• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar neden böyle?

Zamanmakinesi

Yorumcu baba😼taze anne👶
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2024
363
422
18
35
Üniversiteden arkadaşım vardı kendisi çok başaralıydı. Neyse ne kspp çalıştı ne yüksek lisans yaptı hani mezun olduğu yaz evlendi çocuğu oldu şuan 8 yaşında. Daha sonra boşandı. Neyse ben de 2. bölüm okudum ondan sonra. Dershaneye gittim. Oturdum kpss çalıştım.İlk girişte olmadı ikinci girişte 2 sene ders çalıştım. Çok yüksek puan aldım. Atandım. Daha 2 3 yıl önce evlendim. Ondan sonra bile hemen çocuk düşünmedim ekonomik olarak rahat edelim sonra diye. Daha sonra düşündüm 7 aydır çocuğum var. Ben sonuçta o kadar fedakarlık yaptım. Hala da yapıyorum hem çocuk hem ev hem iş. Ama arkdşım şuan bile çalışmıyor oğluma bakacak kimse yok diye sağdan soldan millet veriyor. Bana gelmiş bugün diyor çok şanslısın atandın hayat sana güzel. Her defasında söylüyor.Hatta kıskanıyor çok belli. Her defasında sıkıntın var mı eşin nasıl hep bir açık arama. Bende sende çalış diyorum çocuğa bakacak yok yarım gün okul diyor. Yani sürekli aynı cümleleri kuruyor sanki ben dertsizim biri her ay bana para veriyor. Bunun gibi çok kişiye denk geldim. Ben de bilirdim mezun olunca evlenmeyi ilk önüme gelenlerle. Ben bu hayatı seçtim mücadele ettim. Kimi de çalışmıyor mücadele etmiyor para gelsin diyor. Sonra da öyle olan insanlara imreniyor. Bunun gibi 3 4 kişiye daha denk geldim. Sizce kızlar yorumunuz nedir bu tarz insanlara karşı nasıl davranayım?

Arkadaşınla görüşmeyi bir an önce bırakmalısın. Kızcağız hem seni övüyor hem imreniyor ne güzel rahatsın diyor. E yeni de çocuğun olduğu için hal hatır soruyor bi problem var mı yok mu soruyor. Senin gibi kötüniyetli arkasından bu şekilde konular açacak durduk yere seçimlerini eleştirecek birini haketmiyor. Kendin gibi kötüniywtli arkadaşlar edin. Bu memur kibrini de ben anlamıyorum çalıştım başardım havasını. Tamam senin için iyi de alt tarafı memur oldun yani bi sakin ol.

Arkadaşınla görüşmeyi bir an önce bırakmalısın. Kızcağız hem seni övüyor hem imreniyor ne güzel rahatsın diyor. E yeni de çocuğun olduğu için hal hatır soruyor bi problem var mı yok mu soruyor. Senin gibi kötüniyetli arkasından bu şekilde konular açacak durduk yere seçimlerini eleştirecek birini haketmiyor. Kendin gibi kötüniywtli arkadaşlar edin. Bu memur kibrini de ben anlamıyorum çalıştım başardım havasını. Tamam senin için iyi de alt tarafı memur oldun yani bi sakin ol.
Ben o havalarda değilim. Kendi diyor süper atandın. Bu hayatta en çok memur olmak isterim. Memur olsam bir şey dert etmem. Bende dedim bak öyle değil sıkıntı dert hep var. İnan öyle çok para da yok ev bile alamıyoruz. Ama ona sorsan öyle değil

Üslubumuz ben başardım ben çalıştım ben kazanıyorum tarzıysa arkadaşlarınızın üslubumuzu rahatsız edici bulmaları olası
Kıskançlık gayet insani doğal bir duygu
Çokta şey yapmayın
Asla öyle değil hatta kendisine defalarca yardım ettim maddi olarak. Aksine diyorum çok zor çok yıprandım. Ama kendi her defasında diyor çok iyi memur olsam koşa koşa işe giderim. Kimseyi takmam.

Kaç yaşında bebeğiniz oldu? Ben de tıp okudum ettim sizin gibi azcık geç başladım da. 30da sonra mı anne oldunuz acaba cevaplarsanız sevinirim.

Arkadaşın sana imreniyor ve bu gayet normal.. Ama sen de onu sanki fazla eleştirmişsin.. Bence ilk önce o arkadaşına mesafe koy çünkü senin modunu düşürecek gibi. Mesela evine alma ya da direkt arkadaşlığı bitir. Memurluk konusunda da evet harika bir şey ama sen istiyorsun ki arkadasın seni gözünde büyütmesin ya da sana haset bir şekilde imrenmek yerine kendi hayatına baksın. Bu gayet normal bir istek. En yakın arkadasının iyi olmasını eminim istiyorsundur ama sana normal bir imrenmek degilde haset bir şekilde imrendigi için ondan rahatsız olmuşsun. Bazı arkadaşlıklar belli zamanlara aittir ve son kullanma trihi geçer. O arkadasınla takıldıkca ona karsı kendini hep acıklama hatta nazar degmesin diye işini kötüleme gibi şeylerde bulunacaksın. Bence arkadaslıgını bitir. Seni yoruyorsa bırak...

27min içindeyim. Henüz pratisyenim yeni atandım 1 ay olmadı 🤭 ama birkaç sene para harcayıp gezmek istiyorum da çocuk ertelenmeli mi o kafamı karıştırıyor ondan merak ettim.
Daha çok küçüksün bırak dr olmayı ev hanımları bile o yaştan önce getirmiyor acele etme. Allah ın izni ile olur.

Bana gelmiş bugün diyor çok şanslısın atandın hayat sana güzel. Her defasında söylüyor.
e desene ; "şansla ne alakasi var, dersaneye gittim iki sene hazirlandim zor atandim.
o zaman senin universite diploman da şans. eşek gibi calismanla kazanmanla finallere girmenle hic alakasi yok. şansa girdin mezun oldun" diye

Back
X