Keşke seçim hakkı olsa ama sizin dediğiniz ancak poliklinikler için geçerli olabilir, acil servislerde mümkün değil, detaya girmeyeceğim olay adli vaka, annemi hastaneye kaldırmıştık, kırmızı alan dedikleri bölümdeydik, acil servisi bastılar, 20-30 kişilik bir grup tarafından resmen acil servis basıldı, annem kırmızı alanda, biz yanına giremiyoruz, hastane güvenliği yeterli gelmeyince polis, o da yetmeyince takviye çevik kuvvet geldi silahlar patladı ve biz hasta yakınları güvenlik için çıkarıldığımız katta tam 5 saat mahsur kaldık, hastalarımıza ne oldu, silahlar patlarken birine bir şey oldu mu bilemeden öylece habersiz ve çaresiz 5 saat geçti.Aslında doktorun hastayı seçme hakkı getirilmesi gerekiyor bence
Belli tipler mimlenmeli
Aynı şey veliler ve hatta öğrenciler için geçerli olmalı
Şiddet uygulayan kişiler maddi manevi cezalara uğratılmalı
Bugün Gördüğüm son haberle beraber artık iyice sinirlerim altüst oldu. Eskiden en azından saygı vardı. Herhangi bir yaptırımı olmadığı için mi? Yoksa toplum mu ahlaksızlaşmaya başladığı için hergünümüz bir olay bin kıyamet. Ayda 13-14 nöbet tutuyoruz 36şar saatten ertesi gün yine sevdiğimiz mesleği yapıyor olmanın verdiği enerji ile hasta bakmaya yatırmaya devam etmeye çalışırken mutlaka saygısız ve ahlaksız insan toplulukları gelip tüm enerjinizi alabiliyor. Doktorun ne yapacağına karışanlar mı yok yoksa hakaret vs şiddet mi yok? Kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil tedavi olmaya geldiysen adam gibi tedavini al orada diğer hastaları da doktoru da mutsuz etmeye hakkın yok! Doktorun istemlerine reçete etmek istendiklerine de müdahale edenleri söylemiyorum bile! O kadar biliyorsan neden hastaneye geliriyorsun be kardeşim! O kadar yıl eğitimi bi zahmet kendi kararımızı verebilelim diye aldık değil mi! Zorla kendine serum taktıranlsr ısrarla antibiyotik isteyenler ve ya aşı reddedenler, çok severk yaptığım işimden bile soğutuyorlar insanı... hele hakaret ve şiddet durumunda bizce o insanın sağlık sigortası bile iptal olmalı muaayene olamamalı bakın bakalım o zaman kalıyor mu bu şiddet haberleri! sadece içimi dökmek istedim sizin de etrafınızda böyle insanlar varsa lütfen görmezden gelmeyin ve uyarın lütfen..
öyle demeyin insanı psikolojik olarak iyi hissettiriyorAh o serumların gereksiz olduğu hastalıklarda çoğu zaman iyileştirmek yerine boş yere kan basıncını arttırdığını bir anlasalar....
Babaniz icin uzuldum.Evet cok zor bir durum.Siz bir hastane ve doktorlari icin bilgiye sahip olup doktorlarin buyuk cogunluguna genelleme yapiyorsunuz.Babaniza acil sifalar diliyorumSon 1 yıldan beri babamın rahatsızlığından ötürü hastane köşelerindeyiz. İlla tıp okumama gerek yok yorum yapabilmem için. Gördüğümüz muameleyi biz biliyoruz. Haa parayı koklatınca işler çok değişiyor orası ayrı mevzu. Ben büyük çoğunluğu dedim zaten iyi olanlar üzerine alınmasın. İstediği kadar yoğun olsun hastaya doktor lütfediyor edasında davranamaz. Empati yapıyoruz. İnsan gibi davranıyoruz elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce kibar olmaya çalışıyoruz. Daha napalım kucağımızda mı sallayalım? Haaa milletin yaptığı ayılıkların ceremesini ben çekeceksem; o da sanıyorum ki meslek etiğine aykırı. Nasıl iyiler varsa kötüler de var. Ben gördüğümü yazıyorum tıp okumakla alakası yok bu durumun.
Dokto o konuda hakliydi ki. Eger icerde bir hasta var ise, muayene durumu varsa, kapiyi tiklatmazsin. Randevu alip, kendi randevu saatinde konusursan konuscaklarini.
Ha yaptigi terbiyesizlik olabilir fakat sanirim adam patlamis. Günde kac defa ayni olayi yasamis ise ve bu cahilliklere daha fazla dayanamamis ise, patlamis iste.
valla onu daha çok doktorlar bilmiyor istemememe rağmen her derde serum takıyorlar iki saat onun bitmesini bekliyorum.acile gidin bakın herkes serumlu.canı sıkılan sanki acile damardan serum almaya gidiyormuş gibiAh o serumların gereksiz olduğu hastalıklarda çoğu zaman iyileştirmek yerine boş yere kan basıncını arttırdığını bir anlasalar....
Babaniz icin uzuldum.Evet cok zor bir durum.Siz bir hastane ve doktorlari icin bilgiye sahip olup doktorlarin buyuk cogunluguna genelleme yapiyorsunuz.Babaniza acil sifalar diliyorum
Bunu okuyunca üniversitenin ilk yılında deontoloji dersinden bir hikaye geldi aklıma. O zamanlar veteriner hekimlerin tedavi yaptığı evin önünde bir ağaç olurmuş ve hekim tedavi edemediği her hasta için ağaca çaput bağlarmış. Hoca hangi hekime gidersiniz diye sorduğunda ağaç ne kadar boşsa ona demiştik. Ama onlar tam tersini düşünürlermiş. Her ölüm hekim için bir tecrübeymiş. Ya koyduğu teşhis ya da yaptığı tedavi yanlış demekmiş ve bunu artık biliyor olurmuş. Aynı semptomlarla başka bir hasta gittiğinde ona önceki yaptığı hatayı yapmaz ve iyileştirme şansı daha fazla olurmuş.Öldurulen doktor sayisi 3-5 ama doktorlarin yalnis tedavisi, ameliyyat zamani yapilan hatalar yuzunden ölen binlerce hasta var. Hayati mahv olan hastalari soylemiyorum daha.
Her alanda hata yapan insanlar var, onlar hata yaptiginda kimse ölmuyor ama doktorlar hata yaptiginda bir insanin hayati mahv oluyor, bir suru aileler aci cekiyor.
Oyuzden memur hatasiyla, doktoer hatasi karsilastirilmamali bile.
Evet doktorlar yillarca okuyor ama okumakla mi bu iş? Eger okumaklaysa o zaman bu kadar insan doktor hatasi yuzunden neden zarar cekiyor.
Rahmetli nenem doktorun yanlis tedavisi yuzunden öldü.
Komsum hemsirenin yalnis iyne yapmasi sonucu yillardir kocaman kolla yaşiyor.
Annemin teyzesi doktor hatasi yuzunden yillardir tek gozle yasiyor. Bir gozunun siyahi gitmis ve goz kuculmus kapanmis.
Hastaneye gidiyorsun, doktorlar dalga gecer gibi cevap veriyor, bazen de cevap vermiyor, insan bir sey sormaya korkuyor, hemen azarliyorlar.
İyi doktorlar da var tabii ki, onlara can kurban.
Mesela aile hekimim asiri iyi ve bilgili doktor.
O kadar guleryuzlu, pozitif biri ki.
Guleryuzuyle bile iyilestire bilir insani.
Her soruna detayli cevap verir, o kadar ilgilenir ki, ALLAH ondan bin kat razi olsun.
Konu sahibi meslekten sogumaga gerek uok, iyi doktorlar bize lazim.
Kaba insanlar her yerde var, umursamamaga calisin.
Ne güzel demissiniz para ödeyince normal insana dönüyorlar diye.Siz kendi gördüğünüz kadarını biliyorsunuz bense hergün görüyorum, peki ya aklı başında olmayanlar? Bunlarla odada yalnız kalan biziz. Ve çok fazla olay oluyor içeride. Ve evet ücretsiz Sağlık hakkının bazı konularda iptal edilmesi gerektiğini düşünüyoruz para ödemek durumunda kalınca aniden normal bir insana dönüşüveriyor çünkü bazı kişiler
Aynı semptomlarla başka bir hasta gittiğinde ona önceki yaptığı hatayı yapmaz ve iyileştirme şansı daha fazla olurmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?