- 24 Aralık 2024
- 363
- 422
- 18
- 35
- Konu Sahibi Zamanmakinesi
Üniversiteden arkadaşım vardı kendisi çok başaralıydı. Neyse ne kspp çalıştı ne yüksek lisans yaptı hani mezun olduğu yaz evlendi çocuğu oldu şuan 8 yaşında. Daha sonra boşandı. Neyse ben de 2. bölüm okudum ondan sonra. Dershaneye gittim. Oturdum kpss çalıştım.İlk girişte olmadı ikinci girişte 2 sene ders çalıştım. Çok yüksek puan aldım. Atandım. Daha 2 3 yıl önce evlendim. Ondan sonra bile hemen çocuk düşünmedim ekonomik olarak rahat edelim sonra diye. Daha sonra düşündüm 7 aydır çocuğum var. Ben sonuçta o kadar fedakarlık yaptım. Hala da yapıyorum hem çocuk hem ev hem iş. Ama arkdşım şuan bile çalışmıyor oğluma bakacak kimse yok diye sağdan soldan millet veriyor. Bana gelmiş bugün diyor çok şanslısın atandın hayat sana güzel. Her defasında söylüyor.Hatta kıskanıyor çok belli. Her defasında sıkıntın var mı eşin nasıl hep bir açık arama. Bende sende çalış diyorum çocuğa bakacak yok yarım gün okul diyor. Yani sürekli aynı cümleleri kuruyor sanki ben dertsizim biri her ay bana para veriyor. Bunun gibi çok kişiye denk geldim. Ben de bilirdim mezun olunca evlenmeyi ilk önüme gelenlerle. Ben bu hayatı seçtim mücadele ettim. Kimi de çalışmıyor mücadele etmiyor para gelsin diyor. Sonra da öyle olan insanlara imreniyor. Bunun gibi 3 4 kişiye daha denk geldim. Sizce kızlar yorumunuz nedir bu tarz insanlara karşı nasıl davranayım?