İnsanı meslekten soğutuyorlar ! Doktorun burnunu kıran suçlunun serbest bırakılması !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Munchausen by proxy sendromu kolay tespit edilemiyor ve sürekli doktor değiştirdikleri, ilaçları da iyi bildikleri (Yan etkilerini kullandıkları) ve manipülatif yönleri iyi olduğu vb. için, doktorların aklı ve ilgisine oynamaya odak, bu sendromu tespitte daha zor kılıyor. Vekalet halinde daha da zor oluyor tespiti ondan direkt vekaleten örneğini verdim.
Peki bu zorluk art arda aynı annenin 4 bebeğinin ölümünü izleyip "Yeni bir şey buluyorum, ünüme ün katıyorum" diyen bir doktorun ağacındaki ölü bebek sayısını tecrübe olarak gösterir mi? Yoksa unvan altında bir körlük olarak da yorumlanabilir mi?

Bir hemşire ortaya çıkarıyordu sanırım takibiyle. Doktor ise hala tutturduğunu savunuyordu. (Merak edenler direkt sendromu aratarak olayları inceleyebilir, anlattığım olayı da bulursunuz hemen)
Çok uç bir örnek verdim farkındayım ama bence bu kadar düz bir mantıkta olmuyor.
Hele ki bizim ülkenin imkansızlıkları da devreye girince, daha bir karman çorman.
Hocanızın verdiği tavsiye de sizi yıldırmamak ve ümitten koparmamak ve "Başarısızlığa" odaklı kalmamanız adına verilmiş bir tavsiye. Ben bir hoca olsaydım, aynı şekilde tavsiye verirdim öğrencilerime bunu da ilave edeyim, çünkü bunu duymaları gerek.

Konudan daha bağımsız yazdım bu arada, sözün çağrıştırdığı bir aksi örneği paylaşmak istedim.
O zamanın şartlarıyla bu zamanın şartlarını karşılaştırmayı da gerektiriyor aslında. Mesela şu an çözemediğimi hissediyorsam vakit kaybetmeden düşündüğüm teşhise uygun hocaya yönlendiriyorum böyle bir imkanım var. Ama o zamanlar böyle birşey yok. Ne kadar ölüm görürse o kadar şey öğrenmiştir diye düşünülmesi normal. Çünkü fakülteler yok.
Benim başıma gelen olaylarda genelde bir sürü yere gitmiş, çözüm bulamamış ya da uyutalım bunu denilen vakalar ya da aklındaki teşhise çok güveniyosun ve birden kötüleşip elinde ölüyo hayvan. O zaman ben doğru yaptım öleceği varmış demek kendine bir şey katmamaktır benim gözümde. Açarım bakarım, parça gönderirim patolojiye. Ha ben doğruyu yapmışsam ve ölmüşse tamam bir sonraki hastaya doğruyu yapsam bile bu şekilde hasta kaybettim bunu bilmeniz gerekir diye söylerim. Ben yanlışı yaptıysam tecrübeme eklerim.
Bir de devlet desteği sigorta yok veteriner hekimlikte. Elimizdeki tüm imkan hasta sahibinin maddi gücü kadar. Bende isterdim tüm testleri yapayım hepsini eleyeyim ama olmuyor. Diğer vakada hangi teste öncelik vermem gerektiğini alıyorum gibi gibi..
Semptomlar birbirine çok benzer olabiliyor, çok zorluk var tıp işinde. O yüzden de hatalı teşhis yoktur, o doktorun gördüğü odur gibi bir anlayış hakim zaten. Hatalı tedavinin sonuçları olur.

Doktorlar tanrı değildir. Ki hastamız olunca koşa koşa camiye gitmiyoruz değil mi? Doktorlar işlerini sizin beklediğiniz kadar iyi yapamıyorsa, sistemde ne sıkıntı var sorgulayıp, bu sorunun giderilmesi için yöneticilere baskı yapmaya, kamuoyu oluşturmaya ne dersiniz?

Doktor azsa doktor istiyoruz, hastane azsa hastane istiyoruz deyin. Doktorlar niteliksizse, okullara fon ayrılmasını istiyoruz deyin mesela. Herkes şikayetçi ama hiçbir tepki yok. Sihirli bir değnek değsin, hem hastaların, hem doktorların sorunları kendiliğinden çözülüversin. Tamam.

Keşke seçim hakkı olsa ama sizin dediğiniz ancak poliklinikler için geçerli olabilir, acil servislerde mümkün değil, detaya girmeyeceğim olay adli vaka, annemi hastaneye kaldırmıştık, kırmızı alan dedikleri bölümdeydik, acil servisi bastılar, 20-30 kişilik bir grup tarafından resmen acil servis basıldı, annem kırmızı alanda, biz yanına giremiyoruz, hastane güvenliği yeterli gelmeyince polis, o da yetmeyince takviye çevik kuvvet geldi silahlar patladı ve biz hasta yakınları güvenlik için çıkarıldığımız katta tam 5 saat mahsur kaldık, hastalarımıza ne oldu, silahlar patlarken birine bir şey oldu mu bilemeden öylece habersiz ve çaresiz 5 saat geçti.

Orada hastalar ölebilirdi, hasta yakınları ölebilirdi, doktorlar, hemşireler, hastane personeli ölebilirdi, ki büyük bir hastane olduğundan yüzlerce insan vardı, bebekler yaşlılar korkudan akılları gitti hepsinin, çok kötü sonuçlanabilirdi, o şiddet yanlısı şehir eşkiyaları hangi bir canın hesabını verebilecekti acaba?
Yapılanların cezasız kalmasından çekiyoruz ne çekiyorsak
O hastane basan kişiler direkt adam öldürmeye teşebbüs suçundan ceza almalı yıllarca dışarı çıkmamalı
Para cezaları şiddet suçlarını içermemeli mesela
Okullarda öğrencilerin disiplin suçlarının hepsi silinmesi gibi saçma sapan bir uygulamaya gidildi
Arkadaşını taciz eden çocuk bile ceza almıyor yaptığının cezasız kalacağını biliyor eskiden lisede ilkokulda disiplin cezası almak devlet yurtlarında kalmaya asker polis olmaya engeli mesela

Son düzenleme:
Doktorlar tanrı değildir. Ki hastamız olunca koşa koşa camiye gitmiyoruz değil mi? Doktorlar işlerini sizin beklediğiniz kadar iyi yapamıyorsa, sistemde ne sıkıntı var sorgulayıp, bu sorunun giderilmesi için yöneticilere baskı yapmaya, kamuoyu oluşturmaya ne dersiniz?

Doktor azsa doktor istiyoruz, hastane azsa hastane istiyoruz deyin. Doktorlar niteliksizse, okullara fon ayrılmasını istiyoruz deyin mesela. Herkes şikayetçi ama hiçbir tepki yok. Sihirli bir değnek değsin, hem hastaların, hem doktorların sorunları kendiliğinden çözülüversin. Tamam.
+100000
Doktorlar 1 gün ülke çapında grev yapıyor diye ayağa kalkmayı iyi biliyorlar ama

Son düzenleme:
ha bir de geçen gün asm gittim altı üstü 2 dk sürecek bir kan verme durumum vardı 08:00 den 08:35 e kadar bekledim yani mesai saati geçeli 35 dk oldu hemşire ve doktorlarımız zahmet edip o saatte işlerinin başına geçtiler.
şimdi orada tartışma çıkartsam ben haksız olurum öyle mi?
istisnasız her gün aynı saatte geliyorlarmış
Bunu sağlık müdürlüğüne şikayet edebilirsiniz veya halk sağlığı müdürlüğüne.

Şiddet hiç bi zaman çözüm değil kimse için değil. Olmamalı. Ama sizde k.bakmayın bazı doktorlar o raddeye getiriyor insanı. Kadın Doğuma muayene gidiyodum bekarken yaşım küçük yani bi sorun var ki gelmişim adam açıp bakmıyor bile ilaç yazıp gönderiyor. Ben Allah’a şükür çok böyle şeylerle karşılaşmadım 1 2dir cidden hep Güleryüzle yaklaşırım onlarda genelde hep o şekilde karşılık verir. Ama hayatımda 1 kere saldırma noktasına getirdi biri. Oğlumun ateşi 40 çocuk baygın gibi yatıyor çocuk havale geçirecek her tarafında kırmızı benekler çıkmaya başladı doktor baktı ateşine bekleyin dedi. Bekledik sanıyoruz ki bişey yapacak. 1 saat geçti böyle çoçuğa bez ıslatıp filan koyuyoruz düşmüyor asla ateşi.en son çıldırdım gittim ölçtü tekrar düşmemiş ateşi dedi bişey yazdı elimize verdi gittik benim evde verdiğim şurupu verdiriyor. Zaten bütün gün dönüşümlü iki ilaç veriyorum düşürmüyor ateşini. Gittim dedim sen dalga mı geçiyorsun ? 1 saattir bunun için mi bekliyoruz çocuk baygın resmen vücudu kızarıyor. Ne dedi biliyo musunuz ? Siz söylemeden ben nerden bilebilirim vücudunda bişeyler çıktığını. Benim çocuğum çıplak bu arada. Sen doktor değil misin ne demek nerden bilebilirim diye üstüne gidince kaçtı gitti. Kaçmasa evet döverdim açık ve net. Doktorsa işini yapacak. Ben mi okudum senelerce ben mi bilcem ne yapılacağını. Sonra çoluk çocuk ölünce kendilerini sıyırmaya çalışıyorlar. Millet bile ayaklandı çocuğumu öyle görünce herkes yanıma geldi iyi mi neyi var diye o kadar kötü bi durumdaydı düşünün. Sonra devlete gitmeye tövbe ettim zaten ordan çıkıp özele gittim yarım saat içinde düştü ateşi 36ya. Ölü gibi yatan çocuk gülücüklerle çıktı yemin ederim. O gün bana o stresi o üzüntüyü yaşatmaya kimsenin hakkı yoktu bence. Kucağımda çocuğum nasıl ağladığımı bi ben bilirim.

Sizde keşke hasta antipatisi oluşturmasaydınız kafanızda. Mesleğinizi severek yapıyo olsaydınız bu şekilde kusmazdınız. Hastanın istediği ilaca kadar karışmışsınız. Sizin yıllarca okuyup kendi başınıza karar vermek istediğiniz ilaç belki hastaya dokunuyor. Malesef her hasta aynı olmadıgı gibi her doktorda bir değil.
Günde bilmem kaç hastayla uğraşıyoruz diye herkeste surat beş karış. Doktorundan tut yanındaki sekreterine hasta bakıcısına kadar sanırsın odtü bitirmişler havasındalar.. Doktora bşey sormaya çekiniyoruz ters ters cevaplar. Ama özele gidip parayı verince negüzel güler yüzle karşılanıyoruz. Birde bunları gözden geçirin.
Hastaları yerdiğiniz kadar birazda hasta gözüyle doktorları inceleyin.

Yazdiklarini okurken bir an ben miyim diye düşündüm..O kadar terbiyesiz cahil insanlar var ki..Hiç saygı kalmamış..Benim yanımda diyor ki terbiyesizin biri eskiden biz doktora gidiyorduk şimdi doktor ayağımıza geliyor..Yanda ölecek hasta var gripli adam benim sıram geçti diye kavga çıkarıyor..Ve ben bagirdigimda bu nasıl doktor seni şikayet edeceğim diyor...O kadar yüz buldular ki son zamanlarda..Ve en acısı da şikayet edip yüz göz olmak istemiyorum çünkü sonunda beni de öldürürler diye korkuyorum..Devlet arkamızda değil şikayet etsek adama da bir şey olmuyor..Olan altı yıl boyunca okumuş ne hayallerle işe başlayan genç bir doktora oluyor...Allah bizleri iyi insanlarla iyi hastalarla karşılaştırsın ne diyeyim..O insanlar da olmasa bırakırım bu işi..

Zaten doktorlar artık bu tür nedenlerden dolayı hasta görmeyecekleri bölümler seçmeye başladılar daha çok radyo, patoloji tarzı bölümlere yöneliniyor. Geçen yıllarda tus’ta İlk 3 te olan girilmesi çok çok yüksek sınav başarısı gerektiren kadın doğum bölümü bile artık yerlere düştü artık kimse seçmek istemediği için alıcısı olmuyor çok yakın bir gelecekte hiçbir cerrahi bölümden adam akıllı alım olmayacak ve basit bir apandist ameliyatını bile yapacak doktor bulanmayacak belki de ne yazık ki....

Yurt dışında yaşadığım için hep sizi tutuyordum lakin geldim ve bizzat hastalara nasil davrandığınızi, bagirdiginizi, azarladiginizi , dalga geçtiğinizi gördüm. Siddeti hakli gösterir mi bilemem ama etkiye tepki iki tarafin da dikkat etmesi gereken bir durum.
Devlet hastanesinde ki bütün doktorlarböyle ne yazıkki.
.

Geçtiğimiz günlerde 85 yaşındaki babanneme fırça çekmeye çalışan bir doktorun(!) ağzını burnunu kırmamak için kendimi zor tuttum. İnsanların canı burnunda, ağrı çekiyorlar. Anlayışlı olması gerekirken burnu beş karış havada ilgisiz, sevgisiz insanların bu mesleği yapmaması gerektiğini düşünüyorum. İnsanların 5 yaşındaki oğluna yanlış teşhis koyup, ölümüne sebep veren doktor içinde mi şiddete karşı olalım? Kimse kusura bakmasın.
Her yanlış yapan adamı dövüyorsunuz herhalde. Ben bu yorumunuzdan bunu anladım.

Bu konuyu görünce sinir hastası olmamak için girip yorumları okumak hiç istemedim.Keşke böyle bir konu açıp kendinizi daha da üzmeseydiniz birkaç yorum okumam yetti.Anlaşılmak istiyoruz ama yalnızız malesef ne devlet ne halk bizim arkamızda kimse yok.Bir umut buraya iç dökmüşsünüz ama çok yanlış platform,o kitle aynı burdaki kitle işte.Sağlık çalışanına zarar veren herkes birgün doktorsuz kalır umarım.En sevdikleri doktor olur da belki biraz olsun bizi anlayabilirler.

Dövseler cezası yok sövseler yanlarına kar kalıyor,bizlerse hastayı görmeden reçete yazmamak gibi saçma sapan nedenlerden şikayet ediliyoruz.Devir cahil insan devri,okumuş insan sevilmiyor.Gözümün önünden geçiyor her bir yorumu okuduğumda verdiğim onca emek...Küçücük çocukken fen lisesini kazanmak için başladık çok çalışmaya,üniversite sınavı,fakültede yaşıtlarımız gezerken bizim sabahlara kadar çalışmalarımız...O kadar emek verdim ki geriye baktığımda genelde kendimi masanın başında çalışma salonlarında hatırlıyorum.Ömrümün en güzel yıllarını verdim hiç de gocunmadım ama karşılığı bu olmamalıydı.Sadece saygı ve insanca bir davranış bekledik ama bu sağlık sistemi bu halk bizi bitirdi.Daha yolun başındayım ama ne hevesim ne umudum kaldı.Hiçbir şey daha iyiye de gitmeyecek.İmkanınız varsa yurt dışı düşünün bence.

Bir engelli olarak hayatımın son 7 senesi
Hastanelerde geçiren biri olarak ben yazayım her tür doktoru gördüm
Ama genel hava bir ego varki sormayın sanki dünyaları yarattı nasada yeni bir gezegen keşfetti
Annemlede gittim annem duymuyor doktorda dememe rağmen mıy mıy konuşuyor sonrada aşağılar gibi azarladı düzgün konuşun dedim
Çok örnek var suratsız sanki o işi yapması için yalvarmışız gibi davranan vs..
Şiddeti kabalığı her iki taraf içinde savunmam
Etkiye tepki vardır
Birde kapısında kuyruk olan her çıkanın Allah razı olsun dediği doçent gördüm...
Ablam acilde çalışıyor adamın babası ölüyor ablama öyle bir bağırmışki ablam susmuş diuorki acısı var o durumda ne yapayım
Biraz anlayış hasta psikolojisi... Herşey düzelir

Doktor dövmenin 2 yıla kadar hapsi vardır
Doktor kendini güvende hissetmezse bakmama yetkisi vardır

Her meslekte iyisi kötüsü elbette vardır, hastanın da öyle...Bunun çözümü yaptırımlarla da olmaz, insanı bağırmadan şiddete başvurmadan yetistirmek lazım Türkiye'de her 10 kişiden 8i evde,okulda azar işitmiştir dayak yemiştir,bu sekil yetişen insan doktor da olsa hasta da olsa sıkıntı yaratıyor burada genelleme yapacaksak toplumu baz almalıyız meslekleri ya da statüleri değil.

Zaten doktorlar artık bu tür nedenlerden dolayı hasta görmeyecekleri bölümler seçmeye başladılar daha çok radyo, patoloji tarzı bölümlere yöneliniyor. Geçen yıllarda tus’ta İlk 3 te olan girilmesi çok çok yüksek sınav başarısı gerektiren kadın doğum bölümü bile artık yerlere düştü artık kimse seçmek istemediği için alıcısı olmuyor çok yakın bir gelecekte hiçbir cerrahi bölümden adam akıllı alım olmayacak ve basit bir apandist ameliyatını bile yapacak doktor bulanmayacak belki de ne yazık ki....

Cerrahi bölümlerde kalifiye doktor bulamayacaklar zaten malum yüzlerce tıp fakültesi açıldı. 40.000. olan adam tıp yazıyor. Giriyor tusa 45 alıyor cerrahiye gidiyor aynı fakültelere. Bıktırdılar insanları artık iyi fakültelerden mezun olanlar yurtdısına kaçıyor. Burda romantizm yapmaya gerek yok meslek aşkı bilmem ne diye. Haklılar, mesleklerini optimum şartlarda layıkıyla, maddi karşılığını alarak yapacaklar. Türkiyede doktorun aldığı para çalışma saatine ve şartlarına vurunca hiçbir şey. Öğle arasına çıksan burda bekliyoruz alsan nolur diyor. Anlatsak saygısızlıkları rezillikleri ohoo roman olur. Bi de utanmadan güleryüz edebiyatı yapıyorlar. Küstürdükleri kalifiye insanlar kaçınca, preklinik alanlara ya da hasta görmeyen bölümlere yönelince, bi on sene sonra çok başlarını taşa vuracak burada nefret kusanlar. O zaman da hiiiiç üzülemicem, kendileri etti kendileri buldu.

valla onu daha çok doktorlar bilmiyor istemememe rağmen her derde serum takıyorlar iki saat onun bitmesini bekliyorum.acile gidin bakın herkes serumlu.canı sıkılan sanki acile damardan serum almaya gidiyormuş gibi

Aynen öyle... Biryerin ağrısa hemen serum yada iğne. Bir bak bakalım neden agrıyo bi film çektir bir tahlil yaptır. yooook vur iğneyi serumu gönder.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X