• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar çok saygısız ya da ben çok alınganım

Merhaba arkadaşlar, geçenlerde olan bir olaya kafamı taktım hamile olmanın da etkisi var ama sizlere danışmak istedim, hamileyim 6. Ay bitti 7.aydayım şuan ve toplam 5 kilo aldım ama zaten hamilelik öncesi fazlam vardı 67 kilodan 72ye çıktım 38-40 beden giyiyorum doktorum da çok normal dedi kilo almamla ilgili neyse konu şu kayınvalideme gittik orda eşimin bi akrabası da vardı yaşlı bi kadın bana şişko hoşgeldin dedi ve şok oldum hoşbulduk dedim güldüm normalde söylenmeyecek bir söz bana göre hamile bi insana asla söylenmemeli ama maksadımız hasta ziyareti olduğundan yüzümü asmadım eşime bile bahsetmedim ki eşim beni hep güzel bulmuştur kayınvalidem de yedirmeye çalışır aksine bu kadına ne diyeceğimi de bilemedim yani canım sıkıldı sizce ben mi alınganım yani iyi niyetle mi söylenmiş birşey mi yoksa moral bozmak için mi?

Maalesef bazı insalar boyle alışmak lazım. Daha bunun dogumdan sonra görüp "ayyy içerde bi bebek daha mı var hahahah" "kız daha dogurmadin mı sen kihkihkih" gibi cümleler söyleyen de gelecek :/

bence canını boşa sıkmışsın,, aynı şeyi bende yaşadım ki ben öyle altı aylık falanda değilim ve kilomuzda aynıymış bende 67 kiloyum ve bana şişko diyende 35 40 yaşlarında bir kadındı sevdiğimde biri ALLAH var. zaten kadın da hemen yanlış anlama sevda bebiş var ya karnında ondan dedim dedi,, aldırmadım güldüm bende.. sende öyle yap, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah :nazar:

Ben de o an gülüp geçtim yaşlı bi insan bide ama sonradan sinir oldum yani ben kimseye böyle şakalar yapmadım yapmam da, surat da asamadım hasta için gitmiştik yani ayıptır dedim ufacık şey için, burda dertleşmek istedim çok teşekkür ederim.

Saol ihtiyar hoşbulduk! güzel cevap olurmuş ama işte şu saygısızlık kavramı yok mu ıııgghhh

Her büyüğe saygı duyulmak zorundamı ya..
Büyüklük saygı getirmiyo çok edepsizleride var..

Merhaba arkadaşlar, geçenlerde olan bir olaya kafamı taktım hamile olmanın da etkisi var ama sizlere danışmak istedim, hamileyim 6. Ay bitti 7.aydayım şuan ve toplam 5 kilo aldım ama zaten hamilelik öncesi fazlam vardı 67 kilodan 72ye çıktım 38-40 beden giyiyorum doktorum da çok normal dedi kilo almamla ilgili neyse konu şu kayınvalideme gittik orda eşimin bi akrabası da vardı yaşlı bi kadın bana şişko hoşgeldin dedi ve şok oldum hoşbulduk dedim güldüm normalde söylenmeyecek bir söz bana göre hamile bi insana asla söylenmemeli ama maksadımız hasta ziyareti olduğundan yüzümü asmadım eşime bile bahsetmedim ki eşim beni hep güzel bulmuştur kayınvalidem de yedirmeye çalışır aksine bu kadına ne diyeceğimi de bilemedim yani canım sıkıldı sizce ben mi alınganım yani iyi niyetle mi söylenmiş birşey mi yoksa moral bozmak için mi?

Yaşlılar genelde bu tarz şeyler söylerler.
Kötü niyetinden değildir canım.
Hamile olduğun için espri yapmaya çalışmış :9:

kendini bilmez densiz...!!! hamilesin alınırsın diyede mi düşünmemiş ben olsam cevabı yapıştırırdım. 2 canlıyım ben dikkatli konuşun lütfen diye... :47:
En iyisini yapardım orda ayıp olmasın diye susup sonradan kafama taktım ben de, yorum için teşekkür ederim.
Bence çok takılacak bişey değil sadece sen şuan kilonu kafana taktığın için moralini bozup alınganlık yapmışsın. Yani şişko olsan ne olacakki sen hamilesin gülüp geçicektin kaldıki bence art niyetle söylememiştir. Yaşlı insanlar öyle kiloya pek takılmazlarki genelde kilo işi gençlerde sorun oluyor. Bence kendini böyle şeylerle düşünüp üzmee pozitif ve olumlu ol bebeğin için. Mesela bana çok sevimli ve hoş gelir öyle bayanlarr çok tatlı ve sevimli oluyorlar:16:
Eminim sende öylesindir teyzede oyüzden latife yapmak istemiştir.

Kiloyla ilgili veya dış görünüşle ilgili şaka beni sinirlendirir her zaman belki de sorun bu yani insanların çoğu zaman elinde olmayan şeyler bununla dalga geçmek hem ayıp hem de günah bence, lisede çocukken kaza geçirip tek gözünü kaybeden bir arkadaşa sataşmışlardı,o kız için erkeklerle kavga ettim insan mısınız siz defolun diye, ne var ya şakada mı yapmayalım dediler, kız ağladı ve üzme kendini ben alıştım dedi çok acı bi durumdu, yani 25 yaşında genç güzel bi anne adayıyım ama çirkin 100 kilo sakat da olsam bu tavrı kimse haketmez diye düşünürüm. Sevdalinkanın da dediği gibi biz yaşlı diye moruk naber desek terbiyesiz oluruz sonuçta 😉

Saol ihtiyar hoşbulduk! güzel cevap olurmuş ama işte şu saygısızlık kavramı yok mu ıııgghhh

Her büyüğe saygı duyulmak zorundamı ya..
Büyüklük saygı getirmiyo çok edepsizleride var..
O kadar doğru birşey söyledin ki bize yaşlılara saygı duymayı öğrettiler oysa iyi karakterli karşısındakine saygılı olan insana saygı duyulur biz böyle öğretelim çocuklarımıza belki daha az kırılıp incinirler.
Yaşlılar genelde bu tarz şeyler söylerler.
Kötü niyetinden değildir canım.
Hamile olduğun için espri yapmaya çalışmış :9:
İnşallah başkasına da yapmaz, hamilelikte stresden uzak durun diyor uzmanlar böyleleri de dibimizde bitiyor hemen 😄

O kadar doğru birşey söyledin ki bize yaşlılara saygı duymayı öğrettiler oysa iyi karakterli karşısındakine saygılı olan insana saygı duyulur biz böyle öğretelim çocuklarımıza belki daha az kırılıp incinirler.

İnşallah başkasına da yapmaz, hamilelikte stresden uzak durun diyor uzmanlar böyleleri de dibimizde bitiyor hemen 😄

Kıyamam :1:
Ne dengesizleri var bir bilsen ..

İnşallah başkasına da yapmaz, hamilelikte stresden uzak durun diyor uzmanlar böyleleri de dibimizde bitiyor hemen ��

Aynen kaynanamdan biliyorum hep yaşlı diye,büyük diye,eşimin annesi neticede bir anne diye _okuması yazması olmayan, nikahı olmadan çocuklar yapmış,doğru düzgün konuşmayı bilmeyen, herkese laf sokan, 2 kelamı bir araya getiremeyen, ekmeğe dahi saygısı olmayan yere oraya bırakan,dinden ibadetten söz edip ağzından küfür eksik olmayan kadına sırf adı büyük diye sustum,yuttum, büyük dedim..

sustuğumla kaldım çünkü susunca ezik oluyosun,sinik oluyosun,onlar haklı oluyo,yaptıkları doğru oluyo,seni salak yerine koyuyolar..

susmak bazen yüceltmiyo kimseyi emin olun madalya takmıyolar sadece saf yerine koyuluyosun..

Hak edene yaşı ne olursa olsun cevabını gayet nazik bir şekilde vericeksin!
öğrendimde geç oldu.

Son düzenleme:
En iyisini yapardım orda ayıp olmasın diye susup sonradan kafama taktım ben de, yorum için teşekkür ederim.

Kiloyla ilgili veya dış görünüşle ilgili şaka beni sinirlendirir her zaman belki de sorun bu yani insanların çoğu zaman elinde olmayan şeyler bununla dalga geçmek hem ayıp hem de günah bence, lisede çocukken kaza geçirip tek gözünü kaybeden bir arkadaşa sataşmışlardı,o kız için erkeklerle kavga ettim insan mısınız siz defolun diye, ne var ya şakada mı yapmayalım dediler, kız ağladı ve üzme kendini ben alıştım dedi çok acı bi durumdu, yani 25 yaşında genç güzel bi anne adayıyım ama çirkin 100 kilo sakat da olsam bu tavrı kimse haketmez diye düşünürüm. Sevdalinkanın da dediği gibi biz yaşlı diye moruk naber desek terbiyesiz oluruz sonuçta 😉

İyide verdiğiniz örnekle kadının söylemek istediği bir değilki bence fazla abarttınız

Aynen kaynanamdan biliyorum hep yaşlı diye,büyük diye,eşimin annesi neticede bir anne diye _okuması yazması olmayan, nikahı olmadan çocuklar yapmış,doğru düzgün konuşmayı bilmeyen, herkese laf sokan, 2 kelamı bir araya getiremeyen, ekmeğe dahi saygısı olmayan yere oraya bırakan,dinden ibadetten söz edip ağzından küfür eksik olmayan kadına sırf adı büyük diye sustum,yuttum, büyük dedim..

sustuğumla kaldım çünkü susunca ezik oluyosun,sinik oluyosun,onlar haklı oluyo,yaptıkları doğru oluyo,seni salak yerine koyuyolar..

susmak bazen yüceltmiyo kimseyi emin olun madalya takmıyolar sadece saf yerine koyuluyosun..

Hak edene yaşı ne olursa olsun cevabını gayet nazik bir şekilde vericeksin!
öğrendimde geç oldu.

Sizin durumunuz daha zor sonuçta kayınvalidem öyle olsa daha kötü olurdu herşey, eminim çok çektirmiştir, Allah yardımcınız olsun bize de yanlış öğrettiler işte geç de olsa öğrenmek durumundayız yoksa ezilen üzülen taraf oluruz hele ki sizin uzaklaşma gibi bi durumunuz da yok

Ben de o an gülüp geçtim yaşlı bi insan bide ama sonradan sinir oldum yani ben kimseye böyle şakalar yapmadım yapmam da, surat da asamadım hasta için gitmiştik yani ayıptır dedim ufacık şey için, burda dertleşmek istedim çok teşekkür ederim.

Tabii bende sonra icten ice kizmadim degil zaten kilo konusunda da takıntılı bir insanimdir ama napim yaa kimse sen onu takiyirsunn diye dikkat etmiyor o inceligi bulmak zorlasti.sen bebisine esine bak benm kocam bile daha simdiden dalga geçiyor gobegimle gülüyor kızıyorum on dk sonra unutuyorum cunku sadece bana takildigini biliyorum. .bazi insanlarda o kullandigi laflari samimiyet belirtisi gibi goruyor zannimca.. sallamamak doz asilmadigi mudeetce tabi, en güzeli

Sevdalinka çok doğru demişsin maşallah iyi gördüm de geç yani, ben de ılımlı olamıyorum üstelik çocukken çok zayıf olmama rağmen kilolu çocuklara şişko deyip ağlatan tipleri dövmek isterdim, şişko kelimesi sempatik değil bence insanlar hatta çocuklar bile hakaret olarak kullanıyorsa, ama sempatik olduğunu düşünenler de varmış onu gördüm. Herkes aynı değil demek ki.

Kesinlikle...:34: Sempatik falan değil,aşağılayıcı.Yaşlı olması da bahanesi değil.Tekrarlarsa aynı şeyi,sen de inceden ver cevabını...:7:

Kendince şaka yapmak istemiş bile olsa terbiyesizlik. Sizin alıngan olmanızla alakası yok bunun. İnsanlar nerede ne söyleyeceğini bilmiyor ne yazık ki...

Kendince şaka yapmak istemiş bile olsa terbiyesizlik. Sizin alıngan olmanızla alakası yok bunun. İnsanlar nerede ne söyleyeceğini bilmiyor ne yazık ki...

Bana hiç komik gelmiyor bu tip şakalar ama sevenler de varmış, patavatsızlık diye düşünüyorum ben de, çok teşekkür ederim yorum için.

Canım alınmana hiç gerek yok, hamile hamile niye üzüyosun ki böyle bişey için kendini.. kadın zaten iyi niyetle, esprisine demiştir, hani bebeklere çirkin derler ya nazar değmesin diye, onun gibi.. Ama yinede ölçüp tartıp lafını, senin alınabileceğini, bu konuda hassas olabileceğini düşünmesi lazımdı.. Ya olan olmuş, onun demesiyle olmuyorsun ki şişko, unut gitsin amaaan, şu devirde insanlara neler neler diyorlar, yüzüne yada arkasından..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım alınmana hiç gerek yok, hamile hamile niye üzüyosun ki böyle bişey için kendini.. kadın zaten iyi niyetle, esprisine demiştir, hani bebeklere çirkin derler ya nazar değmesin diye, onun gibi.. Ama yinede ölçüp tartıp lafını, senin alınabileceğini, bu konuda hassas olabileceğini düşünmesi lazımdı.. Ya olan olmuş, onun demesiyle olmuyorsun ki şişko, unut gitsin amaaan, şu devirde insanlara neler neler diyorlar, yüzüne yada arkasından..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Çok teşekkür ederim pozitif düşünmek istesem de bunaldım artık çünkü ben insanlara aman şunu söylemeyeyim kırılır şeklinde yaklaşıyorum bana da böyle yaklaşsa herkes sorun kalmayacak ama nerdee 😊

Bence fazla alınganlık yapıp abartıyorsunuz. Sonuçta Şişkoluğunuz gerçek değil..Bebeğiniz oldğu için ...Genelde hamilelere söylenir böyle şeyler..Hamilelerin kilolu olmasından daha doğal bir şey yok herhalde.Kaldıki kilonuzda normal yani. Kilo konusunda takintınızmı var ki acaba bu kadar içerlediniz..

O hamile oldugun icin demistir arkadasim. Bende etrafta duydum hamilelere boyle soyleyeni.
Gobegin buyumus, sismanlamissin filan diye saka yapani. Oda oyle birseydir.
Bu gobek degil teyze bebek deseydin. Saka yapmis sana takilma kesinlikle.

Ama patavatsızlık,ama densizlik,ama şaka,ama hamilesin diye kendince şirinlik,samimiyet....artniyetli birşey olduğunu düşünmüyorum.Herkesin şakadan anladığı,samimiyetten anladığı farklı farklı.İyi de olsa kötü de olsa bunu kafanda takıntı yapıp,burda yorumlar geldikçe aynı konu çerçevesinde dönmekten konu kafanda bir türlü kapanmaz.Ya gülüp geçeceksin,ya da hoşlanmıyor bana böyle şeyler söylemeyin diyeceksin.Her söylenen lafı kafanda büyütüp gereksiz üzülme.

Back
X