• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanlar çok düşüncesiz

Kimsenin maddi durumunu kıskandığım yok çünkü benimde maddi durumum yerinde kaldı ki maddi durumu iyi olan birine çocuğunun eskisini teklif etmek terbiyesizliktir. Maddi durumu iyi olan bir insan niye bir başkasının çocuğunun eskisini çocuğuna giydirsin kaldıki evlat ayrımı yapmıyorum herşeyin hayırlısı olması önemli olan ama özellikle bir dua etme var karşımdaki insanlarda herşeyin hayırlısını sağlıklısını dilemek varken
Çok yanlış düşünüyorsunuz .Abimin eşi bana lazım olur diye banyo setini ,kuvvetini bile saklamış .Hatta gümüş göğüs kapağını bile dezenfekte ettim makinde ,saklıyorum dedi. .Hamile bile değilim siz düşünün . Kaldı ki tüm bunları bizde alabiliriz .Benim doğmamış çocuğum daha mı değersiz bu durumda . Bu tarz düşünceler sizi üzer .Kötü enerji yayar. .Madem kullanmak istemiyorsunuz istemiyorum net bir şekilde olsun bitsin. .Sağlıkla doğsun bebeğiniz .

Kimsenin maddi durumunu kıskandığım yok çünkü benimde maddi durumum yerinde kaldı ki maddi durumu iyi olan birine çocuğunun eskisini teklif etmek terbiyesizliktir. Maddi durumu iyi olan bir insan niye bir başkasının çocuğunun eskisini çocuğuna giydirsin kaldıki evlat ayrımı yapmıyorum herşeyin hayırlısı olması önemli olan ama özellikle bir dua etme var karşımdaki insanlarda herşeyin hayırlısını sağlıklısını dilemek varken

Cocugun yedigi helal giydigi haram derler

Yine de istemiyorsaniz acik sekilde soyleyin.
Asil siz cok ayip ediyorsunuz, ben zenginim cocuguma giyilmis esya teklif edilemez, fakirin cocugu giysin diyorsunuz. Her bebek kiymetlidir, özeldir.

Yeni almaya özeniyorum, sagolun deyip kes atin, ne bu hirs?

Erkek çocuk pembe küvette yıkanınca noluyor?
Ben anlamadım.
Pipisi, kukuya mı dönüşüyor?
Hayatımda okuduğum en tuhaf dertlerden biri bu konu.
Konu sahibinin mantığı, hayata bakışı çok değişik.
Ne desem bilemedim...

Ben erkek istiyorum falan ne ya Allah başta sağlıklı hayırlı evlat versin . Sizi küçümsemek için demiyorlar ki bunu yenidoğan çocuğa birşey alıyorsun ya 1 giyiyor ya 2 hemen küçülüyor veriyorsun birine nolacak ki yani ? Laf sokmaya çalışmak falan Allah aşkına yaş kaç ? Yakın olduğum biri dese kullanırım nolacak ki kovadan falan ? Çok merak ediyorum ... Sorun sizde yanlış düşüncelerinizde insanlar düşüncesiz falan değil tepkileriniz cümleleriniz çocuk gibi. Yaş? :KK14::işsiz: teşekkür ederim abla teyze biz aldık başkasına verebilirsiniz diyebilirsin?😊 Denemek bedava .

Maddi durumumuz iyi, oğlumun cinsiyeti belli olduğunda (Tek çocuk) büyük kuzenimin eşi "Masraf etmeyin boşuna, benim oğlanın küçülenleri sapasağlam duruyor, vereyim hepsini sana istediğin gibi kullan" dedi ve bir yığın kıyafet getirdi, beğendiğimi-giydireceğimi seçtim, giydirmeyeceğimi ihtiyacı olana verdim. Yengemden oyuncakların bir kısmı geldi, annemler alış-verişi bize koymadılar zaten ilk torun diye, herkes hediye o bu şu getirdi derken 4 sene sonra ancak kıyafet alış-verişi yapmaya başladım oğluma desem yalan olmaz.

Diyorum bak, maddi durumum yerinde. Vay ne terbiyesiz bi çevrem varmış benim haberim yokmuş sizin aklınıza göre ahahahadds.

Şu an bende kızımdan kalan minik pembiş donlarını oğluma giydireceğim ve hiç yadırgamadım sizin dediğiniz gibi.Evin içinde ne olacak sanki.
Kesinlikle yadırgama , hem Allah alıştığımızdan geri koymasın , yarının ne getireceği hiç belli olmaz. Kız olsun erkek olsun ekmeğini taştan çıkaran insanlar olmalı evlatlarımız . Benim düsturum bu hayatta .

Ben anlamadım.
Ne desem bilemedim...
Valla benim oğlum oluyor inşallah.Veriyorsa ben alırım pembe küveti😅Bir de güzel fotoğraflar,ilerde ergenlikte gezinirse ortalıkta onu bunu giymem diye sokarım gözüne😂en nefret ettiğim şey zaten o renk ayrımı

Konuyu okudum önce anlamadım
Israr hoş bir şey değil tamam ısrar konusunda haklı olabilirsiniz
Fakat benim çocuğum değersiz mi de bana eskiyi teklif ediyor bilmem ne durumu komik geliyor

ya insanlar ya biz zaten eskitemedik e başkas çocuğumuz da yok birine verelim o kullansın diyemezler mi?

ya 2. El alınan beşik falan var ee bebekler hızlı büyüyor bazı kıyafetler sadece bir kez giydiriliyor
Ya da beşiği de kullan hadi 3 yıl falan

e sonra yenisi
Ben sizin kadar kötü niyetli düşünemiyorum
Pembe kız erkek mavi kafanızda sanırım

alakası yok

ve evet sizin çocuğunuz herkese değerli gelmeyecek tabi herkesin çocuğu kendine değerli

kendinizi bebeğime yeni şeyler almak istiyorum alırken ben seçmek istiyorum heyecanını yaşamak istiyorum teşekkür ederim ama daha ihtiyacı olan insanlara verseniz daha faydalı olur diye ifade edebilirsiniz

Öncelikle herkese merhaba
Benim sinirimi bozan bir durum var paylaşacak kimsemde yok. Hamileyim ve daha cinsiyeti belli değil birde eşimin bir arkadaşı var 1 yaşında kız çocuğu olan.
Arkadaşının eşiÇocuğuna her şeyin en iyisini en pahalısını en yenisini alıyor. Banada kızın annesi gelmiş inşallah çocuğun olurda bizim torunun kıyafetlerini felan veririz kullanırsın dedi çok sinirim bozuldu benim ilk çocuğum kendim herşeyin en iyisini kendim seçerek alacağım dedim hemde ben erkek çocuk istiyorum dedim kadın kusura bakma felan dedi ama inadıma hareketler ediyor inşallah kızın olur diyor başka bir şey demiyor yüzüme bakıp söyleyip kahkaha atıyor.Kızı da geçen çocuğunun pembe kuvet ve kovasını verdi belki benim çocuğum erkek olcak bunu niye veriyorsun bana diyorum nolcak erkek de yıkanır bunda diyor ama kendi çocuğuna nerdeyse bin liralık oyuncaklar alıyor hergün. yani bunun çocuğu değerli benim ki mi değersiz ben anlamıyorum sinirlerimi çok bozuyorlar eşim birşey olmaz verirler atarsın veya istemiyorum dersin diyor ama istemiyorum desemde zorla veriyorlar eşim görüşmeyi kesmiyor kız seni kırıcı bişey yapmıyor annesi demiş takma yaşlı diyor yani ben bunlara laf felan sokmak istiyorum whatsapptan belki anlarlar diye ama eşimden dolayı aranın bozulmasını da istemiyorum çok zor bir hamilelik geçiriyorum düşük tehlikem var ama insanlar üzüp kırıp dahada riske atıyorlar nasıl baş edebilirim bu insanlarla

ya ben de kendi adıma çok rahat bir hayat yaşadım ailem bana prenses gibi davrandı diyorum.
sizi gördukçe diyorum valla asıl prenses sizlersiniz.
ne çabuk alınmak ne çabuk kırılmak, ne çabuk kinlenmek.
erkek çocuğu pembe kuvet olur mu hiç, onu diyen kadının tiz kellesi vurula ahhahhaç

Çok gerginsiniz yazıdan bile anlaşılıyor sakin olun yaşlı insanlar genelde bunu yapıyorlar patavatsızlik olarak görün istemiyorsanız benim ilk çocuğum herşeyini ben kendim beğenerek almak istiyorum diyin kesin bir dille.

Valla benim oğlum oluyor inşallah.Veriyorsa ben alırım pembe küveti😅Bir de güzel fotoğraflar,ilerde ergenlikte gezinirse ortalıkta onu bunu giymem diye sokarım gözüne😂en nefret ettiğim şey zaten o renk ayrımı
Benimkiler de sarı , turuncu , yeşil gibi cinsiyetsiz renklerle büyüdüler . Yeni yeni büyük oğlum gri ve toprak renklerine yöneliyor .

Bildiğiniz insanları kiskanmissiniz 😂😂😂
Biz de arkadaşlarla hep ortak giydirdik kıyafetlerimizi, oyuncaklarımiz kaçıncı çocuk büyütüyor belli değil. Hala da öyleyiz, karo koca çalışan 5 aile hep kullanırız birbirimizin kız erkek eşyalarını, kıyafetlerini.
Siz biraz komplekslisiniz galiba.

Ben bebeğime herseyi yeni alacağım diyin yeterli. Cinsiyet konusunda boşa inatlaşmayin kadınla. Allah hangisi hayırlısıyla onu nasip etsin inşallah. Bebek eşyalarını benim çevremde dönüşümlü kullananlar var. Bende birsey almıştım. Ben 3. kullandım. 4. Kullanıyor şimdi. Atacak yada başka birine verecekseniz hiç almayın. Geri isterse mahcup olursunuz.

Başka çocuğun eskisi mi?Yahu bir bebek özellikle ne kadar giyebiliyor ki eskisin üstündeki?Benim de maddi durumum iyi ama etrafımdan bir arkadaşım dese ki bizim çocuğun baya bir eşyası var hem de yepyeni duruyor sana versem nasıl olur dese bazı şeyleri gereksiz masraf gördüğüm için kabul ederim,etmediğim şeyleri de ihtiyacı olan birine verelim derim.Ne var bunda?Terbiyesizlik mi oluyor bu?Paylaşım hanımefendi bunun adı.
Çoğu etiketli duruyor zaten.

:) arkadaşlar düşüncelerinize gerçekten saygı duyuyorum ben kendimde karşımdaki insandan isteyebilirdim kullanmadığı eşyasını mesela puset benim için gereksiz geldiği için puseti kullanmıyorsan artık bana verebilir misin diye sordum o da 3 ay kullandı tabiki veririm dedi ama sonraki uslup çok önemli ben karşımdakinin çocuğuna herşeyin en iyisini layık görüyorum karşımdaki arkadaşım dediğim insana herşeyin en iyisini layık görüyorum sizler demekki bu uslupla karşılamazdınız ki normal karşılıyorsunuz tabiki şu zamanda bir bebeğin cinsiyet ayırt etmeksizin alışverişi eşyası giysisi masraflı oluyor 1 kez 1 ay 3 ay kullanabileceğim bir şeyi bende isterim benimde küçük bir kız kardeşim var cinsiyet ayırt etmeksizin annemden pembe olan mama sandalyesini istedim ve erkekte olsa kızda olsa kullanırım ama insanların size yaklaşımı uslubu çok önemli
oyuncağa bin tl veriyor demişim kıskanmışım vs diye linçlemeye kalkıyorsunuz siz karşınızdaki insanın çocuğuna herşeyin en pahalısını değilde en güzelini en değerlisini yapıyorsanız alıyorsanız en zor anında yanında oluyorsanız o sizin durumunuz olduğunu bildiği halde çocuğunun aylarca emdiği yırtılan patlayan emziğini artık kirden yırtıktan görünmeyen yakalığını vermek istiyorsa bu gücünüze gidip dertleşmek isteyip sizlerden fikir almak istiyorsa bunun linçlencek bir durumu yok diye düşünüyorum whatsapptan laf sokacakmış diye garipseyen insanlar şükürler olsun ergen değilim üst düzey yetkiliyim ama yeri geliyor sizinde zorunuza giden bir durum olabilir kendimi hiçbir zaman yüksekte görmedim başkaları gibi aaa ben çocuğuma 5binlik 10binlik araba alayım altın emzik alayım demedim altın emzik paylaşır diyenler için diyorum bunu her zaman herşeyin en kullanışlısına baktım sonuçta 1 lirada olsa bin lirada olsa kullanışlı olması önemli olan ama gidip hiçbir kişiye durumu olsada olmasada yırtık bir çaput parçasını 3 -5 lira olan bir emziği sen alma ben çocuğumun patlattığı emziği veririm gibi bir düşüncede olamadım bu yüzden sizlerde vaktinizden çalındığı için kusura bakmayın sizler karşınızdaki insanlardan kalp kırıcı bir uslupla bu tarz birşey görmediğiniz için beni garipsiyorsunuz ve hayretle benim yazdıklarıma laf sokuyorsunuz
cinsiyet belirttğim için garipseyenlere gelirsek benim 2 yıl boyunca çocuğum olmadı ve gecelerce ağladım rabbimden her zaman sağlıklısını istedim hala sağlıklı bir evlat istiyorum sizlerde birer kadınsınız hiç mi demediniz kızım olsa şöyle olur oğlum olsa şöyle olur keşke bir oğlum olsa vatanına milletine hayırlı veya vatanına milletine hayırlı bir kızım olsa diye bunun cinsiyet ayrımıyla bir alakası olduğunu düşünmüyorum sonuçta insanların çoğalması için iki cinsede gerek var yani kızım olmasını istiyorum diyenleri oğlum olmasını istiyorum diyenler hayırlısını istemiyor mu bu mantıklı mı herkes herşeyden önce hayırlı bir evlat ister vatanına milletine ailesine ve saygılı bir evlat yetiştirmek ister hepinizin düşüncesine saygım var sizin ne kadar benim düşünceme saygınız olmasada. Umarım sizin çocuklarınızada herşeyin en değerlisiyle büyümek nasip olur ve ne kadar durumunuz olup olmasada birgün karşınıza yırtık pırtık eşyalarla çıkılmaz

Hamileyken hiç cinsiyeti şu oldun demedim , acaba erkek isterken kız olursa nasıl hissedersiniz diye merak ediyorum şu anda . Hani erkek istiyormuşsunuz ya .
Yazık olur çocuğa , inşallah ayrım yapmazsınız kız olursa . Çünkü ben erkek kardeşimle aramdaki ayrımı hala anlayamıyorum.
Ailemle arama mesafe koydum, bazen eşime bile anlatamadığım şeyler oluyor . Yarın bir gün başıma kakılır diye . Yani daha çok söylenecek söz var ama hikayeyi yazacak olan siz ve çocuğunuz . Umarım güzel bir hikaye olur sizinki .

Ben anlamadım.
Ne desem bilemedim...

en mavisinden almayınca nasıl instagram a post atacaklar çocuğumun ilk banyosu, kırkı çıktı, paşamı yıkıyorum, paşamınbanyo keyfi hashtagiyle.

Çoğu etiketli duruyor zaten.
Hiç çocuk tecrübem yok ama tahmin edebiliyorum.Az alıyorum.Diyorum hediye de gelir.Hadi olmasa da bebek doğunca alışverişe çıkılmıyor mu?Alım yasağı mı oluyor?İhtiyaca göre gitme taraftaryım hep.Ki 6 sene sonra tedaviyle olan bir bebek.Parayla biçseydik değeri altın emzik falan almamız gerekirdi😆

Back
X