İnsanı meslekten soğutuyorlar ! Doktorun burnunu kıran suçlunun serbest bırakılması !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiç sıkmayın kendinizi; her problem çözümünü üretir. Türkiye'deki doktorların çoğu yurtdışına gidiyor. Daha da gidecek. O zaman o beğenmedikleri doktorları mumla arayacaklar. Herkes layığı ile yaşayacak. Kaldı ki şunu da anlamıyorum ben; yok doktor gülmedi, etmedi, yanlış tedavi etti falan filan. Bir sürü yanlış karar veren hakim; yanlış soruşturma yürüten savcı var. Bir Allah'ın kulu da çıkıp; sen yanlış karar verdin deyip adamın üzerine yürümeye kalmıyor . Çok savcı tanıdığım var. İletişim halinde olduğum zamanlarda oluyor. Kimsenin de kafasına göre içeriye daldığını görmedim. Gerçi bu çok riskli görevleri açısından ama kimse istediği gibi konuşamıyor onlarla. Burada ya da gerçek hayatta doktorlara; öğretmenlere atar yapanların aynı şeyi savcıya da yapmalarını en azından denemelerini salık veriyorum. Sonuçlarını da- teli ellerini alabilirlerse tabii/ buraya da bir yazsınlar. Allahaşkına. En azından teşebbüs etsinler ama olmaz neden? Çünkü adamların elinde güç yetki var. Dört yıllık üniversiteyse onlarınki de öyle. Devlet memuruysa onlarda devlet memuru.
Yanlış anlaşılmasın hiçbir meslek grubunu hedef göstermek için yazmadım. Savcılardan da hakimlerden de işini layıkıyla yapan çok insan gördüm ben. Yardımcı olan binlercesi var. Ben sadece durum farkını belli etmek için yazdım.

Türkiyede cidden doktor ve ögretmenlere saygi duyulmadigini görüyorum bende.

Ama yine türkiyede cogu doktor ve ögretmen kendi isini ciddiye almiyor ve saygi duymuyor.
Sirf maasi yüksek diye ve statü icin okuyorlar cunki.
Meslegi sevdiginden degil.

Herkes doktor veya ögretmen olmamali.
Ve insanlarimizin cogu da doktor ve ögretmenlere okadar yüklenmemeli diye düsünüyorum.
Hersey karsilikli. Ve önyargili da olmamali. Kimse ayni degil.

Hicbir ögretmen de cocuklarin okul disi kisisel gelisimlerinden sorumlu degildir.
Hicbir doktorunda sihirli gücleri yoktur.

Siz mesleginizi severek yapiyorsaniz sogumayin bir iki kendini bilmeyen kisiler yüzünden.

Keşke seçim hakkı olsa ama sizin dediğiniz ancak poliklinikler için geçerli olabilir, acil servislerde mümkün değil, detaya girmeyeceğim olay adli vaka, annemi hastaneye kaldırmıştık, kırmızı alan dedikleri bölümdeydik, acil servisi bastılar, 20-30 kişilik bir grup tarafından resmen acil servis basıldı, annem kırmızı alanda, biz yanına giremiyoruz, hastane güvenliği yeterli gelmeyince polis, o da yetmeyince takviye çevik kuvvet geldi silahlar patladı ve biz hasta yakınları güvenlik için çıkarıldığımız katta tam 5 saat mahsur kaldık, hastalarımıza ne oldu, silahlar patlarken birine bir şey oldu mu bilemeden öylece habersiz ve çaresiz 5 saat geçti.

Orada hastalar ölebilirdi, hasta yakınları ölebilirdi, doktorlar, hemşireler, hastane personeli ölebilirdi, ki büyük bir hastane olduğundan yüzlerce insan vardı, bebekler yaşlılar korkudan akılları gitti hepsinin, çok kötü sonuçlanabilirdi, o şiddet yanlısı şehir eşkiyaları hangi bir canın hesabını verebilecekti acaba?

Evet cevremde boyle bir insan var. Anlamadigi icin anlamadim doktor bey demiş...
Doktor beyimizde "malmisin salakmisin " demiş... bizim akrabada doktorun kasini paatlatmiş. Yani ben tek tarafta gormuyorum hatayi... illaki iki taraftan da sorunlu birileri cikabiliyor...

Babaniz icin uzuldum.Evet cok zor bir durum.Siz bir hastane ve doktorlari icin bilgiye sahip olup doktorlarin buyuk cogunluguna genelleme yapiyorsunuz.Babaniza acil sifalar diliyorum

bak bunu da örneklendireyim. mesela doktora gidiyorum içeriye uzun süre giren çıkan olmuyor anlamıyorsun doktor içeride mi veya odası boş mu?
ben anlattığım olayı görmedim, yaşamadım sadece tek tarafın ifadelerinden yola çıktık eğer doktor da ifade verirse onu da paylaşırım. tabi ne olursa olsun kimse kimseye bağıramaz diye düşünüyorum doktor olması ona bir üstünlük kazandırmıyor.

Tiramisu35 vallaha otların hakkını yedirmem bak
doktorların asla geçmez sadece doğumla gider tedavi ile çocuğun olması için uğraşacaksın dediği çikolata kistimi ben otlarla küçülttüm ve hamileyim şuan :)

Nasıl ya
Bir hasta serum talep etti diye sağlık haklarını elinden almak ne demek olur
Olur mu öyle şey tansiyon şeker hastası üç kuruşluk emekli maaşı ile nasıl yapar
Bu onu ölüme terk etmek olur
Kafa göz yaran bir hasta zaten özürlülük hakkı elinden alınmalı bu adli bir vakadır zaten
Burda konun muhatabı adli mercilerdir
Eğer burada bir zayıflık varsa muhatabimiz bu olur
Sağlık haklarının elinden alınması demek bir çocuğu sopayla terbiye etmeye etmeye benzer
Sopayla terbiye edilmeye çalışan kişi ya çok pasif işe yaramayan biri olur yada şehir eşkiyası olur
Zaten içinde bulunduğumuz durumun özetide budur
Bir doktorun bunu düşünmesi tarajikomik gerçekten

Ben bunu dün hiç dikkate almamışım

Öldurulen doktor sayisi 3-5 ama doktorlarin yalnis tedavisi, ameliyyat zamani yapilan hatalar yuzunden ölen binlerce hasta var. Hayati mahv olan hastalari soylemiyorum daha.
Her alanda hata yapan insanlar var, onlar hata yaptiginda kimse ölmuyor ama doktorlar hata yaptiginda bir insanin hayati mahv oluyor, bir suru aileler aci cekiyor.
Oyuzden memur hatasiyla, doktoer hatasi karsilastirilmamali bile.
Evet doktorlar yillarca okuyor ama okumakla mi bu iş? Eger okumaklaysa o zaman bu kadar insan doktor hatasi yuzunden neden zarar cekiyor.
Rahmetli nenem doktorun yanlis tedavisi yuzunden öldü.
Komsum hemsirenin yalnis iyne yapmasi sonucu yillardir kocaman kolla yaşiyor.
Annemin teyzesi doktor hatasi yuzunden yillardir tek gozle yasiyor. Bir gozunun siyahi gitmis ve goz kuculmus kapanmis.
Hastaneye gidiyorsun, doktorlar dalga gecer gibi cevap veriyor, bazen de cevap vermiyor, insan bir sey sormaya korkuyor, hemen azarliyorlar.
İyi doktorlar da var tabii ki, onlara can kurban.
Mesela aile hekimim asiri iyi ve bilgili doktor.
O kadar guleryuzlu, pozitif biri ki.
Guleryuzuyle bile iyilestire bilir insani.
Her soruna detayli cevap verir, o kadar ilgilenir ki, ALLAH ondan bin kat razi olsun.

Konu sahibi meslekten sogumaga gerek uok, iyi doktorlar bize lazim.
Kaba insanlar her yerde var, umursamamaga calisin.

şiddete kesinlikle karşıyım, yapılan hiçbir şey buna sebep gösterilemez. kutsal bir meslek buna da saygım sonsuz ama mesleği tüccarlık olan gören, karşısındaki insanı aşağılayarak değersiz hissettiren, bak ben ne oldumculuk oynayan egosu tavan yapan o kadar çok meslek mensubu var ki.

Ben çocukken doktora konuşmak için korkardik sonra hemşireler ne azarlarlardi bu psikoloji ile özele gitmistim iyi muamele görmek için ama şimdi gerçekten doktorlar da hemşireler de saygılı sanırım bu konuda uyarı almışlar hangi devlet Hastanesi'ne gidersem gideyim iyiler arada kendini bir şey sananlar var ama artık onlar azınlıkta. Burda yazan çoğu kişi de aslında bundan yazdı hani şiddete karşıyım ama ... Diye baslayan yazıları kastediyorum. Umarım herkesin birbirine saygılı olduğu günler yakındır.

Ah o serumların gereksiz olduğu hastalıklarda çoğu zaman iyileştirmek yerine boş yere kan basıncını arttırdığını bir anlasalar....
valla onu daha çok doktorlar bilmiyor istemememe rağmen her derde serum takıyorlar iki saat onun bitmesini bekliyorum.acile gidin bakın herkes serumlu.canı sıkılan sanki acile damardan serum almaya gidiyormuş gibi

Babaniz icin uzuldum.Evet cok zor bir durum.Siz bir hastane ve doktorlari icin bilgiye sahip olup doktorlarin buyuk cogunluguna genelleme yapiyorsunuz.Babaniza acil sifalar diliyorum

Teşekkür ederim Allah razı olsun.
Fakat ben doktorların bilgisine tek bir laf etmedim ki, o kadar sınav kazanıp okul bitirip atanıp oraya geldilerse zaten bilgi kısmı tamamdır. Bilgilerini yansıtmıyorlar da demedim. İnsanlara davranış şekilleri bir değişik. Lütfediyor sanki. Tabi ben geçsin beni pışpışlasın demiyorum onca insanla muhattap. Ama bana zorla bakıyor, 2 ilacı zorla yazacak gibi davranıyor. Babam bypass oldu ardından bacağındaki yarası çok fazla derindi. E şeker hastası da olunca kapanmadı; greft olması gerekti. Karşımızda muhattap bulamadık. Kasaptan 2 kilo ciğer istesek daha özen gösterirdi resmen inanın lütfen. Sanki insan biraz daha işini severek yapan doktorlar görmek istiyor karşısında. Ha sevmeye seviyorlar, özel muayenehaneye gidince sevdiler bizide :) Ama bu daha kırıcı tabi, paran kadar muamele görmek. Ben konu sahibine de yazdım keşke her doktor siz gibi olsa diye ama maalesef olmuyor işte.
Tekrardan teşekkür ediyorum çok sağolun Allah kimseye yaşatmasın.

Ah ah ah...
Şiddet asla çözüm değil ama hicbirsey de tek taraflı degil.
Siz acaba hiç hapsiriyor öksürüyor diye, bana da bulastiracaksin hastalığını çık dışarda bekle diye bir Dr odasından kovuldunuz mu..

Sizin bebeğinize serum takıldığında, katılarak ağlayan bebeğinizi susturmaya çalışırken hemşire unvanında bir insan yanınızda sakız patlayıp şarkı söyledi mi...

Ve acaba bütün bunları şikayet ettiğinizde zerre degisiklik olmadan görevlerine devam ettiğini gördünüz mü..

Lakin çok iyi Dr larda var, onların önünde ne kadar saygıyla egilsek az, yetmez.
Çünkü söz konusu olan insan hayatı,sağlığı, telafisi olmayan birsey.

Saygısız hasta yada saygısız Dr diye birşey yok, saygısız insanlar var, şiddet asla çözüm değil.
Ama Dr larda malesefff yaptıklarının karşılığında hiçbir ceza almadan, git kime gidersen şikayet et şeklinde mesleklerine devam edip para kazanıyorlar..

Fiziksel ve ruhsal her iki türlü siddeti uygulayan da ceza almalı.

Bunu okuyunca üniversitenin ilk yılında deontoloji dersinden bir hikaye geldi aklıma. O zamanlar veteriner hekimlerin tedavi yaptığı evin önünde bir ağaç olurmuş ve hekim tedavi edemediği her hasta için ağaca çaput bağlarmış. Hoca hangi hekime gidersiniz diye sorduğunda ağaç ne kadar boşsa ona demiştik. Ama onlar tam tersini düşünürlermiş. Her ölüm hekim için bir tecrübeymiş. Ya koyduğu teşhis ya da yaptığı tedavi yanlış demekmiş ve bunu artık biliyor olurmuş. Aynı semptomlarla başka bir hasta gittiğinde ona önceki yaptığı hatayı yapmaz ve iyileştirme şansı daha fazla olurmuş.
Bazen çözülemeyen vakalar olabiliyor ve nekropsi yapmak istiyorum. Hasta sahibi hayvan öldü artık daha fazla uğraşmanızı istemiyorum dediğinde aklıma hep bu hikaye geliyor. Evet belki senin hastan için yetersizdim, hatalıydım, kurtaramadım ama nerede hata yaptığımı öğrenmeme izin verirsen diğerlerini kurtarabilirim diyorum. O acıyla bile beni anlayabiliyorlar.
Tıp biraz da böyle birşeydir çünkü. Yeni cerrah olmuş birine mi ameliyat olursunuz yoksa 20 yıllık tecrübesi olan cerraha mı? O adam ne kadar ölüm görmüştür, kaç kişi masada kalmıştır ama artık sizin için iyidir.
Kimsenin başına kötü birşey gelmesin isterim, ama doktor hatası şiddetle cezalandırılacak bir şey değil.

Şiddete karşıyım kesinlikle ama ülkemizdeki doktarların bazıları işini düzgün yapmıyor
2 ay önceden Dr tarafından bana verilen randevu tarihinde hanfendi hastaneye gelmiyor,üstelik hastalarına önceden haber verilmiyor.Oysa ki ben ne zorluklarla gittim hastaneye çocuğu komşuya bıraktım,evim uzak,hava soğuk vs.Ama onların zerre umurunda değiliz.Üstelik onun yerine bakan Dr da mesai saati bitmeden önce evine gitmiş.Bu ne sorumsuzluk...insanları birazda bu hale getiren sizler misiniz acaba??Biraz empati yapsanız keşke.

Ne güzel demissiniz para ödeyince normal insana dönüyorlar diye.
İşte aynen bazı Dr larda para ödenince normal insana dönüşüyor.
Siz haklısınız ama tek taraflı bakıyorsunuz.

Aynı semptomlarla başka bir hasta gittiğinde ona önceki yaptığı hatayı yapmaz ve iyileştirme şansı daha fazla olurmuş.

Munchausen by proxy sendromu kolay tespit edilemiyor ve sürekli doktor değiştirdikleri, ilaçları da iyi bildikleri (Yan etkilerini kullandıkları) ve manipülatif yönleri iyi olduğu vb. için, doktorların aklı ve ilgisine oynamaya odak, bu sendromu tespitte daha zor kılıyor. Vekalet halinde daha da zor oluyor tespiti ondan direkt vekaleten örneğini verdim.
Peki bu zorluk art arda aynı annenin 4 bebeğinin ölümünü izleyip "Yeni bir şey buluyorum, ünüme ün katıyorum" diyen bir doktorun ağacındaki ölü bebek sayısını tecrübe olarak gösterir mi? Yoksa unvan altında bir körlük olarak da yorumlanabilir mi?

Bir hemşire ortaya çıkarıyordu sanırım takibiyle. Doktor ise hala tutturduğunu savunuyordu. (Merak edenler direkt sendromu aratarak olayları inceleyebilir, anlattığım olayı da bulursunuz hemen)
Çok uç bir örnek verdim farkındayım ama bence bu kadar düz bir mantıkta olmuyor.
Hele ki bizim ülkenin imkansızlıkları da devreye girince, daha bir karman çorman.
Hocanızın verdiği tavsiye de sizi yıldırmamak ve ümitten koparmamak ve "Başarısızlığa" odaklı kalmamanız adına verilmiş bir tavsiye. Ben bir hoca olsaydım, aynı şekilde tavsiye verirdim öğrencilerime bunu da ilave edeyim, çünkü bunu duymaları gerek.

Konudan daha bağımsız yazdım bu arada, sözün çağrıştırdığı bir aksi örneği paylaşmak istedim.

İnsanın insana gösterdiği saygının, karşıdaki kişiyle değil, insanın kendisiyle alakalı olduğunu düşünüyorum.

Bazı insanlar emin olun, sadece doktora değil; sesini çıkarabildiği, ezebildiği, gücünün yettiği herkese saygısız davranıyorlar. Gücünün yetmediği kişi karşısında el pençe divan duruyorlar.

Temel sorun, asgari ahlak eğitimini ailesinden alamamış insanlar. Doktor, avukat, öğretmen falan değil. Sorun toplumumuzdaki ahlaksız insanların çokluğu. Bunlar da hapisle ıslah olmazlar. Bunları ya zorla eğiteceksin ya da ıslak odunla döve döve öğreteceksin. Malesef.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…