Insanlar hayatiniza müdehale edermi ?

EvluBayan000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2018
943
368
23
29
Selamun aleykum hanimlar. Hayirli ramaxanlar öncelikle . Genellikle evli bayanlara soruyorum. Cogumuz evliligmz icin fedakarliklar yapariz kimi zaman karakterimzden ödün verirz ve bu sürecte yasadigmz olaylari yakin cevremize anlatiriz . Iste su haksizliklari yasadim vs diye karsi taraf cogu zaman benim yanim da olan bir insan iyiligim icin ögütler verir kendisini de cok severim. Fakat benim cok buyuk sorunlqrim oldugunda sen gelinsin ! Seninde hatalarin var tabiki de karakterinden òdùn vericeksin yoksa karsi taraf sorun yapar diye konusuyor ama normal zamanlarda bu sekilde konusmuyor acaba yüz bulmayim diye mi bòyle yapiyor yoksa karakterimi mi yargiliyor anlamadim. Ki cevremdeki insanlar hep bana ògùt verir bende kirmamak adina gùlerek karsilariyorm ters birsey dersem aaa sen cok alingansin saka yapmistik diyerek baski yapiyorlar. Karakter olarak ne cok sessiz insanimdir ne de cok konuskan yerinde davranirim. Ve yillardir insanlarin baskisindan sunu yaparsam insanlar ne der ne dusunur diyerek hayatimi mahvettigimin farkina yeni yeni variyorum. Nekadar insanlari kirmamak adina fedakarlik , yapsan sussan dahi sonuc olarak kiymet bilinmiyor. Ha bir de arada insanlari dusunmeyerek bi konu da karar kildim ama kildigim karar bana gòre dogru ve bunu esimin ailesi dogru bulmadi sorun cikardi. Bu sefer yine cevremdekiler bak ben sana demedimmi bu kararini esinin ailesi yanlis bulur ben sana demedimmi sorun cikar yapma diye bak senin yuzunden sorun cikti. Karsilik olarak napiyim yanlis birsey yapmadim desem senn gelinsin kabullennceksin biz senin iyiligini dusunuyoruz sorun cikmasin diye diyorlar. Artikk inanin biktim bu bahsettgm kisiler karakter yonunden bana ogut verdikleri gibi davranmiyorlar mesela onlarin da kizlari var diyorum evlendikleri zaman kizlarinin dogrusunu bilip karsi taraf sorun cikardigi zaman onlari susturmak yerine kizlarini mi susturucak. Suan bu bahsettigim kisilerin bir kaci benim cok yakinim yine de cok eeverim kendileri sadece kararlarima saygi duymalari gerektigini onlari kirmadan nasil anlatabilirim. Ha birde kararimi òrnek veriyorum esimin ailesi worun yaptiginda biz sana demistik sen hatalasin.!demelerinden vazgecmelerini istiyorum. Sizinde cevrenizde size bòyle ògut verip sunu yapma bunu yapma diyen veya cok sevdgnz insanlar sunu yaparsan sirun olur dedigi seyleri uygularmisinz. ? Evlilignzde sunu yaparsam sorun olurmu acaba insanlar ne der diye dusunuyormusunuz. Ben esimle tatile gitmek istiyorum esimin ailesi sorun cikartir diye etrafumdaki birkac insan gidersen sorun cikartirlar diyor bana ee napiyim hic mi birsey yapmayalim sorun cikarttiklari kisi gelini kendi kizlwri da tatile gidiyor ben gidincemi sorun oluyor ddgmde sen gelinsin baskalariyla kendini kiyaslama oliyor. Gelinsin demek ne demek arkadaslar hala gelinsin diyip kòlelik adi altindami yasiyoruz

Bence onlarla dertleşme canım. Bazıları gelini köle gibi görüyorlar. Eşinle yapmak istediğin şeyleri eşine soyle birlikte karar verip uygulayın. Büyükler genelde sorun çıkartırlar. O sen gelinsin diyenler kendi kızlarına ne diller veriyodur

Sen gelinsin evet,kukla robot uzaktan kumandalı araba degilsin,kendi fikrin ve kendi düşüncelerin olmalı başkaları için yaşamayı bırak o ne der bu ne der su ne der diye.sana o nasihat verenler eskiden kendi yaşadıklarını sana da yaşatmaya çalısıyorlar bence.o yüzden kendine gel biraz dik dur,benim dogrum neyse ben hep onu savundum kim yanlış anlarsada anlasın.benim dogrum benim hayatım demeyi bilmezsen senin kukla gibi oynatırlar,eşinde arkandaysa ohhh sefann olsun

Hayatiniza mudahale edecek kadar bilgi paylasmayin. Hele ozelinizse sadece esinle paylas

Konu başlığına cevap olarak söylüyorum ben ne kadar istersem o kadar müdahele edebilirler. Yani müdahele edip etmemeleri size kalıyor

etrafımdaki hiç kimse özelimi bilmez
anlatmam
eşimin ailesi hele hiç
selam sabah dışında eşim de ben de özel birseyımızı paylaşmayız kımse ıle

ben tatile gideceğim eş ailesi karışacak
onlara ne ki?

ne kadar taviz verirsen o kadar değerin düşer
eğer saygı görmek değer kazanmak istiyorsan kendininde düşüncelerinin olduğunu dayatman lazım
bu sebeple
kimin ne dediğine bakma
tatile mi gitmek istiyorsunuz gidin sormayın, söylemeyin
sana böyle baskı kuran insanlara birşey anlatma
iyi göründüklerine bakma iyi değiller bence
bu tür evlilikle ilgili özellikle tatil gibi maliyetli şeyleri son gün gidiyorum deyin illa ki onlara birşey anlatmak istiyorsanz

Senin eşinle olan tatiline neden eşinin ailesi karışıyor ki ...
Başta çok yüz vermişsin taviz tavizi doğurmuş .
Ayrıca sen gelinsin ne demek ya
Acil mesafe koy .

Bende akıllandım artık kimseyi hayatıma müdehale ettirmiyorum eşim hariç. Birşey söylenmesi gerekiyorsa direk söylüyorum kıvırmıyorum

Cok sukur cevremde kimse bana boyle davranmaya cesaret edemiyor yoksa onlar mezara ben hapse duserdim herhalde

Kimse hayatima mudahale edemez , kimse icin kisiligimden , kararlarimdan taviz vermem
Cocuklarim haric kimse icin fedakarlik yapmam
Esimle birbirimizi idare ederiz , zaman zaman fedakarliga girecek eylemlerde de bulunuruz ancak bunu ailemizin hayri icin yapariz ama ikimiz de asla karakterimizden odun vermeyiz , yaptigimiz fedakarligi abartmayiz

Lutfen dik durun ve guclu olun , gercekten sizin gibi kadinlari okudukca burda cok uzuluyorum , cocuk yetistireceksiniz , onlara dogru ornek olmaniz lazim

Malesef en cok esimi tanidiklari icinde bu sekilde konusuyirlar. Esim arkamda gibi duruyor ailesi sorun cikardiginda. Sessiz kaliyor

Konu başlığına cvp veriyorum konuyu tam okumadım. Kimse hayatıma müdahale edemez. Fikir söyleyebilirler uygulamak bana kalır ama müdahale etmesine izin vermem normalde. Bence siz de vermeyin.

Vallahi eşimle özel tartışmalarımızı falan kimse bilmez.
Ayrıca eşimin ailesi de asla bizim hayatımız hakkında emir vermez, karışmaz, müdehale etmez.
Çünkü doğru olan bu.
Kimseye ne karışın ne karıştırın.
Ama bunun işin eşinizin de sizle aynı fikirde olması gerekiyor.
Yoksa başkalarının hayatını yaşar durursunuz.

Ketum bir insanım zaten, evliliğimde veya ailemde olan bir anlaşmazlığı 3. Kişilerle paylaşmam.
Böylece kimse bana ben sana demiştim diyemez.
Kararlarımı kendim veririm, sonuçlarına da kendim katlanırım.
Kendimden asla ödün vermem gibi büyük laflar etmem, verdiğim oldu.
Bazen 3. Bir kişinin hatrı daha ağır basabiliyor.
Karşımdaki insan bana esneklik gösteriyorsam ben de gösteririm.
Ama bu kadar dallanıp budaklanmaz hiç bir şey. Biraz sıkıntı sizde bence. Neden başkaları müdahil bu kadar? Siz söylemeseniz nereden bilecekler?

Ben seviyorum iyiligimi dusunuyirlar diye, belki de icimi rahatlatmak icin cevremde birkac yakunima herseyimi anlattim. Onlarda herseyde yorum yaptilar sanki benim aklim yetmiyor gibi yapacagim yaptigim seylere bile yapmazsan boyke olur diye yorumlarda bulundular

Hiç kimse müdahale edemez hayatıma. Kendi ailem dahil. Sonuçta küçük çocuk değiliz. Hele ki eşimle olan yaşantıma, aldığımız kararlara vs hiç bir şekilde karıştırtmam.

Bir şey söyleme gafletine düşerlerse de cevabını veririm, hiç çekinmem. Adı üstünde; benim hayatım. Bize ait bir yaşam.

Öncelikle eşimle ilgili bir sıkıntı yaşıyorsam ne kendi ailemden ne de onun ailesinden hiç kimse ile paylaşmam
Evliliğim özel alanımdır kimseden akıl almam, sonuçta o adamı ben herkesten iyi tanıyorum
Sınırlarım bellidir, insanları incitmeyi sevmem ama idare edebilecek bir yapım yoktur, çok yaklaşmadığım için kimsenin müdahale şansı yok. Kölelik gelin olmakla alakalı değil, sizin onları hayatınıza karıştırmanızla alakalı

Tamam da herkes size sen haklısın diyemez ki dememeli de zaten yani siz istiyorsunuz ki be bir karar vermişim uygulamışım yapmışım bunu arkadaşlarıma anlattığımda da beni korusunlar ama olabilir sizde hatalı olabilirsiniz gerçekten onu yaptığınızda sorun çıkacak birşeydir yapma demişlerdir bazen çevremizi de dinlememiz gerekebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…