• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar neden böyle

“Bir süredir içimde kalan bir konuyu paylaşmak istiyorum.

Bu bir sitem ya da suçlama değil; sınırlar, görgü ve saygı üzerine bir farkındalık paylaşımı.”

Yakın zamanda, davet etmediğim halde ani bir kararla evime gelen bir grup misafirim oldu. Hazırlıksız yakalanmama rağmen elimden geldiğince ev sahipliği yapmaya çalıştım. Hazır ikramlar kullandım; çünkü bazen hayat planladığımız gibi gitmez ve misafirlikte önemli olanın niyet ve saygı olduğuna inanırım.

Ancak misafirlerden birinin mutfağımda dolaşıp “poğaça” araması, sonrasında başka bir ortamda “o poğaçayı ben yapmıştım” şeklinde bir anlatımda bulunması beni düşündürdü. Çünkü ortada ne benim yaptığımı iddia ettiğim bir şey vardı ne de böyle bir yarış. Buna rağmen, ev sahibini eksik ya da yetersiz göstermeye yönelik bu yaklaşımın, iyi niyetle açıklanamayacagını farkettim.

Bununla da sınırlı kalmadı. Aynı çevreden başka bir kişinin evime misafir olarak gelip, ikramlar konusunda yönlendirmelerde bulunması, hatta eşyalarım üzerinden “istersen takas edebiliriz” gibi tekliflerde bulunması beni gerçekten şaşırttı. Çünkü misafirlik; yönlendirmek, talepte bulunmak ya da ev sahibinin özel alanına dahil olmak değildir.

Bu yaşadıklarım bana şunu yeniden hatırlattı:

Misafirlik, gösteriş ya da üstünlük kurma alanı değil; karşılıklı saygı alanıdır.

Hazır ikram sunmak ayıp değildir.

Ev sahibinin tercihleri sorgulanmaz.

Kimse, başka birinin evinde söz sahibi olmaya çalışmamalıdır.

Bazen insanlar “iyi niyet” kılıfı altında sınır ihlali yapabiliyor. Bunu fark etmek de, buna dur demek de insanın kendine saygısıyla ilgili. Bu paylaşımı, benzer durumlar yaşayanların yalnız olmadığını hissetmesi ve belki hepimizin küçük ama önemli bir farkındalık kazanması için yazıyorum.
Bir laf vardır misafir umduğunu değil bulduğunu yer diye ne kadar doğru bir söz. Ayrıca yakınlarım dahil evime gelecekleri zaman arayıp sorarlar müsait misin diye. Şahsen ben çat kapı gelen misafirleri doğru bulmuyorum. İnsanlar da hiç ince düşünce kalmamış. Kısacası ben misafirlerinizde hiç iyi niyet göremedim.

Bir laf vardır misafir umduğunu değil bulduğunu yer diye ne kadar doğru bir söz. Ayrıca yakınlarım dahil evime gelecekleri zaman arayıp sorarlar müsait misin diye. Şahsen ben çat kapı gelen misafirleri doğru bulmuyorum. İnsanlar da hiç ince düşünce kalmamış. Kısacası ben misafirlerinizde hiç iyi niyet göremedim.
Zaten hepsiyle iletişimimi kestim

Ortada ne habersiz misafir var ne de bundan şikayetçi ev sahibi. Etkileşim alsın, herkes konusuna yorum yazsın, ah vah tüh yapsın, haklısın densin... Bunlar için açmış konuyu. Kim bilir kaçıncı üyeliği, yönetim farketmiş ve banlanmış zaten. Olmamış olayları yazıp üyelerin tepkileriyle fikirleriyle yorumlarıyla sahte mutluluk yaşayanı ilk kez görmüyoruz.

olayi basitce anlatiyorsun senin icin derleyip toparlayip yaziyor.
hatta mesela "arkadasim 3tür gelmek istiyor, cocuklari tam bir canavar evimin icine ediyorlar. yine 'canim geleyim mi cumartesi' demis. nasil reddedeyim kibarca? cok alingandir" dersen sana soyle yaz diyor; “Canım çok isterdim ama bu cumartesi bana uymuyor. Başka bir zaman mutlaka haberleşelim.”
🤣🤣🤣
😀😀😀😀😀Ben de hastalıkla ilgili şeyleri hep sorarım bazen korkuyorum engel yicem diye inanılmaz şeyler soruyorum 😀😀Ama bak bu ilişkiler konusunda daha bi şey sormamisim. Deniycem onu da

yazıya " ile baslamis, bitirmissin.kim bu sekilde yazar ki?

şu ; noktalama isaretini mesela günlük hayatta kin kullanir?

neden kadinin aradigi nesneyi tirnak jcine aldin?

gunluk hayatta kullanilmayan bir noktalama isareti daha

burada yine gelmiş ;

yine vurgulamak istedigin cumleyi tirnak icine almissin.
o kadar açik ki yapay zeka oldugu. KK cok samimi bir site. hayatta hersey yapayken burada filtresiz kendimiz olabiliyoruz. burayi da yapay zekayla yazilan dertler basinca gicik oluyorum
Noktalı virgülü ve tırnak içine almayı ben de kullanıyorum. Ama konu sahibi chatgbt’ye yazdırmış inkar etmedi. Nasıl yazdırıyorlar ki derdini anlatıp bana bir bdv konusu yaz mı diyorlar acaba? 😁

Bu arada çat kapı, davet edilmeden, haber de vermeden gelen insan görgüsüzdür, ondan bir cacık olmaz. Öyle gelen birini direkt kovun. En nefret ettiğim insan tipidir.

Başta benim getirdiğim pogacayi koy demek normal evet ama başkalarının yanında bunu da ben yaptım demek bana göre rencide edici

Rencide edici değil. Ben demem. dememek lazım. Ama ev sahibinin de bunu şu şu getirmiş demesi gerekir. Benim evimde biri dese rencide olmam. Ayy evet unuttum demeyi x getirdi derim. Ama zaten konu böyle değilmiş 😂

İsterseniz beni kınayın ama misafir ağırlamaktan hiç hoşlanmıyorum hatta nefret ediyorum. Gelmesinler de gitmeyeyim de.. Hatta sadece gitsem ama gelmeseler🤭

Back
X