• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar neden böyle?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Bir iki gün önce arkadaş ortamında bir kız arkadaşım ben biraz uzun boylu ve yapılı iri biriyim bununla alakalı espri yaptı. Ortamda ki diğer arkadaşlarım bence durumu anladılar ve gülmediler bile buna ama ister istemez kendimi kötü hissettim çok bozuldum. Sırf bu yüzden soğuyorum insanlardan. Başka bir olayda bir arkadaşım saçlarımda ne kadar çok beyaz olduğunu gelip gidip söylüyor ben görmüyorum sanki. Ya bunun gibi belki bir sürü şey sayabilirim . Ben çok alınganım sanırım artık problemi kendimde aramaya başladım ama bunu nasıl aşacağım bilmiyorum sizlerden akıl istiyorum bu yaşımda üzüntü stresten saçlarım beyazladı. Ben mi çok takıyorum yoksa haklı mıyım sürekli düşünmekten bir şeyleri takmaktan yoruldum. Ne derseniz razıyım eleştiri yapıcı yorum ya da akıl verme ne olursa. Ama kötü hissediyorum.

Insanlar toaf cidden. Ortada onca yasak varken yine de toplananlar var mesela. Kime ne anlatabilirsiniz. Insanlar karsi tarafi kirarim incitirim diye düsünmeden konusuyor. Genelinde öz güvenim eksik diyorsaniz, onun üzerine gidin derin. Biri bana laf soksa altinda kalmam. Kendinizi güclendirin biraz

Bizim samimiyetten anladigimiz milletce kisinin eksigini yada farklisini yuzune vurmak. Iyice terbiyesiz bir toplum olduk. Cekmeyin kimseyi hos sohbet guler yuzlu dostlar edinin. Caninizi sikana da agzinin payini verin.
benim babanem cildirtirdi beni. Ayda yilda bir gorur bekarsam evlen, zayifsam kilo al sigarami iciyo bu, makyajliysam niye boyandin boyle makyajsizsam bitmissin sen... yeter yani bak ziyaretine gitmiyorum. Uzak durmak tek care

Arkadaşınızın söyleyiş tarzı ve yakınlığı önemli. Ben de 20 Li yaşlarda eleştiriye hiç gelemezdim onun da sebebi çok eleştirilerek büyütüldüğümden bünye artık eleştiri duyunca anında savunmaya geçiyo. Şu an eleştiri duyduğum başka düşünüyorum irdeliyorum. Haklıysam haklılığımı veriyorum kendime haksızsam neden öyle yaptım diye düşünüyorum.

Insanlar toaf cidden. Ortada onca yasak varken yine de toplananlar var mesela. Kime ne anlatabilirsiniz. Insanlar karsi tarafi kirarim incitirim diye düsünmeden konusuyor. Genelinde öz güvenim eksik diyorsaniz, onun üzerine gidin derin. Biri bana laf soksa altinda kalmam. Kendinizi güclendirin biraz

tamam ama bu durumda ne yapabilirim ki o anda üzerimden bir espri yaptı gülüp geçmek zorunda kaldım ama bozuldum açıkçası

Bizim samimiyetten anladigimiz milletce kisinin eksigini yada farklisini yuzune vurmak. Iyice terbiyesiz bir toplum olduk. Cekmeyin kimseyi hos sohbet guler yuzlu dostlar edinin. Caninizi sikana da agzinin payini verin.
benim babanem cildirtirdi beni. Ayda yilda bir gorur bekarsam evlen, zayifsam kilo al sigarami iciyo bu, makyajliysam niye boyandin boyle makyajsizsam bitmissin sen... yeter yani bak ziyaretine gitmiyorum. Uzak durmak tek care

Evet bende bunu yapıyorum aslında ama mecburi aynı ortamda bulunduğum insanlar var iş ortamı arkadaş ortamı aynı

Arkadaşınızın söyleyiş tarzı ve yakınlığı önemli. Ben de 20 Li yaşlarda eleştiriye hiç gelemezdim onun da sebebi çok eleştirilerek büyütüldüğümden bünye artık eleştiri duyunca anında savunmaya geçiyo. Şu an eleştiri duyduğum başka düşünüyorum irdeliyorum. Haklıysam haklılığımı veriyorum kendime haksızsam neden öyle yaptım diye düşünüyorum.

eleştiri olsa kaldırabilirim sanırım ama bazı şakalar görüntüm üzerinden esprileri kaldıramıyorum galiba

Aynı şekilde cevap verırsenız karşınızdaki kişiye
Kolay kolay size o konularda yaklaşamaz.
Her insanın kusurları vardır.

Deli deliyi görünce sopasını saklar hesabı

Ama bu kadar kırılgan olursanız hep üzülürsünüz. Sustukça haddıdsızlesır insanlar

Aynı şekilde cevap verırsenız karşınızdaki kişiye
Kolay kolay size o konularda yaklaşamaz.
Her insanın kusurları vardır.

Deli deliyi görünce sopasını saklar hesabı

Ama bu kadar kırılgan olursanız hep üzülürsünüz. Sustukça haddıdsızlesır insanlar
Evet ama bunun üstesinden nasıl geleceğim bilmiyorum. Şu an hayatımda olan insanda bu konuda bana çok uyarılarda bulunuyor duygusal olarak biraz güçlü ol diye ama elimde değil nasıl üstesinden geleceğim bilmiyorum. Üzülmek canımı sıkıyor kendime zarar veriyorum.

İlk etapta o tarz espri yapıldığında mimiklerinizle hoşlanmadığınızı belli edin devam ederse konuşabilirsiniz. Samimiyet yoksa ben de hoşlanmazdım.

sürekli yaptığı bir şey değil aslında ama ne bileyim sevdiğim birinin dış görüntümle ilgili dalga geçmesi canımı sıktı ve biraz umursamaz olmak isterdim nasıl başaracağım bunu bilmiyorum

Evet ama bunun üstesinden nasıl geleceğim bilmiyorum. Şu an hayatımda olan insanda bu konuda bana çok uyarılarda bulunuyor duygusal olarak biraz güçlü ol diye ama elimde değil nasıl üstesinden geleceğim bilmiyorum. Üzülmek canımı sıkıyor kendime zarar veriyorum.
Siz de gülerek karşı tarafın kusurunu söyleyeceksiniz. Bakın bir daha size konuşabiliyor mu.

Kısasa kısas

19 yaşındayım ve saçım tamamen beyaz. Boyuyorum tabii ki ama bazen diplerden geldiği zaman insanlar mutlaka şaşırıp soruyor yaşımdan ötürü. Alınmıyorum açıkçası ben ama herkesin yapısı farklıdır.

Benim de boyum kısa, herkes gibi ben de bununla ilgili dalgalara maruz kalmıştım. Eskiden üzülürdüm ama şimdi kabullendim yani rahatsız etmiyor 1.55 olmam.

Değiştiremeyeceğim şeyi kafama takmam ama kilo gibi elimde olan bir durumla ilgili eleştiri gelse ben de üzülürdüm.

Eşimin bir arkadasinin eşiyle alisveristeydik birgun (pandemi yoktu kizmayin hemen😁)

Neyse efendim, biz alisveris yapiyoruz birlikte ve kendime diz ustu bir elbise almistim baya da sevimli birseydi denedim aldim.
Bu başladi yorum yapmaya elbise guzelmiş ama kendisi alamazmiş o giyince herkes bakiyormuş boylu poslu oldugundan dikkat cekiyormuş. "Sen kisa oldugun için o kadar dikkat cekmezsin rahat rahat giyersin" dedi bana 😂

Bi afalladim bi afalladim. Onun uzun boylu olmasi disinda cidden her anlamda ondan daha gosterişli bir kadinim 🙄 ki olmaya da bilirdim ama olmasaydim oyle birsey soyleme geregi duymazdi bence.

Fesatlardan uzak durunnn...

Geçen günlerde başka biri de kısa boyuna surekli laf çarpan bir arkadaşını buraya konu olarak açmıştı.
Ordaki kıza da arkadaşı ne güzel boyun kısa kimse senin bacaklarına da bakmaz cok dikkat çekmediği için falan demişti.
Sizin de uzun boyunuza mi laf ediyorlar.

Acaba mi dedim🙈🤭

Bir iki gün önce arkadaş ortamında bir kız arkadaşım ben biraz uzun boylu ve yapılı iri biriyim bununla alakalı espri yaptı. Ortamda ki diğer arkadaşlarım bence durumu anladılar ve gülmediler bile buna ama ister istemez kendimi kötü hissettim çok bozuldum. Sırf bu yüzden soğuyorum insanlardan. Başka bir olayda bir arkadaşım saçlarımda ne kadar çok beyaz olduğunu gelip gidip söylüyor ben görmüyorum sanki. Ya bunun gibi belki bir sürü şey sayabilirim . Ben çok alınganım sanırım artık problemi kendimde aramaya başladım ama bunu nasıl aşacağım bilmiyorum sizlerden akıl istiyorum bu yaşımda üzüntü stresten saçlarım beyazladı. Ben mi çok takıyorum yoksa haklı mıyım sürekli düşünmekten bir şeyleri takmaktan yoruldum. Ne derseniz razıyım eleştiri yapıcı yorum ya da akıl verme ne olursa. Ama kötü hissediyorum.
kötü niyetli söylememiştir belki bazı insanlar patavatsız oluyor, keşke ben de uzun boylu ve iri olsaydım ya çok seviyorum öyle vücuda sahip insanları, benim boyu çok kısa :(

İnsanlar bazen boş konuşuyorlar gerçekten..En nefret ettiğim şey dış görünüş üzerinden laf çarpıtmak. Ortaokulda üç kişi çok iyi arkadaştık . Ben uzun boylu, bi arkadaş daha ortalama digeri ise kısaydı.. Bi gün ortalama boylu olan arkadaş bana dedi ki” sen uzunsun x de çok kısa, bence en iyi benim size pek kimse bakmaz” daha o yaşta neyin derdine düşmüş bizi gömüyo:) o an anladım insanların başka konuda söylediklerine belki tahammül ederim de dış görünüş ile ilgili saçma konuşmalara tahammülüm yok...Zaten o günden sonra da samimi olamadık kendisiyle neyse ki emellerine ulaşmış kendisine baktırmış çocuk yaşta üç çocuk yapmış:) bence bu tarz insanlara cevap verebiliyorsanız anında cevabınızı verin, yok öyle bir yapım diyorsanız uzaklaşın...

Hassas bir yapıda olduğunuz belli. Bence buna dair en güçlü silah kendinize tamamen bunları kabullendirmek. Bende kısayım 1.55 boyundayım. Ama çok seviyorum böyle olmayı. Erkek arkadaşım da kısa 1.70 boyunda. Benimle alay etmek için aa boyu boyuna, huyu huyuna diyerek dalga geçmeye çalışanlar oluyor. Hiç umrumda değil. Aksine ben de bu konuyla ilgili espritüel yaklaşıyorum haddini bilmeyenler olursa da cevabını çok güzel veriyorum.
En önce kendinizle barışmaniz lazım. Saçınızdaki beyazları değiştirmek istiyor musunuz yoksa bu sizin tercihiniz mi ?
Biraz dik durun. Özgüvenli durun. O zaman sizi kimse yıkamaz

Back
X