorlara şiddeti savunmak yerine neden bir doktor 100 kişiye bakıyor da ben sıra bekliyorum diye düşünmenizi tavsiye ederim.Koşullar düzelmediği sürece hastalar da doktorlar da bu olumsuzlukları yaşayacak.Umarım bu farkındalığınız tüm meslek gruplarına karşı olur.
Normal olmayan ve parasiz kisiler ölsün diyorsunuz yani bir doktor olarak ?evet ücretsiz Sağlık hakkının bazı konularda iptal edilmesi gerektiğini düşünüyoruz para ödemek durumunda kalınca aniden normal bir insana dönüşüveriyor çünkü bazı kişiler
Buyuk bir cogunluk isini iyi yapamiuor derken bu yargiya nasil vardiniz.Bunu souleyebilmek icin 6 yil okul ustune tus bs bitirmis olmaniz gerekiyor.Yapmadigimiz islerde yorumlarimiz elestirilerimiz hemen hazir.Veli gelir bu ogretme iyi degil yok oyle mi yapilirmis vs.Artik bu kadar acimazsizca yorum yapmayalim.Bir gece acilde kalin lutfen sabaha kadar 300 hasta bakan bir doktor 5 dakika ihtoyac molasi verse hastalar linc etmeye kalkiyor.Gelen hasta komsusundan duydugu ilaci yazdirmaya çalışıyor.Daha nicesi. Ben ogretmenim.Isimi en iyi sekilde yapiyorum.Ogrencilerim kasim sonu hepsi okumaya gecti.Bir tane velim gelip hocam siz mufredata uymuyorsunuz bu cocuklarin bu kadar erken okumaya gecmesi yanlis dedi.Neymis ocak sonu olmasi gerekiyormus.Bu kadar sacma bir sey duydunuz mu?Sadece biraz empati lutfeŞiddete karşıyım. Kimsenin kimseye vurma hakkı yok ama, doktorların büyük bir çoğunluğunun mesleğini iyi yapmadığını/yapamadığını düşünüyorum. Siz ne güzel yapıyormuşsunuz keşke bizim karşımızada böyle iyi doktorlar çıksa..
Tamam da insanlar acile gitmekte haklılar sağlık ocağı doktorları internetten bakta verdiğim.antibiyotiği kullan diyebilecek kadar bilgisiz olabiliyorlarSorun sadece doktor degil ki, sistem. Doktorlar mecburen bir günde kac hastaya bakiyor. Burda bile, hamilelik testi icin acile gidilme tavsiyesi veriliyor. Yurtdisinda yasiyorum, burda acil olmayan birsey icin gidersen hem daha cok bekliyorsun, hem ödedigin ücret artiyor.
Ki burda insanlar cabuk acile gitmezler zaten. Ilk önce ev doktoru yada daha agir bir durumda hastanede dogru bölümden randevu alirlar.
Bide her doktor iyi degil. Bunun her yerde üni acilmasida, torpilde,..bircok kaynagi var.
Sirf devlet/özel ayrilin olmasi bile sikintili durum. Yazilcak o kadar cok sey var ki.
Tamam da insanlar acile gitmekte haklılar sağlık ocağı doktorları internetten bakta verdiğim.antibiyotiği kullan diyebilecek kadar bilgisiz olabiliyorlar
Gerçekten o kadar yorumdan verdiğim şiddet örneklerinden bunu mu çıkardınız? Normal olmayan( elinde silahla pole dalan, kapı kıran, burun kıran, kaldırım taşı ile kafa yaran, doktora sinirlendi diye cocugunun önünde doktorun karısını öldüren..) insanların ücretsiz sağlık hakkının iptal edilmesini böyle bi yere bu kadar yanlış çektiğinize göre onlardan biri de siz misiniz yoksa? Bu kadar insan boşuna mı öldü bu sektörde? Onların da bir ailesi bir hayatı vArdı bazıları arkadaşımdı..Normal olmayan ve parasiz kisiler ölsün diyorsunuz yani bir doktor olarak ?
Hapis cezalari uygulansin adalet islesin demeniz yeterliydi
Randevuları da günler sonra veriyorlar. Hickimse hasta hasta gezmek istemiyo hakli olarak hemen iyilesmek istiyoO halde hastanede doktordan randevu alinmali. Bir bogaz ağrisi ile, serum isteği ile yada hamilelik şuphesi ile gidilmez acile.
Aslında doktorun hastayı seçme hakkı getirilmesi gerekiyor benceBugün Gördüğüm son haberle beraber artık iyice sinirlerim altüst oldu. Eskiden en azından saygı vardı. Herhangi bir yaptırımı olmadığı için mi? Yoksa toplum mu ahlaksızlaşmaya başladığı için hergünümüz bir olay bin kıyamet. Ayda 13-14 nöbet tutuyoruz 36şar saatten ertesi gün yine sevdiğimiz mesleği yapıyor olmanın verdiği enerji ile hasta bakmaya yatırmaya devam etmeye çalışırken mutlaka saygısız ve ahlaksız insan toplulukları gelip tüm enerjinizi alabiliyor. Doktorun ne yapacağına karışanlar mı yok yoksa hakaret vs şiddet mi yok? Kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil tedavi olmaya geldiysen adam gibi tedavini al orada diğer hastaları da doktoru da mutsuz etmeye hakkın yok! Doktorun istemlerine reçete etmek istendiklerine de müdahale edenleri söylemiyorum bile! O kadar biliyorsan neden hastaneye geliriyorsun be kardeşim! O kadar yıl eğitimi bi zahmet kendi kararımızı verebilelim diye aldık değil mi! Zorla kendine serum taktıranlsr ısrarla antibiyotik isteyenler ve ya aşı reddedenler, çok severk yaptığım işimden bile soğutuyorlar insanı... hele hakaret ve şiddet durumunda bizce o insanın sağlık sigortası bile iptal olmalı muaayene olamamalı bakın bakalım o zaman kalıyor mu bu şiddet haberleri! sadece içimi dökmek istedim sizin de etrafınızda böyle insanlar varsa lütfen görmezden gelmeyin ve uyarın lütfen..
Kesinlikle katılıyorumOffff insanlara laf anlatmak gerçekten çok zor. İçim şişti bütün sayfaları okurken. Her işinizi şiddetle mi hallediyorsunuz acaba? Sonra gücünüzün yetmediği birileri de sizi bir güzelce dövse ne olur?? Ben kesinlikle destekliyorum o kişilerin bir süreliğine sağlık hakkının alınmasını. Gitsin parasını versin nerde olursa olsun muayenesini . Ama siciline de işlensin ve muayene olduğu doktorlar onu görebilsin. Görsün ki dikkatli olsunlar. Hiçbir şey bildiğimiz gibi değil. İşin ehli bir insana işi öğretilmez . Şunu yap şu ilacı yaz denmez. Ben sistem destek uzmanıyım. Kendi alanımda konuşayım. Sorunu tespit ediyorum yapılacakları söylüyorum diyor şöyle şöyle yapın sorun düzelir ( Benim dediğimden farklı birşey) kardeşim ben bu alanda okudum ettim. Yıllarca da tecrübe ettim. Madem öyleyse sen kendin yapsaydın ya saydıklarını bana gelmeden? Aynı şey doktor için de geçerli. Mesleğin erbabı zaten , şunu yaz bunu yaz denmez. O zaman eczaneden kendi başınıza alın ilaçları yada bilmem ne otu kaynatıp için. O ot tayfasına da gıcık oluyorum ya neyse...
Aklıma 30 yaşında hayattan koparılan op.dr. Ersin Aslan geliyor .. eğer yanlış hatırlamıyorsam 9 Eylül üniversite hastanesinde dikili bir taş var onun adına.. mezar taşı gibi.. hastası tarafından öldürülen uz.dr. Fikret Hacıosman var..bıçaklanan doç.dr.mustafa girgin var... daha bir sürü sayamadığım, adını bilmediğim doktorlar var.. varlar. Ama siz hala şiddeti meşru gören konuşmalar yapıyor insanlık haklarından filan bahsediyorsunuz. Ne hakkından bahsediyorsunuz pardon da? İnsan mı ki bunları yapan? Hastanelerde hasta hakları diye bir birim var biliyor musunuz? Eğer yanlış olduğunu düşündüğünüz birşey varsa oraya şikayetinizi bildirebilirsiniz. Sağlık bakanlığını arayarak da yine şikayetinizi iletebiliyorsunuz. Bu arada bu kadar doktorlara karşı dolmuşken hakkını da verir misiniz bilmiyorum ama sağlık bakanlığında aynı zamanda doktor için teşekkür notu oluşturabiliyorsunuz..
Hastaneler çok yoğun ve çalışma şartları gerçekten çok zor, bu kadar kalabalıkta illa ki aksilikler çıkabiliyor. İlgisiz doktorlar da olabilir bir tane mi doktor var sanki başka doktordan görüş alın, başka hastaneye gidin, ama şiddeti lütfen meşru görmeyin!
Siz yorumlarinizda parantez icindekileri soylemediniz bakin;Gerçekten o kadar yorumdan verdiğim şiddet örneklerinden bunu mu çıkardınız? Normal olmayan( elinde silahla pole dalan, kapı kıran, burun kıran, kaldırım taşı ile kafa yaran, doktora sinirlendi diye cocugunun önünde doktorun karısını öldüren..) insanların ücretsiz sağlık hakkının iptal edilmesini böyle bi yere bu kadar yanlış çektiğinize göre onlardan biri de siz misiniz yoksa? Bu kadar insan boşuna mı öldü bu sektörde? Onların da bir ailesi bir hayatı vArdı bazıları arkadaşımdı..
siddet uygulayacagini sadece tahmin ettiginiz kisiler normal degilmis. Bugun gordugunuz kisiler bir sure saglik hizmeti alamasin belki o sure icinde olurler ama olsun hakettiler.Lafım normalce gelip muayene olan hiçkimseye değil, bahsettiğim hastaları zaten açıklamalarda da belirttim. Bugün birinin yakınını görmeden reçete yazmak istemediğim için saçma sapan laflar sıralayarak odadan çıkan kişiler mesela. Bunu anlayamıyorsun anlamıyorlar ve o kişi bi dahikine belki başka bi doktora fiziksel şiddete girecek
Buyuk bir cogunluk isini iyi yapamiuor derken bu yargiya nasil vardiniz.Bunu souleyebilmek icin 6 yil okul ustune tus bs bitirmis olmaniz gerekiyor.Yapmadigimiz islerde yorumlarimiz elestirilerimiz hemen hazir.Veli gelir bu ogretme iyi degil yok oyle mi yapilirmis vs.Artik bu kadar acimazsizca yorum yapmayalim.Bir gece acilde kalin lutfen sabaha kadar 300 hasta bakan bir doktor 5 dakika ihtoyac molasi verse hastalar linc etmeye kalkiyor.Gelen hasta komsusundan duydugu ilaci yazdirmaya çalışıyor.Daha nicesi. Ben ogretmenim.Isimi en iyi sekilde yapiyorum.Ogrencilerim kasim sonu hepsi okumaya gecti.Bir tane velim gelip hocam siz mufredata uymuyorsunuz bu cocuklarin bu kadar erken okumaya gecmesi yanlis dedi.Neymis ocak sonu olmasi gerekiyormus.Bu kadar sacma bir sey duydunuz mu?Sadece biraz empati lutfe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?