insanlar çok tuhaf

kızlar merhaba,
1 yıla yakındır evliyim ve çocuğum hamileliğim yok. insanlar bu konuda acayip takılmış durumda. her gören çocuk yok mu, tembel çıktın bak yaşın geçiyor yap bi tane hatta 2 tane yap peşpeşe. artık cevap vermekten bi hal oldum. insanlarla konuşasım gelmiyor. en son birine sinirle olmuyor dedim. ve bir bomba daha kaynanana yakın mısın, evini temizliyor musun yemeğini yapıyor musun. ayy bekarken derdim sadece evli olmamamdı. şimdi çok saçma sorularla muhatap oluyorum. bu çeneleri kapatmanın kesin bir yolu var mı?
onlara ne ki senin derdin onları germiş belli

Herkes herşeye burnunu sokmaya çok meraklı, siz hiç takılmayın duymayın zira böyle insanlar bitmiyor ne yazık ki. Ben daha 2 3 aylık evliyken başladı bu tür sorular.
Verilebilecek en iyi cevabın ne olduğunu ben de merak ediyorum gerçekten, benim çevremde de var öyle hadsiz insanlar.

Sanki bebek doğunca kendileri bakacaklar? Ayrıca insanlar çocuk sahibi olmak istemeyebilir de
size ne oluyor mu olmuyor mu ne kurcalıyorsunuz ne kadar gereksizler ya..
Herkes haddi olmayan her işe karışıyor.

kızlar merhaba,
1 yıla yakındır evliyim ve çocuğum hamileliğim yok. insanlar bu konuda acayip takılmış durumda. her gören çocuk yok mu, tembel çıktın bak yaşın geçiyor yap bi tane hatta 2 tane yap peşpeşe. artık cevap vermekten bi hal oldum. insanlarla konuşasım gelmiyor. en son birine sinirle olmuyor dedim. ve bir bomba daha kaynanana yakın mısın, evini temizliyor musun yemeğini yapıyor musun. ayy bekarken derdim sadece evli olmamamdı. şimdi çok saçma sorularla muhatap oluyorum. bu çeneleri kapatmanın kesin bir yolu var mı?

Yokkk boş konuşanlar çok etrafta hangi birini susturacan ki
Ağzı olan konuşuyor işte

benim kuzenim ve esi cocuk sahibi olmak istemiyor, dunyayi gezmek istiyorlar, cocugun sorumlulugunu alacak kapasitede biri degilim diyor kuzenim. ben cok saygi duyuyorum, herkes cocuk sahibi olmak zorunda degil. Bu hayat onun ve istemiyorsa kimseye de laf dusmez. kendi ailesi, esinin ailesi herkes bu durumu kabullenmis, ama bu "etraf" denen topluluga ne oluyorsa herseye burunlarini sokmaya nasil kendilerinde hak goruyorlarsa kiza dunyanin en acaip canlisiymis gibi davraniyorlar. bir gun annesinin komsulari gelmisti, biz de evdeydik. kuzenim de 3 yillik evli, hemen tabi teyzeler sordu ee cocuk yok mu, ne zaman dusunuyorsunuz diye, kuzenim de gayet net "biz cocuk dusunmuyoruz, cocuk yapmayacagiz dedi". hemen her taraftan "aaaa? neee?? cik cik cik" sesleri yukseldi herkes hep bir agizdan "hic olur mu oyle sey kizim, hic cocuksuz evlilik olur mu, cocuk dunyanin en guzel seyi, bak ilerde cok pisman olursun, yasin gecmeden hemen yapin bir tane" diye saydirmaya basladilar kiza. artik kuzenime de bu tur konusmalardan gina gelmis olacak ki "gobeginizi de catlatsaniz cocuk yapmicam, hadi simdi outrun kendi aranizda konusun, ben kactim" diyip evden cikti. Kalakaldi tum komsular. Ama hakettiler bence. Bazen gercekten az bile dedigimizi dusunuyorum ben bu tarz insanlara. Cunku laftan anlamiyorlar ve ozel hayata saygilari yok. Yani o kiz orada 2 saat onlarla otursa 2 saat boyunca kendilerine kizin fikrini degistirmeyi gorev edineceklerdi. Hayir ne bekliyorlar acaba, kuzenimin birden bire "ya ben hic bunlari dusunmemistim, hmmm, simdi hemen gidim esimi bulim de cocuk calismalarina baslayalim" demesini mi? ne kadar komik ve acinasi... malesef bu tarz insanlar cevremizde hep olacak, o yuzden kendimizce basetme yollari bulmaliyiz..

benim 3 ay önce annem öldü. herkes bana çocuk yap demeye başladı. ne yapayım annem öldü diye koşa koşa kocamla çocuk yapmaya mı çalışayım. ben kendimden geçmişim utanmaz insanlar hala çocuk yap diyorlar. en son annemin bir arkadaşı kocasıyla bize gelmişti kocasının yanında utanmıyor da çocuk yap çocuk yap... sanane ya dedim. sanane benim çocuğumdan şeyimden?
ondan sonra da diyor ki ben sana kızmadım. ya sen benim neyime kızacaksın dedim ben sana kızdım. ne karışıyorsun?
aklıma o geldi yine sinirlendim. toplum bu kafayla yapılmış çocuklar yüzünden bu halde bence

Düşünmüyoruz daha yeni evliyiz de geç boşver. Ben tedavi görüyorum akrabalar falan hep biliyor ama kendi teyzem bile hadi daha yapmıyor musun diyor yahu sanki normal oluyor da bilseler bile diyorlar. Ya da herkese tedavi gördüğümü söylemek istemiyorum misal ama işyerinde arkadaş grubunda ee çok sene olmuş evleneli çocuk düşünmüyor musun yapmıyor musun yani neden soruluyor anlamıyorum insanın bir düşünmesi lazım bunca sene olmadığına göre vardır bir sebebi diye ben hiç kimseye sormam duyarsam tebrik ederim.

Sanki sadece bu konuda mı münasebetsiz insanlara malzeme lazım konuşmak için
Tavsiye yardım dostluk taşır onlara kalırsa hiç düşünmeden konuşuyoruz

Back
X