İnsanlar neden bu kadar patavatsız?

millete boş boğazlık olsun valla ağır işsizlik belirtisi bunlar.

bize ne kim ne zaman evlenmis, cocuk yapmis mi yapmamis mi, anneye mi benzemis babaya mi. adi ali mi olmus veli mi. isi var mi yok mu. boyu 2 metre mi kilosu 500 mü...

o kadar fuzuli islerle ugrasiyolar ki aklim almiyo ya. icinizde fırtına kopacak bisey yok aslında. sizin hayatinizi siz yasiyosunuz. o dört duvar arasında kendiniz varsiniz sadece. bazen kafanin içindeki luzumsuz ugultulari da atmak lazım dışarı.

sizin gibi bi arkadasim vardi. isi yoktu ve evlenememis muamelesi goruyodu. o kadar çok ağladı ki. sonra aniden ise girdi evlendi. düğünden bir ay sonra falan buluştuk ben hamile kalamadim biliyorum diye ağladı.ilk aydan olacağına çok emindim falan diye baya iki saat anlatti anlatti agladi. iki üç gün sonra aradi hamileymis... bazen insanın canını yakmak için düşmana ihtiyacı olmuyo. kendi kendimize yapıyoruz.
bu yaşınızı sagliginizi enerjinizi cok ararsiniz. bos insanların bos laflariyla heba etmeyin.

Ay herkese cevap veriyorum, konu sahibi kusura bakma lütfen. Bana da bunu diyenler var... Hatta bir kere kız kardeşim kulak misafiri olmuş, benden ve birinden için yaşları gecmiş bunları kim alır demişler... bunları söyleyende kadın ya... Üzücü olanda bu yani. Bu cahil kafayla nasıl yaşıyorlar. Bir de mutlu bir evlilikleri bile yok. Sanırım önemli olan sadece evli olmak bu kadınlar için.
Ne kadar kötü insanlar yaşı geçiyor kim alır. Kendisi herhalde bir eşya olarak görüyor bunu diyen. Çok kırılıyorum. Ama elimden de bir şey gelmiyor. Sadece Allah’ın niye bu insanlara bu şeyleri söylemeye izin verdiğini sorguluyorum. Ben de daha farklı bi hayat yaşabilirdim.

Sanirim yanlis anladim evet :)) ya keske brn de oyle patavatsiz olsam . Olamiyorum ya :) yeni gelinim ya su an susuyorum :)

Senin durum zor kardeşim. Sen gelin olduğundan mecburen alttan alacaksın ama emin ol ben ne gelinler biliyorum. Sen yapından dolayı bence çekiniyorsun, ben de kendimi törpülemeyi öğrenmem lazım. Etrafımda ki insanlarla benim fikirlerim çok zıt. Normal olan benim tabi :) Almanyada yaşıyorum ve alman iş arkadaşlarım şaşırıyorlar, sen hem dindar olup hem türk olup nasıl böyle bir yapıya sahipsin diye. İnsanlara kendimizi evlilik meraklısı olarak tanıtmışız demek ki ve kendi fikirlerinden çok millet ne der diye yaşadığımızı aşılamışız.

Ne kadar kötü insanlar yaşı geçiyor kim alır. Kendisi herhalde bir eşya olarak görüyor bunu diyen. Çok kırılıyorum. Ama elimden de bir şey gelmiyor. Sadece Allah’ın niye bu insanlara bu şeyleri söylemeye izin verdiğini sorguluyorum. Ben de daha farklı bi hayat yaşabilirdim.

Onlar ne derlerse desinler, ben kendimi çok değerli bir varlık olarak görüyorum. Bir kere allah huzurunda değerliyim. İnsanların ne düşündüğü beni çok alakadar etmiyor benim kızdığım kadınların böyle bir

Biz bu dünyaya bir sınava tabi tutulmak için geldik. Her şey bir sınav. Önemli olan bu sınavları kazanmak. Şöyle düşün ders çalışmadan ter dökmeden hangi okul hangi üniversite sana diploma veriyor? E o zaman yüce allahtan neden her şeyi karşılıksız bekliyoruz ki? Bu insanlar konuşsun dursun, alsınlar günahlarımızı. Ha günahlarını gerçek bir pişmanlık duyup tövbe edince temizleyebilirler ama ya aldıkları kul hakkı? Hakkımızı helal etmeden cennete giremezler.

millete boş boğazlık olsun valla ağır işsizlik belirtisi bunlar.

bize ne kim ne zaman evlenmis, cocuk yapmis mi yapmamis mi, anneye mi benzemis babaya mi. adi ali mi olmus veli mi. isi var mi yok mu. boyu 2 metre mi kilosu 500 mü...

o kadar fuzuli islerle ugrasiyolar ki aklim almiyo ya. icinizde fırtına kopacak bisey yok aslında. sizin hayatinizi siz yasiyosunuz. o dört duvar arasında kendiniz varsiniz sadece. bazen kafanin içindeki luzumsuz ugultulari da atmak lazım dışarı.

sizin gibi bi arkadasim vardi. isi yoktu ve evlenememis muamelesi goruyodu. o kadar çok ağladı ki. sonra aniden ise girdi evlendi. düğünden bir ay sonra falan buluştuk ben hamile kalamadim biliyorum diye ağladı.ilk aydan olacağına çok emindim falan diye baya iki saat anlatti anlatti agladi. iki üç gün sonra aradi hamileymis... bazen insanın canını yakmak için düşmana ihtiyacı olmuyo. kendi kendimize yapıyoruz.
bu yaşınızı sagliginizi enerjinizi cok ararsiniz. bos insanların bos laflariyla heba etmeyin.

İnsanın en büyük düşmanı aslında bazen kendisi. Arkadaşınız kendisini neden o kadar heba etti ki. Benim de bir arkadaş ay yaşım geciyor evlenir evlenmez çocuk yapacağım dedi. Hamile kaldı ama meğersem dış gebelikmiş. Benimle yaşıt arkadaşım, ne yani şimdi ben yaşım geciyor diye önüme gelenle evleneyim mi dedim... Bayağı kızmıştım bu fikrinden dolayı. Çocuk bu yani elma armut değil.

Onlar ne derlerse desinler, ben kendimi çok değerli bir varlık olarak görüyorum. Bir kere allah huzurunda değerliyim. İnsanların ne düşündüğü beni çok alakadar etmiyor benim kızdığım kadınların böyle bir

Biz bu dünyaya bir sınava tabi tutulmak için geldik. Her şey bir sınav. Önemli olan bu sınavları kazanmak. Şöyle düşün ders çalışmadan ter dökmeden hangi okul hangi üniversite sana diploma veriyor? E o zaman yüce allahtan neden her şeyi karşılıksız bekliyoruz ki? Bu insanlar konuşsun dursun, alsınlar günahlarımızı. Ha günahlarını gerçek bir pişmanlık duyup tövbe edince temizleyebilirler ama ya aldıkları kul hakkı? Hakkımızı helal etmeden cennete giremezler.
Bu kul hakkı mıdır? Gerçekten bilmiyordum

Bu kul hakkı mıdır? Gerçekten bilmiyordum

Elbette ki kul hakkı. Sizin canınızı yakıyorlarsa, sizin arkanızdan konuşuyorlarsa ahirette karşılarına çıkıp hakkımı helal etmiyorum deme şansınız var... Rabbim bana her şeyle gel ama kul hakkıyla gelme demiş. Yani şu an biz bile aslında onların hakkında konuştuğumuz için haklarına giriyoruz aslında :) O yüzden sükut altındır. Müslüman dediğin çok konuşmayacakmış.

Elbette ki kul hakkı. Sizin canınızı yakıyorlarsa, sizin arkanızdan konuşuyorlarsa ahirette karşılarına çıkıp hakkımı helal etmiyorum deme şansınız var... Rabbim bana her şeyle gel ama kul hakkıyla gelme demiş. Yani şu an biz bile aslında onların hakkında konuştuğumuz için haklarına giriyoruz aslında :) O yüzden sükut altındır. Müslüman dediğin çok konuşmayacakmış.
Gayet tanımda diyorlar arkamdan da diyorlardır

İnsanın en büyük düşmanı aslında bazen kendisi. Arkadaşınız kendisini neden o kadar heba etti ki. Benim de bir arkadaş ay yaşım geciyor evlenir evlenmez çocuk yapacağım dedi. Hamile kaldı ama meğersem dış gebelikmiş. Benimle yaşıt arkadaşım, ne yani şimdi ben yaşım geciyor diye önüme gelenle evleneyim mi dedim... Bayağı kızmıştım bu fikrinden dolayı. Çocuk bu yani elma armut değil.

valla kızın huyu bu. bi konu bulur kendini kurar kurar. sonra hem aglar hem dert yanar anlatir. aslında baksan cidden incir çekirdeğini doldurmaz. ben mi çok duygusuzum insanlar mi fazla duygusal anlayamadim.

bana da önümden arkamdan neler dediler de kim oturup dert edecek yahu. ne demeye onları ciddiye alicam :D

valla herşey nasip, "her nasip vaktine esirdir" diye bir söz vardi sanırım. size de tuhaf geliyodur zaten bu kadar sacma laflar etmeleri. onlar konusurken ben hayatimi yasiyorum. zaten ettikleri her laf da geri tikiliyo ağızlarına cevap verip ciddiye almaya gerek yok :D

Tatlım sen kendini neden üzüyorsun neden icsellestirip ağlıyorsun ki? Insanlar iyi varlıklar değildirler. Camurlasirlar. Topraktan da degil,sudan yaratılmışlardır ama camurlasmaya bayılırlar.

Hele ki senin kotu günün olsun,bundan beslenirler

Sen derdini anlatırsın,o sana mukemmel hayatını
Hep bir kıyaslama hep bir karşısındaki insanı aşağı çekme peşindeler.
Bunlara lütfen izin verme,duymazdan gel,neden dersen ben izin verdim. Sonra bir baktım hüngür hüngür ağlıyorum. Benim en yakin sayılan 2 arkadaşım (aslinda en yakindilar da araya mesafe girdi evlilik,uzak şehir de yaşama vs ama uzun seneler geçirdim 20 senelik arkadaslarim) ailelerimiz de görüşür üstelik . Bana bunu layik gördüler

Ben resmen depresyona girdim. Insana kendini eksik hissettiriyorlar

Isin yoksa bulursun,bekarsan evlenirsin,cocugun yoksa o da olur ama onlarin stres topu olma lütfen. Iliskini kes. Ben kestim ve cok mutlu hissetmeye başladım. Hem de beni vurduklari konu hamilelikti. Doktor odasinda ağladığımı bilirim.

Allah görüyor,kibirleri kadarlar,deger verdiysem yokta etmesini bilirim. Kirli hayatlari kotu kalpleri var. Bogulsunlar.

valla kızın huyu bu. bi konu bulur kendini kurar kurar. sonra hem aglar hem dert yanar anlatir. aslında baksan cidden incir çekirdeğini doldurmaz. ben mi çok duygusuzum insanlar mi fazla duygusal anlayamadim.

bana da önümden arkamdan neler dediler de kim oturup dert edecek yahu. ne demeye onları ciddiye alicam :KK70:

valla herşey nasip, "her nasip vaktine esirdir" diye bir söz vardi sanırım. size de tuhaf geliyodur zaten bu kadar sacma laflar etmeleri. onlar konusurken ben hayatimi yasiyorum. zaten ettikleri her laf da geri tikiliyo ağızlarına cevap verip ciddiye almaya gerek yok :KK70:

Çalıştığım ve çokta vaktim olmadığı için zaten türk milletiyle diyelim az bir araya geliyorum :) Günlerim iş ev minvalinde geciyor. Hatta artık hangi gün olduğunu bile anlayamıyorum. Yani kendi hayatımla o kadar meşgulüm ki başkalarını dert edecek vaktim dahi yok.

Benim de öyle bir arkadaş vardı, saatlerce anlatır anlatır ağlardı. Dediğin gibi sorunu kendi çıkarıp kendi ortalığı velveleye veriyordu üstelik :) Ben de aynen senin gibi ben mi acaba duygusuzum diyordum. Hiç bir erkek için bugüne kadar ağlamadım... O yüzden onsuz yapamam ölürüm diyenleri anlayışla karşılıyorum ama her zamanda bu sözlerini hatırla onsuzda yaşadığın günler gelecek diyorum... Zamanla kim unutulmuyor ki? Her şey bence insanın kendi elinde. Unutulmayan şeyler daha çok yaşamadığın şeylerdir... Çünkü yaşanmadığı için hep acaba olsaydı nasıl olurdu diye düşünmekten unutamazsın.

Bence beni aşktan ve erkeklerden soğutan hep böyle bana ağlaya zırlaya ilişkilerini anlatanlar yüzünden oldu :)

İnsanlar neden karşımdakini üzer miyim acaba diye düşünmeden aklına gelen her şeyi soruyor? Hala neden evlenmedin neden hala işsizsin artık ağlamaktan helak oldum dışarıdan bakınca dert değil belki ama inanın sorulunca çok can yakıyor? Nasıl baş ediyorsunuz böyle kendini bilmez insanlarla?
Bu tip insanların söz ve davranışlarını dikkate almamak lazım bence.Genelde bu insanlar hayatları boyunca bir baltaya sap olamamış, hayattaki tek başarısı işte nefes alan bir koca bulabilmiş belki onu da yapamamış tipler oluyor.Bu insanların sizin bitirdiğiniz okulda, aldığınız diplomada, kazandığınız parada, arkadaş çevrenizde, güzelliğinizde, mutluluğunuzda vs. gözleri vardır ve sizi devamlı aşağı çekerek kendilerince onlardan üstün olduğunuzu düşündükleri özelliklerinizi itibarsızlaştırmaya çalışırlar veya sizi başka noktalardan vurarak kendi egolarını tatmin etmeye çalışırlar hiç önemsemeyip hatta dalga geçmek gerekir.

Çalıştığım ve çokta vaktim olmadığı için zaten türk milletiyle diyelim az bir araya geliyorum :) Günlerim iş ev minvalinde geciyor. Hatta artık hangi gün olduğunu bile anlayamıyorum. Yani kendi hayatımla o kadar meşgulüm ki başkalarını dert edecek vaktim dahi yok.

Benim de öyle bir arkadaş vardı, saatlerce anlatır anlatır ağlardı. Dediğin gibi sorunu kendi çıkarıp kendi ortalığı velveleye veriyordu üstelik :) Ben de aynen senin gibi ben mi acaba duygusuzum diyordum. Hiç bir erkek için bugüne kadar ağlamadım... O yüzden onsuz yapamam ölürüm diyenleri anlayışla karşılıyorum ama her zamanda bu sözlerini hatırla onsuzda yaşadığın günler gelecek diyorum... Zamanla kim unutulmuyor ki? Her şey bence insanın kendi elinde. Unutulmayan şeyler daha çok yaşamadığın şeylerdir... Çünkü yaşanmadığı için hep acaba olsaydı nasıl olurdu diye düşünmekten unutamazsın.

Bence beni aşktan ve erkeklerden soğutan hep böyle bana ağlaya zırlaya ilişkilerini anlatanlar yüzünden oldu :)

çok mantıklı insanlar bu isleri duygularina birakamadigi için evlenmekte tereddüt ediyo bence. bide ne istediğini bilen insan farki :D o kişi karşınıza çıkınca sogukluk falan kalmaz ya :D

çok mantıklı insanlar bu isleri duygularina birakamadigi için evlenmekte tereddüt ediyo bence. bide ne istediğini bilen insan farki :KK70: o kişi karşınıza çıkınca sogukluk falan kalmaz ya :KK70:

Sanırım zaten bekar kalmamın nedeni ne istediğim bilmem ve bu isteklerimden bir adım bile geri atmamam. Bana bazıları yapma böyle, işte istediğin gibi birini bulamazsın diyorlar. Beni mutsuz edecek şeylere bile ses etmemem lazımmış. Pardonda ben zavallı birimiyim ki evlenmek için istemediğim şeyleri kabul edeyim? Bu durumda evlenmemek bence en iyisi olur. Sonra da adımı kız kurusuna çıkarırlar artık :)

Valla o kişi de çıkacaksa çıksın karşıma madem, yoksa duygusuz olduğuma emin olacağım :)

Senin durum zor kardeşim. Sen gelin olduğundan mecburen alttan alacaksın ama emin ol ben ne gelinler biliyorum. Sen yapından dolayı bence çekiniyorsun, ben de kendimi törpülemeyi öğrenmem lazım. Etrafımda ki insanlarla benim fikirlerim çok zıt. Normal olan benim tabi :) Almanyada yaşıyorum ve alman iş arkadaşlarım şaşırıyorlar, sen hem dindar olup hem türk olup nasıl böyle bir yapıya sahipsin diye. İnsanlara kendimizi evlilik meraklısı olarak tanıtmışız demek ki ve kendi fikirlerinden çok millet ne der diye yaşadığımızı aşılamışız.
Hep bi elaleme yaranma cabasi içindeyiz millet olarak .disardaki insanlara oyle geliyoruz . Mesela yabancilar el alem ne der diye yasasalardi o kadar ozgur olurlar miydi .:) bizlere bakiyoruz . Aman kizim yapma elalem ne der aman oglum soyle giyinme el alem ne der sonra

Hep bi elaleme yaranma cabasi içindeyiz millet olarak .disardaki insanlara oyle geliyoruz . Mesela yabancilar el alem ne der diye yasasalardi o kadar ozgur olurlar miydi .:) bizlere bakiyoruz . Aman kizim yapma elalem ne der aman oglum soyle giyinme el alem ne der sonra

Ben açıkcası allahın emirlerine uymaya çalışıyorum elimden geldiğince, milletin dediğiyle hiç ama hiç ilgilenmiyorum ;) Zaten gerçekten dinimize uyulsaydı konu sahibi böyle bir başlık açmazdı. Böyle şeylerin hepsi islama aykırı.

Ben açıkcası allahın emirlerine uymaya çalışıyorum elimden geldiğince, milletin dediğiyle hiç ama hiç ilgilenmiyorum :KK66: Zaten gerçekten dinimize uyulsaydı konu sahibi böyle bir başlık açmazdı. Böyle şeylerin hepsi islama aykırı.
Aynn gercekten de haklisiniz .

Merhaba,

Hiçbir insanın hayatı dört dörtlük değil. Kimimizin işi yok, kimimizin işi var ama mutsuz, kimimiz evli olmadığı için üzülüyor, kimimizse evli olduğu için vb.

Aslında hayatımız yoğun bakım ünitesi cihazından farksız. Bir yukarı çıkıyoruz bir aşağı iniyoruz ve bu ölene kadar da böyle sürüp gidecek. Zaten hayatın kendisi bu. Bunların hiçbirinin olmadığı noktada zaten ölmüş oluyoruz.

Ne yazık ki toplum olarak başkalarını çok önemsiyoruz. Başka hayatlarla fazlasıyla meşgulüz. Başkalarının başarılarını taktir etmek yerine küçümsüyoruz. Yeni bir düşünceyi, fikri eleştiriyoruz. İnsanlara destek olmak yerine köstek oluyoruz. Bu kafa yapısında olduğumuz için de ülkece gelişemiyoruz.

Gerçekten sevdiğimiz ve değer verdiğimiz kişilerin sözlerini önemseyelim. Onların öğütlerini dikkate alalım. Üçüncü şahısların söylediklerini bu kadar önemsersek en kıymetli hazinemiz olan zamanımızın bir kısmını bu kişilerin söylediklerini düşünüp üzülerek boşa harcamış olmuyor muyuz?

Bu hayatta bir şey olmuyorsa belki vakti gelmemiştir, daha ona hazır değilizdir. Belki de sabrederek gelişim gösterdikten sonra istediğimiz şey gerçekleşecektir. Ya da olması hakkımızda hayırlı değildir.

Başta da söylediğim gibi bu hayatta grafigimiz hiçbir zaman devamlı yukarıda olmayacak. Bazen çok aşağılarda olacak. Ama biz bilecegiz ki yeniden o yukarı çıkacak.

Karsinizdaki kişinin iyi niyetli olup olmadığını anlamak zor da değil aslında. Bu konunun sizi üzdüğünü o sebeple konuşmak istemediğinizi söylersiniz. Duygularımızı açıkça ifade etmek güçsüzlük değildir. Tam tersine güçlü insanlar zayıflıklarını, eksikliklerini dile getirebilirler. Çünkü bilirler ki hiçbir insan mükemmel değildir. Herkesin bir eksikliği zayıflığı vardır.

Başkalarının eksikliklerinden, zayıflıklarından kendine pay çıkarıp mutlu olan insanlarsa zavallılardır. Öyle insanları zaten kendinize dert edip üzülmenize değmez.

Back
X